Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
válasz _OldBoy_ #20497 üzenetére
kivancsi vagyok, mi marad meg ezekbol a tenyleges patch-re
mert ugyan tortent 4gw gyengites (fejlesztes ido, pilon hatotav), viszont a gyartasidok csokkentesevel a meg korabbi push-ok erosodni fognaka masik, amit en meg problemasnak erzek kicsit, hogy a pylon hatotav csokkenese miatt serulekenyebb lesz a protoss bazis....kerdes, mennyire
spinecrawler leasas ideje meg eleg durva (talan tul durva is)
szerk.: jahogy spore, akkor nem szoltam
oxox: mi tegnap winner-rel 2v2-ben egymas utan kaptuk be ketszer ugyanazt a parost ellenfelnek, ugyanazon a palyan (es mindketszer ki is kaptunk)
amugy hulyek ellen azert nincs szuro, mert akkor mar reg csodbement volna a blizzard (es mindenki mas is)
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Ghoosty
őstag
" azt inkabb ne tette volna...a gyereknek arrol szolt a jatek, hogy a sajat bazisat leszedte az scv-kel, aztan a mi bazisunkat tamadta..."
Ha jól értem, akkor friendly fire történt rendesen. Ebben az esetben jelenthető és kaphat érte ideiglenes ban-t, hogy elmenjen tőle a kedve.
-
rt06
veterán
az archon mostantol massive unit-nak szamit (mint a thor, bc, colo, mothership, carrier, ultra, brood lord) - m,assziv unit nem emelheto fel phoenix-szel, valamint tori a force field-et
a warp gate-en beluli egyseggyartasi idok nem valtoznak
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
-
hajsza
aktív tag
Viszont a masszív egységek több sebzést kapnak azon egységektől, amiknél ez külön jelezve van. Most kapásból csak egy jut egyszembe: void ray.
-
rt06
veterán
válasz hajsza #20509 üzenetére
a masik a corruptor
mondjuk ez az archon-nal nem szamit, mert a corruptor nem lo foldre, az archont meg nem lehet felemelni (mondjuk ha behozzak a repulo zergling-eket t4-en - ahogyan azt foccer felvetette -, akkor megfelelo counter-je lenne a flying archon)tovabba a fentebb emlitett forcefield tores (hallucinalt egysegkre ez nem vonatkozik) es graviton beam altal fel nem emelhetoseg mellett a concussive shell sem hat rajuk
[ Szerkesztve ]
-
_OldBoy_
tag
Nekem nem tetszik hogy így próbálják megoldani a 4GW problémát, mivel az nem csak PvP-ben létezik. A warpolással az a gond hogy megszűnteti a védekező fél előnyét azzal, hogy a bázisa mellett gyártja le a Protoss az egységeit.
Ezt PvP-ben lehet kezelni a patch-ben írt módon, de a többi matchupban ezzel csak újabb problémákat okoznak. Early game-ben a GW production buff jelentős lesz mindkét vagy akár mindhárom felállásban (2GW chrono zealot).
Szerintem sokkal logikusabb és általánosabb megoldása lenne a problémának, ha meghagynák a GW gyártási időket, és a warpolás cooldown idejét növelnék. Ezzel nemcsak a PvP-ben maradna meg a védekező előnye, de PvZ és PvT-ben is el kellene döntenie a támadónak hogy mi éri meg jobban: otthon gyártani gyorsabban az utánpótlást, vagy helyben az ellenfélnél valamivel lassabban.
Ezzel szemben a Blizzard a warpolás fejlesztési idejét növeli, ami nem feltétlenül jelent automatikus megoldást, szerintem módosul a 4GW és a warp tech előtt több egységet hoz ki a Protoss, odakiséri a proxy pylon-t rakó probe-ot az ellenfélhez, majd a standard 4GW timinghoz képest 40 ingame sec-el később megjelenik egy jóval nagyobb armyval aminek aztán ugyanúgy instant jön az utánpótlása.
Az archon buffról, masszív egységet nem tud felemelni a phoenix de a fontosabb része hogy el tudja taposni a force-field-et, ezzel esélyt ad arra hogy a PvP late game ne arról szóljon, hogy kinek van több coloja. Helyette hozhatnak Archon+DT sereget amit már nem tud megállítani a force-field és hozzáfér a colohoz.
[ Szerkesztve ]
---> http://silver2master.com/ <--- OldBoy #863
-
_OldBoy_
tag
Közben beindukt a GSL májusi etapja, HuK és Jinro se jutott tovább a 32-ből, mindketten up/down meccset játszanak CodeA játékosokkal a bentmaradásért.
-
rt06
veterán
válasz _OldBoy_ #20511 üzenetére
igen, ertelek, es en is csak a pylon hatotavjanak csokkenteset tartom jo otletnek (nem lehet olyan egyszeruen bewarp-olni a masik bazisara azon kivul levo pylon-hoz) a fentiekbol, azt is - mint irtam - csak fenntartassal
a korai rush-ok eloterbe keruleset emlitettem en is, a warp tech fejlesztes idejerol pedig meg valahol korabban irtam, hogy imho semmit nem er, mert kap plusz egy chrono-t es szinte ugyanot vagyunk
viszont en a warpgate cooldown noveleset sem tartom igazan jo otletnek, mert ekkor egy stalker nem eleg, hogy lenyegesen dragabb lenne, mint egy maraduer/roach, de tovabb is keszulne, mint azok (ha jol remlik, a gateway gyartasi idejuk most is tobb, te pedig ennel nagyobb cooldown-t javaszolsz, ha jol ertem)
-
killerjohn
addikt
jön valaki 2v2-zni, 3v3-azni (azaz 4v4 randomozni?)
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #20514 üzenetére
na mizu, punny van, vagy mindenki dolgozik ?
-
föccer
nagyúr
válasz killerjohn #20515 üzenetére
Valami olyasmi. Valamiből meg is kell élni
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
oxox
addikt
válasz killerjohn #20515 üzenetére
igen, marhogy mindenki dogozoba...szemed jo mar?
holnap vegre jatszunk este??????????? (ma bowling party, de holnap delutanos a cenzura )
halkan megjegyzem szombat/vasarnap is dolgozik
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
killerjohn
addikt
sajnos új a bioritmusom...
eddig (1 gyerekkel) reggel 10-től meló 18-ig, aztán éjféltől 4-ig szintén.
Most 2 gyerekkel reggel 8-tól meló 18-ig és pont.
Ne aggódj, elkezdem szép lassan visszavezetni az éjjeli melót (+egy kis starcraft) de ahhoz még kell egy kis idő.Ma éjjelre már beírtam éjféltől 2-ig öcsémmel egy kis 2v2-t, ha valaki online lesz, majd inviteolom háthta összejövünk 3-an egy kis random 4v4-re...
annyira nagyon nincs kedvem 1v1-ezni... -
föccer
nagyúr
válasz killerjohn #20520 üzenetére
Az éjféltő 2-ig már eléggé necces, de lehet hogy még fent leszek. Reggel meló, és nem szeretek elaludni a volán mögött...
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
iSonic
addikt
Megverik a protoss seregemet támadás közben, lenullázódtak az egységeim, mit csináljak? Warp azonnal, majd warp megint, a játék fázisától és a bázisoktól függően 7-30 egységem van védekezésre, mire odaér az ellen.
Megverik a zerg seregemet támadás közben, lenullázódtak az egységeim, mit csináljak? A játék fázisától és a bázisoktól függően 1-200 egység, mire odaér az ellen.
Megverik a terran seregemet, lenullázódtak az egységeim, mit csináljak? Gyártsunk akkor minden létező épülettel…őőőő…van mondjuk 4-12 egységem, mire odaér az ellen.
Remélem világos, mit akarok ezzel mondani, a bunker lényegét csak akkor érzed, ha terranként játszol, bár lehet, hogy a másik oldalakról imbaságnak tűnhet, de nagyon nem az, hanem egy tök alap dolog és szükséges dolog...SC2.hu-ról idézet... az a baj, hogy tényleg igazat kell adnom ebbe.. és nem azért mert terran vagyok, hanem mert jogos a feltevés..
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz iSonic #20522 üzenetére
azért azt megnézem mikor hívsz le valaki egyszerre 200 unitot zerggel, mikor van vagy 60-70 drone is ugye mellé persze ez szőrszál hasogatás volt, értem a lényegét az írásnak, ezért kell pár tankot hagyni mindig otthon, és akkor máris nem mer úgy bemenni mondjuk egy zerg a bázisra, ha fentről lő le a tank és nem látja valójában mi van még mellette, végülés én copper ligában még meg szoktam ijedni ilyenektől
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
iSonic
addikt
válasz kovsol #20523 üzenetére
hát jó ez természetes mukikám... csak tényleg egyszerűen a Fast Expnél a terrannak lételem a bunker.. mert ki az a hülye, aki nem pakol bunkert és ott védi az expét 6 marineal, amikor pl befut 3 stlaker meg egy zealot és leöl mindent.. vagy éppen 20 zergling.. szóval, hogy ne hagyjam ki, hogy ne sírjak ezért sírok egy olyat, hogy már megint ezzel a patchel is a terran szívta a legnagyobbat early gameben..
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
Fixed a bug where players were still able to stack flying units on top of each other.
Ez ugye nem azt jelenti, hogy a muták sem fognak egymásra csúszni? Mert ha igen...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
rt06
veterán
válasz iSonic #20524 üzenetére
nem hinnem, hogy az a 25% buko olyan hatalmas ervagas lenne a terran-nak (igezsag szerint nekem pont az volt fura, hogy mindent visszakapok, holott broodwar-ban megcsak lehetoseg sem volt hasonlora)
amugy early game-ben mikor van az a pillanat, amikor fel mered ugyan szedni a bunkert, de nincs 25 mineralod arra, hogy azonnal letegyel egy masikat?
p.s.: amugy meg nem a T, hanem a T es a Z (es esetleg a P is) szivja a nagyot a fentebb mar tobbszor emlitett 2 gw zea chrono rush miatt
Alg: az a viking flower-re vonatkozik, aminek kovetkezteben az egysegek nem csak egymasra csusztak, de ugy is maradtak (igy aztan eselytelen volt megallapitani, hogy az ellenfelnek 2, vagy 50 vikingje van)
[ Szerkesztve ]
-
_OldBoy_
tag
Az a 25% bukó az egy fél marine, aminek talán még pro szinten sincs igazán jelentősége még early game-ben sem, nemhogy alatta. A blizzard a bunkert egyértelműen a védekezésre és slow push-ra szánta, ezt nyilatkozták is valahol, aztán jöttek az offenzív bunker stratégiák, nem véletlenül pöcsölik folyamatosan Viszont így elmondható hogy nem ingyen van a rush, bár nekem jobban tetszene ha a bunker salvage-hez is scv kellene, akkor jobban meggondolnák a terranok hogy mikor használják offenzíven.
-
JamesHun
addikt
visszaestem gold ligába, de olyan pancserok vannak ott, hogy eszem megáll
folyamatosan vesztünk, mert egy védelmet képtelenek felhúzni
letámadnak minket és a srác csak gyártja az egységeket és meg se mozdul
aztán odaér az ellen hozzá is és kilép
Írtam neki adja el a SC2-t ebayen, mert így minek van meg nekiSeriesX: JamesSHun
-
Alg
veterán
Azoknak akik azt hiszik az ő 2v2/3v3 partnerüknél nem lehet rosszabb: De lehet!
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
föccer
nagyúr
Ilyen póló kell nekem is ^-^
Egyébként oxox is benevezhetné oda a társát, aki előbb a saját bázisát írtotta le, majd ment a társai ellen
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Eddig ez volt a legjobb rész, amit láttam. Rég röhögtem ennyit ^.^
A második meccsen nem tudtam eldönteni, hogy melyik bemutatott játékos volt a hülyébb. Ezen már csak a gáz lopós protoss volt a jobb. Hát az valami nagyon epic volt. Az ucsó játékban viszont az ügyesebb zerg szépet alakított.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Ok, terveztem megnázni tegnap is. Csak majd, ha oda jutok. Ez a 2v2 hét nagyon bejövős. Szerintem hiánypótló alkotás.
üdv, föccer
mod:
Most nlzem, hogy mekkora szájkarate megy az sc2.hu fórumon ^.^
Öröm nézni.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
-
rt06
veterán
válasz killerjohn #20541 üzenetére
ha beverik a seregedet, akkor egyreszt nem 1 db colo-t kezdesz el epiteni (foleg nem chrono nelkul), hanem warp-olod a stalker-eket, mint az orult, masreszt szerintem maradektalanul igaza van azt illetoen, hogy milyen sebesseggel es hatekonysaggal tudod ujranepesiteni a seregedet, ha megvan hozza a megfelelo anyagi hatter es a szukseges epuletek
mert igaz ugyan, hogy ha csak marine-t csinal, az olcso is es gyorsan el is keszul, viszont kb annyit is er onmasgaban (tank support es medivac nelkul)
ha meg nem marine-t hoz, akkor vagy nem olcsobb jelentosen (maraduer), vagy joval dragabb es lassabban keszul (thor)Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
AlyArkhon
őstag
Pihentetésnek egy kis off poén [link] kicsit érzi a dolgot ....
Sierra Leone sokat szenvedett népének és mindazoknak , akik hiszik , hogy a pokolban is élhetnek Angyalok. UI .: Diabló él !!
-
P00By
nagyúr
Jinro ugyan azzal az accal játszik, mint a múltkor?
-
oxox
addikt
válasz AlyArkhon #20548 üzenetére
nalunk mikor emelgetik a nehezebb arukat kalmarral (7.5t-as targoncaval), es emelkedik a hatulja....akkor roppenunk szet, mondjuk azt hiszem meg is terdelne a targonca ha ekkorat dolne elore (igaz volt olyan is mikor 500 kilos vasakat raktak a hatuljara, hogy lent maradjon)...meghat volt egy ket cifra dolog is
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest