Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
Erdekes a datumozas es az analog-digitalis kijelzes ebben a formaban. Csak tudnak eldonteni, hogy most ok nagyon nemet feliratokat hasznalnak, vagy nem… mert ez a kevert angol-nemet gaz.
Meg a fontok stilusan dolgozhatnanak kicsit.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
SeatZola
őstag
válasz SeatZola #249114 üzenetére
Köszönöm mindenkinek aki nyilvánosan vagy privátban is segített, tanácsolt.
Tegnap rászántam egy napot. Felmentem Bp-re és végigpróbálgattam a kiszemelt órákat. Amiket végül kettőre szűkítettem, ami a Longines Hydroconquest (43 mm, L888.5 72 órás, kerámia lünetta, szilicium rugó) és a MIDO Ocean Star 600 (43mm, ETA C07.821 COSC, kerámia lünetta, szilicium rugó) lett. A Longinak a beltartalma mellett nekem nagyon tetszett a neve+presztizse, míg a MIDO-ban a COSC miatt talán jobb beltartalma mellett minden más is tetszett, a kidolgozása, a letisztultabb számlapja, a lünetta rögzítése, a fémszíj minősége is. A pontot az i-re pedig a tényleges felpróbálás tette meg, ahogy javasoltátok is: a Longi tokfüleinél nem feküdt olyan szépen fel a csoklómra, de ami a legrosszabb volt az a korona és a koronavédő része annyira kinyúlt, hogyha hátrahajtottam picit a kézfejemet, akkor konkrétan nyomta a kézfejemen a csontot. A MIDO-t meg feltettem és olyan volt, mintha mindig is ott lett volna. Ezzel el is dőlt. Megvettem a MIDO-t. Egy plusz adalék, még ott a szervízben előttem megmérték horométeren az órát és több pozícióban is 0,2-0,4 mp/nap értékek között maradt. Szóval számomra bestbuy lett ez az óra.Rappi
-
arn
félisten
válasz Polarstar #249497 üzenetére
Nekem az a fura, hogy a grand seiko a heritage szeriaban egy csomo termeszetes utanzatot csinaltak texturalva, annyira adna magat, hogy igazi anyagokat hasznalnanak a termeszetes texturaval.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
nagyúr
Jó reggelt!
Már hogyne lenne kő lapos számlap.
Én a fát hagynám, csak a sűrű, nemes törzsű fák lennének jók, vagy a gyökerek. Pl a dió - Rolls-Royce esetében láthattuk.
Az amcsi Helson készít neked kanadai jáde, hópehely obszidiános, gránitos számlapokat. Asszem a tajvani Ming is készít ilyent.Szuperklasszak!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz pulutodurumo #249487 üzenetére
Jah a rolexet azt lattam youtubeon, azt hittem vmi egyedi probalkozas.
De talaltam mas fa rolexet is, ezek szebbek. [link]
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
-
arn
félisten
Vagy pl ez az evgyurus szamlap bejon, ha igazi es texturalt.
-
arn
félisten
marvany oralap. Normalisabb oragyartok nem hasznalnak ilyen termeszetben elofordulo anyagokat? Fa, ko, stb
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz 5-ös kezelő #249477 üzenetére
Egy Seiko 5-nél miért kell vigyázni a beázásra? Én inkább egy Paganinál aggódnék.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Oistrakh1
tag
válasz 5-ös kezelő #249477 üzenetére
Nem egyszerű de ahogy számolgattam több pozitívum van a felsorolásodban a pagani mellett(zafír kristály,pontosabb seiko szerkezet nh35,talán a szíja is jobb mint a seikonak) + 17.5cm a csuklóm, szerintem tényleg ár érték arányban elég jónak tűnik ez a pagani.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz stellaz #249478 üzenetére
Nálam a SW200-as nem szerette, hogy kézben tartva, kb. párhuzamosan tartva rázogattam nem állat módjára. Kb. fél perc rázogatás után jó pár mp-cel nagyobb lett a járáseltérés. Úgyhogy, ezt a felhúzási módszert, csak akkor alkalmazom, ha megállt a szerkezet, és életre kell kelteni. Más esetben a koronáról húzást alkalmazom. Esetleg valaki kipróbálhatná, hogy nálam is hasonlót produkál, ez vagy egy teljesen más szerkezet, persze, amiben nincs ütésbiztosítás.
Közben megtaláltam a korábban linkelt mérést, amit anno készítettem: [link]
23:30 környékén vannak a furcsaságok.[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Oistrakh1 #249470 üzenetére
Nehéz döntés, mindkettő szép. Egyikben van zafír és pontosabb a szerkezet mp stoppal és koronáról is húzható, a másikra jobban kell vigyázni /üveg, beázás/, de van day-date és itthoni szervize garanciával. Amelyik számlapja, tokformája, mérete jobban bejön. /Pl. 17 cm feletti csuklóra nem biztos, h 38 - as kis Seiko való./
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
arn
félisten
válasz Veron #249471 üzenetére
Elvileg minden mechanikus dolognal (nem csak az oraknal) van anyagi dologgal osszefuggo valtozas, kopas, betores, stb. Hogy ez szamit e, az mas kerdes.
Az orientem epp ugy jar, mint “uj” koraban, a junghans viszont pontatlanabb lett (egyik sincs ket honapos ). Az elso egyket hetben -2s korul jart, aztan 15s, de most meg mintha kevesebbet sietne (vhol 10-15 kozott).
-
Szulita28
senior tag
-
Veron
addikt
Azon gondolkodom, hogy van-e tudományos alapja az állításnak, miszerint az új órák idővel "bejáratódnak", ezért pontosabbá válnak. A fogaskerekek nyilván kopnak valamennyit, kenést is kap minden elem, de én nem számítok nagy változásra.
Az Aikon +8-12 spd körül jár. Ez számomra kicsit csalódás (tudom tudom, az elaboré SW200-ak ennyit tudnak), de legalább stabil. Az Everest (Miyota 9) eközben +3-5 spd, igaz az már féléves darab.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Oistrakh1
tag
Két órára szűkítettema vásárlásom lehetséges kimenetelét Nem tudok dönteni ti melyiket vennétek? Seiko 5 snkk71 vagy pagani design pd 1690 igaz az egyik nem új de újszerű a Seiko azt a timestoreon néztem igazából 6 ezer ft a különbség a két óra közt..ti melyiket választanátok?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz PunkPéter #249464 üzenetére
Szép a szürke is, csak nekem már nem eléggé látható. Rolex butikban fel is próbáltam az eredeti 39 és 36 millist, mert fekete még nem volt akkor. Talán a vkék is jöhetne, ott a BB36-ost nézegettem. Persze fölöslegesen, most Vosztok korszakomat élem.
Djeperto :
Szép, grat. Nekem nagy, ezért nem csaptam le rá, amikor láttam hirdetve. Meg a bezel már sok, maradok a PP-nél.
Arn :
Azért győztek a kékek /amit ravasz politikai húzással narancssárgával jelölt az ábra /, mert a Halál Hídjánál a kék volt a jó válasz.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
PunkPéter
újonc
válasz 5-ös kezelő #249443 üzenetére
Megnéztem, köszi. De nekem ez (is) unalmasnak tűnik ezzel a fekete számlappal. Egy ilyen számlaposat viszont adnék: [link]
Vagy egy tiffany blue-t.
Ráadásul ehhez hasonló órám már van, (csak azon van egy búvárlünetta) így továbbra is maradok a PD-1645-nél. Jövő hét vége felé lesz esedékes a vásárlás, addig még jöhet bármi.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz BloodRay #249460 üzenetére
és #249461i400
Köszönöm
2016-os full szett, NOS-nak mondható 44mm titán, vízálló bőrszíjjal.
Igaz titán karperecest kerestem, de ezt nem tudtam kihagyni. Most kereshetek hozzá karperecet (500 eur ) ... szerintem max megkapja egy régi Fortrisom (ami már rég elment) szilikonját.[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
Šolaire
veterán
Nektek melyik tetszik? Nekem a fekete bejön nagyon. [link]
“Praise The Sun” \[T]/
-
aktív tag
-
arn
félisten
Koszi a szavazast en is e ketto szin kozott vivodtam, de a kek a praktikum miatt nyer nalam, nem koszolodik el olyan hamar. Esztetikailag a feher kicsit elut, de azert bejon, illetve elvonja a figyelmet az orarol.
[ Szerkesztve ]
-
-
fagyalllo
őstag
válasz 5-ös kezelő #249454 üzenetére
Csak úgy diszkréten :D
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz ::Trunks:: #249445 üzenetére
Nekem is vannak ilyen rossz emlékeim úgy 40 évvel ezelőttről. Digitális óráim ugyanannyit bírnak jó elemmel, míg analógok kevesebbet, a Főnök által leírtak miatt. Seizaiken, Panasonic, Renata, Maxell, Sony - ezek a jobbak.
-
fagyalllo
őstag
válasz Empsepo #249446 üzenetére
Mechanikus kvarcoknál azért, mert öregszik a kenése, megnő a szerkezet ellenállása, nagyobb nyomatékot kell kifejtenie a motornak, amihez több energia kell. Amelyik kvarcnál megéri, idővel szervizelni kell, ha már kényelmetlenül keveset bír egy elemmel.
-
Empsepo
senior tag
Nem tudom.
Ilyen szinten nem értek hozzá.
A Casio egyes óráin konkrétan jelzik a 10 éves elem élettartamot.Gondolom azért, mert ez nem semmi.
Amúgy tényleg nem.(Bár itt fokozottan jön elő a szokásos kérdés, hogy meddig állt az óra raktárban, kirakatba, stb.)
Nem tudom pl ilyen óránál elvárható- e, az elemcsere utáni 10 év?
Persze akkor ha olyan helyen cserélik, olyan elemmel dolgoznak.
Elvárható, hozzáértők?
-
arn
félisten
válasz Empsepo #249446 üzenetére
Akkor olyan elemet kell beletenni, mint a gyarban. Nem hinnem, hogy vmi csodaelemet hasznalnak.
Nem lehet, hogy igy egyszerubb megindokolni, hogy miert gyengebb elemet hasznal?
-
Empsepo
senior tag
válasz ::Trunks:: #249445 üzenetére
Én úgy tudom hogy a cserélt elem már nem bírja addig, mint amit a gyárban tesznek bele.
Órás mondta hogy nem várható el az az élettartam.
-
::Trunks::
senior tag
válasz 5-ös kezelő #249443 üzenetére
Ha már elem téma, nekem csak olyan emlekem van gyerekkoromból, hogy ha lemerult egy oram az oras rakott bele “nagyon tartos elemet” aztan ment 6 honapig Manapsag milyet erdemes venni? Mondjuk az is jo kerdes, hogy a mostani orakban mennyit bir. Seikom es Festinam van , illetve a picit feljebb feltett Timex.
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
5-ös kezelő
senior tag
W-59, nagyon szerettem. 15 évig ment a gyári elemmel, ha jól emlékszem. Néha rám jön, venni kellene egyet megint, de öregszeműeknek már nem való.
Ejtettem a Spring Drive vásárlást egyelőre. Certina DS elég lesz nekem, éppen elég pontos és szép. És még ketyeg is.
Arn : Kék-fehér.
Punk Péter : Hardveraprón kínál vki /Balassagyarmat/ egy Pagani OP homage-t, na azt venném magamnak.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
gipsztigris
addikt
válasz ::Trunks:: #249441 üzenetére
Jaa, azt hittem, hogy egyidőben van 12 db. De egy családban négy olasz, az teljesen korrekt! Ahogy nálunk.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
senior tag
válasz gipsztigris #249440 üzenetére
Mármint összesen 10éves Alfás pályafutásom óta. Kettönkre “csak” 4db van jelenleg
[ Szerkesztve ]
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
gipsztigris
addikt
válasz ::Trunks:: #249439 üzenetére
12 db Alfa? Az szép! Akkor mi családilag a három Lanciával és egy Fiattal sehol sem vagyunk .
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
senior tag
válasz gipsztigris #249436 üzenetére
Nagyon szeretem. Nagyrészt aluminium karosszéria ,RWD, 50-50 százalékos súlyelosztás, carbon kardán, 4 dugattyús fékek, csupa mérnőki zsenialitás. Néhány apróság van ami nem tetszik, 12. Alfám, de nem vagyok elfogult (annyira) Az enyém dízel, üzleti autónak használom, van módosítva a motorvezérlő, elég erős így, fogyasztása vicc kategória (285-ös hátsó gumikkal 6.5l) Elégedett vagyok vele 👌
-
zola96
senior tag
válasz ::Trunks:: #249435 üzenetére
Tyű és az autó is 10/10
-
gipsztigris
addikt
válasz ::Trunks:: #249435 üzenetére
Szép, de inkább a Giuliáról mesélj!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
zola96
senior tag
válasz ::Trunks:: #249433 üzenetére
itt a megfelelő alkalom a másodikra
-
senior tag
válasz fagyalllo #249432 üzenetére
Igen, ez világos, hogy úgy érkeznek, pont azért gondoltam, hogy kihúzkodom ,mert van 6-7 órám, és van ami csak pár havonta került fel a kezemre Automata órám meg csak egy van. Sajnos.
-
fagyalllo
őstag
válasz ::Trunks:: #249429 üzenetére
Érdemes, olyankor alig merül az elem, új órák gyakran kihúzott koronával és a benyomódást megakadályozó kis távtartó pöcökkel kördülnek ki a gyárkapun.
-
@mriya@
őstag
válasz ::Trunks:: #249429 üzenetére
Nem.
De kihúzhatod, baja nem lesz tőle.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
senior tag
Sziasztok. Elemes óráknál mikor hosszabb ideig nincsenek használatban érdemes kihúzni a koronát?
-
kovsol
titán
válasz Richee11 #249426 üzenetére
Én nagyon szeretem a kék színt, az Orinent bambinoból is azért vettem a kék mutatós verziót Ott is kicsit visszaköszönjön ez.
Van ez a órám mélykék színben, és ahogy süt rá a nap úgy különböző kék árnyalatok jönnek ki rajta.
Az a citizen diver amúgy nagyon jól bírja a strapát, már több kontinens több tenger és óceánjában lubickolt, és karcolásnak sincs nyoma rajta.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Quartz51
tag
válasz ricsik #249413 üzenetére
Ha éppen ledarálni készülsz az állítókerekek valamelyikét, olyankor érezhetően akad a korona, kelletlenül lehet tekerni. Persze, aki elég erős és egyszerre figyelmetlen is, az simán megtekeri. De ilyenkor csak a gyors dátumállítás tud károsodni, maga az órajárat nem. Úgy tudod kipróbálni, hogy napközben állítasz dátumot, ha működik, akkor semmi gond.
-
arn
félisten
ezek az "eredeti" g10 szijak, szinek.
https://www.cwcwatch.com/products/phoenix-nato-watch-strap[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz fagyalllo #249419 üzenetére
sokat nezegettem oket, de nem igazan talaltam normalisat, ami tartos, tetszik, es nem lockos.
meg vhol zsenialisnak talalom az alapotletet, az olcsosagat, praktikumot. kis kreativitassal mindig lehet tokeletesitgetni az alapfuzest.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Casio Oceanus T200 NATO szíjjal szavazas
[link][ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Ma én is kedved kaptam natohoz
May the Force be with you!
-
ricsik
őstag
Pontosan milyen bajt okozhat és hogy jelentkezik, ha az automata éjfél előtt megállt, dátumváltás közben én marha meg nem tekertem tovább az időt, hanem dátumváltóval váltottam és úgy be a pontos időt? Reggel siettem, nem gondolkodtam....
-
csabulaxi
senior tag
Az "EQB-2000HR" az "EQB-2000" alapján készült, nagy teljesítményű óra, amelynek házát a formulaautók felfüggesztése ihlette, és amely a Honda által örökölt piros jelvény merész vörös színét viseli.
A piros jelvény az RA271-ben gyökerezik, amely az első japán autógyártó volt, amely 1964-ben lépett be az F1™-be, és csak a TYPE R típusú autókra szerelték fel, amelyek haszongépjárművekben hajtanak sebességet, és a Honda versenyszellemét szimbolizálja. A kitűzőhöz használt piros festékkel színezték ki a számlap közepén található X alakú részt, és szimbolikus ikonná alakítva a rettenthetetlenséget és az erőt ötvöző dizájnba foglalták össze. Ezen kívül a számlap 3 órai pozíciójában az idén megújult "Honda Racing" "HRC" logójának kihelyezése mellett a hátlapon a Suzuka megnyitásának 60. évfordulójára emlékező logó is gravírozott. Körút, amelyet a Honda épített 1962-ben. Ezen kívül Alcantara® műbőr, amely tartós, légáteresztő és kényelmes tapintású, a szíjhoz, amelyet a TYPE R belsejében is használnak. Ez egy olyan modell, amely kifejezi a Honda világképét, amely szenvedélyesen rajong a versenyzésért."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
LimaBravo69
tag
Tegnap a kezemre esett egy ilyen:
A második Zeppelinem, nekem bejön a formavilág.
Nem automata, és nem zafír.
"Cserébe" a kék számlapja szerintem elképesztően szép, annyi árnyalata van, ahányféleképpen éri a fény. Plusz nem volt vészesen drága.
Ronda 5020.B.5 köves szerkezet működteti, és német óra létére megkapta a Swiss made feliratot. Ha minden igaz, a Lufthansa rendelésére készült.Még várom a kb 6 hete rendelt Certinámat, aztán leállok egy darabig, nem cibálom tovább az oroszlán bajszát
"The perfect number of watches for a collection can be expressed by the equation "N + 1" where 'N' = the number of watches you already have."
-
Empsepo
senior tag
Őszintén órákról: [link]
Rolexek. Szépek.
-
PunkPéter
újonc
válasz 5-ös kezelő #249402 üzenetére
Akkor most átbillent a mérleg a Pagani javára. Szerintem jól állna nekem ez az arany-acél kombós színvilág. És nem állandóan hordanám. A Gomorrah sorozatot nézem és ott a főszereplőnek egy Rolex Datejust van a kezén, onnan indult ez az egész nekem. Sok fekete kapucnis oversize pulóverem van és valahogy az él bennem, hogy egy ilyen jubilee szíjas datejust (utánzat) jól állna az ilyen szettekhez.
De most, hogy rákerestem a képeken már inkább úgy látszik, hogy a sorozat főszereplőjének "csak" egy sima acél datujustja van és nem arany-acél. Pedig a sorozatot nézve mindig úgy tűnt, hogy arany-acél az órája.
[ Szerkesztve ]
-
Šolaire
veterán
válasz bigmasterg #249403 üzenetére
Tetszik egyszerű szép.
PunkPéter : neked bejön az arany ahogy látom nekem nem a világom sajnos. Seiko Orient nagyon nem tudsz mellényúlni szerintem. Paganit nem ismerem azt majd a többiek megmondják.[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
5-ös kezelő
senior tag
Sztem : Ha gyorsváltós, ugyanaz a nyelv marad /pl. Eta 2836-2/. Ha több órán át vált, mindkét nyelv megjelenik /pl. Seiko 5/.
Punk Péter : Pagani. Illik hozzád az arany szín? Van pár aranyszínű órám nekem is, de nem passzolunk egymáshoz.
Oistrakh1 : Nekem egy van, ár-értékben, minőségben nekem tökéletesen bevált. Miért adom el akkor? Nem jött be szín, kéket kellett volna rendelnem, vagy egy kisebb modellt.
[ Szerkesztve ]
-
Oistrakh1
tag
Pagani design órákról mi a véleményetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- LED világítás a lakásban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Anime filmek és sorozatok
- GTA VI
- Motoros topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest