Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
miser
újonc
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha 10 kredit kötelező szabadon választhatóból (MK-SZV), akkor oda elfogadják az áltműv. tárgyakat is, mint pl. a szabadegyetem, vagy csak ilyen kémia, fizika stb jöhet szóba, amik ott fel vannak sorolva a tantervben alatta? Csak mert ha igen, az úgy elég húzós...
-
MrTurner
csendes tag
mérnök infósoknak mikor lesz az íratkozás?
-
válasz
LestatVenom
üzenetére
Aha értem. Nah, akkor ez se tűnik vészesnek. Köszi szépen az infót

-
LestatVenom
csendes tag
válasz
whiteman0524
üzenetére
Intrendszerek az kb ua mint a robo, csak itt egy olyan projektet kell megcsinálnod amit kb sehol senki nem magyarázott el.(Felsőbb évesektől meg lehet szerezni) Ha nincs szerencséd még nehezítik is a projektet. De alapjában véve tök alap Mester tárgy ez is.
-
-
8904
csendes tag
válasz
whiteman0524
üzenetére
a mikro nehezebb sokkal mint a makro

-
Szögecs
csendes tag
Az Irinyiben fel lehet venni időben (2010.08.26. 20:00) a kurzusokat? Vagy Tikben?
Szerk.: illetve a nem ajánlott félév szerintieket is fel lehet venni a fent említett időpontban (értem ez alatt azokat is, amiket még nem vettél fel sosem, de nem ajánlott félévben van)? Mert az előző kurzusfelvételnél mindent fel lehetett.

-
Sziasztok !
Én két tárgyról érdeklődnék. Először is a makró az milyen nehéz a mikróhoz viszonyítva (ha mikróból semmi... akarom mondani nem sokat tanultál anno
) Aztán ugyan ez a kérdésem az intelligens rendszerek vs robotika felállás kapcsán. Robotikából kábé semmit se tudtam, az alapokon kívül és 4-est kaptam. Mire számítsak Intelligens rendszerekből ha felveszem ?A segítséget előre is köszönöm.
-
8904
csendes tag
válasz
Frenky89
üzenetére
a rendszerfejl sorrend teljesen korrekt, esetleg annyi tipp hogy Bartók-ot ne inkább. Tanítani jól tanít, de pontozásba szigorú. És a többiek is nagyon jól tanítanak, korrekt pontozással.
grafika Tanács A. mindenképpen
mestint...hú hát eddig F.Ricsi volt mindig a legjobb, idén ő már nem tart, Szörényi jól tud órát tartani, pontozását nem tudom mennyire korrekt. de igazából egyik se rossz, de én Szörényit ajánlom. -
Frenky89
addikt
Lassan eljön a "nagy nap", így bátorkodnék előhozakodni a gyakvezér kerestetik témával.
Egy kis keresgélés után már van olyan, ahol sikerült kb. megtalálnom a sorrendet:
Rendszerfejlesztés I.: Hegedűs Péter, Végh Ádám Zoltán, Bordé Sándor, Bartók Tamás
Bonyolultságelmélet: Iván Szabolcs, Németh L. ZoltánViszont maradt olyan is amivel bajban vagyok:
Számítógépes grafika: Tanács Attila, Nagy Antal, Varga László Gábor, Németh József
Mesterséges intelligencia: Szörényi Balázs, Hegedűs István, Ormándi RóbertUtóbbiak közül csak Attilát, meg Antit ismerem CAD-ről, illetve Oprendszerek előadásról. MI viszont teljes homály.

-
Nerd
aktív tag
-
MrTurner
csendes tag
üdv!
az volna a kérdésem, hogy ezeket a tárgyakat el lehet-e fogadtatni valamilyen 2008-előtti-dinamikus-tanterv-szerinti-tárggyal (mérnök infó):
- Jelek és rendszerek
- Mérés és adatgyüjtés
- PLC-k és SCADA rendszerekvagy ezek teljesen újak? remélem nem..
-
dekac
tag
Nappali mellett 8 órában dolgoztam...reggelre dolgozni menni, utána beülni órára este 7ig, majd edzés, 10-re értem haza és másnap minden kezdődött újra...ez így nem fekszik

