Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Meddig is érvényes a diákunk? Október közepe vagy vége? Mivel megszűnt a hallgatói jogviszonyom többet nem kapok, de érdekelne hogy van-e értelme például októberre diák városi bérletet venni.
-
Gergello
addikt
Ilyenkor is be lehet menni ingyen az esti úszásra, diákkal?
-
BCs29
csendes tag
Progalap előkészítő nyáron, felkészítő évközben, szeptembertől.
banfcsa@gmail.com -
arcsibo
csendes tag
Nekem csak a prog1... ej már.
Kérdés... mégpedig az lenne, hogy valakinek volt már szerencséje kooperatív képzést elvégeznie? -
Arhquis
aktív tag
válasz
Frenky89 #8186 üzenetére
Hi.
Itt vannak például a Szoftverfejlesztés tanszék témái: [link]
Továbbá ezeken az oldalakon megtalálod még a formai követelményeket, meg hasonlókat. Ofc találhatsz ki magadnak saját témákat is, de:
- ezt a témát "le kell tolnod" a választott témavezetőd torkán is, tehát jónak kell lennie.
- még MOST kezdj el témavezetőt keresni, mert a legjobbakat sokan keresik, és lehet hogy szeptemberben már azt fogják mondani, hogy nem tudnak fogadni, mert sokan vagytok. -
Gergello
addikt
Sziasztok!
Nektek be van már írva az összes gyak? Nekem szháló nincs még.
-
dvcs_
csendes tag
alga kotprogokat gyujtenek nyari gyakorlasnak, ha valakinek megvan meg a kiirasa megtenne, hogy elkuldi?
cimem: h868315@gmail.com
koszonom -
phantom88
tag
válasz
snow.man #8181 üzenetére
A szakmai gyakról annyit, hogy minálunk MSc-n nem tudták megmondani egyelőre, hogy mit fogadnak el szakmai gyaknak (Ez nem vicc!!!). De volt róla szó, hogy nem azonos a kooperatívval, olyan hírek is voltak, hogy szakmai gyaknak csak azt fogadják el, ahol a hallgató nem kap fizut.
De nekem egyelőre úgy tűnik, hogy az a cél, hogy amit éppen kijelöl az egyetem ott kell dolgozni. Nekünk persze meg kötelező lesz éppen ott dolgozni, mert különben nem fogadják el. Nem tudom, hogy gondolták ezt, mivel a hallgatók egy része már dolgozik MSc-n...
ÉS persze bevezetik kötelezőnek, de nem tudják hogy lesz...
Nincs sehol normálisan leírva, nekünk kell könyörögni, hogy mondják már el... ááá mind1 nem idegesítem magam, inkább menjetek ti is fagyit nyalni
-
snow.man
tag
válasz
Labahajú #8178 üzenetére
Ezek szerint most már lesz kötelező szakmai gyakorlat. Az ötlet nem rossz, de több szempontból is sántít a dolog. Egyrészt 6 hétnyi tapasztalattal még nem igazán lehet mit kezdeni sajnos. Másrészt pedig nem hiszem, hogy a több száz ember mindegyike találna Szegeden gyakorlati helyet. Minden új dolgot csak felmenő rendszerben vezetnek be, tehát ez a 2010 előtt felvetteket nem fogja érinteni...
-
phantom88
tag
Üdv!
Priviben érdekelnének .Net-es szegedi cégek. Köszi!
-
Labahajú
csendes tag
Sziasztok!
Tantervben:
MK-VSZ Választható szaktárgyak (3/5)
Kötelező tárgyai
IB000pi Szakmai gyakorlat (0/0)
IB000piG Szakmai gyakorlat (2010. ősztől felvettek részére) (0/0) (Kötelező )Mintatantervben:
IB000piG Szakmai gyakorlat (2010. ősztől felvettek részére) 0 0 240 nincs 0Ez mit takarna: cégeknél munkát nyáron?
Aki '07-ben, '08-ban, '09-ben felvételizett, annak viszont nuku gyakszi? Köszi előre is! -
alkas
csendes tag
Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy Alexinnél a szoftverfejlesztéshez valami anyag található-e a neten? Létezik egy könyv hozzá, de az a könyvtárban mindig ki van adva, boltban meg nem kapható. Köszi!
-
arcsibo
csendes tag
srácok miből érdemes tanulni fonyára? persze idő az kevés, de hátha ezen múlik
-
fravik
tag
Sziasztok!
Van valaki köztetek, aki 2009-ben csinálta a Webtervezést? Tudnátok annyiban segíteni, hogy a kurzusfórumból kimásoljátok a vizsgákkal kapcsolatos hsz-eket? Privátban vagy feltöltve valahova is szívesen fogadnám!
Nagyon megköszönném, mert nem tudom, hogy mire számíthatunk így az utolsó vizsgaalkalommal!Előre is köszönöm a segítséget!
-
snow.man
tag
válasz
LestatVenom #8166 üzenetére
akiss-nek vagy hafinak érdemes írni ezzel kapcsolatban...
-
cocma
csendes tag
válasz
LestatVenom #8166 üzenetére
Szerintem beszélj olyan tanárral, gyakvezetővel aki a tanszéken dolgozik. Ha az egyetemen kezdtél programozni, akkor azért nem árt ha 4-es de inkább 5-ös vagy a kódolós tárgyakból. (pl. progalapot hogy vetted? ha könnyen akkor no problem.) Ha korábban is programoztál már akkor értelemszerűen lehet már tapasztaltaod. (persze ha nem BASIC-ről beszélünk
)
-
kislaza
csendes tag
válasz
LestatVenom #8141 üzenetére
http://www.amazon.com/Sams-Teach-Yourself-Java-Days/dp/0672329433
nezz ra erre..ha nem talalod sehol, irj ram..
-
LestatVenom
csendes tag
Sziasztok!
Ha tanszéken szeretnék dolgozni akkor kit kellene megkeresni? Illetve milyen szintű programozói tudásra lenne szükség? No meg egyáltalán van e ilyenre lehetőség?
-
blend
csendes tag
hi!
Tudja vki, hogy gazd.inf.-en mely tárgyakból tevődik össze a diploma átlag? -
szivar1
csendes tag
Üdv!
Valakinek van számvitel alapjaiból kidolgozott feladatsora (hasonlók mint amik a vizsgán voltak)? Nem tudja valaki, a vizsgán lehet használni az összköltség ill. forgalmi költség eljárásra épülő eredménykimutatásos lapot? -
Analízisből valaki fel tudna készíteni UV-re??
Természetesen nem ingyen.
-
phantom88
tag
-
snow.man
tag
válasz
LestatVenom #8158 üzenetére
Az biztos. De erre is van több megoldás, szét kell nézni. Nagyon fontos mondás, hogy "a jó programozó hatékonyan guglizik"...
Munkahelyen nem igazán szereti a főnök, ha minden kérdéseddel őt nyaggatod... -
LestatVenom
csendes tag
válasz
snow.man #8157 üzenetére
Találtam is
de nem kifejezetten azzal volt a probléma, hanem amit fentebb írtam. Mert osztályon belül tökéletesen tudtam használni dolgokat, csak úgy voltam vele ha már osztályban megy, ide az ideje kívülről is elérni. Mert igazából abból tanulok ha magamtól találok ki problémákat.
-
snow.man
tag
válasz
LestatVenom #8156 üzenetére
Eclipse-hez is van Visual Editor, de NetBeans-t én is jobban szeretem.
Egyébként ha gugliba beírod, hogy "java gui", kidob egy csomó tutorial-t. A Sun-os (most már Oracle) jól használható például, de tényleg ezeregy anyagot találsz ezzel kapcsolatban a neten... -
cocma
csendes tag
válasz
Ajánlom figyelmedbe az Alkalmazásfejlesztés kurzust.
Java GUI buildernél a NetBeans-es megoldásra gondoltok? Vagy van már Eclipse-hez is valami plugin?
-
snow.man
tag
válasz
LestatVenom #8153 üzenetére
Külön réteget szoktak csinálni a gui-nak, ahonnan hozzá lehet férni a gui elemekhez és lehet piszkálgatni azokat. Ez lehet mondjuk egy külön package. De az ActionListener-es problémára pl. egy megoldás lehet az, hogy van egy ("csomagoló") osztályod, amiben definiálva vannak a gui elemek és azon belül private classokat csinálsz, ha szükséges. A private class-okból pedig eléred a külső osztály control-jait...
-
LestatVenom
csendes tag
válasz
snow.man #8150 üzenetére
Igazából először megakarom érteni, h mi hogyan épül fel, és csak utána átállni össze húzogatós kódolásra. Mikor már magamtól megtudok csinálni egy basic kis alkalmazást, h tudom is, h mi mire jó. Ebben kellene kis segítség.
A kinézettel már meg is lennék, azt megtanultam már, csak le kell tisztázni a fejemben. A fő baj az ActionListenerrel van. Ha külön classba teszem, akkor nem tudom, h h érhetem el a másik class beli mondjuk cimkét ha megnyomtam egy gombot. Mert ugye a gomb megnyomása után csak a gomb referenciája érkezik meg, a labellé meg nem. Statikussá meg nem akarom tenni mert annak nem sok értelmét látom. Kivéve persze ha csak az az út létezik.
-
kislaza
csendes tag
válasz
sanzi89 #8146 üzenetére
En a helyedben tanulnek, es elmennek az utolso vizsgara
ha azt allitod, hogy nem tudod megtanulni, akkor mar biztosan probalkoztal eleget vele, es van vmi alapod, amit mar csak ismetelgetni kell, es lehet ra epitkezni, leirni papirra a teteleket (fejbol).. de ha kijott rajtad a hiszti, hogy junius vege van, es faszkivan, nem akarsz mar tanulni, akkor meg ez van, probalkozol jovore..
emiatt szakot itt hagyni nevetseges szerintem..sok sikert, ha meg van vizsgalehetoseged!
-
snow.man
tag
válasz
sanzi89 #8146 üzenetére
Fonyát is meg lehet tanulni, csak akarni kell. Én 5-ös lettem belőle.
Ezért szerintem nem feltétlen kell szakot váltani. Bár nyilván te látod a helyzetet, ha már megpróbáltad és nagyon nem ment, ez is egy megoldás. Bonya is halál (főleg a sok tétel miatt), de ott valamivel kevesebb a formalitás és talán korrektebb a pontozás. Aki fonyán túljut, az bonyán is túl tud. Számtud a kettő egyvelege, kicsit könnyebb is (bár nem sokkal). Ha logikát meg tudtad csinálni, sztem fonyának is mennie kell! -
snow.man
tag
válasz
Manapság már sztem elég ritka, aki tisztán kóddal csinál gui-t (nem designer-rel), az egy kicsit melós. Még ha csak pár formot hajigálsz össze pár elemmel, akkor is több száz soros kód generálódhat a gui-nak. Persze ezt a kódot mindenki érti (legalábbis kellene), de fejből nekiállni nem valószínű, hogy menne, csak dokumentáció alapján. De miért fontos, hogy csak kódolni lehessen?
-
blend
csendes tag
válasz
sanzi89 #8146 üzenetére
Szia!
Én is gazd.infos vagyok nekem bejön a szak. Sztem azért előny, hogy nincs fonya, bonya, hwsw. Van viszont sztud. ami azért nem egy logika szintű, de nehézségi fokban hasonlít rá.
Mondjuk ha tényleg úgy érzed hogy nem veszi be az agyad akkor inkább most válts, mint 1 vagy 2 év múlva.Amúgy a bonyolultságelmélet mennyire nehéz tárgy?
-
m.magus
csendes tag
válasz
LestatVenom #8143 üzenetére
nekem ez csak 5
-
8904
csendes tag
én gazd-os vagyok, de tisztába vagyok a a form nyelvek meg bonya anyaggal, sokszor ott néztem meg amit számtudba nem értettem, mert számtudba csak elég vázlatosan van leírva minden. szerintem könnyebb megtanulni mint ez az egész átjelentkezési procedura, nem igaz hogy nem vagy képes rá, logika van olyan nehéz simán.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Tanácsot kérnék az itt lévőktől.
Perpill másodéves Proginfes vagyok. Most találkoztam a Formális nyelvek nevezetű gyönyörűséggel. Valószínűleg el is bukom szépen. Arra gondoltam, hogy éppen ezért átmennék Gazdinfóra, itt nincs ez a szépség. Ott viszont van olyan, hogy a "Számítástudomány alapjai". Ez azt hallotttam, hogy a fonya+bonya egyben. Ez a fenti tárgyakhoz képest milyen szintet képvisel?
Az Algoritmusokkal nincs gond, Architektúra, Logika valahogy átbukom, Kalkulus 2? Simán 4-es, de ezt a Formális nyelveket ha az életem múlik rajta se tudom megtanulni. Nagyon tanácstalan vagyok. Ti mit tennétek?
Köszi a tanácsokat!
-
m.magus
csendes tag
Azokat kerdeznem akik mer voltak Adatbazis alapu rendszerekbol. Milyen feladatok voltak, es milyen nehezseguek? Es az elmelet mennyire nehez? Mennyire pontoz Katona normalisan?
Elore is koszonom a valaszokat! -
LestatVenom
csendes tag
Van itt valaki aki jó java guiból? Nem összepakolósra gondolok hanem tiszta kódírásra. Ha valakinek van ideje egy kicsit magyarázni írjon legyen szíves nekem
-
snow.man
tag
Tesóm is most felvételizik, mindenki kap reg. csomagot (függetlenül a diáktól). Bár lehet, hogy aki elektronikusan jelentkezett, az nem kap, ezt nem tudom. De aki postán adta fel a jelentkezését, az biztos kapott ilyen csomagot. Szerintem érdemes rákérdezned, ha kimaradtál...
-
Gergello
addikt
Jegyzet támogatást meddig lehet felhasználni? TIK-es jegyzetboltban lehet még vásárolni? Esetleg meg lehet nézni online a kínálatot?
-
yager86
csendes tag
Kedves kollégák!
Valaki választotta már Katona Endrét témavezetőnek, vagy esetleg hallott róla jót, rosszat?
-
azbest
félisten
az más
most erről van szó: [link]
(#8132) ivjoe: persze, ilyen szempontból gondolom nincs különbség..
amúgy lehet rájöttem, hogy miért van aki megkapta és miért van aki nem:
1) a regisztrációs levélben elküldik az adatlapot, amit a rendszerükben rögzítettek, hogy a felvételiző ellenőrizni tudja, hogy helyesek -e azok (e-felvi oldalon is lehet), mielőtt lezárul a felvételi. Ha valaki diákot igényel, akkor annak a csekkjét is ebben küldik
2) aki nem kért diákot, annak kiküldték a levelet
3) aki kért diákot, annak addig nem küldik (a diák csekk melléklettel) amíg nincsen meg a felvételi eredménye... (az adatlapot persze akkor már hajára kenheti)na most az 1 és 3 pont kicsit ellentmond egymásnak
-
azbest
félisten
Jelentkezett valaki ősztől induló ttk-s szakra? A felvi.hu oldalon valami regisztrációs csomagot írtak egy hónapja, de hírét sem hallottam még ennek. Kapott valaki olyat?
-
kislaza
csendes tag
-
pokerspan
csendes tag
válasz
LestatVenom #8126 üzenetére
Szia!
Én jelentkeztem már, elküldöd önéletrajzodat, 1-2 e-mail az időpontokról, majd felhívnak és lesz egy telefonos interjú ahol szakmai kérdések vannak (nekem: többszálúság, generikus típusok, bináris fa ... ) , majd kapsz 1 feladatot e-mail-ben, amit meg kell oldanod 2 óra alatt. Most ezt nem szeretném publikussá tenni, a cég lehet nem örülne neki.
Én 29-én csináltam meg ezt a feladatot, azóta várom a kiértékelést. E-mail-ben kérdeztem hogy mikorra várható, és a rengeteg jelentkező miatt még várom az eredményt.
A feladatról annyit, hogy első évesként nehéz megcsinálni, ha tényleg csak annyit tudsz mint amennyit a tananyag. (ez vonatkozik a szakmai kérdésekre is).Amúgy a 2 cégalapító nagyon rendesek és korrektek.
-
LestatVenom
csendes tag
Sziasztok!
Vaki tud valamit a MattaKis Gyakornoki Program-ról?
Szeretnék jelentkezni, de nem tudom, h milyen szintű tudás szükséges oda. Leírásban láttam, h min. 4es egy egyetemi kurzuson ami az adott nyelvet oktatja, az meg is lenne.Ha valaki tud valamit legyen szíves írjon pár sort.
-
8904
csendes tag
válasz
phantom88 #8111 üzenetére
hát egy jó nagy terembe írtuk sokan, ahol más tárgyakból vizsgázott még jó sok GTK-s, egy ismeretlen tanár volt benn, aki mondta hogy majd továbbítja a Hajninak a számvitelt. Meg vagyunk különböztetve, eleve ETR-ben a kurzus nevében ott van zárójelben a TTK, talán kicsit könnyített verzió a mienk.
-
_eskimo
csendes tag
válasz
LestatVenom #8109 üzenetére
A programra kapott pont alapján.
-
m.magus
csendes tag
Azokat kerdeznem akik, mar vizsgaztak opkutbol. Hogy az igaz, hogy Bartalos csak akkor adja meg a jegyet, h ha megcsinaltad a feladatot, hiaba is tudnad az elmeletet, de a feladatod nincs meg, akkor nem adja meg a jegyet? Elore is koszonom!
-
LestatVenom
csendes tag
Assemblyből a konzultációra mi alapján adnak jegyet? Ha siker az ea vizsga akkor a programra kapott pont alapján? Vagy egy arányos jegyet adnak az ea jegyhez képest?
-
8904
csendes tag
válasz
szivar1 #8107 üzenetére
hát nehezebb mint a zh jóval. van igaz-hamis, ami nem könnyű, van benne számviteli politika is :S van fogalom, az is nehezebb mint a zh, van könyvelés, 5 könyvelési tétel, de csak a legnehezebbek, szóval AIE, PIE, késedelmi kamat, stb ...
Meg egy eredménykimutatás...az még viszonylag korrekt.
eredmény 2-3 napra rá van. -
szivar1
csendes tag
Van olyan gazd.infós aki idén csinálta meg a számvitelt? Mondana róla pár szót? (milyen nehezek a kérdések? mennyire szigorú? kb. mikorra lehet eredmény stb...)
-
blend
csendes tag
Hi!
Multimédiából mindig ugyanazok a csoportok vannak? -
Pho3bus
tag
Üdv!
Aki alkfejlből már kapott számára "ismeretlen" kérdést azt beirná ide vagy privátba?Sokat segítene vele. Előre is köszönöm.
-
phantom88
tag
Jujj (Hökön volt linkelve
):
-
Agaba
csendes tag
Hali!
Valaki aki már volt számítógéppel támogatott tervezés vizsgán légyszíves írja le, hogy milyen típusú a "teszt"-es rész, mert többektől hallottam (viszont konkrétumot nem tudok), hogy igazából nem is tesztes, csak így nevezi a tanár. Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Apple Watch 9 45mm LTE
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest