Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
pokerspan
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
Most vagyok utolsó félévben, és a 4 kötelező kurzus mellett hiányzik még 1 speckoll. A biztonság kedvéért 2 speckollt is fel akarok venni, hogy az egyik sikerüljön biztosra. Az lenne a kérdésem, hogy ha csak az egyik speckoll-t teljesítem a kettő közül, attól még ugyanúgy megszerezhetem az abszolutóriumot vagy ha már felvettem, teljesíteni kéne?Köszi a választ!
-
pokerspan
csendes tag
válasz
zeus90 #10666 üzenetére
Nem kell megvenni, de vizsga előtt érdemes talán kikölcsönözni könyvtárból. Valamikor a dia elég vázlatos volt (nem tudom, hogy most idén változtatott-e rajta), és kellett hozzá a könyv elolvasása is.
Nekünk tavaly volt 20 pontos központi midterm, az előtt is érdemes volt kikölcsönözni. Aki tudja, elég gyötrelmes volt az átlag ponthatár.. (20/1 ha jól emlékszem)
Szóval ne vedd meg!
-
pokerspan
csendes tag
Idén nem tudjátok, mikor lesznek a jegesestek? Nem találom seholse.
Köszi előre is!
-
pokerspan
csendes tag
Egy kis segítséget kérnék, ezekből a tantárgyakból melyikből érdemes venni könyvet, és pontosan melyiket:
-Adatb alapú rendszerek
-Logika
-Fonya
-Alga2
-Prognyelv
-AlkfejKöszi szépen előre is a segítséget!
-
pokerspan
csendes tag
válasz
snow.man #10237 üzenetére
amúgy itt van az idei egymásra-épülés
http://www.stud.u-szeged.hu/Huszka.Nandor/Hát igen, az egyetem célja, hogy az átjutási arányt feljebb vigye, többen legyenek diplomások. Na de aki nem bír egy sztohasztikát lerakni megajánlott jegy nélkül, akkor annak sztem ne is legyen diplomája..
-
pokerspan
csendes tag
nah már sztohasztikából is van megajánlott jegy erre a félévre... pedig nem volt valami nehéz tantárgy
meg változtak a logika és a fonya követelmények!
-
pokerspan
csendes tag
Van még mindig másnak is olyan problémája mint nekem:
"Kötelezően választható tárgyak" közül egyet sem látok.Ha a Kurzusfelvétel/Új, tanterv alapján megkeresem őket, akkor meg egyet sem enged felvenni... nem értem
-
pokerspan
csendes tag
miért nem bírok egyetlen kötelezően választhatót felvenni?vagyis nem is látom őket...
-
pokerspan
csendes tag
válasz
nfgabor #10025 üzenetére
Műszaki matekra -ahogy említettem- tavaly csak Szabó Tamás volt
.
Nem tudom idén változik-e.Assembly: Móra Gy. - az anyagot nem közölte le a legjobban, de nagyon jószívűen pontozott, könnyű zh-k, sok pontot tudsz vinni vizsgára, ami elég fontos
és persze nagyon segítőkész volt, e-mailben is segített
-Máté Eörs -ről nem hallottam a legjobbakat, nah meg Tömösköziről semHálózatok: Véleményem szerint teljesen mindegy, nem is tudnék nagyon választani egyiket se ismerem, a tantárgy elég könnyen teljesíthető
Oprendszer:: Lúgosról halottam jót, bár innen se ismerem nagoyn őket, használd a keresőt!
-
pokerspan
csendes tag
Frenky89: a gyakvezetők-el kapcsolatban montad hogy szóljunk ha van valami info, hát szólok
Programozás I: Apró László sajnos már nem tart gyakot, pedig nagyon jó fej volt, és jót hallottam Daniel Dan-ről +1
Assembly programozás: Móra Gy. +1 - nem tudom most tart-e gyakot, de nagyon jószívűen pontozott, segítőkész volt, elsőévesként vettem fel, de inkább rajta mint rajtam múlott hogy meglett -
pokerspan
csendes tag
Most tartok a 4. félévben, felveszem az összes kötelezőt, akkor lesz 28 kreditem (mintatanterv). Szeretném még kiegészíteni valami speckollal, igazából fogalmam sincs, hogy mik ezek (etr - tanterv csak annyit látok speckol-1, speckol-2.. ?), és a Fonya - Logika mellé nem is akarok valami durvát felvenni.
Ezek a speckollok mind nagyon nehezek, és még hagyjak vele időt? Őszintén szólva, nem is tudom megnézni hogy melyik mit takar, vagy hogy kell ezeket felvenni (ea+ pti + gy ..?).. :S
Köszönök mindenféle segítséget itt és privátban is!
-
pokerspan
csendes tag
Valamiért az volt bennem, hogy a Web Tervezés kötelező PTI-n. Most utána olvasva, és a tantervet megnézve, látom hogy csak simán kötelezően választható. Régen volt csak kötelező vagy alapból hülyeséget tudtam?
-
pokerspan
csendes tag
A kurzusfelvételnél -> Új, csak X-es kurzusoknál most megjelent egy olyan, hogy Mobilty / Erasmus kurzusok... - ami nyilván eddigi k.felvételiknél nem volt ott-
Ez majd mit fog takarni pontosan,valaki tudja?
-
pokerspan
csendes tag
http://sztettik.cwahi.net/lista.php nem működik végleg?
vagy esetleg van egy új webcím?köszi!
-
pokerspan
csendes tag
Volt Alga-n kódosztás? Esetleg ha igen, valaki tudna adni egy kódot? Nagyon Nagyon Nagyon hálás lennék
-
pokerspan
csendes tag
prog2 zh milyen jellegű lesz? havasi nekünk nem mondott semmit...
-
pokerspan
csendes tag
másnak is rossz a bíró? beléptem, feltöltöttem alga kötprogomat, 5 percig nem lehetett elérni az oldalt,most meg azt írja rossz felh. vagy jelszó...
mit tettem
-
pokerspan
csendes tag
jövőre már a szart is könnyítik, kalkulus 1-2 megajánlott jegy, tesztes kérdések DiMat 1-2 ön is már, algát most könnyítették és még lehetne sorolni egy két tantárgynál...
remélem a diploma értéke ezáltal nem fog csökkeni, ha meg nem fog akkor meg mit érezhetnek azok akik végigszenvedték a nehezebb éveket..bár ők legalább többet tudnak
-
pokerspan
csendes tag
A dimat III vizsgára mi az a beugró? tanárom most mondta, hogy lesz valamilyen beugró, ami a tesztek 3. kérdéséhez hasonló lesz... valaki erről tud valami mondani, mert akkor lehet el kéne kezdeni bejárni előadásra
Vagy esetleg valamilyen könyvet valaki tudna ajánlani, az is megfelelne
-
pokerspan
csendes tag
Hello! Remélem tudtok segíteni nekem egy kicsit a normalizálásba
. Ahogy nézegettem a feladatokat, 1NF-nál az a lényeg, hogy ne legyen benne összetett attribútum. De palatinus minta zh-ban így van:
CSATÁK (csata_kód, csata_név, nemzet_kód,nemzet_név, évszám, csata_kezd, csata_vége,
helyszín, fegyver_kód, fegyver_név,katonai_egység, katonák_száma, győzött)Ezt hozzuk 1NF-re.
1NF:
- Csaták (csata_kód, csata_név, évszám, csata_kezd,
csata_vége, helyszín, győzött)
- Részvétel (csata_kód, nemzet_kód, nemzet_név,
fegyver_kód,Nem értem hogy miért szedte "ketté" :S
-
pokerspan
csendes tag
AlkStathoz tudnátok valamit ajánlani? Kicsit már összezavar ez a sok különböző opció, beállítás és valami összefoglaló nem lenne rossz
Esetleg amit ajánlanak könyvet, azt érdemes kivenni?
Köszi a helpet!
-
pokerspan
csendes tag
kösziből most zh-zunk majd, és az 5 feladat közül 1-2 az előadás fogalmai közül lesz. Nincs valakinek ilyen kigyűjtött fogalmai?
-
pokerspan
csendes tag
[link] Itt Bemutatkozás / egyetemi jegyzetek
Bár itt pont nincs kalk I.Kalkulusnál meg a példatárból nagyon jól fel lehet készülni
-
pokerspan
csendes tag
Algán, amit most vetített diák hol is vannak pontosan? Lehet hogy én nem figyeltem, de ami az oldalán van 1. előadás, az mindössze 4 diából áll. :S
-
pokerspan
csendes tag
Szerintetek melyikből érdemes könyvre költeni?
Adatbázisok,Köszi, Alga, Alkstat, Prog II, Dimat III, Kalkulus IIKalk II példatár meg dimat példatár megvan, adatb-ből meg köszi-ből szerintem nem érdemes egyáltalán, de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok
Köszi!
-
pokerspan
csendes tag
váltsd át szabadon választhatóra jobb felsőben és akkor X-es kurzusok / tesi
én meg egyetlenegy ált. műv. tantárgyat nem tudtam felvenni, hiába nyomtam rá százszor a felvételre, semmit nem írt ki, csak kidobott vissza a kurzusfelvétel menübe...
ne szólj szám, nem fáj fejem
-
pokerspan
csendes tag
Hali!
Nem lesz belőle semmi baj, hogy ha se az eskütételen, se az évnyitón nem jelensz meg. Én egyikken se voltam, és semmi... -
pokerspan
csendes tag
A felsőbb éveseknek hogy is megy az utazás az első pár hétben, míg nem kapunk bérletet? Az elsősök tudom, hogy gólyabérlettel utaznak, de mi a diákkal is tudunk?
Köszi az infót!
-
pokerspan
csendes tag
Üdv!
Az AlkStat-hoz is tudnátok ajánlani tanárt?
A felhozatal: Szűcs M., Szabó T., Juhász N., Bittner E., Némethné B.V., Nagy-György J. ,Szűcs G.Köszi előre is!
-
pokerspan
csendes tag
Véleményeteket szeretném megkérdezni, hogy szerintetek melyik nyelvet érdemes tanulni az angol mellé?
jelenleg a középszintű angolom mellé szeretnék még egy nyelvet tanulni, a németet nem akarom, de nem tudom mennyire számít majd munkára való jelentkezésnél, hogy van 2 nyelvem és abból a 2. francia vagy olasz vagy... -
pokerspan
csendes tag
Hellosztok!
A tanulmányi ösztöndíjjal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Én úgy tudom hogy 5x havi jön, csak azért kérdezem mert eddig mindig pontosan küldték 10én, és most látom nem érkezett meg.
Egy felsőbb éves biztos jobban tudja, hogy esetleges késésről van szó, vagy mivel nincs suli- nincs ösztöndíj majd szeptemberben..?Köszönöm előre is a választ!
-
pokerspan
csendes tag
válasz
LestatVenom #8126 üzenetére
Szia!
Én jelentkeztem már, elküldöd önéletrajzodat, 1-2 e-mail az időpontokról, majd felhívnak és lesz egy telefonos interjú ahol szakmai kérdések vannak (nekem: többszálúság, generikus típusok, bináris fa ... ) , majd kapsz 1 feladatot e-mail-ben, amit meg kell oldanod 2 óra alatt. Most ezt nem szeretném publikussá tenni, a cég lehet nem örülne neki.
Én 29-én csináltam meg ezt a feladatot, azóta várom a kiértékelést. E-mail-ben kérdeztem hogy mikorra várható, és a rengeteg jelentkező miatt még várom az eredményt.
A feladatról annyit, hogy első évesként nehéz megcsinálni, ha tényleg csak annyit tudsz mint amennyit a tananyag. (ez vonatkozik a szakmai kérdésekre is).Amúgy a 2 cégalapító nagyon rendesek és korrektek.
-
pokerspan
csendes tag
Valakinek megvan a Számítógép-Hálózatok könyv pdf-ben?
-
pokerspan
csendes tag
valakinek van dimat 2 jegyzete vagy dimat 2 nyomtatóbarát előadása?
a füzetemben levolt írva korrekten minden csak lába kelt
-
pokerspan
csendes tag
válasz
_eskimo #7597 üzenetére
én más gyakvezérhez járok, de a te honlapodról készültem fel a zh-ra, és elég korrekt zh-kat is írattál, ahogy láttam
ha véletlenülnem sikerül az assembly ez évben, nálad veszem fel legközlebb, a honlapod alapján jobban is sikerülhetett volna a nagy zh-m ha nálad lettem volna év elejétől
-
pokerspan
csendes tag
Kéne egy kis segítség. PTI 1.évfolyamos vagyok és mondták hogy 18-ig szakosodjak különben nem tudok felvenni szakmai tantárgyakat. (???) nah most mivel nem tanári szakirányba akarok továbbmenni, szvsz nem kell semmit tennem. most hogy van ez?
-
pokerspan
csendes tag
ez a számítógép-hálózatok zh egy vicc volt...
a vizsgához a beugróra meg a kis fogalmakhoz nem lehet használni semmi papírt? mert az már érdekesebb lenne
-
pokerspan
csendes tag
sztohasztikából nem találtam rendes kurzusleírást, csak a gyakvezetőm honlapján némi infót, de a vizsgán van külön minimum-követelmény, vagy mint a dimathoz hasonlóan, a gyakból és a vizsgából kell meglennie együtt a minimum 50 pontnak?
-
pokerspan
csendes tag
köszönöm az infókat!
-
pokerspan
csendes tag
esetleg ilyen összevető program szerűséget tudnátok ajánlani?
-
pokerspan
csendes tag
hello!
prog1-en mennyire veszik komolyan a két program közötti egyezést. egyik ismerőssel ugyanazt kaptuk, rá se néztünk egyikünk forráskódjára se, erre most megnéztem és eléggé hasonlít. mint ha egymásnak segítettünk volna
. nem akarom hogy emiatt bukta legyen a prog1 :S kicsit azért fosok :\
köszi a választ!
-
pokerspan
csendes tag
hmm, akkor rosszul hallottam, mert nekem ezt mondták, nah mindegy azért köszi
-
pokerspan
csendes tag
Hellosztok!
Tudom, hogy 2 félév tesi teljesítése kötelező, de ekörül lenne azért 1-2 kérdésem, remélem tudtok segíteni.
1. -> első félévben elkezdtem és nem tudtam teljesíteni, és úgy néz ki, hogy most sem tudom befejezni az elkezdett testnevelő kurzusomat. Így, hogy van 2 felvett tesim, és egyiket se teljesítettem, ingyen feltudom venni, a többiekkel "rendes" időbe a köv félében a többi tesit?
2 -> Nem a hattyasra, hanem más konditerembe járok, és az lenne a kérdésem, hogy így működik a felmentés dolog tesiből? hallottam ilyesmiről, hogy van felmentés, és hogy visszamenőleg van-e ilyen felmentés? bemutatnám a bérleteket vagy valami..Köszönöm előre is a segítséget!
-
pokerspan
csendes tag
Hellosztok!
Prog1 zh-ra minden nyomtatott dokumentumot lehet használni. Aki már túl esett ezen, mit ajánlatos vinni ?
Viszem a 24 órás java könyvet meg az előadás vázlatot, de ezen kívűl nem tudom van-e még valami hasznos cuccKöszönöm előre is a segítséget!
-
pokerspan
csendes tag
válasz
Gergello #7019 üzenetére
Móra Gy-nél írtam ma zh-t.
-Mire szolgál a verem, mi az.
-Írj a MOVval egy 5 sornál kevesebből álló programrészletet ami áthelyez valahonnan a memóriából... (nem értettem nagyon azért nem tudom)
-Mire szolgálnak a Flagek és írj hozzá 3 db olyan utasítást ami megváltoztatja az operandus értékét
-Mit csinál ez: n db 3 meg n db 1,2,3 a data segmentben
-Mit csinál a JLEBocs, hogy nem olyan részletesen tudom a kérdéseket csak össze-vissza, de ahogy a válaszokat, a kérdéseket se tudom sajnos annyira
-
pokerspan
csendes tag
Assembly zh lesz jövhéten, és még annyira nem vágom a dolgokat.
Milyen jellegű kérdések szoktak lenni a zh-n?
Köszi a választ!
-
pokerspan
csendes tag
"Az SZTE 2 féléven keresztül biztosítja meghirdetett programok szerint a hallgatók részére az ingyenes testnevelési és sportfoglalkozásokat, ami a diploma megszerzésének feltétele és az első két félévben (Első évben) kell teljesíteni."
Az első két félévben kell tejlesíteni? Ez most hogy van valaki elmagyarázná? :S azt hittem bármikor lehet csak legyen meg a 2 félév
-
pokerspan
csendes tag
válasz
zafir86 #6599 üzenetére
Veszélyes Anyagok Környezetünkben: Előző félévben minden órán volt katalógus, kivéve mikor a minden hónap első hetében beadandó házit adtuk be. Katalógusnál 2 hiány esetén elvileg nem mehettél vizsgára, ha 1 házit nem adtál be akkor meg egy jeggyel rosszabb lesz a vizsgád. Van egy elő vizsga ami elég könnyűnek mondható
-
pokerspan
csendes tag
Hellosztok!. 2. féléves tantárgyakhoz vonatkozóan csak egy röpke kérdés szeretnék feltenni:
Melyik tantárgy(ak)ra érdemes bemenni?:
-Operációs rendszerek
-Programozás I
-Sztochasztika alapjai
-Operációkutatás I
-Számítógép Hálózatok
-DiMat II
- + AssemblyKöszönöm előre is a segítséget!
-
pokerspan
csendes tag
Köszönöm a kisegítő válaszokat !
-
pokerspan
csendes tag
heló, tudnátok nekem is segíteni? visszaolvastak alapján valahogy így választottam ki a tanárokat: (rem jókat írtam ki forumrol)
Opr. rendszer: Ambrus Péter, Lugos Gábor
Sztohasztika alapjai:Székely László, Kraucz Éva
DiMat II:Kátai KamillaA többihez meg még fogalmam sincs:
Programozás I
Operációkutatás
Számítógép-HálózatokKöszi a segítséget!
-
pokerspan
csendes tag
valaki tudna segíteni? bármelyik kurzusra jelentkeznék azt írja: Kurzuskód létszáma betelt...
ha az összeset bejelölöm pl tesiből kidobja hogy az összes kurzus kódszáma betelt... nem értem tisztán látom hogy 16/0 most lettek megnyitva
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Diablo IV
- World of Tanks - MMO
- Eredeti játékok OFF topik
- Star Trek
- Tudományos Pandémia Klub
- bambano: Bambanő háza tája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest