Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kakaduku
senior tag
Sziasztok!
Suzuki vásárlása előtt állunk párommal. A főbb szempontok, hogy nem 1-2 évre vennénk az autót, valamint lassan (de tényleg lassan ) baba is várható, szóval családi autót is keresünk.
Két versenyzőnk van, de nem tudunk dönteni:- Suzuki Vitara GLX 1.6 2WD + könyöktámasz
- Suzuki Sx4- Coss 2016 GL+ 1.4T 2WD + tolatóradar elől/hátulIgazából az a baj, hogy a Vitarában vannak olyan dolgok, amik nem kellenének, viszont az Cross-ban pedig olyanok nincsenek, amik meg igen. Szerintetek melyik tűnne jobb választásnak? Félni kellene a turbó motortól? Nekem nincs egyébként bajom a szívóval sem, csak ki kellene próbáljam, hogy megy, mert azt olvastam sok helyen hogy lomha (kevés a nyomaték).
Azt írtátok, hogy mirror linkről is lehet navigálni? Tehát a telefonon lévő térképet látom a középső konzolon?
-
Kakaduku
senior tag
válasz roberto211 #26886 üzenetére
Igazából az a baj, hogy egyikünk sem tud dönteni, mert mind a kettő tetszik. Tényleg ki kell próbálni és amelyikben elkap az érzés az lesz szerintem.
Egyébként 2 gyerek, de ahogy elnéztük a Vitara is elég tágas 2 gyerekhez. 3- hoz meg már kisteherautót vennék.Köszönöm a segítséget! Egyébként a pörgetéssel nincs baj...
[ Szerkesztve ]
-
Kakaduku
senior tag
Látom azért itt is megoszlanak a vélemények. A gyerek témát csak azért írtam, hogy érzékelhető legyen, hogy nem sport autót szeretnék venni. Nyilván jó lenne, ha menne is, de nem elsődleges szempont az 5 mp alatt százon teljesítmény.
A turbótól én is tartok egy kicsit. Örültem, mikor kocsit kezdtünk keresni és meghallottam, hogy a Vitara 1.6 szívóval van... de aztán bementünk a szalonba és megláttam a S-cross-t és jött a véget nem érő vacillálás. -
Kakaduku
senior tag
Sikerült kipróbálni két autót. A Vitara 1.6 -ot és az S-Cross 1.0 motorral. Mivel sokat rágódtunk azon, hogy Vitara vagy az SC azt kell, hogy mondjam kipróbálás után határozottan SC.
Viszont jött a következő dilemma. Alapból az 1.4- es SC-t szerettük volna, de az ezres kipróbálása után átlagos felhasználásra úgy éreztem hogy elegendő lenne az ezres kis motor is, viszont tartok a háromhengerestől. Esetleg véleményeket kérhetnék a témáról? Jó lenne az a 6-ik sebesség, de havonta csak 1-szer utazunk hosszabban pályán, a többit Budapesten tesszük meg. -
Kakaduku
senior tag
Suzuki Gusztáv-ról valakinek véleménye?
-
Kakaduku
senior tag
Van köztetek olyan, aki rendelt a faceliftes Suzuki Sx4 S-cross modellből?
Amennyiben igen, meg tudná mondani, hogy mikor és tudtak-e a kereskedésben neki mondani időpontot, hogy mikorra készül el a kocsi? -
Kakaduku
senior tag
Szerintem mind a két autó jó választás.
A Vitara ha nem mész pályára és városi használathoz tökéletes, viszont az Sx4 sokkal minőségibb és az 1.0 turbó motorral sincsenek bajok. Gondos karbantartás, időben, vagy idő előtti olajcsere és nem lesz vele semmi gond, vagy legalábbis nem olyan mértékű, mint amennyire ezt sokan próbálják sulykolni.
Nekem már megrendelés alatt van az 1.4-es.
Természetesen ez csak magánvélemény, de azt vegyük figyelembe, hogy a Suzuki már évek óta gyárt KeyCar-okat kis turbó motorokkal kifejezetten városi használatra.
-
Kakaduku
senior tag
válasz Kornel #27469 üzenetére
Ugyanannyira megalapozott, mint azt kijelenteni, hogy kokszosodni fog. Lehet, hogy nem te, de mindenhonnan ez folyik. Az mennyire megalapozott?
Minden vélemény szubjektív az autókkal kapcsolatban. Nagyon kevés objektív véleményt lehet mondani egy autóról az adatokon kívül, szóval ezzel be is fejeztem, mert nem megyek bele ilyen magasröptű vitákba.Ettől függetlenül én még mindig az SX4 S-cross javaslom, mert kipróbáltam mind a kettőt egymás után (1.6 vs. 1.0) és már akkor azt mondtam, hogy érezhető a különbség mind minőségben, mind pedig teljesítményben.
