Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#38201) Pötyi


Pötyi
őstag

Na jóóó, itt egy középszar sztori tegnapról:

- Gyere már fel az üzletkötőkhöz, van itt egy laptop, amit mindig más visz ki, a jelszó fel van írva egy kis cetlire, ami ide van ragasztva a billentyűzet kávájára, de nem enged be, már jó sokszor próbáltuk. (Gondolom annyiszor, hogy már le is tiltott...)
- Miért nem írtátok fel az új jelszót a cetlikére, ha megváltoztatjátok? Gondolom a rendszer kényszerítette ki, hogy 90 naponta megváltoztassátok. Ki használta, ki vitte ki magával utoljára? Az talán emlékszik rá, hogy mit állított be.
- Őőő, aztat mink nem tudjuk, bárki kivihette.
Felmegyek. Elémraknak egy olyan őskövület, csillagháborús kacat laptopot, ami még a múlt évezredből maradt.
- Ezt a szart használjátok? Miért nem kértek helyette egy újat a gazdaságistól? Van jó néhány zsír új a raktárban.
- Ááá, mert már megszoktuk, meg ezen fent van minden anyag, amit használni szoktunk. A fontos dokumentumok, a szerződés-formanyomtatványok, minden.
- Azokat a doksikat esetleg egy pendrájvon is hordozhatnátok. Semmi akadálya ezeket átmásolni egy újra.
- Jó-jó, hát végül is nem zárkózunk el egy minőségi cserétől, de ebbe most idő hiányában ne menjünk bele. Különben is, ahoz, hogy át tudjuk másolni a régi gépről a doksikat, először is be kéne jutni ebbe, a régibe.
- Jó, bemegyek rendszergazdaként és alaphelyzetbe állítom.

Azaz csak mennék, mert nem fogadja el a jelszavam. Ahogy jobban megnézem, a cég sok száz eszköze közül elképzelhető, hogy ebbe még soha az életben nem jelentkeztem be rendszergazdaként. Honnan van ez? Kábé olyan régi, hogy elképzelhető, hogy a már rég nyugdijjba ment elődöm, az előző rendszergazda lépett be rá utoljára. Pfff! Hát ebbe most nem jutok be. Talán egy Hiren's cédével ki tudom ütni.

Aham.

Ha lenne benne CD-olvasó. Mert a fiók az ott van az oldalában, de csak egy porvédő műanyag van betolva, nem egy meghajtó.

Jjjó, még mindig nincs veszve semmi, van egy külső USB-s meghajtóm. Felhozom.

Azaz csak felhoznám, mert feltúrom az irodámat, de sehol nem találom. Megkérdezem a kollégámat, hogy nem-e látta-e? Ááá, valaki elvitte tegnap. Gondolkozz, Micimackó, ki vitte el? Ááá, nem tudom a nevét, nem írtam fel, valami barna hajú, borostás srác volt. Talán a másodikon, a harmadikon, vagy a negyediken dolgozhat. Nagy segítség, ezzel leszűkítettük a szóba jöhető kört minimálisan olyan háromszáz emberre. Nincs mit tenni, végigmegyek három emeleten és beköszönök minden irodába: Nem ti vittétek el tegnap az egy szem külső optikai meghajtót? Nagy szerencsém van, az első emelet harmadik szobájában bólintanak. Nekünk kellett, nálunk van az a srác, aki elhozta, de most be van zárva a (fém) irodaszekrényébe, ő meg nincs ma bent. Tudod, tiszta íróasztal policy. Semmit sem hagyunk elöl.

Fasza! Ilyenkor kezd el lüktetni egy ér a halántékomon.

Eszembe jut, hogy van egy közepesen technika-buzi srác, aki vett magának egy külső USB-s blúréj meghajtót. Felballagok hozzá. Nagy szerencsém van, itt van nála, de ne haragudjak, nem szívesen adja ki a kezéből, végül is ez a saját cucca. Nagyon szívesen kölcsönadja, de ne vigyem ki az irodájából, hozzam ide a munkát. Na, ez már jó. Felrohanok az üzletkötőkhöz, (akik időközben már vagy háromszor rámtelefonáltak, hogy hol tart az ügy, mert ők meg mennének ki a lehetőleg már működő laptoppal), lehozom az őskövület laptopot. Feldugom rá a külső meghajtót. Belerakom a Hiren's-t. Szívem a torkomban dobog, már a célegyenesben vagyok. Újraindítás - és ekkor az őskövület laptop akksija megadja magát, mert mindössze két percig bírja szuflával. A tápját a nagy sietségben meg nem hoztam le. Sírva felvonyítok, mint Akela, a szürke farkasok vezére a teliholdra.

Megtört aggastyánként felmegyek a tápért, lehozom, összedugom, újraindítok Hiren's-ről, kiütöm a jelszót, megköszönöm a kölcsönkapott külső usb-s blúréjt, visszaviszem a fos laptokot az üzletkötőknek és bánatomban leiszom magam lájt popsi kólával a sárga zöldig a büfében.

Ez a sztori olyan háromnegyed órát vitt el munkanapból, meg három évet az életemből a járulékos ideg és stressz miatt. Azt hiszitek, hogy a törpök rendszergazdák élete csak játék, móka, kacagás és mese? Nem hallottatok a gonoszról? A csúf, kopasz Hókuszpókról FELHASZNÁLÓRÓL? Az ilyen, vagy ehez hasonló esetek minden nap megtörténnek itt, a nagy, magyar rögvalóságban.

[ Szerkesztve ]

QNX is cool!

(#38202) customer114 válasza -=RelakS=- (#38197) üzenetére


customer114
senior tag

Csak buszon hallott sztorim van, ha az jó:

Két 25 körüli srác beszélget mögöttem, vagyis inkább csak az egyik próbálja meggyőzni a másikat, hogy mekkora gamer gépet rak össze. A téma a vidi kari fejlesztésével kezdődött, miszerint R9 270x kerül bele a házba. Azonban a ház kicsi szóval valószínűleg bele kell feszgetni a helyére a hatalmas kártyát, erre a cipőkanalat, mint legutóbb is bevált eszközt hozta fel példaként.

Természetesen táp is kell bele, mert a mostani "néccázas" nem bírná el az új kártyát.

A procival és alaplappal folytatódott a beszélgetés, miszerint azok még jók lesznek. A húzott dualcore proci még manapság is rengeteg fpst képes produkálni. (itt már azért erősen mosolyogtam előttük). De! mégis azért ő majd vesz később egy nagyobb i3ast vagy i5öst valamikor a közeljövőben. A lap természetesen marad (:D), mert "jókislapazmég".

Ezek után volt még szó 32gigás videókártyáról, hogy az milyen drága, de milyen jól lehet rajta játszani. Illetve, hogy az intel mikorra tervezi idén kiadni az i9es processzor családját.

Itt már sajnos le kellett szállnom a buszról, így is tovább jöttem egy megállót, hogy meghallgassam az intel i9es terveit. :DD

Hát ilyesmi történt velem mostaság.

(#38203) shteer válasza customer114 (#38202) üzenetére


shteer
titán

Az jó, az már 9 magos lesz

..szerintem jónak tűnik

(#38204) ViZion


ViZion
félisten

Nálunk csak annyi volt, h asszony jött haza idegesen, h bakker, irodista jött, odatolt papírt, h írjam alá. Elolvasta, régi rossz szokás. Majd rákérdezett, h hol a laptop, aminek az átvételét alá kell írnia, meg minek is az? Hát ott van nálad, látjuk, h azzal dolgozol...
DE AZ SAJÁT! Mert olyan sz*rt adtatok, h visszaadtam és vettem egyet.
Még rápróbált a csaj, h aláírassa, de párom kedvesen a kedvét- és majdnem a torkát szegte:
mutassatok számlát, hogy van bordó laptop vásárolva, mert én tudok mutatni erről és ti?
ezzel le is zárta, de még a kocsiban is füstölgött, h ilyen barmok vannak.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#38205) macilaci78 válasza ViZion (#38204) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én egy számológép miatt mentem egyszer ölre. Egy öngyújtó méretű volt a cég részéről, én meg vettem egy olyat, ami letakar egy A5-ös lapot, 2 centis karaktereket mutat, hogy a vakegerek is lássák.
Mutatták a számlát, én meg a számlán szereplő darabszámot összeszedtem az irodában. :(((

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#38206) -=RelakS=- válasza Pötyi (#38201) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Ez háromnegyed óra? Leírni, na, azt elhiszem, de megcsinálni? :F
Minimum fél nap...

Azért ahogy elnézem, a többi történet sem rossz :D

[ Szerkesztve ]

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#38207) Pötyi válasza -=RelakS=- (#38206) üzenetére


Pötyi
őstag

Á, gyorsan leírtam, tíz ujjal gépelek vakon.

:)

QNX is cool!

(#38208) macilaci78 válasza Pötyi (#38207) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ez megy mindenkinek. Tehetség, gyakorlat inkább az így gépelt szöveg értelmezéséhez kell! ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#38209) -=RelakS=- válasza Pötyi (#38207) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Azzal szoktam cukkolni a népeket, hogy hozzám szólnak, rájuk nézek, de közben még befejezem a mondatot, amit gépelek éppen ;]

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#38210) Pötyi válasza -=RelakS=- (#38209) üzenetére


Pötyi
őstag

Én is szoktam ezt csinálni. Érdekes módon van pár egyed, aki megsértődik emiatt, hogy nem 100 %-ban figyelek rá.

QNX is cool!

(#38211) ViZion válasza Pötyi (#38210) üzenetére


ViZion
félisten

Nah, ezt én is megkapom. De sok olyan dolog van, amit nem lehet félbe/negyedbe hagyni, mert utána több idő összeszedni mit akartam csinálni és hogy. Várjanak. :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#38212) -=RelakS=- válasza Pötyi (#38210) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Nálam csak lezsibbadnak, hogy mi van :)

Pedig ha csak a buffer ürítésével vagyok elfoglalva, akkor tudok figyelni. Amúgy is, amíg leírom a mondat végét, nem tud lényegesen elgondolkoztatót mondani.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#38213) -=RelakS=- válasza ViZion (#38211) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Mint itt?

Vagy itt?

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#38214) DeltaPower válasza ViZion (#38204) üzenetére


DeltaPower
őstag

"Még rápróbált a csaj, h aláírassa" - ezt konkrétan hogy képzelte? :U

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#38215) Pötyi válasza -=RelakS=- (#38213) üzenetére


Pötyi
őstag

Aszondja, csak akkor zavarj, ha:

- ha meg vagy gyulladva és én vagyok az egyedüli, aki el tudja oltani
- ha én vagyok meggyulladva, csak nem veszem észre
- Jézus második eljövetele

:DDD

(Én is szoktam hasonlót mondani, amikor bevonulok a melóhelyi klozetra szarni egy Népsporttal a hónom alatt, hogy senkinek nem vagyok itthon, csak ha a római pápa keres.)

:DDD

QNX is cool!

(#38216) bugizozi válasza -=RelakS=- (#38212) üzenetére


bugizozi
őstag

"amíg leírom a mondat végét, nem tud lényegesen elgondolkoztatót mondani."

Szia RelakS! Csak azt szeretném mondani, hogy ha van pár szabad perced, akkor amiről múltkor beszéltünk.....

;] :D

Én is találkoztam már ilyen egyedekkel :))

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#38217) -=RelakS=- válasza bugizozi (#38216) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Ismerve a memóriámat ezen semmi elgondolkoztató nincs :D

Definiálja pontosan, mikor volt az a múltkor, melyik project, és milyen ügy :D

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#38218) Pttypang válasza DeltaPower (#38214) üzenetére


Pttypang
veterán

Min amikor leltarkor "veletlenul" racsapnak egy cimket es felveszik a listara, aztan viszlat.. :/

Everybody lies.

(#38219) ViZion válasza Pötyi (#38215) üzenetére


ViZion
félisten

Egyik kolléga mondta anno, h itt mekkora bunkók vannak, sz*rni nem lehet mert 20 percenként dörömbölnek... :D

DeltaPower: megpróbálta meggyőzni, h ha laptoppal jár dolgozni, az minden bizonnyal céges. Jogos, nyilván ki venne maga, ha adnak. Na de ha olyan retek régit adnak, amivel szopás dolgozni? Ez olyan, mint amikor nem rúgnak ki vkit, csak áthelyezik. Mondjuk Záhonyba, raktárt söpreni... :)

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#38220) -=RelakS=- válasza ViZion (#38219) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

A szar akkor van, amikor saját eszközt nem használhatsz, a céges über laptop meg három év alatt a frissítésektől teljesen megfekszik.

Dell Precision M6800-at használok sok giga ram, asszem i7-es processzor, mégis most már kb 20 perc, mire a vinyó az indítás után hajlandó kicsit lenyugodni, addig a visszajelző led folyamatosan világít.
Szerdánként még a notepad is akad, mert a McAffee elkezdi átrágni a vinyót...
Pedig szerintem a masina tisztára gyalulva egy win7-el vagy win10-el tudna teljesíteni szépen.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#38221) Alg válasza -=RelakS=- (#38220) üzenetére


Alg
veterán

Céges über laptop nem sokat ér, ha minden melót fájlszervereken kell tárolni, amik random kifekszenek és olyankor se kép se hang, de ha működnek is kb. egy floppy lemezé az írás/olvasás sebessége...

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#38222) macilaci78 válasza Alg (#38221) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Mikor ide kerültem, az első dolgom az volt, hogy a szerver és a gépek között minden hálózati eszközt gigabitesre cseréltettem, illetve a portok száma is elérte végre a hálózati eszközök (pl nyomtatók) számát.
Ja, hogy nem kell 10-12 másodperc egy táblázat megnyitásához, meg 3 percnél hamarabb is megjelenik az első oldal? :Y
A lábaknál lévő kábelrengeteget kábelkötegelő igazítottam meg, a külső tápokat Hilti-szalaggal felrögzítettem az oldallapok belső felére. Most már ha a kinyújtott lábamat magam alá húzom, nem rántom le a perifériákat. :K

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#38223) -=RelakS=- válasza Alg (#38221) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Pont ezért tértem át nagyon gyorsan arra, hogy helyileg dolgozok, aztán ha kész, feltölt.
Egészen addig, amíg el nem fogyott a hely a hálózati meghajtón :Y

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#38224) Pttypang válasza macilaci78 (#38222) üzenetére


Pttypang
veterán

Egy gyárban, ha korlátozott az adatbázis kvázi lekérdezőbe való bejelentkezes szama, marmint az adott telepre mondjuk jut 70 bejelentkezes párhuzamosan, de van 150 "mérnök" meg mondjuk 10 sori gép, meg 5 raktáros gép, és a soron nem tudják megnézni az alkatrészt, hogy van-e raktáron, mert nem jutott nekik belépés, a raktárban pedig nem tudnak könyvelni, mert nem jutott belépés, a "mérnökök" pedig lezárták a gépet és otthagyták 8 kliensben belépve fejenként a programot, ezzel lefoglalva a helyet, az teljesen normális gondolom. Mármint, hogy magyarországon. :DDD
A szerverek sebességére annyi volt a válasz, hogy "nem pörögnek elég gyorsan a lemezek, ezért lassú " . Mármint komolyan, a főnök ezt mondta egy meetingen balta arccal és mindenki bólogatott.

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#38225) jimmy399


jimmy399
senior tag

Ez a főnök? XD Akkor kb egy sima mezei rootkit-el simán felügyelhető lenne... :Y

--- N/A ---

(#38226) #64791808 válasza -=RelakS=- (#38223) üzenetére


#64791808
törölt tag

Az egyik helyen policy volt, hogy ha elfogy a hely a hálózati meghajtón, akkor valakit kirúgunk.

1., Ha valaki elkezdett százgigákat pakolgatni a szerverre, akkor őt
2., Ha szépen lassan fogyott el a hely, akkor a rendszergazdát, mert ilyen nincs

(#38227) #64791808 válasza Pttypang (#38224) üzenetére


#64791808
törölt tag

Logon timeout?

(#38228) Pttypang válasza #64791808 (#38227) üzenetére


Pttypang
veterán

Nincs, vagy irrealis merteku, par ora, azt hiszem egy ejszakas muszak utan dob ki, vagy akkor is csak azert, mert reggel van backup miatt leallas egy kicsit.

Everybody lies.

(#38229) azbest válasza #64791808 (#38226) üzenetére


azbest
félisten

egyik helyen, amikor egy manager véletlenül az rm -rf segítségével a felcsatolt hálózati tárhelyen is letörölte az anyagok harmadát, akkor derült ki, hogy a felsővezetés nem érezte fontosnak másik szalagos meghajtót venni az elromlott helyére, amivel a backupokat kezelték. Szerencséjükre annyi szemét volt fenn, hogy a fontosabb dolgokig még nem ért el a törlés, amikor leállították.

Persze-persze az online tárhelyen lévő anyagok jogainak kezelése is felvethetett kérdéseket, nem csak az offline backup készítése. De pl ransomware is nagy pusztítást végezhetett volna.

Tipikus kelet-európai gondokodás: amíg nincs hiba és az egyetlen, nem redundáns rendszer megy, addig igazolva érzik a spórolást. Aztán meg, ha egy komolyabb hiba történik, akkor minden megy a lecsóba.

[ Szerkesztve ]

(#38230) -=RelakS=- válasza azbest (#38229) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

"Aztán meg, ha egy komolyabb hiba történik, akkor minden megy a lecsóba."

És gondolom a rendszergazda lesz a felelős, hogy miért nem csinált olyan kimutatást, ami megmutatja, miért is kellett volna backup rendszert vásárolni.
Akkor is, ha amúgy csinált, csak a kutya nem vette komolyan.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#38231) macilaci78 válasza Pttypang (#38224) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Anno hanem árőr századosnak beadták, hogy azért nem szabad a gázos Nivákkal 70-nél gyorsabban menni, mert a menetszéltől kialszik az őrláng! :Y
Egy másik okos azt kajálta be, hogy azért van télvíz idején 26°C a teremben, hogy a számítógépek le ne fagyjanak... :))

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#38232) Pttypang válasza macilaci78 (#38231) üzenetére


Pttypang
veterán

Igen, én is szó nélkül elsétáltam inkább. :N

Everybody lies.

(#38233) #64791808 válasza azbest (#38229) üzenetére


#64791808
törölt tag

Tipikus kelet-európai gondokodás: amíg nincs hiba és az egyetlen, nem redundáns rendszer megy, addig igazolva érzik a spórolást.

Hogy ez mennyire kib@sz*ttul retkes brutal modon igaz, azt nem tudom elmondani. Annyia bologatok, hogy majd' leesik a fejem! Minden eset a praxisomban, ami adatvesztessel vegzodott, kivetel nelkul ennek volt betudhato. Mindegyik. Dokumentaltan.

Masik tipikus magyar kisvallalati megoldas: a munkara mar alkalmatlan, leselejtezett gepet tegyuk be szervernek, azon ugysem dolgozik senki. Vagy a raktarban vannak ilyen-olyan alkatreszek, valamit biztos ossze tudsz belole legozni... Jellemzoen olyan helyeken, ahol minden alkalmazott napi 2 doboz cigit sziv el. Ha mondom egy honapig a cigi arat mindenki felretenne, meglenne az uj szerver ara. Erre az Volt a valasz, hogy en gazdasagi kerdesekkel ne foglalkozzak, csak informatikaival.

Amugy ugyanezt kaptam meg egy konyveloirodaban par eve, ahol Willamette-magos Celeronok mentek 256M ramman XP mellett, es szoltam, hogy ez keves lesz. Mondtak, hogy a gazdasagi kerdeskor nem az en dolgom, oldjam meg, hogy eleg legyen, ja, es legyen gyorsabb. Megoldottam. Csak a konyveloprogramot lehet futtatni, a gepek nem latnak ki a netre, nem frissulnek, nincs viruskereses, minden vizualis effekt letiltva, fekete hatter. Ekkora felhaborodast meg nem lattam. Aztan mondtam, hogy a fonok urnal lehet panaszkodni. Masnap jott a megrendelo 8 uj gepre es egy szerverre. Mert ha en mondom, hogy uj gep kell, akkor en biztos le akarom huzni. De ha Gizike nem tud facebookozni es lanclevelet tovabbkuldeni, akkor valoban uj gep kell.

Jaj de jo, hogy ezt otthagytam.

(#38234) ViZion válasza #64791808 (#38233) üzenetére


ViZion
félisten

Persze, h át akarod baCCni őket. Hiszen azokon 15 éve is neteztek! Semmi baja nem volt. :N Most is csak neteznének! OK, mondjuk 15 éve a gif volt a legnagyobb tétel, ma meg videók, reklámok, fHD, nagy képek mindenhol. De ezt nem fogják elhinni, vagy ha tudomásul veszik, akkor is köpnek egyet, h ez mögött az IT lobbi áll, h venni kelljen új gépet. :D

Anno a szerkesztőségben is összeült a tördelő és a tulaj, majd megálmodták, h kell egy gép szervernek, a titkárnő majd onnan levelez, etc... Már mindenkivel beszéltek, mire hozzám is eljutott a hír. Mondom ezt meg hogy? Végül rábeszéltem egy 2 lemezes NAS-ra, jól konfigolható, nekünk elég is volt, az lett a "szerver" (rengeteg kép, legyen kereshető, mindenki elérje egy helyen, kb. ennyit kellett tudnia, távoli elérés és FTP csak extra volt, előttem nem is használták). Megbeszéltük, néztem árat, típust. Majd a tulaj megrendelte egy helyi cégtől, alig +50% felárral. Mondom ez WTF? Hát mert ők be is állítják. Ohh, én megcsináltam volna munkaidőben, de hát akkor fizess... :W

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#38235) TaaT válasza #64791808 (#38233) üzenetére


TaaT
veterán

"Mert ha en mondom, hogy uj gep kell, akkor en biztos le akarom huzni. De ha Gizike nem tud facebookozni es lanclevelet tovabbkuldeni, akkor valoban uj gep kell."

Mi nálunk ez úgy volt (állami cég) hogy a szőnyeg nagyon el volt használódva az egyik irodában (elporladt a merevítő réteg), gyűrődött össze vissza. Szóltak az osztályvezetőnek hogy ki kéne cserélni, aki azt mondta erre hogy nem, mert akkor mindenki ki akarja majd cseréltetni a sajátját. Pár hónappal rá bement az igazgató az irodába, majdnem orra esett a gyűrődésekben, azon a héten ki lett cserélve a szőnyeg. :D

Give them hell Ukraine!

(#38236) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

-Kecskefejű usb kábelt keresek.

Én megfejtettem, várom a tippeket. :DDD

Véleményem szubjektív...

(#38237) TaaT válasza hackeeeee (#38236) üzenetére


TaaT
veterán

utp?

Give them hell Ukraine!

(#38238) hackeeeee válasza TaaT (#38237) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nem. :N

Véleményem szubjektív...

(#38239) Klaus Duran válasza hackeeeee (#38236) üzenetére


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Koax?

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#38240) #64791808 válasza hackeeeee (#38236) üzenetére


#64791808
törölt tag

Y-kábel?

(#38241) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Egyik sem. :N

Fogalmam sincs, de nem is akarom tudni, hogy ez miért az.. De, ez volt. :DDD

Véleményem szubjektív...

(#38242) Pttypang válasza hackeeeee (#38241) üzenetére


Pttypang
veterán

Segítek.

Everybody lies.

(#38243) hackeeeee válasza Pttypang (#38242) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ó Lyaly.

Véleményem szubjektív...

(#38244) Pttypang válasza hackeeeee (#38243) üzenetére


Pttypang
veterán

Így már látod benne a kecskét, ha nagyon szeretnéd? Kétségkívül egyedi elnevezés. :W

Everybody lies.

(#38245) hackeeeee válasza Pttypang (#38244) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Látom, bár szarva nincs.. :(

Mondjuk nem tudom honnan bogarásztam ki, hogy erre gondol.. De..namindegy.

Véleményem szubjektív...

(#38246) -=RelakS=- válasza Pttypang (#38242) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Wut?!

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#38247) SP4C3 válasza hackeeeee (#38245) üzenetére


SP4C3
veterán

Akárhogy nézem ez sehogysem kecske. :F

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#38248) hackeeeee válasza SP4C3 (#38247) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Neki biztos az volt.

Véleményem szubjektív...

(#38249) wolfman válasza Pötyi (#38210) üzenetére


wolfman
veterán

Most eléggé visszanyúlok pár hsz.-t a topikban
DE
Nálunk munkahelyen meg az a szokás, hogy beszélsz, mondasz valamit és közbevágnak és mondják ők a magukét, gondolom rátromfolva a te dolgodra vita közben. De ez már full rendszeres, hogy mondod, aztán mondat közepén elkezdik ők mondani picit hangosabban. Nemrég megelégeltem és most azt csinálom, hogy ha elkezdek mondani valamit és közbevágnak én attól még befejezem a saját mondanivalómat is (még ha 2-3 mondat is) miközben mondja. Van hogy befejezi, de nekem tovább tart a téma, akkor sokkal gázabb az ők számára, mert akkor veszik észre, hogy nem fejeztem be és ők voltak udvariatlanok.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#38250) wolfman


wolfman
veterán

Elnézést, kicsúsztam a szerk. időből.

Igaz nem számtech boltos dolog, de infós.
Mostanában több ember is megkért, hogy kellene neki korszerűbb gép akár játékra (mert persze nem kell semmir, csak 1 játék a fontos, aminek pont 980ti az megfelelő). Szóval ahogy nézegetem mostanság a gép hirdetéseket, olyan okádék gépeket árulnak olyan összegekért, hogy a pofám leszakad. Valahol mindig kilóg a lóláb.
Úgy látom mindenki próbál gamernek kinéző gépet összetenni, de inkább csak okádék ház sikerül belőle, aztán meg mikor meg is vennéd, inkább nem. első generációs i3 procik szörnyen túlárazva, VGA nélküli gépek olyan áron mintha komoly VGA-val lenne szerelve. Meg persze gép fotója a hirdetésben, ott még benne a VGA, majd a hirdetés legvégén, hogy hát az bizony nem jár hozzá. Meg amikor az ember tudja, hogy f()s amit árul, de hangzatos, hogy i3, akkor semi konkrétumot nem ír le, csak hogy 500gb HDD, i3 processzor, 8gb memória. :W Természetesen brand gépek tömkelege! :O

Na most ezeken mérgelődök mostanság.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.