Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maverick89
csendes tag
válasz nfgabor #8437 üzenetére
Dimathoz Kátay Urbán Kamilla
Progalaphoz Cindel Csaba, vagy Ördög Zoltán (etr-ben lehet Erdeg Zoltánnak van írva), az előbbinél voltam annó én progalapon meg prog1-en is és nagyon jó fejnek tartom, jól magyaráz, és rengeteg plussz pontot kioszt, csak jelentkezni kell és akár hülyeségeket is de kérdezni nekem így volt +6 vagy 7 pontom asszem . Az utóbbi srác meg személyes jóbarátom és most lesz először gyakvezér, szal ha netán rossz lesz szóljatok rám én meg majd ejnye bejnyézek egyet .
Fizikához kalkulushoz nem tudok hozzászólni, előbbi tantárgyam nekem nincs, utóbbira meg Fülöp Vandát javasolnám, de ő állítólag csak kalk2-őt tart
Számítógép architektúrából meg én úgy tudom hogy nincs gyakorlat.Kb ennyi
-
DoL
csendes tag
válasz nfgabor #8524 üzenetére
A kalkulust csak akkor vedd fel Szabó Tamásnál, ha elég jó vagy matekból, vagy már most tudsz deriválni/integrálni. Sáfárt nem ismerem.
Nem lesz vészes a félév, csak figyelni kell, hogy ne a végén kezdj neki mindennek. Ezek mellé még bevállalhatod pl. az EU alapismereteket, vagy a Környvédet. Speckollokat még ne nagyon vegyetek fel, később lesznek meg az előismeretek. -
DoL
csendes tag
válasz nfgabor #8528 üzenetére
Igen, progalapot
Vannak tárgyak, amik félévhez nem kötöttek: ilyenek a speckollok és szabadon választható kötelezőek (infos tárgyak), ezekből kell bizonyos kreditmennyiséget összegyűjteni, illetve a kémia/fizika/stb szabadon választhatóakból és az XA-s kódúakból együtt megintcsak bizonyos mennyiséget. Előbbiek és a kém/fiz/stb 31-én, az XA-sok a tesikkel és nyelvekkel együtt 1-jén nyílnak.
-
DoL
csendes tag
válasz nfgabor #8541 üzenetére
A tanulmányi ösztöndíj automatikusan jár, minden félév elején számolják az előző féléves átlag alapján. 12000 és 40000 közötti összeg, csúsztatott utalással kapod (tehát a tavaszi félév alapján megállapítottat okt-nov-dec-jan-febr, őszi félév alapján márc-ápr-máj-jún-szept).
-
segi67
csendes tag
válasz nfgabor #8547 üzenetére
Hát az pontosan nem tudom hogy van, de amennyit tudok megosztom.Az alaptámogatás csak az első félévben jár amelynek összege max 12000 Ft én úgy hiszem hogy ezt vagy megkapod vagy nem,de aki mást tud javítson ki.Akkor kell igényelni mikor a szociális ösztöndíjat egy négyzet beikszelésével ugyanazon a papíron.Ha jól tudom ezt csak a kategóriásak kaphatják!
-
TMontana88
csendes tag
-
moTT
csendes tag
válasz nfgabor #8795 üzenetére
Tavalytól csak előadás van. Én tavaly csináltam. Szokott belőle lenni utolsó héten elővizsga.
Én arra elmentem, nulla tanulással (értsd: egyetlen egy előadásra sem mentem be, és csak egy oldalnyi vázlatom volt az anyagból). Nem tudom hogy azaz elővizsga hogy sikerült, mivel még mindig nem került fel a jegyem. De mivel éreztem, hogy kevés lesz, elmentem egy normál vizsgaidőpontra, és oda rendesen felkészültem a témához kapcsolódó két könyvből (fellelhetőek neten, 1x elolvastam mindkettőt, majd a kiemelt vázlatot még 5x-6x). Meg is lett az eredménye, 5öst kaptam.
Szóval bátran ajánlom. Az órákról azt hallottam hogy lazák voltak, amit vetít az előadó, azt nem adja ki, hanem jegyzetelni kellene...
Valami olyasmit tanít, hogy a leendő munkahelyeden hogyan viselkedj a munkatársakkal, és a főnökeiddel.
Más: Volt szó róla hogy EU-ból nem lehet 5-öst kapni. Na, én abból sem jártam be egy előadásra sem. Az elővizsgán pedig a tételeket szóról szóra kiírtam a pda-mból. Így sikerült az 5-ös.[ Szerkesztve ]
.
-
8nemesis8
veterán
válasz nfgabor #9364 üzenetére
Hát sajnos, hogy határ nem volt idén sem...
Nevetséges átlagra kaphattatok elsősök elég jó ösztöndíjakat.Ha jól tudom törvényben van, hogy a hallgatóság közel 50%nak kellene adni ösztöndíjat, aki nappalis és megvan hogy mennyi a minimum ösztöndíj, a hallgatói normatíva x%-a és ettől skálázódik felfelé, igen ez közel sem egyenes arányban....
Sajnos azt kell mondani, hogy aki szorgalmasan tanul annak "nem " éri meg anyagilag, mint aki kevésbé tanul és esetleg dolgozik mellett és nem tanul.
Más kérdés, hogy munkaerőpiacon ki mit tud majd hasznosítani. -
pokerspan
csendes tag
válasz nfgabor #10025 üzenetére
Műszaki matekra -ahogy említettem- tavaly csak Szabó Tamás volt .
Nem tudom idén változik-e.Assembly: Móra Gy. - az anyagot nem közölte le a legjobban, de nagyon jószívűen pontozott, könnyű zh-k, sok pontot tudsz vinni vizsgára, ami elég fontos és persze nagyon segítőkész volt, e-mailben is segített
-Máté Eörs -ről nem hallottam a legjobbakat, nah meg Tömösköziről semHálózatok: Véleményem szerint teljesen mindegy, nem is tudnék nagyon választani egyiket se ismerem, a tantárgy elég könnyen teljesíthető
Oprendszer:: Lúgosról halottam jót, bár innen se ismerem nagoyn őket, használd a keresőt!
progtudor.hu
-
szivar1
csendes tag
-
-
yager86
csendes tag
válasz nfgabor #10147 üzenetére
Tavaly voltam dimat2-n. A 4. gyakorlat után találkoztam egyik ismerőssel, aki kiröhögött, hogy milyen hülye vagyok, hogy bejárok.
Igaza volt... évek óta nem változnak a gyak UV feladatsorok, a vizsgalapokon is bizonyos feladatok "válogatva" lesznek. Nagyon olcsó 4 kredit
-
LestatVenom
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest