Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kakaduku
senior tag
válasz
BigBlackDog #37686 üzenetére
Én még nem néztem meg, de azt már észrevettem, hogy kocsi mosás után nem csak az ajtón lévő lyukakon, hanem a kárpit alól is szokott valamennyi víz kifolyni, de nem annyi, mint a képen látható. Ebből arra következtetek, hogy bejut a víz a kárpit mögé, de nem vészes, mégis idegesítő és aggodalomra adhat okot.
-
Dvix
senior tag
Nagyon szeretem az autómat Suzuki ignis 1.3 vvt benzin! Éljen soká, imádom!
Szerintetek viszont mi áll legközelebb hozzá mint autó, formában, terepképességekben, kis méretben és ilyen jó funkcióban amit ez az autó tud?
Én a Fiat Panda 4x4 és 4x4 Cross-on kívül nem tudok semmi mást. Szerintetek? -
Doki16
addikt
válasz
BigBlackDog #37688 üzenetére
Elvittem Suzuki márkaszervizbe eredetvizsgára és akkor rákérdeztem egy szerelőre, hogy legyen szíves megnézni. Nagyon rendes volt és kipróbálta meg beülhettem egy új vitarába összehasonlítani. Az új egyértelműen sokkal könnyebben járt, nagy volt a különbség. De a szerelő azt is mondta, hogy semmi baját nem érezte az enyémnek.
-
tboldi
nagyúr
válasz
domojko #37687 üzenetére
A csúsztatáskori remegés kopott kuplungra és/vagy lendkerékre utal, bár ha csak egy kicsit remeg, nem kell azonnal a szerelőhöz futni, még nem feltétlenül csereérett.
A kinyomott-felengedett pedál közti hangkülönbség meg attól függ. Ha nem nyomod a kuplungpedált és kerepelő/surrogó hangot hallasz, és ha benyomod a pedált, megszűnik, akkor az a váltó nyelestengelycsapágya. Ha pont fordítva, tehát benyomott pedállal hallod és felengedve nem, akkor a kuplung kinyomócsapágya a problémás. -
BigBlackDog
veterán
válasz
domojko #37687 üzenetére
Nem vagyok
pékautószerelő, de mintha kinyomócsapágyat szoktak volna emlegetni, ha hang beli különbség észlelhető a kuplung pedál benyomott, illetve felengedett állapota között. De akár kuplunggal is lehet probléma szerintem. Mindenesetre elvinném szerelőhöz, hogy nézzen rá. -
domojko
senior tag
válasz
BigBlackDog #37649 üzenetére
Ha ezek a tünetek megvannak akkor mi a hiba forrása?
-
Tamoo
nagyúr
Kárpit levételt sokan nem vállalják be, de aki levette eddig senki nem mondta, hogy nagy esők vagy mosás után száraz volt az ajtó az új tulajok közül. Látványos kifolyás annál van akinél van ragasztási hiba a párazárón (többeknek folyt pár deci). Eddig 10-15 ember legalább írt, hogy többé kevésbé baj van vele, ebben voltak olyanok akiknek fel sem tűnt, csak a felhördülés kapcsán nézték meg. A napokban szerintem még többen fognak jelentkezni amint megnézték. Lehet a facelift előtti igényesebben volt szigetelve, fene tudja.
Én örülnék a legjobban ha csak vaklárma lenne, mert rohadtul se kedvem se időm szervizbe hurcolni. Nem azért vettem új autót.
Gondolom ha leveszem a kárpitot rám is rám fogják, hogy azért ázik... -
dnelb
veterán
továbbra is azt tudom mondani, ha ez tényleg valós tervezési hiba az nem öt év után jön ki.. felesleges kamu rémhir keltes. valamennyi víz biztos bejut, de ezért vannak az ajtó alján azok az apro lyukak. csak itt a kárpit alól jön a víz, nincs az az isten hogy ez ÖT évig senkinek nem tűnik fel
-
dnelb
veterán
és gondolod ez 2013 óta most bukik ki először? ne röhögtesd mar ki magad. faszi elbaszta, ennyi történt. szerintem még szigetelést is csinált(ki tudja milyen kokany módon, lehet vissza se rakta a fóliát) mert hallatszik mikor nyitja az ajtót.
ha annyira parázol vedd le a kárpitot, 2p az egész, aztán látod mizu -
tboldi
nagyúr
Asszem még marad a Jazz...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BigBlackDog #37676 üzenetére
Ekkora mennyiségű víz nem juthat be az ajtóba normális esetben. Vízelvezető meg nincs, csak egy párazáró fólia aminek nem az lenne a feladata, hogy felfogjon egy kanna vizet.
Aki lebitulapozza annak alapból jobban van szigetelve, viszont sajnos a víz attól még bejut az ajtóba és áztatja itt-ott, csak a kárpitig nem jut el. Vagy áll benne valahol vagy kifolyik az arra kitalált lyukon.
Nem az a gond, hogy némi víz bejut, mert hermetikusan nyilván nem tudják lezárni (pár "csepp" beleférne), a baj az, hogy rengeted víz bejut. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Szevam #37675 üzenetére
Mondjuk a valós helyzetet nem ismerem, de ha valamikor rosszul van visszatéve egy vízelvezető szigetelés, akkor azért nem meglepő a jelenség az adott példánynál. És a hangszórócsere szerintem nem egyedi jelenség azért az S-Crossnál.
(#37677) Tamoo : Ok, nem szóltam.
Sajnos nem ismerem a belső felépítését annyira az ajtónak, így írhatok hülyeségeket.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BigBlackDog #37672 üzenetére
Locsolj oda pár liter vizet, aztán megnézheted lötykölődik-e az ajtóban.
(#37673) Napfénysüti: Modellpaletta "csúcsa".
Szégyen. Valószínűleg csak elég embernek kellene levideózni + jelezni. Ha elég nagy port kavar a dolog, kénytelenek lennének elismerni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BigBlackDog #37670 üzenetére
Én abszolút nem lettem meggyőzve.
Biztos voltam benne, hogy letudják ennyivel. -
BigBlackDog
veterán
Megjött a frissítés a Suzuki Gusztávtól;
"Az ilyen típusú beázás amit a mellékelt videón láttam, nem jellemző a gépjárművekre. Az elmúlt években egyszer egy hasonló eset történt, de ügyfelünk elismerte, hogy kicserélte az ajtóban a hangszórót. Megbontás után kiderült rosszul tette vissza a vízelvezető szigetelést, ezért történt a beázás. Tömeges jelenségről tehát nincsen szó.
Remélem válaszunkkal segítettünk."
-
IreN!CuS
őstag
Ha már beázás. Nálam az a szitu, hogy amikor esik vagy csak lemosom a kocsit majd rá pár órára lehúzom az ablakot majd vissza teljesen vizes lesz az ablak
Ezres átvizsgálásnál azt mondták ez teljesen normális viszont egyik korábbi autómnál sem tapasztaltam ilyet.Szerintem ez is ez miatt lehet?
-
blakey
titán
Ez szomorú ha nem lesz visszahívás. Persze garanciában javítják, de ez így egy picit fura.
-
válasz
blakey #37663 üzenetére
Az első ajtóknál a nagy ablak és a kicsi elválasztásánál (jobban nem tudom leírni) alul a gumi nem igazán hézagmentes. Nálam sem. A facebookos csoporton szerintem 5+ fő érintett legalább a beázásban. Az enyémen nem láttam beázást még, az utastérbe biztosan nem jött be. Majd ma még megmozgatom az ajtót és hallgatózok hogy az ajtóban lötyög-e víz... Mert Zuglóban azért volt egy két nagy zuhi mostanában.
De ha 10%-ot érint az is gáz. Én a tafákkal beszéltem mert jövő héten megyek éves szervízre. Ők azt mondták hogy előfordul de messze nem általános. Így egyen javítás sincsen rá.
Szerk: Tamoo: Igen erre részre gondoltam én is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
blakey #37663 üzenetére
Esélyes, hogy itt folyik be. Vitarán nincs ez a kis ablak. Hátsó ajtókra meg nem panaszkodott senki.
Változó, hogy kinél mekkora a rés, illetve hogy odabent átjut-e a víz a párazáró fólián. Szvsz többé-kevésbé mindenkit érinthet, csak van aki észrevette és van aki nem.(#37662) Szevam: Kölcsön autót ....
Tudod mikor... Jó ha egyáltalán elismerik a problémát.
-
Doki16
addikt
Értem, köszi srácok a gyors választ
Na ezt majd kipróbálom, mert ez a funkció hiányzott nagyon nekem a DSG váltó meg az auto hold után. Amikor hoztam haza akkor a régi iskolát követtem kézifékkel és nem is így fel se tűnt, hogy ő automatán megtartaná.
-
blakey
titán
-
Doki16
addikt
Azt olvastam, hogy a Vitarákban GL+ felszereltségtől kezdve van visszagurulás gátló. Igaz ez és ha igen, hol találom meg? Az enyém GLX szinten van. Vagy ez csak automata váltós kocsiknál van?
-
Tamoo
nagyúr
S-Cross ajtó beázás .... fasza
[link] -
Doki16
addikt
Sikerült tegnap lefrissítenem a rendszert a kocsiban. Nagyon jól működik az Android Auto. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű és gyors lesz a maps meg a waze használata rajta. De a legjobb, hogy a kormányon lévő hangutasítás gombbal csak egyszerűen bemondom a címet és már navigál is
Ma viszem eredetvizsgára a kocsit ide Dunaújvárosba. A Telefonban gratulált nekem a kisasszony, hogy én leszek az első aki náluk Vitarát visz használtan vizsgára
-
r.levente75
addikt
Hát ma megfizettem a tanulópénzt!
H. Éva nevű felhasználó a facebookon közzétett egy eladó swift gyári rádiót. Elmondása szerint hibátlan karcmentes és működőképes a termék.
Megvettem tőle postával együtt 13550.-ért. Szakszervízben be akartam szereltetni és se kép se hang. Nem működik, mellesleg esztétikailag is bőven kifogásolható.Nyitott szemmel és füllel kell járnunk mindenütt.
-
Doki16
addikt
válasz
BigBlackDog #37649 üzenetére
De egy picit remeg amikor beindul, viszont a dízel után nekem ez nem feltűnő
A ki-benyomott kuplungot meg kipróbálom majd
Most jutott egyébként eszembe, hogy 08.17-én lesz még csak 3 éves tehát garis a kocsi
(#37650) blakey: Nagyon szépen köszönöm
Honnan töltöd le egyébként ami most a legújabb. Inkább a kipróbáltba bíznék nem amit csak úgy találtam a neten
Új hozzászólás Aktív témák
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest