- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:49 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
korpicschess
veterán
Ah, igen, úgy értettem, hogy a 80 órás járástartalékú, nem pedig a régebbi 28800 bpm-es, mint a Visodate-emben.
Egyébként az király a Mido-ban, hogy a *.611-es szerkezettel van minimum minden óra, nincs *.111-es, mint a Tissot-nál pl.
Na mindegy, költeni nem akarok a bevizsgálásra, főleg, hogy itt közel a svájci határhoz valszeg kemény árak vannak. Csak én sem szeretnék senkit átverni ha eladom, meg mostmár kíváncsi is vagyok.
Mido-nál meg csak 2014 óta van ez a kaliber, így a garikártya csak akkor lehetne az órához tartozó, ha a tok eredeti, és cserélve lett a werk.Az eladó nem válaszolt, mióta megkaptam az órát, ami annyira nem jó jel. Paypallal visszaküldhetném, de igazából amennyiért vettem, akár meg is tartanám (~250 EUR).
-
korpicschess
veterán
Köszi! Teszek egy próbát, bár nem hiszem, hogy ilyenekkel foglalkoznak.
Én találtam ilyen feliratú hátlapot, pl. régebbieknek ilyen van. Azt nem tudom, hogy ennek a Caliber 80-nak megegyezik-e a mérete a 2824 alapú szerkezettel.
Mindenesetre az eltérő serial nagyon fura, vagy esetleg rosszul töltötték ki anno, de nem tudom, hogy honnan jöhet a ami a garikártyán van. -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Vettem Ebayen normálisnak tűnő áron (vagy mondjuk, hogy jó áron, aukció volt) egy Mido Baroncelli karórát. Dobozzal, garikártyával, stb. A garancia kártyán 2008 van írva.
Aztán később leesett, hogy Caliber 80 van benne, ami meg 2014-ben jelent meg. Ezzel a számlappal (krém színű / sárgás fehér) lehet nem is volt kapható, csak furcsa oldalakon találtam.
Ref: M8600B, M8600.4.14.1 (viszont leginkább csak a régebbi szerkezettel van).Maga az óra nagyon jól néz ki, minőségi, állapota nagyon szép, a szerekezet a netes képekkel amennyire én látom megegyező. Valamint a járástartaléka is 80 óra, még az újonnan hamisított PRX-ekbe is 40 órásat szoktak tenni.
Elmentem egy kereskedőhoz, kedves volt a hölgy, megnézegette, azt mondta eredetinek látszik. A katalógusban valóban már csak más színű számlap, és Cal. 80 szerkezettel kapható.
A garancia kártyán a szériaszám nem stimmel, de a ref szám igen
Kérdések:
- egy lehetséges teória, hogy cserélni kellett a szerkezetet, és a Caliber 80-al talán új hátat is kapott, ezért más a széria
- valaki vett random az interneten dobozt, és ahhoz volt garanciakártya.
Tudja-e valaki, hogy a szériaszám lecsekkolható-e valahol? Lehet megpróbálok írni a MIDO-nak.Ti mit tanácsolnátok, mit tegyek? Az óra egyébként tetszik, de nem gondoltam nagyon sokáig megtartani. Viszont szeretnék meggyőződni az eredetiségről.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Van esetleg valakinek kapcsolata/kedvezménye Seiko órákra? Konkrétan az SSA783J1 modell érdekelne, de drágállom a 400 euró feletti árát!
Előre is köszi!
-
korpicschess
veterán
Köszi a tippeket, nézelődök majd. Sajna nem olyan egyszerű, mert mintha a csat egyben lenne egy helyen az utolsó szemmel. A rögzítő részt tudom cserélni, de nem találtam itthon olyat ami jó lenne.
Ez az óra kivételesen olyan számomra, ami ezzel a fém szíjjal nagyon egyben van, jobban tetszik sokkal, mint bármilyen bőrrel.
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Hát igen. Nekem ez most a drágábbak között van, olyan értelemben, hogy van komolyabb, amit olcsóbban vettem használtan, de most ez nagyon bejön.
Meg kérdés milyen euróval kalkulálsz, most ez 230 körül volt (használt, újat 400 eurórért hirdetnek, de szerintem nem nagyon van készlet, másik használtat se láttam). A szerkezet 4R36, de azon túl mindenben nagyon frankó, ráadásul zafíros. Abban az időben még ez kb alap volt ebben az ársávban. Hasonlóan a másik SRPB63J1-emen is az van. Lehet az megy majd eladásra, de nem tudom mit érhet. Talán jobb megtartani ezeket, inkább csak drágábbak lesznek. -
korpicschess
veterán
A kérdés lemaradt: nagyon tetszik a fém szíj, jól megy az órához, tömörszemes, csatja sem lemez. Viszont úgy lenne jó, ha még egy finombeállítóval nagyobb lenne.
Plusz egy szemmel és eggyel kisebbre véve (2 van) pedig nagyon laza.
Mi lehet a megoldás? Nézegessek csatokat, hátha valamelyik jó lesz? -
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Van egy vintage Tissot Visodate-em. Arra gondoltam, hogy jó lenne lepolírozni az egész órát (tok + plexi), el is vittem egy óráshoz, és azt mondta, hogy meg lehet csinálni nagyon szépre.
Az egyetlen szépséghiba, hogy azt mondta, hogy 15-20k lenne (nyilván az utóbbi), amit sokalltam.
Szerintetek ez reális, vagy tudtok Budapesten megbízható, olcsóbb megoldást?
Köszi!
-
korpicschess
veterán
Én sokáig vadásztam, de pont nem volt itthon, most látom, hogy lett 2 is... Így végül Ebayről lőttem, ~52k körül jött ki szállítással. Állapota ~karcmentes volt + két szíj volt hozzá pluszban, még garis is lehet év végéig talán, legalábbis pecsételt kártya van hozzá, mondjuk úgysem kell. Már régóta tetszett, zafír modosak voltak, de úgy voltam vele, előbb majd összekarcolom az üveget, mielőtt rááldozom azt a pluszt (esetleg).
Szürkepiacos darabok azért néha felbukkannak, de általában azok is nato szíjon. Most is van 60-ért. Nem tudom, hogy azokban van-e turpisság, lehet, hogy van... Néztem az eladót, és basszus egy olyan Orient Star órát árult 92k-ért, amiről nagyjából bárki megmondja, hogy hamis. Valami vietnámi tag hirdette (20 körül?), csak még 19-es szíjat se tudott rá szerezni, ez az eladó meg szerzett hozzá dobozokat meg egy Hirsch szíjat.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Seiko SRPE63K1 órát. Ehhez jutottam hozzá jobb áron, illetve jobban tetszett, hogy szálcsiszolt és nem polírozott a teteje.
Jó lenne hozzá egy fém szíj, az sem baj, ha nem tömör szemes. Van például olyan basic Orient szíjam, mint ami a 53K1 szíja, viszont a végszem nagyon nem stimmel.Mik a javaslatok? Próbáljak órásnál csak végszemet keresni, ami hátha jó lesz? Próbáljam esetleg totál szétgörbíteni?!
Esetleg van-e valami bevált olcsó forrás?
Azok a szíjak nem mozgatnak, amik már fele annyiba kerülnek, mint az óra.Esetleg ha valakinek van ebből a 20mm-es új 5-ös Seikoból elfekvő szíja esetleg eladó, mert lecserélte mondjuk strapcode-ra, akkor dobjon már meg egy priváttal.
Köszi előre is!
Üdv,
Dani -
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Nem igazán értek egyet a válaszoddal, legfőképpen azért, mert úgy fogalmaztad meg, mintha fogalmam sem lenne, hogy mi egy automata óra, és mit lehet elvárni tőle.
Ha rákeresel, a reddit tele van vele, hogy az adott werk napjában meg-megáll, vagy lerakod aztán egy idő után el sem indul, éjszaka alatt 5-10 perceket késik, stb.
Napi több perc már kellemetlen tud lenni, adott napon belül is, mert azért szoktam használni meglepő módon az órámat arra, hogy megnézzem az időt.Aztán a hordási szokásokkal azt, hogy megáll, vagy sokat összeszed nehéz magyarázni. Van power reserve mutatós órám is, ami szintén nem kézi húzós, mégis nagyon hamar a maximum értéket mutatja, nem kell hozzá semmi pluszt csinálni, csak felvenni a csuklódra.
Azért nem mérem már az órákat, mert a hordási időn belül nem okoz zavaró/észrevehető eltérést. Ettől még zavarna, hogyha egyik napról a másikra perceket odébb van - na ilyen most nincs.
Szóval leginkább az érdekelt, hogy tényleg ennyire meghibásodásra hajlamos-e, vagy hamis a kép a sok eladott darab miatt (panasz mindig hangosabb).
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Tudom, hogy itt nagyon sok a Seiko fan, így feltennék egy (nem provokatívnak szánt) kérdést. Nekem sok automatám van, legtöbb Orient, de van svájci is. Jó ideje nem nézem (ritkán hordok 2-3 napnál tovább egy órát), hogy mennyit késnek, anno mikor méregettem, még a régi, kézzel nem húzható Orient werk is ilyen 5-8mp-en belül volt, ha jól emlékszem, de soha nem volt még Orient órával olyan gondom, hogy megáll, perceket veszít, stb.
Lehet szerencsém volt persze, de a 10 éves Symphonymat már hagytam el fesztiválon, kapott sok mindent, de hiba nélkül üzemel, a bevonata sem kopott meg, szervizben nem járt, mert annyi a szerviz, mint az óra maga.Kinéztem egy régebbi Seiko 5-öst (használt), ami designra tetszik, ilyen sokadik órának, hogy néha felvenném, leginkább meg a dobozban lenne, 7S36 werkkel. Rákerestem erre, meg a konkrét órára is, és rengeteg problémás fórumbejegyzést láttam, illetve elég brutál eltéréseket.
Ez szerintetek realitás, mondván, hogy a Seiko 5 "nagyobb név", és ezért az alsó kategóriába jóvan' ez is? Vagy pusztán jóval többet adnak el belőle, és ezért több is a panasz?
Még ami kinézett óra, és majd valamikor a gyűjteménybe kerül, az 4R36-os szerkezetű, valszeg azok már megbízhatóbbak, bár nyilván az is az alja.
-
korpicschess
veterán
Hol vetted, és mikor? Nem tudsz élni esetleg a 14 napos elállással (netes vásárlás)?
Vagy fel tudsz lépni a bolt ellen erélyesebben a békéltető testület megemlítésével.B terv, hogy megszokod. Amúgy ez tényleg mintha kicsit sok lenne, nekem a Ray-nél kevesebb. Mindenesetre ha lehet is javítani, ahhoz valszeg az egész lünettát cserélni kell!?
dzsi23: Nem a betét behelyezés rossz, ahogy írod is, annak egy helye van. Az én tippem, hogy vagy a nyomtatás rossz (kétlem), vagy pedig a lünetta alsó kialakítása / óratok kialakítása.
Itt kicsit látszik, hogy a lünetta alsó oldalán milyen a felfogatás, de nagyon szétszedett képet nem láttam: [link]
-
korpicschess
veterán
Nem arra gondolsz, hogy nem illeszkedik? Sajnos van ilyen, hogy gyárilag kicsit offsetes, nekem is van valamennyi a Ray 2-nél, de pl Kamasu-nal nem volt.
120 diszkrét helyre tud "bekattanni", ha az rossz helyen van, akkor sajnos szívás, szerintem amit írsz az az, hogy kettő között próbálod megállítani? -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Valaki nem akar társulni szíj rendelésbe?
Fluco szíjak, elég jó áron vannak, hivatalos kereskedés, Ebay, postaköltség darabszámtól függetlenül 6,3EUR.
[link] -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni egy velúr szíjat, szürkét/sötétszürkét. Alapvetően egy fehér Orient Maestrora menne.
Van esetleg tapasztalat a Rios velúr szíjaival? Van esetleg inkább javasolt?
Amit találtam: RIOS Tompson kb. 7,5k Ebayen.
Itthon 8-9 körül van Franklin, nagyon hasonló, ha nem ugyanaz (elvileg keresztmetszetben más, de a katalógus képen nem tudtam megállapítani mi a különbség).Amit még láttam a Hirsch Osiris, de az 10k itthon, és a design is kevésbé tetszetős - viszont az lehet tartósabb fajta?
Szinte csak azon az órán lenne, 20mm-es óráimból még egy fekete Tissot Visodate van, ahhoz annyira talán nem passzolna. Azon van egy Fluco Cordovan szíj, de nem akarnám átrakosgatni, meg stílusban mást szeretnék kihozni így a kettőből.
Köszi!

-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Vettem a Visodate mellé egy régi Visodate-et, úgy megtetszett. Szerintetek ezekből van hamis? Nagyon jó áron volt. Jelzett korona, hátul belülről jelzett tok, szerkezet is kép alapján eredetinek tűnt, a kidolgozottság is nagyon szép.
Elég pontosnak tűnik, szépen állítható, nagyon csendes szerkezet.Az újabb Visodate Heritage pedig kapott egy Fluco Shell Cordovan szíjat, amivel nagyon elégedett vagyok, és szerintem nagyon jól passzol az órához.
-
korpicschess
veterán
Ha még kapható óráról beszélünk, akkor azthiszem nyugodtan lehet használati tárgynak tekinteni.
Nem feltétlen baj, ha ráköltöd, bele kell kalkulálni.Viszont például:
- szétszerelés munkaigényes, amúgy meg nem/sanszos, hogy nem látszik, hogy kell-e csinálni valamit, így ha minden rendben van, akkor is ki kell fizetni az órabért
- ha szétszedés nélkül megállapítható az állapot, akkor feltételezem az is jó indikátor, hogy nem változott az óra tulajdonsága, pontosság, járástartalék, stb.
- ezen felül ha mondjuk 5-7 év az ajánlott szervizperiódus, akkor az nagyon tág intervallum. És ha például 10 év után lenne csak olyan állapotromlás, hogy alkatrész cserére érdemes a dolog, akkor a humán erőforrás költségét (ami valszeg jelentős rész) csak 10 év után fizetes, máris felezed a kiadást, mintha 5 év után rohantál volna.Persze mindenkinek egyéni döntése. Ha esetleg egyszer lesz egy drága órám, lehet én is máshogy fogom látni. Olcsó óráknál azért logikusnak érzem, hogy miért nem jó buli a megelőző szerviz, de fura is lenne, ha így érezném.
-
korpicschess
veterán
Ez már azért elég egyéni kérdés. Például a Tissot Visodate-nél talán érzem, hogy jól eltalálták az arányokat, van benne hozzáadott érték a designban, ami mondjuk az Orientnél nem ilyen kifinomult. De pl. laikusként nem tudom, hogy ez az ETA szerkezet jobb-e bármiben nekem, azon túl, hogy drágább lenne egy szerviz. Pontosságban szinte tuti nem jobb, mint az olcsó Orientek - amik szerintem nagyon jók etekintetben. Egy bizonyos szinten túl viszonylag nehéz objektív és racionális keretek között megmondani, hogy mitől lesz valóban jobb egy drágább óra, de nem is feltétlen muszáj...
Nekem a feelingje más egy automata órának, jó érzés a tudat, hogy nincs benne semmi elektronika (elég az nekem a munkám során
). Még azt is mondom, hogy amennyire nyűg beállítani őket mikor felveszed, pont annyira élvezetes is.Emellett van okosórám (amiből a Huawei GT 2 egyébként egy jó cucc, mert sokáig bírja az akkuja, és jól is néz ki, de sajnos elég batár nagy), ha már olyan dolgok kellenek, akkor abban ott a folyamatos pulzusmérés, GPS, remote shutter, értesítés, stb., amivel tudásban semmilyen "hagyományos" óra nem tud versenyezni. Mégis azért ritkán hordom, mert nem olyan jó feeling, de kiránduláskor, sportoláskor viszont hasznos (meg olyan helyzetben ahol a telefont nem tudod elővenni).

-
korpicschess
veterán
Igen, az eszmei értékkel egyet tudok érteni, nekem is van órám, amit nem fogok sosem eladni.
Bennem mindig csak az a kérdés, hogy mennyire húznak le, vágnak át, mert ez abszolút egy magyaros magatartásforma. Nem ismerem az órás világot ilyen szempontból, de mostanság párszor megégettem magam (kvázi elkerülhetetlen módon), így van bennem szkepticismus.Szóval, mivel nem értek hozzá, de érdekel, kérlek cáfoljatok meg, mert valami ilyesmi elképzelésem van a dologról:
- szerviz kapcsán kopó alkatrészeket cserélnek, tartanak karban
- sok óra esetén alapból kevesebb ideig hordom őket, simán kitolódhat 10(+) évre a javasolt szervizciklus, hiszen nem jár az óra annyi
- ha az óra jár, pontos, nem késik, nincs problémája, akkor nagy mechanikai behatás, törött fogaskerék nem valószínű
- biztos, mint minden gépnek, tisztítás, olajozás nem árt, csak milyen áron? Erre írtam a totálkárt.
- ha meg valami kopó alkatrészt cserélnek, az implikálja, hogy kapható ilyen alkatrész, akkor miért ne cseréljék akkor, amikor muszáj? (persze ha nem ránt magával olyanokat, amiket amúgy nem kéne cserélni) -
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Sajnos nem tudom, de mintha valahol azt olvastam volna, lehet itt, hogy ezeknél ha gond van, akkor a hivatalos szerviz egész szerkezetet cseréli. Most jó kérdés, hogy azért, mert így olcsóbb, vagy pont, hogy drágább és gyorsabb, de kétlem, hogy maga alatt vágná a fát, hogy gombokért árul alkatrészt.
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Mikor én most nézegettem az órákat (használt, svájcit), akkor engem az bizonytalanított el, hogy például ebben a modellben, annak ellenére, hogy kb. 250-300k az hivatalos ára, ez a legolcsóbb konstrukció a powermatic-on belül, műanyag ("high tech material") gátszerekezettel, lásd:
[link] [link] [link]Akkor épp volt a jófogáson egy, Tissot Seastar 1000, még elméletileg garis 120k-ért, full dobozzal (nem tudom mennyire hamisítják).
Persze lehet, hogy sokáig bírja, csak például én akkor ha lehetne választani, maradnék a 40 óra járástartaléknál, ha ez az ára.
Vagy legalább az árazása lenne más, mert ugyanennyibe belefér a hagyományos gátszerkezet és a szilícium hajszálrugó is: [link] -
korpicschess
veterán
Nagy válaszidővel, de csak ideértem.

Azért aki 5 évente 20k-s szervizre bead egy ilyen Seiko órát... Hát nem tudom. Hülyeségnek tartom. Ha nem jár, sokat késik, akkor vinnék ilyen értékű órát. 20k olyan összeg, hogy abból komplett szerkezet cserének ki kéne jönnie. Tehát mondjuk 50k egy óra, akkor 20k-s megelőző szerviz már közelít a gazdasági totálkárhoz. Nem akarok vitát indítani, de valamennyire azért megosztott szerintem a kérdésben a társaság. Én úgy döntöttem, hogy nem fogok mondjuk az óráim használt értéke közelében rákölteni egy szervizre (Orientek).#236111dzsi23:
Szerencsére azért nincs annyira rossz állapotban, itt egy kép.
(az üvegen szösz maradt, de az előzőn meg ujjlenyomat, többet nem csinálok
) Még valami rendes szíjat kéne szerválnom, ezt egy ebayes görög eladótól vettem, és alapvetően tetszik, de mivel kaptam egyet egy arany színű csattal, és küldtek másikat, félbevágtam megnézni, hogy milyen. Hát nem véletlenül volt olyan könnyű, mondjuk úgy, hogy 95% filler, és hajszál vékony bőr a külseje.
Nem egyszerű ez a szíj kérdés, most 22 mm-esből jó pár évre be tudtam spájzolni jó minőségű szíjakból, de természetesen ez a Tissot 20 mm-es.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Így utólag is nagyon köszönöm a válaszaitokat a szerkezet témában, amit már jó rég tettem fel, a válaszokat olvastam, csak a reagálásig nem jutottam.
Úgy döntöttem, hogy belevágok, vettem egy használt Tissot Visodate-et, a régebbi verziót, nem az új Powermatic-eset, az amúgy is túl nagy lenne.
Régi vágyam volt, élőben is nagyon tetszik.Most épp tele a doboz, de még ha jön majd szembe jóáras' Seiko SRPE53K1, akkor arra valószínű el fogok csábulni, az jobban megy a nyári lenge öltözethez.
Azért kicsit vegyes dolgokat olvasni erről az "új" 4R36 Seiko szerkezetről, de annyi órában van, hogy olyan rossz csak nem lehet. Jobb lenne persze zafírral, de ennyi baj legyen.Kérdésem az lenne, hogy órát hol érdemes políroztatni, esetlegesen átnézetni? A Tissot olyan áron volt, hogy hivatalos szerviz összemérhető lenne az árával, így az nem játszik. Még a pontosságát nem tudom, a zafír az karcmentes, de a tok azért napott az élettől, viszont nem mély, meg feltűnő, így szerintem polír eltüntetné a karcokat. Esetlegesen beszabályoztatnám, ha már valahol van, és nem nagy plusz költség.
Saját órának tervezem, hosszú időre (vagy amíg hajlandó ketyegni
).Köszi ismét!

-
korpicschess
veterán
Annyi még, hogy Seiko 4R36 is érdekel, mert ahogy írtam nagyon tetszik az SRPE53K1 modell. Pl a gyári adat pontosságra elég brutál (rossz). Milyen ez megbízhatóságban?
Orientjeim simán szerintem 5-10s körül lehetnek, de már rég nem nézem, csak az a szempont (a használt ETA werkre), hogy mondjuk 3 napnyi hordáson ne jöjjenek be percek... -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Találtam egy régebbi Tissot órát, ami amikor legelőször órát néztem, de nyolcad annyi volt a keret, nagyon megfogott. Mai viszonylatban a használt ára szerintem elég olcsó, bár nincsenek kiegészítők, doboz, a szíj sem gyári, de ez engem nem zavar, nem eladásra menne, ha működne 10+ évig, mert eléggé megdobogtatta a szívem.
Mennyire lehet gond egy ETA 2836-2 szerkezettel, illetve milyen szervizköltséggel lehet számolni, ha amúgy nincs (komoly) baja?Mivel ez az egyik legelterjedtebb ETA, csak nap kijelzéssel, gondolom megbízható. Engem nyugtat a tudat, hogy a 20k-s Orientem is 8 év után olyan pontos, mint új korában, de tele a net 20-30 éves automata Seiko/Orient órával, mind mennek. Pontosság nem annyira kritikus nekem. Csak itt a topikban jó sok rosszat írtok. Nyilván mindenből van gyártási probléma, de használt esetén azért kiderül, célzott elhasználódást ilyen névnél meg nem hinném.
Dzsana fórumtárs által a sírból visszahozott ~50 éves Longines Admiralom is szépen ketyeg ha néha öltönyhöz felveszem, és iszonyú csöndes, Orientek rotorja elég hangos, ha fogalmazhatok meg kritikát, nyilván nem minden modell, de szerintem a legtöbb ami hátul is üveg.Köszi előre is!

-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Köszi szépen, neked is fagyallo! Akkor ez felejtős.
Órák.hu alapján:
"C07.1XX: HIGH-TECH szintetikus anyagból készült gátszerkezettel
C07.6XX: hagyományos anyagból készült gátszerkezette
C07.8XX: sziliciumból készült hajszálrugóval, hagyományos anyagból készült gátszerkezettel"Eladtam a Kamasum, és gondolkozok valamin helyette, akár feljebb lépni, akár árban.
Seiko SRPE53K1 tetszik, vagy azokból valami, csak le kell nyelni, hogy a Seiko felirat drága (tudáshoz mértem).Egyébként a pontosság annyira nem számít, bár az Orient óráim szerintem nagyon jók ebből a szempontból, de gyakran állnak, meg ritkán van egy sokáig rajtam, így nem szoktam nézegetni.
Esetleg tipp, hogy milyen óra lehet még designban hasonló az említett Seikohoz?
Hétköznapibb viseletet keresek, a teljes elegáns az pipa, a hétköznapi elegáns és a nagyon sportos is. Ez jó kozeputnak tűnik.
Nézegetem még az Orient Star búvárokat is. -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Tissot Powermatic 80.111 szerkezet mennyire számít megbízhatónak, érdemes-e ilyet venni használtan, mire kell figyelni?
Egy garanciális óra egyértelműen beazonosítható, kell szerepelni valaminek a garanciajegyen? Pl, mint mobiloknál az IMEI.
Köszi és bocsi a basic kérdésért!
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Rendeltem RIOS-tól 2 szíjat is, most először, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Sajnos viszont úgy látom, hogy szinte már nem is nagyon van olyan szíj, amiből van méret, most is pl. az utolsó kék Toscana szíjat sikerült elhoznom.
Nem tudjátok, lehúzták a rolót, és kiárusítanak? Vagy néha van készletfeltöltés?
Emailre nem válaszoltak. A rendelés viszont megjött nagyon gyorsan (3 nap talán), pedig az egyikre az volt írva, hogy 2-4 hét.
Köszi!
-
korpicschess
veterán
Ehhez tenném hozzá adaléknak ezt a videót: [link]
Úgy érzem, hogy rengeteg olyan óra van, amit a rajongói és teszter körök hypeolnak fel, de amúgy egy átlag embernek nem is tetszik.Én pl. kaptam már bókot többször is az órámra, az egy fekete Orient Symphony. A csajok úgy általában, de én is pl. nem kedvelem a mintázott (krokodil) szíjakat. Ezt lecseréltem sima feketére.
A vintage Longines órámat csak olyan nézte meg, aki valamennyire már nézegetett órákat.
Egy kolléga egyből kiszúrta ha új okosórám volt, az automaták nem kaptak szót.Élőben azért mások, mint képeken, de videón azért átjön ez-az.
Egy szó, mint száz, neked kell tetszen, érezd benne magad jól, az sokat hozzáad a kisugárzásodhoz.
-
korpicschess
veterán
Na meglett a kiszemelt, nagy örömömre. Élőben sokkal szebb volt, mint amire a képek alapján számítottam.
Orient Millenium, járástartalék kijelzés, gyönyörű számlap, alsó logó és bal oldali dátum, és 4 óránál levő korona, világító mutató és pötty az indexnél...Azért van pár, nem túl mély karc a tokon és az üvegen is. Az üveg pedig domború, ami klassz feature. Érdemes/lehet ezt javítani, vagy csak cserélhető? Bár azt hiszem, hogy nem zavaró karcok a napi használatban.
-
korpicschess
veterán
Nem linkelném, mert még nincs nálam, csak kinéztem, de egy kb. 10-15 éves 40mm-es Orient modell. Nem teljesen sík az üvege ahogy látom. Kapott képeken elég karcosnak látszik, de az eladó azt mondta, hogy élőben szép, max hajszálkarc, holnap meglátom...
Csak nem tudom mivel kalkuláljak.
Van egy Orient Symphony-m is, ami már sok karcot beszedett.
Egy Orient Ray II-m is van, abba szoktak dómos zafírt rakni, esetleg később ha tuningolnám, ott is karcos az üveg, de a lunetta is kicsit.Szerviz kapcsán:
- Orient Symphony, nem rentábilis szerintem, jól működik
- Orient Ray II, Mako 3
- egy Longines Admiral 5 star, amit egy itteni forumtars keltett a romokból életre, de igazából ez eszmei érték, nagyon ritkán van rajtam, talán 5 éve lett megcsinálva
Nem tudom, hogy mekkora határhasznossága van ezeknél szerviznek. Bár a Kamasu eladásán amúgy is gondkozom, akkor annál tuti nincs. -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Volna pár kérdésem, ha tudnátok segíteni:
- óratok polírozást, potenciálisan üveg cserét merre érdemes, és milyen áron csinálnak Budapesten?
- zafír üveget jól sejtem, hogy érdemes külön berendelni ehhez?Van már pár automata órám, nem olyan drágák, mennyire érdemes szervizeltetni őket, ha minden oké velük? Mostanság kevesebbet járnak, mert megszaporodtak.
Előre is köszönöm!
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
RIOS-hoz hasonló már egyéb olcsó-jó márka létezik? Illetve nekik nem látom, hogy lenne boltjuk, vagy bárki más itthon forgalmazná-e, méret szinte semmiből sincs.
Külföldről már drágábbak.
Emailt írtam már, csak még nem kaptam választ. -
korpicschess
veterán
Bevallom őszintén, hogy az a játszós óra, mert nagyon könnyű, mutatja az időt, még valamennyire világít is a mutató sötétben. Pl. fürdőbe ha viszek órát, csak ezt viszem, de tavaly nyári standolás óta mintha picit be lenne párásodva belül az üveg, szóval arra a WR100-ra nem vennék mérget. Lehet csak ki kéne nyitni egy napra, és eltűnne, de nincs hozzá toolom, de nem foglalkoztam vele az ára miatt.
Maga a design meg koppintása szerintem más komolyabb óráknak, de az összehatás valamiért, talán a túl széles polírozott elem miatt nem olyan komoly. Illetve a másodperc mutató "félreüt", nem az indexekre pontban, ez számomra rém idegesítő, ezért is szeretem a többin, hogy "folyamatos" a másodpercmutató.
Papíron nagyon jól hangzanak a dolgai, filléres vétel volt. Nagyapámnak vettem egy nagyobb tesóját, nem emlékszem a pontos típusra, az is megy egy ideje. Megállt neki, de aztán mondtam, hogy tegye ki a napra, azóta jár szépen. -
korpicschess
veterán
Nem rossz.
Pillangótól azóta félek, hogy szegény Orient Symphony-mat elhagytam egy éjszakára a VOLT fesztiválon...
Persze azon nem volt biztonsági zár.
A másik nyűgöm, ami miatt olcsó alternatívát keresek, hogy vegyesek a szélességek, a legtöbb 22mm, de most meg pont 20mm kéne (felül középen levőre), amit meg csak 1 órán tudok majd használni.Egyelőre rendeltem egy olcsót Aliról, aztán hátha megjön, a Rios shopot meg észben tartom, anno néztem már, csak elfelejtettem őket. Ahogy rákerestem, visszatérő kérdés ez, esetleg az összefoglalóba mehetne pár link.
-
korpicschess
veterán
Köszi szépen! Sajnos mondjuk már elég lutri az Ali rendelés, hogy megjön-e július 1 előtt, mert ha nem, akkor az új rendszer és áfafizetés mindent borít(hat).
Ahogy írták előttem, még vámmentes lesz, de ezen felül mire a posta új rendszere bevezetésre kerül, csúszhatnak rengeteget a csomagok, illetve sávos lesz valószínű a díjszabás, de teljes talány. Szinte tuti, hogy 1k körüli értékre 50-100% körüli összeg rá fog menni.
Magyarországon vannak olyan üzletek, ahol érdemes bőrszíjak kapcsán nézelődni? Leginkább 20mm érdekelne most, de mivel maga az óra 40.000 Ft körül mozog, nem költenék rá néhány ezer forintnál többet.
Nem hivatalosan pár infó: [link]
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Nem rég írtam kérdéstként, hogy milyen alis szíjat ajánlotok, érdekelne esetleg az is, hogy itthon milyen boltot érdemes nézni?
Egyébként nem tudom mennyire ismeritek, most az Emag akcióban vettem, számomra korábban ismeretlen volt, és nem is találni olyan sok infót erről az óráról:
Web: [link]
Videó: [link]Orient Contemporary Open Heart, designre hasonló szerintem a Maestro néven futó sorozat.
A szíja nem olyan minőségi, mint a Kamasun mondjuk, de cserében viszont könnyebb sokkal. Ha az üvege zafír volna és lenne rajta dátum, akkor volna számomra tökéletes, de így is nagyon mutatós darab, szerintem.

-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Rég jártam erre. Vettem egy új órát, aminek 20mm-es szíja van, és szeretnék a fém helyett egy bőrt.
Kedvenc Alis eladókat linkelnétek esetleg? Nem baj, ha lenne benne egy kis kék (mondjuk varrás), illetve quick release-es lenne, bár ez nem ez túl fontos faktor.Előre is köszi!

-
korpicschess
veterán
Hülye kérdés srácok, de huzamosabb ideig most próbálnék először fém szíjat.
A legtöbb óra csatján a finombeállításnál azért lehet 1 szemnél nagyobbat állítani. Na most az Orient gyári szíjon össz-vissz 3 pozíció van, ami nagyjából 1 szemnyi, de kicsit kisebb állítás.
Határon vagyok, mert ha kiszedek egy szemet, és a finombeállítással legtágabbra állítom, akkor felvételkor jónak tűnik, még van is plusz hely, de viselés közben nyomot hagy, és szűk érzetet ad. +1 szemet berakva és a finommal legszűkebbre véve viszont felcsúszik egész a kézfejemig az óra, kb 7 centi mozgástere van. Körbe épp nem tud fordulni a tok és a csat miatt, de még akár az is majdnem menne.
Mit tudnátok esetleg ajánlani a problémára? -
korpicschess
veterán
Én hagytam el már egy Orient Symphony-t VOLT fesztiválon, kínai pillangócsatos szíjjal. Mivel a szíj még rajta volt, így egyértelmű, hogy ott nyílt ki. Mondjuk nem tudom, hogy egy keményebb pogó mennyire standard use-case, amúgy máskor nem volt gondom vele.
Onnan tudom, hogy rajtamaradt, mert valaki jó arc leadta a talált tárgyakon és másnap délután meglett. Ha esetleg olvassa, végtelen köszönet, jelentkezhet sörért!
-
korpicschess
veterán
Csak béna voltam, sikerült a dolog.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Orient Mako 3-hoz keresnék gyári fém szíjat. Vettem egy Orient Mako 2 szíjat, de sajnos a végszem nem jó méretű, nem passzol a tok magasságára.
Tud valaki esetleg külön végszemet? Illetve gyári szilikon szíjra szívesen cserélnék, persze ráfizetek, ha valakinek van.
Előre is köszi a segítséget!
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Írtam már használtan órát hirdető emberekre, senki nem akarta gyári szilikonra meg pénzre cserélni/eladni. Jófogáson órákat hirdető illető azt mondta a nagyker sem ad szívesen.
Ebayen baromi drága. Nem szeretnék 20k-ért szíjat venni egy 50k-s órára.
Amúgy persze, jó lenne... Ez a Mako 2 is szembejött, hibátlan darab, 6k volt, totál megörültem a dolognak, de végül nem nyert. -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Vegyes volt a neten amit találtam, hogy Mako 2 fém szíj jó-e a Mako 3-ra. Vettem egyet használtan, jó áron volt, rápróbáltam az utolsó szemet, mondom totál passzos, király.
Itthon realizáltam, hogy amibe a spring bar menne be, az úgy áll, hogy pont nem megy el a lyukig...
Meg lehet szerintetek ezt valahogy hajlítani, érdemes ezzel próbálkozni, vagy inkább adjam tovább, és engedjem el, hogy lesz fém szíjam valamikor az órához?
Előre is köszi! -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Megint én zavarognék. Utánanézve olcsó szíjakból kb. esélytelen, hogy olyan fémet találjak ami illeszkedik. A gyári sem a legjobb minőség a tesztek alapján, nem is tömörszemes a vége.
Emiatt lehet, hogy maradnék a bőr illetve nato szíjaknál.
Van még egy Orient Symphonym, arra korábban fehér varrású olcsó Ebayes szíjam volt, okésak voltak, de 1 év után mint szétment, valszeg nem is bőrök.Kérdés: Rios impregnált tehén szíj milyen lehet, és milyen élettartam várható tőle? Van épp akciósan, így nem is vészes az ára, de nem ismerem, nem tudom, hogy elvárható-e 2-3 év tőle?
Így a Mako-n is tudnám használni, ha éppen úgy van, mert azonosak a méretek. -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Örömteli gazdája lettem egy Orient Mako III-nak.
Akarok hozzá venni majd nato szíjakat, viszont szilikon szíjjal vettem (használtan), fémszíjat ami illeszkedik a tokhoz honnan lehetne szerezni? Valaki értelmes áron tud esetleg? Nem is feltétel a gyári, csak nem tudom, hogy milyen jellemző mondja meg, hogy passzol-e.
Köszi szépen!
-
korpicschess
veterán
Értem.
Az óraüveg polír/karcmentesítésre senkitől nem jött válasz, googleben nem találok semmit. Ilyet nem is csinálnak, csak komplett üvegcserét?
-
korpicschess
veterán
Igen, de az egyik kérdés az lett volna, hogy van-e valami ajánlott olcsó de megbízható szerviz Budapesten? Kb. a kenését kéne maximum csinálni, pontossága nem változott az évek alatt, de persze még azon is lehetne akár hangolni.
Illetve, hogy egy üveg polírozása nagyjából mennyibe kerülhet? Annak függvényében is vásárolnék esetlegesen ma órát.Még pár kérdéssel bombáznám a topikot:
- a Nato típusú szíjakból miben jobb mondjuk egy drágább darab ehhez képest (vagy ez, olcsó, full pozitív értékelések nagyon sok rendelés alapján, vagy ez kicsit jobban néz ki)
- Bőr szíjból esetleg van-e olyan Alis eladó, ami bevált? Pl ezt néztem Orient Symphony-hoz.
- valamint valami olcsó tárolódoboz amibe 5-6 óra belefér, olyat tudtok mutatni? Olyat ami nem terhelt "hülyeségadóval".Köszi előre is!
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Az Orient órám már 6 éves, működésében nem tapasztaltam változást. Pár karcot már begyűjtött az évek alatt, hagytam el fesztiválon és hasonló.
Budapesten üveget políroznak valahol olcsón? Vagy megéri egyáltalán? 2 óráról is lenne szó.
Ezen felül érdekelne, hogy bármi szerviznek van-e értelme, bár mikor még ezt vettem olyan olcsók voltak, hogy arányosan elég sokba kerülne gondolom.Köszi előre is!

-
korpicschess
veterán
Köszönöm, de majd esetleg a Longines-emre játszanék ilyennel, ezt az Orientet kb. 5 éve vettem, akkor volt olyan 22k, így erős túlzásnak érzem. Főleg, hogy már nem új darab, (hagytam már el fesztiválon is
). Ezért itt budget-ebb megoldást keresnék. -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Rég jártam erre, lenne pár kérdésem:
1. ) Milyen olcsó, de használható minőségű 22mm-es bőrszíjat tudnátok ajánlani egy fekete Orient Symphony-ra?
Most azthiszem ilyenem volt rajta, kb. 1,5 éves bírt, de nem egy olyan túl jó minőség. Árban viszont nem akarnék elszállni. Designban hasonlót szeretnék, fekete szíj, lehetőleg fehér varrás, fekete csat.2. ) Ennek az Orientnek az üvegét érdemes políroztatni? Van már rajta pár karc, 1 mélyebbnek tűnő is. Ha igen hol, és mennyibe kerül vajon?
3. ) Van egy Rotary Aquaspeed, elszakadt a fém szíja. Mondjuk szerintem valami nato szíjjal is jól mutatna, de fémet hol lehetne kapni rá, vagy akár ebayen hogyan kell keresni? A probléma, hogy a gyári szíj is keskenyedő volt, talán az óránál 21mm, és a szíj meg 20mm?
Köszi előre is!

-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Rég jártam itt.
Érdeklődnék, hogy dutyfreeisland-hez hasonló webshop van? Korábban volt nekik ilyen Seiko órájuk, de most nem találom. Miért lehet ez?
-
korpicschess
veterán
Igen, ezt már privátban is magkaptam, köszönöm, de anno még 22k-ért vettem az órát, nem szeretnék 5.000-ret sem szíjra költeni, számomra ez elég soknak hangzik (tekintve pl. hogy eldobhatós órának vettem Tutuból egy Q&Q-t, WR100, titánium szíjas, solar, és az egész volt 5k...).
Egyébként ennek az ebayes szíjamnak is csak a belseje repedt meg, valamint elhagyáskor sérült csak kívül, amúgy nem látszott rajta semmi probléma.

-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Elhasználódott a szíjam így 2 év alatt (ebayes), a pillangó csat sem az igazi már, illetve el is hagytam szegény Symphony-t fesztiválon (valszeg a csat miatt), csak szerencsére másnap estére egy névtelen hős leadta...

Szóval... Keresnék valami ehhez illő szíjat, a gyárit nem használom, mert számomra kicsit öreges, van egy fekete fém szíjam is (az óra is fekete), de attól félek, hogy koptatja a bevonatot, ezen felül meg csak egy gagyi 1$-os szövet van, ami nem néz ki túl jól.
Van valami bevállt eladó? Előző szíjam tőle volt, kérdés, hogy ez lehet-e igazi bőr ennyiért?
Előre is köszi!

-
korpicschess
veterán
Köszi szépen!
A probléma ott volt, hogy nem vettem észre, hogy jobb alul gomb van.

-
korpicschess
veterán
Reméltem, hogy valaki ránézésből megmondja, mert az általad linkelt leírás nem tartalmaz értelmes infót, itt a koronának alapból csak 1 állása van, a gombokat próbáltam különböző kombinációkban nyomkodni, csak nem sikerült. A konkrét szerkezethez pedig nem találtam leírást.
Igen, a google-lel kezdtem, csak azt hittem egy jó szemmel gyorsabb lesz. -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy hogyan lehet ezen a funkciókat használni? csak az időt sikerült állítanom. [link]

-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Kevesebb lehet, olyan értelemben, hogyha a foglalkozása megkívánja azt, hogy amilyen körökben mozog, ott elvárható az Armani öltöny, meg az Omega óra, akkor neki is kell, mert nem veszik komolyan. Mert ha trabanttal érkezik a menedzser, akkor kevésbé lesz hiteles.
Bár én nem annyira hiszem, hogy nagyon sok embernek olyan lenne a munkaköre, ahol elvárt a méregdrága óra. -
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Még egy utolsó próbát teszek, van ajánlott hely, ahol lehet jó áron szíjat venni? Ebayen nehéz megbízhatónak mondani a dolgokat, ha 240 Ft-ért "genuine leather"...
Itthon/külföld/bolt/webáruház.. -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Dzsana mestertől megérkezett nagyapám Longines órája, amit valószínűleg én fogok használni, mert jobban vigyáznék rá, mint ő szeretne.
Neki egy Osco Titan órája volt, de az is beázott.Kérdés1:
Milyen órát lenne érdemes venni, quartz-ot, ami lehetőleg 15-20.000 Ft, de inkább 15-höz közelebb, ami pontos, könnyű, titánium jó volna, de még akár kaucsuk is befigyelhet.
Márka, bolt, ilyesmi ötletek érdekelnének? Valami egyszerűbb, letisztultabb darab jó volna.
Ez pl. nagyon akciós, de szerintem elég csúnya, illetve ez sem hiszem, hogy szép.Kérdés2:
Ha a Longines szélességét 19mm-nek mérem, akkor 19-es szíj kell rá? Azért kérdezem, mert az Orientemre elvileg 22mm-es kell, viszont lemérve azok csak 21mm-esek, de az is lehet, hogy már "bekoptak" annyira.
Szíjat honnan lehet érdemes? Ez például tetszene, nem tudom mennyire gagyi. 19-eset meg nem is igazán látok.Köszi előre is!

-
korpicschess
veterán
Szerintetek mennyire néz ki hülyén az órám ezzel a szíjjal? Maga a szíj az ilyen béna egyébként: [link]
Van még mellé egy full fém fekete, meg egy fehér varrott fekete bőr, csak pillangó záras, és gagyi fémből van, kezem nem rajong érte. A gyári is megvan, de azt meg nem szeretem, túl öreges, nem szép.
Milyen alternatíva lenne, barna bőr hogy állhat ennek? Bár lehet veszek egy sima feketét... -
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Tudtok olyan boltot, legyen az itthon, vagy külföld (ebay, Ali), ahol normális minőségű, eredeti bőr szíjat (22mm-eset, feketét, lehetőleg fehér varrással keresnék), amin a fém is esetleg minőségű, és antiallergén?
Illetve egy fekete órához (Orient Symphony) a fekete szíjon kívül passzolhat valami? Még barnán is gondolkozom, lehet abból lesz valami hasított bőr.

-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Maga az óra tényleg nagyon szép!

Wg5113:
Erre. (itt 37,5mm-ert ír, van ahol 38-at, van ahol 37-et)
Akkor viszont lehet marad a Ray, mint következő áldozat tervben. Az is nagyon tetszik.Néztem még Citizen Divereket, de ott meg fém szíjasat nem találtam igazán.
Mondjuk ez Eco drive, de egyébként nem csúnya, csak hát a szíj: [link]
vagy: [link]
Ez meg kicsit nagy, illetve kevésbé tetszik.Ray viszont kékben szerintem nagyon szép: [link] Másodpercmutató is nagyon király. Narancsban sem rossz, de az kevesebb mindenhez megy.
Maga a kék pedig jobb szerintem, mint a fekete. Na meg a Symphony is full fekete. Mondjuk még mindig imádok ránézni, nagyon tetszik, hogy ilyen letisztult, de néha kicsit túl elegánsnak érzem.
Már 3 szíjam van hozzá, nem bírtam nem megvenni liciten egy pillangózáras bőrszíjat, fekete, fehér varrással, kemény 850 Ft volt, és nagyon király.
Igazából nem zavar, hogy nem átlásztó a háta, ha nézegetni akarom, ott a Symphony.
Misi1979:
Persze, de alapjáraton mindig a vevőnek van igaza. Szóval... Csak itthon ezt nem igen tartják tiszteletben. -
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Kepen tetszett, de eloben nem igazan, meg valahogy kicsinek is tunt. Majd megnezem megint. Igen, de itthoni dupla ár, amúgy meg kb. 5k a különbség, és már lehet sokat mondok. Üveg hátlap is tetszik a Seikoban, gondolom azert 100m-ig vizallo csak. Valahogy olyan erzesem van, hogy az minosegben jobb. Ez lehet hulyeseg. Symphonym kesik... Mondjuk a Ray mas szerkezet.
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Igazából a kék színű Orient Ray nagyon tetszik. Garancia annyira nem szempont talán, de a Seikora is van elvileg nemzetközi. Orient olcsóbb, itthon is szerezhető.
Nem hiszem, hogy nagyon eladnám, de a Seiko nagyobb erteket kepvisel, ez szimpatikus. Az is nagyon szép, kár, hogy nem látok kék számlaposat.
Ray-t majd ha lesz sok idom, lehet megnezem Tutuban. -
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Ezek is tutira eredeti órák.
Most láttam Alle-ban ezt egy ilyen kis órásnál, 60.000 Ft volt, azért az nem semmi.
Ami írtál boltot, ott is elég durva árak vannak. Azért még vámmal is olcsóbb egy tizessel. (Az említett boltban nem találtam most hirtelen ilyet, de ott durván elszállt árak vannak, mondjuk úgy, hogy ilyen 2x-es eltérés is van egy darabnál.)
Pé: Gondolom azért nem olcsó egy ilyen sem.
-
korpicschess
veterán
Egy kollégától kaptam egy tippet egy másik oldalra, pl. [link] (igaz doboz nélkül)
Jelenleg out of stock. Ő bevallása szerint ha megkéred őket, hogy kis értéket írjanak rá, akkor úgy küldik, és átment a vámon.(remélem nem baj, hogy leírtam)
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
*creationwatches természetesen
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Creatinwatches.com-ról rendelt már valaki úgy, hogy nem vámolták meg?
Ez szörnyen tetszik és mai árfolyamon kb. 32.000 Ft.
Vámmal már viszont 42.000 legalább.
Gondolom itthon nem lehetséges ennyiért beszerezni.
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
-
korpicschess
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Filmvilág
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan B / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

Az nem olyan jó buli.