Államis levelező mellett ugyanúgy dolgozom, de csak 2 napot kell bejárnom órára, vagyis másfelet.
(és többet nem tanítanak a hírhedt oktatók...mindenki tudja mire ill. kikre gondolok
)Ezért választottak a levelezőt

-
garyry
csendes tag
sziasztok!
adatbázisok, prog2 és alga gyakorlatra melyik tanárokat ajánljátok? melyiknél érdemes felvenni a gyakorlatot? előre is köszi a választ.
-
azbest
félisten
Régen papíron elvileg nem kellett beadni, ha pontosan ugyanaz a kódja a tárgynak... gyakorlatilag beadtam, mert az ilyen mendemondákra nem érdemes alapozni, hisz a tárgyfelvétel múlik rajta.
Nameg szinte minden évben variáltak a tantervben így ptm->ptm átvitelnél is vannak különböző kódú kurzusok.
A modulós esetben, mivel ismerősnek azt mondták hogy a gyakorlatokat is fel kell vinni, elképzelhető, hogy az elbíráló jóváhagyása egyben a tárgy jóváírását is jelenti. (Hisz konkrét tárgyról konkrét tárgyra váltást kellett felvinni, s az adatokat az etr-ből vette). Nem ismerem a kreditátvitel elbírálási odalát, de elképzelhető, hogy a tanárok modulós "irodájában" gyűlnek a hozzájuk tartozó kérelmek és ott pár kattintással elvégezhetik a korábbi több lépcsős papírtologatós átvitelt.
A tesi, nyelv... részen láttam, hogy közösek a tárgyak minden szakon. Az automatikus újrafelvétel ellen szól az is, hogy nem muszáj a régit elfogadtatni, akár újra meg is csinálhatod (pl a diploma jegye miatt jobbat akarsz).
Amúgy nappalisról jöttem vissza kihagyás (logika) után újra nappalisra.
-
szmg2
csendes tag
Hi all!
Lenne egy kérdésem aki 2008 előtti infós látja a meghirdetett kurzusok között a régi kódú grafika gyakorlatokat? Mert nekem csak ea. van. Vagy a hiba nem az én készülékemben van?
-
bodatis
újonc
Üdv!
Elsős proginfosok vagyok és egy kis segítséget kérnék a kurzusfelvételhez...
A diszkrét matek és kalkulus gyakorlatot melyik tanárnál érdemes felvenni?köszi a helpet...
-
Orionk
senior tag
Én úgy tudom, hogy áthozhatod egyszerre mindet.
DE te Nappalis voltál, és most is Nappalisra vettek fel, valamint mielőtt kivágtak akkor is ugyanaz a tanterved volt, mint amire most felvettek, ezek alapján:
Neked ETR automatikusan el kell, hogy fogadja a kurzusaidat.
Nem így van? -
dekac
tag
hát ez a modulos kreditátvitel borzasztó!
Csináltak volna egy ALL IN gombot...meg ez az írtó sok beadvány
Ezt mind egyesével nyomtatják? - nesze neked környezet kímélés...
egy vicc az egész...
-
Gergello
addikt
Kis off:
Keresek valakit, aki flash banner készítést vállal.
-
azbest
félisten
közben belebotlottam az idevágó részre a ttk weblapon:
http://www.sci.u-szeged.hu/KAB/ -
azbest
félisten
jól csinálod a kitöltést?
úgy hangzik mintha egy kiváltandó tárgyhoz akarnád felsorolni az összes korábban teljesített tárgyadat.
minden tárgyhogy (előadáshoz és gyakorlathoz is) külön - külön kérelmet kell beadni. Most beadhatod az összes korábban teljesített tárgyra.
Azért lehet több féle tárgyat felsorolni, mert előfordulhat, hogy több régi tárgyad együttesen tudja csak kiváltani egy új tárgyadat.
Például infó szakon a diszkrét matematika esetében akinek még lineáris algebra is volt, annak a dimat3-at akkor fogadják el, ha a dimat és a linalg is megvolt (ez részletesebben megvan a matek tanszék weblapján )Szabadon választhatóakat is fel tudtam vinni. 58 kérelem lett

-
dekac
tag
nekem Kalk 1...végig gyakoroltam a példatárat és nem volt idő a defekre, puskázni meg nem akartam, úgy érztem meglesz az. hát nem lett.
Engem már február 1-től kivágtak.Kreditátvitelhez még annyi, hogy egyszerre a teljes eddig összesített tárgyat lehet áthozni, vagy minden félév elején a kreditátvitellel szórakozok majd?

-
Orionk
senior tag
A 2010-es általános évi felvételi eljárásban jelentkeztél, és vettek fel?
Egyik ismerősöm a mostani pótfelvételi eljárásban jelentkezik, mert a Logikája nem lett meg 3-szor. Logika meg ugye most volt, a most elmúlt félévben.
Előre nem tudta, hogy nem lesz meg, ezért nem jelentkezett februárban, és így maradt neki a mostani pótfelvételi eljárás.neked mi nem lett meg?
-
dekac
tag
kreditátvitellel kapcsolatban olyan kérdésem lenne, hogy meg van határozva, hogy mennyi tárgyat lehet áthozni?
Mert javában töltögetem a sorokat és mikor kb a felénél járok, nem lehet új sort kitölteni.
Vagy újat adjak be, folytatásként?
Szabadon választhatókat el lehet fogadtatni?Van itt egy ilyen, hogy "Kiváltandó tárgyelem " és a lenyíló listába csupa nem teljesített tárgy van, ilyenkor mit kell kiválasztani?
Köszi aki segít!
-
Gergello
addikt
Zsír, hogy ilyenek jönnek stud-os címre.

A legjobb nyelvvizsgázási lehetoség, otthonról egy vituális tanteremben.
100%-os nyelvvizsga és visszafizetési garancia.
Ha érdekel töltsd ki ezt az egyperces kérdoívet
http://dfens.org/cfa908
és már kapod is az ingyenes tanfolyamot a hatékony nyelvtanulás titkairól.Üdvözlettel:
SikeresNyelvizsga.huRáadásul ilyen tinyurl-es sz@r

-
sebipayne
tag
Eladó informatikus könyvek, jó állapotban!
Számítógép Architektúrák (Tannenbaum) - 4900Ft
Kalkulus I. (Polygon) - 990Ft
Kalkulus I. Példatár (Polygon) - 790Ft
Közelítő és Szimbolikus Számítások (Polygon) - 990Ft
A C Programozási nyelv (Brian W. Kernighan - Dennis M. Ritchie, Műszaki Kiadó) - 1490Ft
Háromdimenziós grafika, animáció és játékfejlesztés (Computerbooks) - 3900FtAkit érdekel dobjon egy pm-et.

SEBI
-
Labahajú
csendes tag
Épp ez a baj. Együtt lehet csak teljesíteni őket (inf-es lap szerint), de a II-nek előfeltétele az I.
Ezek szerint a II-t csak fel kell majd venni, és automatice jár rá ugyanaz a jegy, mint az I-re?
Azért szerettem volna, hogy valaki idősebb meséljen erről, mert káosznak tűnik. :S -
Labahajú
csendes tag
A kérdésre konkrétan nem tudok válaszolni. De annyit hallottam, eléggé megbízható forrásból, hogy tavaly káosz volt.
Volt, hogy nem tudtak órán mit csinálni, mert nem volt óraterv. A gyakvezér az előadásfóliát magyarázta, mert nem volt feladat kiadva nekik!
Ettől eltekintve sztem nem lehet túl nehéz tárgy
Az aggaszt, hogy hogy lehet majd felvennünk, amikor már csak együtt lehet teljesíteni az RF I-et (4 kr) és II-t (4 kr), "Rendszerfejlesztés" cím alatt (ami 9 kr)?!
[link]
Valakinek erről valami infója van-e tavalyról? -
Szögecs
csendes tag
Más is hallott olyat, hogy idén könnyítik a Rendszerfejlesztést? Nekem valami olyat mondtak, hogy nem kell annyit programozni, meg valami diagrammokra gyúrunk rá vagy mi. Valaki megerősíteni/cáfolni tudja?

-
snow.man
tag
válasz
madstunt
üzenetére
Szerintem nem évül el egyébként. Itt már írta valaki, hogy évek múlva csinált egy közgés másoddiplomát az infós után és akkor is ugyanaz volt az etr kódja és közben is be tudott lépni. Másrészt egyedi az azonosító az összes évfolyamra nézve is, minden újabb évben eggyel nő a negyedik helyen szereplő betű (most valahol R-S környékén tarthatunk), tehát törölni nem muszáj, viszont elég nagy adat spórolás lenne...
-
Tevek
csendes tag
Hali!
Valaki tudna mesélni a beágyazott rendszerek című kurzusról? Köszi -
madstunt
addikt
Előre is bocsánatot kérek mert nem vagyok infós mégis bepofátlankodok:
ETR reg elévül bizonyos idő után?Tavaly beiratkozáskor regelni kellett de utánna nem léptem be mivel 2 félévet halasztottam
most nem tudok belépni újraregisztrálásnál meg azt írja hogy nincs ilyen adat az adatbázisban
-
sss
őstag
válasz
geronimo65
üzenetére
Úgy rémlik, h volt olyan csoporttársam aki párhuzamosan csinálta a két tárgyat. Csak 1 tipp: mestinteseket keresd meg ilyen ügyben, mert nem hiszem, alga előadók támogatnák az ilyesmit.
-
szmg2
csendes tag
Amióta én itt vagyok (2006) a párhuzamos előfeltétel teljesítését csak Sztochánál sikerült megvalósítani a Kalk1-nél
És ott is úgy volt hogy felveheted mind a két kurzust, de ha elbukod a kalkot akkor sztochának is annyi. Ha sikerül mind a két gyak, akkor először kalk-ból kellett vizsgázni és csak ha az sikerült utána mehettél sztochából. Tudtommal az informatikai tanszékcsoport által gondozott tárgyaknál erre nincs lehetőség. Megpróbálhatod az egyéni kérelmet, de én a helyedben nem fűznék hozzá sok reményt, mivel engem anno azzal küldtek el hogy ez a BSC és hogy nem ok nélkül előfeltétel egy tárgy.
-
Orionk
senior tag
válasz
geronimo65
üzenetére
Igen, természetesen ez a két tárgy sokaknak problémát jelent. Pont ezen okok miatt, mert ha lehetséges lenne a párhuzamos felvétel, akkor 1 évvel hamarabb lehetne végezni.
Próbálkoztak többen is, de nem sikerült, nem engedte a TO sem és az oktató sem.
Eddig egyedül arról hallottam, hogy azt sikerült elérni hallgatóknak, hogy a PROG1 és Multimédiát felvehették párhuzamosan. A Prog1 a multi előfeltétele.
De, azért hajrá ! Próbáld meg.
Ha sikerül, akkor légyszives ird be, hogy tudjuk, hogy milyen lehetőség van erre.
Lehet, hogy aláírásokra is szükség lesz, hogy lássák, hogy több hallgatót érint a dolog.
Ha meg, csak magadnak szeretnéd elintézni, akkor talán olyasmit tudok javasolni, hogy egy nagyon jó indokkal dékáni kérelmet kérsz, hogy neked ezért és ezért lenne jó, ha megcsinálhatnás a párhuzamos felvételt. -
8904
csendes tag
válasz
geronimo65
üzenetére
hát szerintem sem ... számtudos tárgyak előbb gyilkolnak mint ezek .. sőt ezeknek még hasznuk is. az algáknak mindenképpen.
-
Gergello
addikt
Kalk2-t kinél érdemes?
Jó lenne ha Fülöp Vanda tartana.
-
unbekannt
csendes tag
Nekünk algára kötelező volt bejárni, ahogy köszire is. Algának sztem volt haszna, de köszinek jóformán semmi értelme nem volt...
Sztem adatb is hasznos volt, vizsgára már nem kellett legalább sokat készülni (az más kérdés, hogy eléggé családias légkör volt) Prog2 sztem nehéz tárgy, ajánlott lenne az előadás, bár mivel gyakon szinte minden elhangzott hamarabb, mint előadáson... (jó, kivétel a vége az anyagnak, az már nem volt gyakon)
A többiről nem tudok nyilatkozni. -
8904
csendes tag
válasz
geronimo65
üzenetére
hát én erről csak annyit tudok, hogy még anno 2 éve Imreh Csanád alga1 előadáson mondta, kis riogatásképpen, hogy ismer olyan hallgatót aki annyira küzd az alga1-el és a mestint-el, hogy csak ezt a kettőt vette fel egy félévbe, mivel már csak ez maradt neki. most ebből nem tudom mi igaz, de ez alapján megoldható.
-
snow.man
tag
válasz
geronimo65
üzenetére
Hallottam már olyanról, aki valamilyen külön kérelemmel párhuzamosan csinált egy előfeltételt és egy ráépülő tárgyat. Csak akkor állítólag vizsgaidőszakban először az előfeltételből kell levizsgázni és csak utána lehet a ráépülőből. De mivel ETR is figyeli az előfeltételek teljesülését kurzusfelvételkor, így azon is manipulálni kell valamit. Azt hogy kihez kell fordulni, nem tudom sajnos, de TO tudja gondolom...
-
geronimo65
újonc
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem:
Jó lenne felvenni Mesterséges Intelligenciát, sajnos Alga nincs teljesítve... Algából nem ez az első tárgyfelvétel. Szerintetek kihez lehet fordulni, oktatóhoz? TO-hoz a további kérdésekkel? Esetleg valakinek valami tapasztalat ezzel kapcsolatban? Magyarán nincs meg az előfeltétel, de nagyon jó lenne, ha fel tudnám venni a Mestint-et.
Válaszokat/tanácsokat előre is köszkösz!
-
azbest
félisten
Kreditátviteli kérelmek beadási határideje:
(Kizárólag az újonnan felvett, átvett és tagozatváltó hallgatók számára)(MODULO)-ban 2010. augusztus 15-30
http://www.sci.u-szeged.hu/sztettik/www/szervezetiEgysegek/toNaptar.phpModulóban nem láttam még
-
Labahajú
csendes tag
Sziasztok!
Mestinttel kapcsolatban nem értek valamit:
[link]
Nekünk (2008 után felvettek) dinamikus tantervben nem 7 kredites szerepel, hanem 4, és nem "Mesterséges intelligencia I.", hanem "Mesterséges intelligencia".
Hogyan lesz ebből a szükséges 4 kredites, 2 órás kurzus, tavaly hogy volt? Előre is köszi! -
PazsitZ
addikt
adminisztratív tevékenységek éves relatív naptára
Kreditátviteli kérelmek: 2010. aug. 9. - 2010. szept. 11. (de azt írják karonként lehetnek eltérések) -
DarkByte
addikt
válasz
Protezis
üzenetére
Akár sikerült a záróvizsga, akár nem, ha az abszolutóriumod megvan (ahogyan nekem is) akkor június 22.-vel megszűnt a hallgatói jogviszonyod. Ez csak azért gáz mert ha közben dolgoztál akkor már Start kártyát nem igényelhetsz (az egyetem alatti meló, ha az volt az első munkahelyed nem számít). Nálam volt emiatt egy kisebb móka aznap a melóhelyen.
Diákigazolvány október végéig érvényes, tehát még októberre érdemes városi bérletet venni.
-
Nhorbee
aktív tag
Sziasztok,
Első éves mérnökinfo-s halgató vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy ha nem sikerült egy kurzusom az első félévben akkor azt miképp tudom felvenni a 3-ban? Ugyanúgy felvehetem mintatantervben 1. szemeszternél? Tudom, hülye kérdés de nem tiszta számomra
Üdv.
Nhorbee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5450 Újszerű, Ultra 5 135U, FHD IPS LCD,16GB, Magyar vil bill., gyári gar 2027.11-ig
- Bambu Lab A1 mini azonnal használható szett
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- Apple Watch Ultra (1. generáció) ÚJSZERŰ, 100% AKKU
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (5)
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 2TB, 1TB, 512GB SSD 27% ÁFÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Aztán ugyan ez a kérdésem az intelligens rendszerek vs robotika felállás kapcsán. Robotikából kábé semmit se tudtam, az alapokon kívül és 4-est kaptam. Mire számítsak Intelligens rendszerekből ha felveszem ?