- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolores87
csendes tag
-
dekac
tag
-
Adamka1999
csendes tag
-
szmg2
csendes tag
-
PazsitZ
addikt
Fura, egyrészt azért, mert úgyis belekérdeznek, plusz még fel is ismerhetik a kódot, ami bukó.
Másrészt pedig, mert úgyis le kell utána vizsgázni, ami copy-paste kötprog esetén nehézkes lesz.
Nekem pl. opcionális az asm (köt)prog, de mindenképp meg akarom csinálni, egyrészt a pontok miatt, másrészt gyakorlás-tanulás miatt. -
moTT
csendes tag
Igen, nekem sikerült, 1 éve ezt használom.
A modulo-s meg annyi, hogy "kitöltöd" az űrlapot (magától kitölti az összes mezőt), és amikor beadod egyből elnavigál egy külső lapra, ahol megkapod az Office 2010 32/64 és Win7 Ultimate 32/64 kódokat, és ahol a serial van ott vannak linkek, ahonnan a lemezképfájlokat le tudod tölteni. -
Feri1990
tag
-
Orionk
senior tag
-
Orionk
senior tag
Jaj, légyszives mááár !

Nem szeretem, amikor valaki a helyesírást hozza fel a HSZ-ekben.
Értem én, hogy arra gondol a másik ember, hogy juj de bunkó vagyok, mert nem tudok helyesen írni. Én viszont nem nézem, hogy mennyire írok helyesen az ilyen fórumokon.
Nem azt figyelgetem, hogy a másik milyen karaktereket használt a postjában, hanem, hogy milyen információt közöl.De legyen, istenem, akkor bunkó vagyok, és nem tudok helyesen írni. Nem itt ez alapján kell megítélni az embert.
De vállalom
, elrontottam.Büntetésból leírom párszor, és nem másolom.

ujjas, ujjas, ujjas, ujjas, ujjas, ujjas, ujjas, ujjas, ujjas, ujjas, ujjas, ujjas, ujjas, ujjas, ujjas, ujjas.Jó étvágyat a vasárnapi ebédhez !

-
LestatVenom
csendes tag
-
Gergello
addikt
-
Adamka1999
csendes tag
-
Obnoxious
csendes tag
-
Obnoxious
csendes tag
-
dekac
tag
2 éve csináltam, vizsga előtti este átolvastam az előadás anyagot, ott voltam mindegyik órán (ami amúgy is kötelező, kivéve tálán 2 alkalom) és 4-est írtam. Nem nehéz, gondolkodni kicsit kell.
@8nemesis8 :
a kémiások "mudlija"...az akkt.moodle...-n kellett írni a vizsgát és regelni kell hozzá
-
8nemesis8
veterán
-
LestatVenom
csendes tag
-
blend
csendes tag
-
Orionk
senior tag
3-ad éves vagyok, de 1 és csúszás miatt 4ed évesként végzek.
Első éves tárgyakkal volt probléma, és ezért az 1 éves csúszás.Szóval lényegében most vannak a 4ik féléves kurzusaim. PTI-n
Felvettem 2 6-ik féléves tárgyat: Multit és Dig. képfeldolgozást.2-3 hónap mulva már tudnom kellene, hogy mi legyen a témám, és melyik tanárnál, mert szeptembertől már az utolsó évemet kezdem. A 2 nyári hónap előtt már tudnom kellene, hogy elkezdhessek dolgozni rajta.
Ezért pánikolok annyira.LEhet, hogy el kellene mennem az infó tanszék könyvtárába, az Árpád térre, és ott belenézni előző évekbeli szakdolgozatokba?, hogy lássam, hogy hogyan is kell kinéznie a dolognak?, jobban tudnék akkor témát választani?
-
Orionk
senior tag
Hogy döntsem el, hogy képfeldolgozás tanszékről szeretnék-e valamit?, ha pl. GRafikám is majd az utolsó előtti félévemben lesz, amikor már a szakdoga1-et kell felvennem.
Hongy döntsem el, hogy a mestint tanszékről szeretnék e valamit, ha mestint is akkor lesz?
Szoftverfejelsztést eltudom dönteni, mert volt már prog2őm.
de értitek a probléma lényegét?

Más ez miatt nem is jut eszembe, minthogy c++ ban csináljak valamit.
-
snow.man
tag
-
Orionk
senior tag
-
MrTurner
csendes tag
-
snow.man
tag
-
Ubul86
őstag
az szép,de ha nincs dimat 2 akkor dimat 3 se,az meg nekünk ugye szintén van,bár azt jobban is szerettem mint a kettőt
,valahogy értelmesebb meg érdekesebb dolgokat vettünk,mint a dimat 1+2őt együtt összevéve szerintem.Engem ezek a változtatások háborítanak fel.Oké,utána tudok nézni mint most HWSW esetében is,de ugye olyanokkal vagyok körbevéve,akik szintúgy úgy tudták hogy fonya+logikára épül,stb...és így kicsit nehéz követni a dolgokat. -
whiteman0524
aktív tag
Hát igen, elég kusza a dolog, amíg valaki biztosat nem mond. Mindenesetre nem lenne kellemes dolog, Analízist + Műmatekot is tenni ha úgy jön ki a dolog
Azért ilyenkor igazán kitehetnének valahová valami erről szóló ismertető anyagot, amiben számba veszik az eshetőségeket. Vagy csak én nem futottam még bele... 
-
whiteman0524
aktív tag
Hát ez az, hogy ha most tudom hogy majd dupláznom kell, akkor hell yes hogy fölveszem a sztohát is, hát hogy a fenébe ne. Viszont ha meg lehet oldani, hogy ne kelljen duplázni, vagy ezt majd valahogy elrendezik, akkor meg inkább hagyom most a fenébe...
Szabó Tamásnak azért nem írtam még ebben az ügyben, mert saját tapasztalat alapján nem szokott sűrűn leveleket olvasni
De lehet hogy csak nekem nem volt szerencsém vele. -
snow.man
tag
-
MrTurner
csendes tag
-
_DooM_
csendes tag
-
_DooM_
csendes tag
Németh L.-től tudnál küldeni egy jegyzetet és/vagy mintaZH-t esetleg? A honlapján csak bonya jegyzetet találtam, és jó lenne összevetni valahogy Szabivánnal (egyelőre csak a jegyzet/mintaZH a viszonyítási alap).
Azon vacilálok, hogy kinél vegyem fel, eddig ők ketten jöttek számításba. Ha van egy kis szerencsém, az ETR nem szól bele a kurzusfelvételbe, és időben fel tudom venni a kiszemelt órát. -
_DooM_
csendes tag
-
snow.man
tag
-
snow.man
tag
-
snow.man
tag
-
8904
csendes tag
-
snow.man
tag
Egy újabb nagyon jó kérdés.

TVSZ-ben nem hiszem, hogy benne van, az túl általános (bár érdemes megnézni). A mesterszakok felvételi szabályzatában megintcsak nem láttam. Én úgy kérdeztem meg a szakfelelőst és a TO-sokat...Szerk.: Mindenesetre a szabály elég egyszerű szerencsére: mindent át lehet vinni, ami nem kellett a BSc-s diplomához.

-
Arpho
csendes tag
-
zeus90
aktív tag
-
Octachoron
csendes tag
"A két választható szakirányunk külön van (szegedi és kecskeméti(gamf) )."
Erről szeretném kérdezni a nálam tájékozottabbakat. A GAMF-os verzió mennyire igényel utazást? Főként azért kérdezem, mert ebben az ösvényben is van a most következő 6. félévben egy szegedi tárgy (Digitális képfeldolgozás), illetve nyilván a szakdolgozat témavezetőm is az "itthoniak" közül kerül ki.
-
elnofx
tag
-
elnofx
tag
-
Maverick89
csendes tag
-
snow.man
tag
-
Orionk
senior tag
-
snow.man
tag
-
Obnoxious
csendes tag
-
Obnoxious
csendes tag
-
snow.man
tag
-
szivar1
csendes tag
-
szivar1
csendes tag
-
PazsitZ
addikt
Teljes mértékben egyetértek.
Az, hogy esetleg fórumon, IM formában nem törődik sokat az ember a helyesírással elgépeléssel még elfogadható.
De itt azért mégiscsak egy félhivatalos levélről van szó.
Amúgy meg, már minden böngészőben-levelező kliensben elérhető a helyesírás ellenőrzés, szóval nem hiszem, hogy sokba kerül átfutni újra egy megírt levelet és legalább a piros színnel aláhúzott hibákat javítani. -
8nemesis8
veterán
-
gianni89
csendes tag
-
szivar1
csendes tag
-
szivar1
csendes tag
-
snow.man
tag
-
Rocko007
aktív tag
-
cocma
csendes tag
-
snow.man
tag
-
cocma
csendes tag
-
Maverick89
csendes tag
Mindekitől elnézést kérek, kicsit felhúzott idegállapotomban születtek a hozzászólások. Az alapprobléma az volt, hogy GL_QUADS függvényt nem gyakoroltam be mert minek, amikor solidcube-bal is megtudom ugyanazt csinálni... viszont a kúpkészítést eléggé begyarokortam több példán keresztül is.
Csak nem volt olyan feladat (karácsonyfás beadandó, harkály, malom) ami megkövetelte volna ennek a használatát.. és hát nem is készültem fel teljesen. Viszont szerintem kicsit akkor is macerásabb így létrehozni pár dolgot mint akár egy kúpot. Nem azt mondom hogy ég és föld a különbség csak, nem érzem egyenlő nehéznek a kettőt. És olyan feltételek mellett hogy 3 percig fordul a make, ez szerintem még lényegesebb hátrányt jelent.
-
snow.man
tag
-
cocma
csendes tag
-
8nemesis8
veterán
-
parigabi69
csendes tag
-
Blaise7
tag
-
moTT
csendes tag
-
LestatVenom
csendes tag
-
cocma
csendes tag
-
menpee
aktív tag
Elsőre a mennyisége riasztott meg, 3 éve kb. csak aláírnom kelett, meg menetlevelet írni, erre 3 óra alatt ledaráltunk 12 oldalt

Meg nem vagyok magolós típus, inkább a megértős fajta. Ez nem baj, csak más szisztémában kell majd nekiesnem, mint eddig.Orionk: nem dobok semmit, majdcsak meglesz ez.
-
bibi55
tag
Arról tud valaki valamit, hogy a csoportbeosztás alatt mit értenek? xD Vagy csak annyit, hogy mindne szaknak máskor lenne, és a PTI meg 11-kor?
Más:
ETR-ben, a kurzusfelvételnél az állapotom még mindig "beíratkozásra vár". Ez nem gond?
Lezártam a kurzusaimat, hol lesz kiírva, mikor majd aktív leszek?

-
Szögecs
csendes tag
-
8904
csendes tag
-
Orionk
senior tag
A tantervben hol írja, hogy kell-e tesi, és ha igen, akkor hány félév?
Én etr-ben szoktam megnyitni a tantervet.
Információk --> tantervet --> és itt kiválasztom a szakotA táblázatban szépen le van írva tényleg, hogy melyik tárgy kötelező, és az egyes kurzusoknak mik az előfeltételei.
Viszont én még nem láttam, hogy tesit és átművet is feltüntetnék.
-
bibi55
tag
-
Szőri
csendes tag
-
Maverick89
csendes tag
Rendben már megijedtem hogy csak nekem fordítanak kiemelt figyelmet. Régen anyám mindig mondta, hogy fiam, te nem tudsz úgy elmenni egy helyre hogy 5 perc múlva ne tudná mindenki hogy ki vagy (és ezt nem dicséretnek szánta). És féltem hogy már itt vagy valamilyen más fórumon mondtam vagy kérdeztem olyan hülyeséget, hogy már az egyetemen érezték úgy hogy feltétlen fel kell világosítani... és csak engem. De ha te is kaptál, akkor meg vagyok nyugodva.
-
Szögecs
csendes tag
-
Nerd
aktív tag
-
Nerd
aktív tag
-
Orionk
senior tag
Köszi szépen, ezt az etr oldaláról szoktam elérni.
Erre gondoltam: http://www.stud.u-szeged.hu/tanrend/
most megtaláltam. Már nincs link, ami ide mutat, csak a tanrend szót beírtam a stud után és szerencsém volt.
Ez volt a régi tanrend oldal. Ezen az oldalon az első linkek között volt egy cím, ami a régi táblázatra mutatott.
A régi táblázatot helyettesíti most az a cím, amit te mutattál, a webes naptár.Azért köszi

-
Orionk
senior tag
HEllo !
Én is 45 kreditről tudok. Ezen felül is talán lehet 50-ig felvenni, de azt etr referens intézi, és kreditenként fizetni kell.
Nem találom azt a tanterv szerűséget, ami a régi volt.
Ezt az új: http://www.u-szeged.hu/tanrendDe most azt keresem, amelyiknél az oldal felső részén kék színű NAGY linkek voltak a szemeszterekre, és innen is lehetett tovább menni arra a táblázatra, ahol le volt írva, hogy ki mikor veheti fel a kurzusait.
Tudnátok segíteni, hogy hol van ez az oldal?
Egyik nap odatévedtem, de most nem találom.

-
Agaba
csendes tag
-
kunokb
csendes tag
-
kunokb
csendes tag
-
Nhorbee
aktív tag
-
Labahajú
csendes tag
Részlet egy levélből:
16:47 [] *A szorgalmi időszak és a vizsgaidőszak közötti átfedés ne zavarjon meg senkit, amint rendeződik a helyzet, tájékoztatunk Benneteket. De az biztos, hogy a vizsgaidőszak
16:48 [] nem lesz rövidebb, mint eddig.
Például erről is lehetne tájékoztatás a HÖK oldalon... bár nem tudom, érdemes-e szólni érte, vagy csendre leszek intve, mint néhány bátrabb "követelőző". -
sanzi89
addikt
-
nfgabor
csendes tag
Egy picit megkeveredtem :/
Ugyanis felvettem:
Programozás alapjai (Tehetsségondozás) - ez "konfirmációra vár"
Programozás alapjai gyak. (Tehetséggondozás) - szintén
Tehetséggondozás: Programozás alapjai - ez isEzek szerint egy "normális" progalapot sem vettem fel -.- szept. 1ig válaszolnom kell ugye?
Ezeket le kell adnom ahhoz hogy felvehessem a "normális" progalapot? -
nfgabor
csendes tag
-
nfgabor
csendes tag
Köszi DoL

Hát külhöni vagyok és nálunk már középsuliban tanultunk integrálni meg deriválni
rem nem lesz gond belőle
a fentebb levő postokból azt vettem ki, hogy Te is gyakvezető vagy, nemde?
Ha igen mit lehet Nálad felvenni? Progalapot? 
Lehet hogy hülye kérdés lesz, de a tudatlanság rosszabb
szal ugye léteznek olyan tantárgyak amik félévhez nem kötöttek és kötelező őket valamikor a 7 félév alatt felvenni és léteznek olyanok amiből lehet szabadon válogatni ugye? 
-
corinne
tag
-
corinne
tag
-
dvcs_
csendes tag
-
corinne
tag
-
pethYeti
addikt
-
Maverick89
csendes tag
-
Maverick89
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- EA Sports WRC '23
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Óra topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Spórolós topik
- Automata kávégépek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

,valahogy értelmesebb meg érdekesebb dolgokat vettünk,mint a dimat 1+2őt együtt összevéve szerintem.Engem ezek a változtatások háborítanak fel.Oké,utána tudok nézni mint most HWSW esetében is,de ugye olyanokkal vagyok körbevéve,akik szintúgy úgy tudták hogy fonya+logikára épül,stb...és így kicsit nehéz követni a dolgokat.
Azért ilyenkor igazán kitehetnének valahová valami erről szóló ismertető anyagot, amiben számba veszik az eshetőségeket. Vagy csak én nem futottam még bele... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)