Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolverine
félisten
válasz whitezo88 #46352 üzenetére
De igen, csakhogy a Legacy of the Void nem WoW-os mountot ad, hanem Heroes of the Storm mountot WoW-os mountot csak a WoW saját CE-je adott mindig is.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
szilva01
őstag
Sziasztok!
Nem kerestem vagy olvastam vissza. (lusta vagyok) Elővettem a bétát, nekem 'aszondták akkor játszhatok a LotV-al, de ha elindítom a HotS-ba kerülök és a gameplay menüben az expansion level-ben sem tudom kiválasztani a LotV-ot. A játékot azután töltöttem le, hogy megvettem. Valószínűleg én vagyok amatőr, de azért zavar, hogy kifizetek 10 ezret és nem a LotV indul el... -
Mister_X
nagyúr
Hail, my brethen!
Az utóbbi időkben kicsit elhanyagoltam a játékot, más online játékokkal töltöttem értéktelen szabadidőm (WoW, HotS, HS), ha nem erőszakoltam magam nyelvtanulásra. A napokban csekkoltam rá az egyik várt vizuális novellára, ami damn straight StarCraftot illetően. Névszerint SC2VN azaz, StarCraft 2 Visual Novel - hihetetlen módon egy feltörekvő profi játékos útját mutatja be, mint külföldi, aki kiment Koreába, a játék mondhatni hazájába. Erős alapmű a témában érdekeltek számára. Vizuális novellák lényege, hogy a történetet olvassuk képek mellett. Egyáltalán nem hosszú, sőt, rövid, de annál velősebb, konkrétan bemutatja a Starcraftot teljes valójában, a profik szemszögéből.
Offban picit részletezem a lényeget. A főhős, Mach (aki döntésünk alapján fiú vagy lány), családot, barátokat hátrahagyva kimegy Koreába, hogy bekerüljön a scene profijai közé - és ez persze nem egyszerű. A játék műfajilag kinetikus novella, azaz döntéseink nincsenek semmilyen kihatással a végkifejletre, egy szálon fut az egész történet, egyedül pár eltérő sort kapunk, utána visszatérünk a fő vágányra. A KeSPA pro így is el fog minket verni, XY így is bekerül a csapatunkba, stb. Másik "lényeges" eltérés a többi VN-től, hogy mellőz mindenféle romantikus szálat, ami sokszor a téma gerincét adja - persze a coachunk rá is világít, hogy csapattagok közötti kapcsolatból semmi jó nem sülhet ki, de akkoris.
Lényegében megadta a löketet, hogy visszatérjek a játékhoz és élvezem újra - pedig megfogadtam, hogy nem fogok LotV előtt visszajönni, fene egye meg Sebaj, addig kiművelem magam Protossból, hogy ne legyen gond semmi. Eddig jól haladok a ladderen (új szezon, meh), bronze teteje nulláról, a hét végére ki akarom deríteni, hogy van-e elég tudásom gold divre.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Mister_X
nagyúr
Van itt amúgy még valaki, rajtam kívül, aki Heart of the Swarm ladderen játszik?
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
netpeti98
addikt
Ha már ladder: van valaki aki innen aktívan LotV-zik?
[ Szerkesztve ]
-
Angelo69
senior tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy béta kulcsot, de fogalmam sincs honnan tudom letölteni...
A segítségeteket szeretném ebben kérni!"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
TBT
addikt
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
TBT
addikt
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
Mister_X
nagyúr
Haladok ladderen, bronze top3, elkezdte adni a magasabb MMR-es meg silver játékosokat - 70% wr le is esett 57-re Este egy sráccal zsinórban a negyedik meccset nyomtam, bezergelt, de nagyon, a negyedik meccset nyúltam le cannon rush-sal (elsőt 6-pool sajtolta, a másik két győzelme rendes macro win volt).
Talán nagyobb lenne a wr, ha nem ladderen akartam volna zerget meg terrant tanulni. Nem nekem valók, na. Protoss megy, scout, proxy, map control, nagyjából minden meccsem 4-gate - ha nem megy elsőre, jönnek a colo-k.
High Templarok kezelése még mindig nem megy, vagy elfelejtem használni, vagy techben felejtek ki valamit, vagy a csillagok állása nem kedvez. Inkább +2-3 colo és igyekszek microzni csata közepén.
Gyors kérdések: mi hatásos skytoss meg sky terran ellen?
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Amúgy ti hogy látjátok, állít majd a SC2 népszerűségén a LotV? Én lennék a legboldogabb, ha csak feleannyira lenne népszerű, mint a Brood War.
-
-
-
törölt tag
válasz Mister_X #46370 üzenetére
itt a balansz problémák nem úgy jönnek elő mint egy hs-ben. mivel rengeteg gyakorlást igényel a játék, vagyis idő kell ahhoz, hogy ezt személyesen is megtapasztald. vagy megnézel pár versenyt és meglátod, hogy mi is megy ott.
én utóbbi mellett döntöttem anno, mert nem volt időm (és kedvem) annyit foglalkozni a játékkal, amennyit kellett volna.katt
idei mérleg:
eddig 18 premier tournament:
2 terran
6 zerg
10 protossmegnézve a nézettségeket szerintem tagadhatatlan, hogy a játék esport része döglődik. egy-egy nagyobb döntő/esemény képes annyi nézőt produkálni mint Amaz sipákolása egy átlagos napon.
a lotv elvileg sok mindent felborít, de a red bull-nak már volt archon mode-ban egy bajnoksága, amit meglepő módon szintén protoss nyert.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz EmptyParadox #46372 üzenetére
TL oldalát általában heti egyszer meglesem és egyszer sem írtak olyat, hogy egy profi az sh miatt hagyta volna ott a játékot és akárhogy nézem az idei statisztikák (twitch blog nézettség, fenti linken győztes arányok) is mást mutatnak.
akik tavaly és tavalyelőtt is meghatározó személyek voltak a játékban, TaeJa és MC kivételével még mindig aktívak, szóval erre se nagyon lehet kenni.én leírtam, hogy mit tapasztaltam mint néző. pont egyik nap került elő redditen a hs szekcióban is ez az egész téma, másik topicban van rá hivatkozó link (Lothar által indított threadben van ha jól emlékszem).
abban viszont egyetértünk, hogy a wcs rendszer keveredése és amiatt a hígulás tényleg nem volt a legjobb ötlet.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz #75376384 #46373 üzenetére
Igazából a foreign scene-re gondoltam, hogy sokan otthagyták SH miatt. És pont ők voltak a fontosak a "story" és a nyugati szurkolótábor miatt. A nézőknek szüksége van rájuk.
Sajnos már én sem követem annyira a bajnokságokat, néha ránézek egy-két meccsre, meg nagyobb döntőkre, meg starcraft redditre rápillantok.Hát igen, emlékszem, volt egy idő amikor annyira semmilyen volt WCS, hogy már csak Proleague-et meg GSL-t néztem.
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
addikt
Remélem valamit segít a jelenlegi állapotokon a LotV majd, mert szeretem a játékot, de egyre kevesebb a játékos, a hozzám hasonló szinte kezdő meg végképp (vagy mostanában milyen a helyzet?) kb. egy éve nem léptem be, de akkor eléggé elkeserítő tudott lenni.
Aztán az meg már egy másik dolog, hogy nem tudom mi alapján megy a matchmaking (azaz de, tudom, valami nagyonbonyolult, nagyontitkus, nagyonstb... cucc alapján), aztán bronzban kaptam a goldokat, és amikor sikerült felverekednem magam silver top 8-ba, akkor meg nem egyszer tapasztaltam, hogy egymás után ilyen sorrendben: platina, gyémánt, platina, gold. (köztük ex-master is) Elfelejthet valaki annyira játszani, hogy master után silver ellen sorolja a gép?
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Mister_X
nagyúr
válasz nonsen5e #46376 üzenetére
Ó, vannak kezdők, legalábbis akiket én elverek, azok mások nem lehetnek De legalább rontottam a winrate-em még egy kicsit, mert casualban toltam egy ötös streaket terrannal, de a ladder keményebb még itt is. Valahogy nem megy a mech elleni harc és base trade-ből se jövök ki jól sosem. Maradok protossnál, az elmúlt húsz meccs alatt ragadt rám egy kis micro, megtanulom inkább a high templarokat használni.
-
TBT
addikt
[ Szerkesztve ]
-
nepszter1
addikt
hali szerintetek ujra felfog éledni a játék a legacy kiegészítővel ?
-
föccer
nagyúr
válasz nepszter1 #46381 üzenetére
Nem hinném. Lesz egy kis fizetett hipe, de ha a marketing hadjárat abba marad, elcsitul minden.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
headhunter86
senior tag
Beaktiváltam a BETA kulcsom. Mikortól lehet játszani, vagy hogy van ez most?
UPDATE: Megtaláltam
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
válasz headhunter86 #46383 üzenetére
Nézd meg, hogy milyen volt a magyar közösség aktivitása a HotS megjelenésekor, és most.
-
Mister_X
nagyúr
válasz netpeti98 #46385 üzenetére
De azért mégiscsak visszakerülhet újdonságként az LotV - alapos vérfrissítés a multiba és a sztori is remélhetőleg odavág. Ne ítélkezzünk, bár aláírom: elmúltak a régi idők.
Én már ott tartok, hogy előrendelem digitálisan, a dobozosból meg majd eladom a kódot
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
En is meg fogom venni a jatekot egyébként azon agyalok lehet ce-t veszek majd.
May the Force be with you!
-
nepszter1
addikt
Hol tudom legolcsóbban most beszerezni a kieget ?
-
Lorden
senior tag
Másnak hogy adja a béta az ellenfeleket ? Vagy ezzel csak "kurva jók" játszanak ?
Megnyertem az első kettőt aztán kaptam zsinórban hat 300-as apm-es emberkét :/ -
Lorden
senior tag
Amúgy csak nekem nem jön be ez a gyorsított játékmenet ? Mondjuk úgyis beleszokok, de mégis... már a HOTS-nál úgy éreztem, hogy kiherélték az egészet, erre most még egy fokozattal tovább pörgetik.
-
TBT
addikt
Hivatalos oldalról:
-
netpeti98
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest