Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#38960) Thunderzolee

Pasztmek, azért milyen sz×rrágó embrerek vannak. :W

Merevlemez hibával hoztak egy gépet nekem két hete. Valóban, egy ötszázas diszk volt benne, ami hol működött, hol nem, csatlakozókat átcsereberélgettem, egyszer ment, egyszer nem. Külső házban jól lehet használni, de a kontakthiba miatt rendszerwinchesternek nem ajánlanám. Másik gépben is csak úgy tudtam használni, ha már ment a gép, és úgy dugtam rá, majd eszközkezelőben felismertettem - de ha bekapcsoláskor már rá volt dugva a gépre, akkor minden második, harmadik induláskor megakasztotta a gépet már a post-képernyőnél.
Amúgy is 5400RPM-es volt, nem is értem mit keres az ilyenen "C" partíció.
Na mindegy, mivel csak 320-asom volt, azt raktam bele helyette.

De mondtam a tagnak, h a gépben levő táp olyan büdös égett szagot ad, h félelmetes... nem félti a gépét? (400-as Codegen volt)

Mondta is, h igen, ezt már mondták neki a sztech boltban is, ahol a VGA-t a gépébe szerelték legutóbb, meg előtte is mondták már mások is.
Kérdezte mennyi lenne másik táp, mondom 4-5ezer körül tudok, de csak márkásat, nekem ilyen 1500Ft-os gagyi tápom nincs, azt szerezzen máshonnét.

Na lényegtelen, tegnap keresett, h meghalt a merevlemez amit beraktam.
Ez ezért elég ritka szokott lenni, de hát előfordul.
Elmentem, h megnézzem, h mi van.
Persze nem mondta, h se kép se hang nincs, tehát nem feltétlenül a merevlemez a rossz, hiszen semmi képet nem adott. :U

Szétkaptam, VGA-ra tippeltem, bár még jócskán garis (GTX 1050).

Mivel nemigen tudtam vele mit kezdeni, elhoztam, és tesztelgettem az alkatrészeket. Ram, processzor, alaplap, VGA, minden rendben. Tápot is cseréltem közben, és a végén kiderült, h ha az ő tápjára rádugom a perifériákat (HDD, ill. ODD), akkor csinálja ezt a se kép se hang hibát.
Egy másik táppal minden rendben.
Tehát a 12 Voltos ág a hunyó, azzal, h megbirizgáltam a vezetékeket, meg kapott egy másik merevlemezt, valami elhalódott a régi táp 12V-os ágában.
De hát őszintén szólva megszolgálta már az idejét ez a táp, ideje cserélni.

Elmondtam neki, h mi történt.

A konfig fogyasztása amúgy 200W-ot sem éri el (Q6600, 4GB, 1050)

Egy 350-es Chieftech tehát elég neki, amúgy is csak ilyenem van itthon. (4ezer lesz)

Szóval FB chaten írtam neki, és kérdezi, h akkor ez most hogy legyen, h gariba, vagy hogyan?
Néztem egyet mondom ez most mi, hogy érti, ki van zárva, h ez a táp még garis legyen.
Kiderült, h ő úgy gondolta, h mivel a múltkor a merevlemez cserekor "megbirizgáltam" a vezetékeket, és még mondtam is, h valószínűleg emiatt szállt el, ő ezt úgy gondolta, h én "elismertem", h miattam romlott el, és akkor én kicserélem a tápot neki gariba'.

A továbbiakat csak tömören írom le kifizette az új tápot végül, de legszívesebben az ablakon b×sztam volna ki a komplett cuccát abban a pillanatban amikor ezt felhozta.

És az a baj, h ez szerintem nem is érti, h mit próbáltam elmagyarázni neki, ő most váltig abban lehet, h én tönkretettem a tápját. Fuhh, de ki nem állhatom az ilyen fazonokat. :((

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.