[ Szerkesztve ]
-
Kakaduku
senior tag
válasz CoolBoy323 #27477 üzenetére
Ezt mondom én is!
-
Kakaduku
senior tag
válasz CoolBoy323 #27599 üzenetére
Tapasztalatból írod?Nem lapoztam és nem láttam, bocs. Ezek nem jó tapasztalatok és tényleg sokat eszik. A miénk március végén érkezik, ugyanezzel a motorral.[ Szerkesztve ]
-
Kakaduku
senior tag
Ez egy Suzuki-s topic. Egyébként mi a f*sznak írogatsz ide, ha a Suzuki szerinted nem autó? Most olvastam vissza és egy oldalon legalább 2 darab ilyen jellegű hozzászólásod van. Ez most komoly? Nincs másik topic, ahova tudnál írni?
Oké, értem én, hogy van véleményed a Suzukiról, legyen is, de egy kicsit túltolod... Kezd egy kicsit sok lenni...
-
Kakaduku
senior tag
Én itt nem látok semmilyen smile-t.
De nem is akarok vitába menni.Ne haragudj, ha egy kicsit nyers voltam, de már annyi embertől hallottam ezt a dumát, hogy már azonnal ugrok. Nem vagyok Suzuki marketinges, de a márkanév sajnos még mindig mást jelent a mai napig az embereknek, mint amilyen autó lett a Suzukiból. Nekem soha nem volt, az S-cross lesz az első Suzim.
-
-
Kakaduku
senior tag
Kérdésem lenne 2016-os Sx4 S-cross tulajdonosokhoz.
Van az autóban alacsony üzemanyagszint jelző fény? Ha igen, akkor milyen hátralévő távolságnál jelez?
Másnál nem volt probléma az első ablakokkal? Itt azt értem, hogy nagyobb tempónál autópályán a szél mozgatja egy kicsit és ezáltal zörög?
Műszerfal zörgésével kapcsolatban vannak tapasztalatok?Előre is köszönöm!
-
Kakaduku
senior tag
válasz Kornel #34475 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ezekkel vissza a szalonba. Az alacsony üzemanyag szint jelző ma sem jelzett, valamint még soha, pedig 1-2 szer előfordult, hogy 50 km alatt volt a megtehető táv.
Az ablakkal kapcsolatban, akkor nincs tippem. Valamint most megváltozott az üzemanyag fogyasztás. 6,2-ről 7,5 evett a kocsi ugyanazon a távon, amin a kisebb fogyasztást produkálta. Diagnosztika lesz belőle. -
Kakaduku
senior tag
300 Km autópálya/országút tempomattal 130/100-ra beállítva. Szerintem 1 liter akkor sem indokolt. Jah és még nincs tél. 6-10 fok között volt amikor mentem.
Az ablakra meg azt tudom mondani, hogy fasza... atól függetlenül elmondom a véleményemet, mert azért egy kicsit zavaró, hogy 9 hónapos az autó és recseg/ropog/zörög. -
Kakaduku
senior tag
-
Kakaduku
senior tag
Sziasztok!
Kérdezném azoktól akiknek Suzuki Sx4 S-cross 1.4T autójuk van. Mennyi a fogyasztása, mióta ilyen "hidegek" vannak? -
Kakaduku
senior tag
válasz BigBlackDog #36220 üzenetére
Én felajánlom neked az S-Crossomat kipróbálásra. Igaz az enyém csak manuális váltós 1.4T első kerekes, de ha van rá igényed, akkor szívesen.
-
Kakaduku
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi alkatrészeket milyen oldalon tudnám megrendelni/megtalálni?
Elsősorban eredeti alkatrészek érdekelnének. Suzuki Sx4 S-Cross 1.4T 2017-es évjárathoz.- Levegőszűrő,
- Pollenszűrő,
- Ablaktörlő lapátok előre (sajnos nem tudom a méreteit).Köszönöm!
-
Kakaduku
senior tag
Köszönöm mindenkinek. Valakinek megy fejből, hogy mekkora méretűek az ablaktörlő lapűtok 2017- es Scross-ra? Nem gond, ha nem csak ilyen hidegben n és az utcán nem szívesen méregetném, ha valakinek megvannak az információi.
-
Kakaduku
senior tag
válasz tboldi #36286 üzenetére
okéoké, tudom. Le fogom mérni...
Tudom, de lustaság fél egészég.Leírom a mai kálváriámat. Elvittem a Gusztávba a kocsit éves szervizre. Kértem, hogy a levegőszűrőt és a pollenszűrőt is cseréljék ki, meg természetesen az olajat és a szűrőt is. Minden rendben. Hazaérkezem, gondoltam azért a pollenszűrőt megnézem. Erre azt látom, hogy nincs kicserélve, csak ki van takarítva. Ezután látom, hogy bogártetemek vannak a földön. Fasza, még arra se vette a fáradtságot hogy ne a kocsiba takarítsa ki a pollenszűrőt. Emellett áporodott cigiszag van bent. Ez még a kocsiba is rágyújtott, vagy mi a a f..sz. Qva anyját az ilyennek.
Most írok a Suzukinak is és holnap felhívom őket. Ez volt az utolsó, hogy szervizbe vittem. Még 2 év garis. Keresni fogok valakit aki nyom bele egy pecsétet jövőre és én megcsinálom a karbantartást.Hova fajult a világ. Én naiv erre mindig rácsodálkozok, pedig már megszokhattam volna.
Bocs a hangvételért, de nagyon ideges vagyok. Ezért keresem a fentebb leírt alkatrészek egy részét. Az olajat kicserélték, de honnan tudjam, hogy ami a munkalapon volt azokat is...
-
Kakaduku
senior tag
válasz Motion_Blur #36292 üzenetére
Valószínűleg ezt fogom tenni, csak az a baj, hogy holnap munka. Így is ma szabadságon voltam, hogy ezt elintézzem. Erre ez lett a végeredménye. Most még egy fél napom elmegy azért, mert valaki nem akart dolgozni. Remek mondhatom.
Ugyanitt megbízható autószerelőt keresek.
-
Kakaduku
senior tag
válasz Motion_Blur #36315 üzenetére
Nincs új illata. Megszagoltam...
Most elbizonytalanodtam, mert szerintem nem cserélték ki. A cikkszámon szereplőre biztosan nem.
Hm...Gondolom két lehetőségem van.
1. Vagy lenyelem a békát és veszek bele minimum egy pollenszűrőt és egy levegőszűrőt. Az olajat és az olajszűrőt most nem bántanám. Max. fél év múlva lecserélem.
2. Reklamálok és lesz ami lesz. Sajnos nem biztos hogy le tudom nyomni így a torkukon, hogy van aktív szenes szűrője is a suzukinak.Cikkszám: 95850-61M00
[ Szerkesztve ]
-
Kakaduku
senior tag
Köszönöm a segítségeteket.
Úgy döntöttem, hogy megírom a panaszt, mert cikkszám alapján nem stimmel a szűrő. Majd meglátjuk mi lesz. -
Kakaduku
senior tag
válasz Kakaduku #36321 üzenetére
Üdvözletem!
A tegnapi kálváriám úgy néz ki, hogy rendeződni látszik. Küldtem egy e-mailt a szerviznek, csatoltam a készített képeket is.Mai napon felhívott egy idősebb férfi (gondolom a szerviz vezetője), hogy értetlenül áll a dolog előtt és ha nekem is megfelel, akkor kicserélnek ismételten mindent (olaj, olajszűrő, pollenszűrő, levegőszűrő) úgy hogy én ott vagyok és végignézem a folyamatot.
Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítségét!
Köszönöm Saint! Ezer hála, adósod vagyok. -
Kakaduku
senior tag
válasz #77081088 #36335 üzenetére
Igazából a garancia miatt vittem szervizbe a kocsit, egyébként mindent én csinálnék rajta. Ezek után elgondolkozok rajta, hogy következő évben vigyem-e szervizbe a kocsit.
Egyébként én is pont azon gondolkoztam, hogy amit most kivesznek, azokat biztosan beépítik egy másikba. Gyakorlatilag a csere óta nem is használtam az autót. Majd megpróbálok figyelni, hogy utángyártott volt-e vagy sem. Kíváncsi vagyok. Várom már a napot, hogy megszorongassam őket egy ipi-picit.
Még jelentkezem, hogy mi volt. Képet szerintem nem fogok tudni készíteni.
-
Kakaduku
senior tag
Ez igaz és nem is mondták, hogy nem mehetek be. De ha nem akarok, vagy nem tudok ott lenni, mert elintézek abban az időben valamit, akkor sz*r munkát kell végezni? Ez nem indok, hogy "nincs itt akkor ba*sszuk át". Fizettem azokért az alkatrészekért és a munkáért is. Nem csinálták meg rendesen. Ennyi!
-
Kakaduku
senior tag
válasz Yushchenko #36567 üzenetére
Én csak OMW - nél tankolok és sima 95-öset. Az OMW és MOL között azt vettem észre, hogy kevesebbet evett az OMW-s üzemanyagból, viszont hasonló körülmények közt a 100-assal többet fogyasztott. Én sem értem, de így volt. Azóta csak a sima 95 megy bele. Lehet, hogy megpróbálom a premium 95-et is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest