- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
[CsuCsu] #22397 üzenetére
Az valami spicy/dresdener stout, nekem nem is rémlik, hogy láttam volna valaha. De még a kávés Deluxe-ból is van kétféle, 3.83 és 3.87 ponttal.
Fertőzést nem nagyon tartom valószínűnek, az Ugar egy elég komoly főzde technikailag, nem tudom, a régebb óta működő kraftok hogy kezdték, ők előbb tolták bele a tőkét és tudást, és eleve úgy léptek piacra, hogy volt egy 5-6 tételes alapszortimentjük, és egyből tudtak is sokfelé teríteni, meg jelen lenni. Mondjuk volt is hozzá anyagi háttér. -
looser
addikt
Fehér Nyúl 107 baromi jól sikerült ipa, érdemes megkukkantani.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #22392 üzenetére
variansok jellemzoen vagy collabban, vagy hordozasban ternek el.
untappdot mindenkepp nezz elotte. az alapsor megfeleloen erlelve jol sikerult (maga koraban nagyon jol, azota mar nem csak par fozde tud jo imperial stoutot fozni), viszont van olyan varians amit konkretan teljesen elszurtak a hordozassal.
-
Xuja
kezdő
válasz
[CsuCsu] #22393 üzenetére
Na ezt jó tudni, akkor ezért lehetett ilyen gyenge az Ugar Tiborg, ami júliusban érkezett? Azt hittem először hogy az "acquired taste" hiánya de ilyen fanyar fura íze volt
Eddig csak a hazy ipáknál figyeltem arra, hogy viszonylag gyorsan elpusztítsam őket (de amúgy dobozból tök jól megőrzik a frissességüket).
-
Aranypatkány
tag
ET - Even More Jesus, Aun Más Jesús, van lényeges különbség?
-
L4D1K
őstag
Új horizont stoutokat kóstolta már valaki?
Vettünk egy kávé - csokis verziót, de lehet ez is a pincében végzi majd egy pár évig.
-
mekker
őstag
válasz
stickermajom #22389 üzenetére
Az nagyon sok szénhidrát
-
looser
addikt
válasz
[CsuCsu] #22385 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést, általánosan fogalmaztam, pedig ahogy olvasom a wikin, a lambic is tradícionális fajta, de ezek szerint jóval szerteágazóbb ízvilággal.
(#22386) stickermajom: sajnos nincs, nem vagyok belsős; múlt héten a Red Friday-en jártam ott, ami 14h-tól kezdődött és a FB oldalukon is ezt írják, szóval szerintem 14h lesz a nyitás. Elég gyorsan haladt a sor egyébként.
-
-
looser
addikt
válasz
Jhonny06 #22373 üzenetére
Nekem kedvenceim a cseh lágerek, így elfogult vagyok. A 2000-es (+250) díszdoboz igen jó vétel; remek sörök baráti áron. A Postrizinske sörgyárban forgott egyébként a Sörgyári Capriccio című Bohumil Hrabal könyv alapján Jiri Menzel által rendezett film. Ha iszod a söröket és nézed a filmet, magával ragadhat az érzés :-)
Szerintem érdemes bekukkantani, azt írják, a csapoltakra is 30% kedvezmény lesz. Koxxra meg ne hallgass, pár éve belga rajongó volt, amelyeket magam is szeretek, de lényegében ugyanaz a helyzet, mint a cseheknél, ha egy belgát iszol, akkor ismered a többit is
De a lényeg, hogy mindkét nép sörei kiválóak. Számomra ezt jelenti a "sörforradalom" (hú, nem tudom, mikor használtam utoljára ezt a kifejezést...) hogy minden ország gyártja továbbra is a tradicionális söreit, amelyek mellett felnőnek remek kisüzemi főzdék. És ez így jó :-) -
[CsuCsu]
őstag
válasz
#49155328 #22378 üzenetére
Aki hajlando fizetni a marketing okozta, valahova tartozas illuziojat kelto erzesert?
Ahol marketinggel probalnak vasarlasra birni a termek valodi tulajdonsagai helyett, az nekem alapbol felejtos. Peldaul legutobbi vasarlasom a kepen levo sorok - ennel lenyegretorobb cimke keves van. Leirja mi van az uvegben, oszt annyi.
-
Xuja
kezdő
Érdekes, én például kifejezetten nem rajongok a pilzeniért. A bajor stílusú lagerek inkább csúsznak, de azokat se szeretem igazán. Ivósörnek sokkal inkább egy jó kis session / pale ale-t választanék.
-
[CsuCsu]
őstag
A WB azert messze van a tokeletestol, valoszinuleg csak a legjobb azok kozul, amiket ittal. Nem rossz sor, de azert van boven jobb, nem is keves. Eleg vekonyka az is a komolyabb darabokhoz kepest. Vannak most peldaul Anchorage csomagok a beerrepublic-on. €85 negy uveg sorert, szoval megkerik rendesen az arat. De a Sacrifice nevu stout itt olyan, hogy ha a Wildebeest volt eddig neked a legjobb, ettol lehidalnal, alladat keresgelned. Olyan suru, vastag, massziv, hogy en is hitetlenkedtem, pedig mar jo sok top cucc lecszuszott. Ez a foto rola - a feher ize kokuszzsir, ami kicsapodik. Annak a jele, hogy alaposan megtomtek.
-
Rettegett Iván Szent András Sörfőzde
Húha, ezzel most kicsit bajban vagyok. Ha a wildebeest egy tökéletes stout, akkor az Iván egy jó példa lehetne arra, hogy ne csináljunk stoutot. Keserű, testetlen, ez nem méltó, hogy Russian Imperial Stout legyen ráírva. Pontszámban meg alig rosszabb mint a WB ¯\_(ツ)_/¯
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Jhonny06 #22364 üzenetére
Legtobbszor mashol sem. A BYM szerintem kapacitas miatt sem ertekesit aruhazaknak, mivel igy is elfogy mindenuk. Az emlitett USA fozdek is kapacitasbovites utan kezdtek el hipermarketnek eladni, mikor mar volt eleg felesleg, elotte mindenuk elfogyott.
Attol szerintem nem lesz meg kommersz valami, ha hipermarketben is aruljak. Jo minosegu pale ale, IPA, DIPA teljesen jol fogy, en is ezeket latom a jo fozdektol. Azt aruljak, amiben jok. Nekik is meg kell elni, de a minosegbol nem adnak lejjebb.
-
Jhonny06
veterán
válasz
[CsuCsu] #22362 üzenetére
Gondolom úgy értette, hogy nagyon kommersz irányba mennek. Máshogy itthon nem lehet boldogulni. Kétlem pl., hogy a BYM-os srácok úsznának a pénzben. Vagy elmész kommersz irányba és olyanok is találkoznak a söreiddel pl. egy Sparban, akiknek amúgy nem jutna eszükbe elmenni egy sörökkel foglalkozó boltba, vagy reménykedsz, hogy az emberek azon kis százalékából, akik szeretik a különlegesebb söröket, összejön annyi bevétel, hogy tudsz fejleszteni, stb. De ez általában nem jön össze, itthon legalábbis nem.
-
[CsuCsu]
őstag
-
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Primator pakkot láttatok valahol? Tavaly lecsúsztam róla
-
The Wild Beer Co Wildebeest [link]
Első korty után csak néztem magam elé, hogy aztakurva ez mi már. Számomra ilyen egy tökéletes stout. Nem tudok belekötni (ha az árát nem nézem). A babs II-re már nem emlékszem pontosan milyen volt, de azt tudom, hogy ott is csak pislogtam mint hal a szatyorban.
-
Xuja
kezdő
https://www.csakajosor.hu/csakajoblackfriday_sorcsomag
Erről vélemény? Nekem kicsit az az érzésem hogy összedobáltak pár nem olyan jól fogyó tételt és akk most vigye boldog-boldogtalan.. A Barrel Aged B.O.R.I.S. The Crusher azért tetszetős ebből a hatosból.
-
divot
veterán
A kiemelt Sparokban 799 forint a 0.44-es Mad Scientist Jam 92. Este megkóstolom.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #22344 üzenetére
Most mar van sajat fozdeje az Omnipollonak (egy ex-templomban
), szoval sokkal jobban tudjak felugyelni es polirozni a minoseget. Persze ebbol nem iden lesz eredmeny.
Brexit a feneket nehezitette a kollabokat, ez valami kamu duma. 2021 januarig nincs is Brexit kereskedelmi szempontbol. Yellow Belly egyebkent jogvita miatt szunt meg, egy fozde perelete oket. Amugy meg orrba szajba kollaboznak USA fozdekkel, akik messzebb is vannak, es ugyanugy nincs kereskedelmi megallapodas mint egy post-Brexit UK-val. Szerintem annyi tortent, hogy egy Buxton kollabnak nincs marketing erteke egy Other Half / Veil / Bottle Logic / 3 Sons kollabbal szemben.
-
Xuja
kezdő
Ne ez alapjan iteld meg az ipakat, a Space cowboy valoban tultolta a keserut. Nekem sem izlett igazan.
Ma vegre iszogattam egyet igy a szaraz november utan, es 2 warmup tetel utan a Dealbreaker Jump shipet szantam az este legjobbjanak, hat gyerekek ez vmi iszonyat csalodas :D az meg oke hogy semmi koze a neipahoz de itt vmi gazolajos izjegyu kiserleti komloval nyomultak. Sztem am csak a batchben baszarintottak el vmit mert azert az untappd 3.75 nem szokott a dreher ipa szintjen lenni
-
Dilikutya
félisten
Azért ez így nettó hülyeség, max neked nem jön be. Én is lehordanám szívem szerint mindennek a teljes sour mezőnyt, alapvetően falnak megyek a savanyított söröktől kevés kivételtől eltekintve. De nem teszem, inkább csak csendben elfogadom, hogy nem az én világom. A Space Cowboy pl. egy kellemes, nem túl hivalkodó West Coast IPA, bár a hidegkomlózás ad neki egy kis NEIPA beütést, és szerintem egyáltalán nem keserű.
-
MS Space Cowboy
Azt hiszem nem véletlenül iszom én inkább barna söröket. Az illata és a habja zseniális, de az íze förtelem. Már az első kortytól kezdve keserű végig, brrrr. Amilyen jó volt tegnap a Gingerbread latte, ez most olyan rossz. Ipára tényleg nem szabad sokat költeni, ugyanaz a sz.r a 300 ft-os és az 1500-as is. (nekem)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #22341 üzenetére
ja, emlekszem egyszeri kiadas volt a Coward (mint Yellow Belly varians), aztan csak foztek ujbol meg ujbol
. viszont ugy emlekszem valahol irtak, hogy a collabokat megnehezitette, es ezert tunt el az egesz szeria. kar erte, tenyleg az UK es a skandinav vonal legjobb jegyeit egyesitette.
BA rain shadowbol valamelyik probaltam valamikor tavaly, tenyleg szinten jo volt. koszi a tippet.
Omnipollonal lattam, hogy elkezdtek iden mozgolodni. reszben ott az uj, sokkal masszivabb alap amit az Andromeda / Scelerique es a Dugges 15 hasznalt, reszben kezd latszani az eredmenye, hogy par eve mar kiserleteznek. Noa variansoknal eddig is volt par kifejezetten jol sikerult hordozas, de alapvetoen ilyen egyszeri, nagyon limitalt batchekrol beszelunk. egyebkent muszaj lesz, az araikat emelik, ugyanakkor Göteborgban bezart a kocsmajuk most osszel.
Mead scientistnel tenyleg nem voltam egyertelmu, alapvetoen oket inkabb en sourhoz sorolom, a minosegi gyumolcsos mead vonalhoz sok kozuk nincs. Attic tippet koszi, roluk meg nem hallottam, ahogy nezem ott van viszont a fozdejuk a szinten göteborgi O/O mellett.
Superstition tenyleg draga es nehezen beszerezheto. amit probaltam az persze jo volt, de azert az inkabb arrol szolt, hogy talaltam csapon.
-
[CsuCsu]
őstag
Rain Shadow a neve, proci szerintem csak elirta. Ami 9% korul alkoholos, az eleg rossz cucc. Vannak 15% stoutok, amikben semmi alkohol nem erzodik, max egy kis melengeto bourbon, de az meg jol is all neki. A rossz imperial stout egyik jellegzetessege az alkoholos iz.
A MS meadek vekonyak, keves bennuk a gyumi. Egyszer huzzal be egy Schramm's meadet, es latni fogod mirol beszelek, addig nehez leirni. A MS a kanyarban sincs, bar olcsobb is. Teljesen mas vilag. Azokat a Superstitionoket hagyjad a francba, tenyleg nem ernek annyit. Tudnak ok is kiemelkedot (Berry White), de abbol nem hoznak, es az is kb egy atlagosabb Schramm's-szal egyenlo. Peldaul a Black Agnes kaphato volt £35 korul eleg sok shopban.
-
Xuja
kezdő
válasz
proci985 #22340 üzenetére
Rain Shadow az a Dark Shadow nem? Nekem eddig az volt am a problémám a stoutokkal hogy túl alkoholosnak érzem már 9% felett (érdekes, hogy ez a dipáknál nem zavar), de szerintem még bőven nem kialakult az ízlésem, a hagyományos keserűbb ipát is szép lassan szerettem meg.
@Csucsu mi a baj pontosan a Mad Scientistes meadekkel? Nekem tetszetős az ízviláguk (bár a fermentált méz mellékíze néha zavar). A csakajóban gondolkoztam 1-2 külföldin de aranyárban voltak, és untappden sem mentek akkorát mint vártam volna ilyen árfekvés mellett.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
proci985 #22340 üzenetére
Anniversary Coward-nak nem a Brexit tett be, egyszeri kiadasnak volt tervezve alapbol. A brit sorok ugyanugy fognak jonni Brexit utan is disztributoron keresztul mivel nagy rajuk az igeny, a kozvetlen EU szallitas fog megszunni amig le nem papirozzak a fozdek a vamosokkal.
A Buxton-tol most elerheto egy BA Rain Shadow trio, de meg annal is jobb az uj sakkos sorozatuk. 7 BA sor sakkmesterekrol elnevezve - a Lasker valami zsenialis.
A BA temahoz hozzaszolva. Ha jo az alapsor, es a fozde ert a hordohoz, szinte kizarolag pozitiv hatassal van a hordozas. Sokkal jobban osszeerik a sor, es az edeskes melegito bourbon kikerekiti. Gyenge soroket tobbnyire EU szinten tapasztalok - vagy bena / vekony testu az alapsor, vagy valami nem odaillo hordot hasznalnak (random scotch / bor / stb) mert a frissen uritett bourbon mar tul sokba kerulne. Omnipollo most egyebkent ranyomult a minosegi hordozasra, kivancsi leszek az eredmenyekre.
Mead vonalon pedig a Mead Scientist szerintem elegge benacska. A modern gyumolcsos mead alapvetoen draga, kb €50/uveg. Szokott jonni Schramm's, illetve EU-ban Attic Meadery (sved) es Kollektiv Mead (holland) jok, de nehez beszerezni utobbiakat. En meg Garagiste-t szoktam hozni USA-bol.
@Xuja
Igen, a beerrepublic Founders importor. Mult heten €3/uveg aron ment a KBS. Ezert is vannak jo akcioik, mert ok egyben disztributor es importor, nem csak egy pici webshop. -
proci985
MODERÁTOR
jol sikerult BYMek nemzetkozi szinten is jok. van jobb, de jellemzoen azokat nem mindig egyszeru kifogni. jo west coastbol erdemes a regi, bejaratott dolgokat is kiprobalni, azok jellemzoen megallnak 3 eur korul.
ha engem kerdezel a hordozas keteselyes. tud javitani, de tud rontani is. Europai sorok kozul gyakorlatilag mindnek van egy stabil alapsore. kivetelek vannak, de jellemzoen kizarolag hordora akkor epit egy fozde, ha mar van tapasztalatuk abban, hogy le tudnak fozni egy rendes imperial stoutot. pl bourbon BA jellemzoen mindig el fogja mosni a reszleteket, es ha nem csinaljak rendesen, akkor hiaba nyer a hordon a fozet, a vegeredmeny gyengebb lesz. vagy adott esetben katasztrofalis.
pl Foundersnel lehet nagyon jol vegigprobalni, hogy egy alapsor (Breakfast stout) hogyan valtozik novelt alkoholfokkal (Imperial stout), vagy kulonbozo hordozassal (KBS es CBS). Ezeknel teljesen egyertelmu, hogy egy alapbol is jol sikerult receptet hogyan valtoztatnak, es hogyan lesz a maguk modjan mindegyik maskepp jo.
geuze vonalon alapvetoen bor helyett erdemes venni a soroket, es sajnos az olcsobbak jellemzoen csak a stilus problemait demonstralni jok, nagyon 20 eur alatt 0,75ost nem lehet kapni jot. 3 Fonteinentol ha latsz valamit akar egy 0.375os is jo kiprobalni.
pastry sour es mead tekinteteben a mad scientistnel a topik alapjan vagy borderline ihatatlant, vagy zsenialisat tudnak fozni. nem biztos, hogy klasszikus ertelemben meadek a cuccaik. hasonlo elmebajt meg az Omnipollo szokott fozni, a Tefnut es a Bianca variansok jok, igaz kb dupla aron. triple sour masoktol elegge random elerheto, de ha rakeresel a topikban, lesznek otletek
[Csucsu] kommentje alapjan en a Buxton BAkra is raneznek ha vannak, a Dark shadow nagyon jo aron szokott lenni es eszmeletlenul jo. Anno az Omnipolloval ok foztek a (szvsz) legjobb nem-BA pastry stoutot az Anniversary Coward szemelyeben, sajnos annak a sornek viszont betett a Brexit.
-
Xuja
kezdő
válasz
proci985 #22338 üzenetére
Fú, köszi a részletes választ
Általánosságban eddig a hazy ipa vonal eléggé bejött, a legjobban a Maltgarden és a BYM főzetei ízlettek. De a hagyományosabb, 7-8% feletti west coast is olyan hogy valamiért nem tud nem ízleni
Stout: itt begyűjtöttem jópár BA tételt így télire, a problémám az, hogy eddig nem sikerült annyira megszeretnem a stílust.. persze az is igaz, hogy olyan nagyon minőségi darabot nem is ittam még. érdemes rögtön BA-kkal kezdeni, vagy a hordóérlelés inkább csak különlegesebbé teszi de alapvetően nem fog jobban ízleni?
Lambic: ilyet nem nagyon ittam még, de a mort subite-t eléggé szeretem, szóval sztem bejönne, csak nyilván meg kell fizetni az árát
Ami még bejött, az a pastry sour / mead, de itt kb csak a Mad tételeit kóstoltam.
@Csucsu
Köszi neked is, ránézek majd ezekre, ez az említett Founders KBS elég ígéretes, és úgy látom van is az első shopban.
-
proci985
MODERÁTOR
fozdekkel nem fogsz sose naprakesz lenni. nagy a forgas, van fozde ami par teruleten top, masokon viszont felejtos.
priceworthy jellemzoen jo indikator, de ha van 20 checkin es arra adja ki, az se feltetlenul jelent semmit.
ritka es jobb cuccok vannak mindenhol. regisztracio utan tudsz osszehasonlitgatni, latszik, hogy weboldalaknal van harom fajta:
- a nagyok, ahol kb van minden (pl hopt, beerrepublic), illetve a nemzeti szintu minden is boltok (systembolaget es vinmonopolet)
- a pici de ritkasagokra rameno dragak pl glassbanken vagy omnipollo
- a helyi specifikusak, pl belgian happyness, belgiuminaboxaz hogy mit erdemes venni, bonyolult:
- hol van eleg erdekes cucc ahhoz, hogy megerje rendelni. belgaktol jellemzoen egesz lada es egy sor szallitasa ugyanannyi
- mashonnan adott esetben 2-6 uveg is rentabilis
- limitalt cuccok adott esetben (masod)percek alatt mennek el
- attol is fugg mit szeretsz, pl oude geuzekert es pastry stoutokert nem mindenki van odaerdemes egyebkent a beszerezheto, bejaratott priceworthy cuccokkal kezdeni. addig nincs sok ertelme 10+ eurot kiadni egy BA stoutra amig nem probaltal egy Founders KBSt, egy pastry stoutra amig nem probaltal egy Omnipollo Noat (Aont), geuzere 20+ eurot amig nem probaltal egy akarmilyen 3F Oude Geuzet. DIPA vonalon is ott a Budapesten frissen elerheto No Memories, az aranymercenek jo mielott nekiallsz kulfoldrol rendelni. olyan igazan jo magyar BA imperial / pastry stout nem volt, amiatt kulfoldieket irok, geuzet meg tudomasonm szerint ugy altalaban nem fozott magyar fozde.
ha kikristalyosodik, hogy mit szeretsz, onnantol egyszerubben tudunk segiteni. pl geuze vonalon tudom, hogy [Csucsu] velemenye kb egyezik az enyemmel, de en kevesbe vagyok oda a hordozott imperial stoutert. koxx hozzam hasonloan imadja a pastry stout es az "edesebb" quad vonalat, szoval neki a nagyon megoszto (barokkos skandinav) cuccokat is merem ajanlani
. jskval kb ugy altalaban egyezik az, hogy mit szeretunk, viszont en mostanaban besokalltam a DIPA/TIPA/NEIPA vonaltol es rajottem, hogy egyszeruen nem szabad 6 euro folott barmilyen IPAt vennem, mert csak csalodott leszek.
-
[CsuCsu]
őstag
Beerrepublic, beerdome, beyondbeer. Iratkozz fel a hirlevelukre, es akkor rendelj, ha jon egy nagyobb szallitmany, vagy ha akcio van. Berrepublicon eleg durva akciok szoktak lenni idonkent. Vagy ritka amerikai top sorok.
Beerdome-ra most jott eleg utos Cloudwater es Buxton szallitmany egyebkent - az ev egyik legjobb TIPA-ja, es izmos Buxton BA stout-ok.
-
Xuja
kezdő
válasz
[CsuCsu] #22334 üzenetére
Ez igaz, de erre mondtam hogy ehhez meg még kicsit jobban meg kell ismernem, hogy milyen főzdék vannak meg mi éri meg (de ahogy nézegettem a priceworthy tételeket egy-kettőre én is lecsaptam magyar shopokban hasonló áron vagy akciósan),
Esetleg konkrétan tudnál ajánlani 1-2 shopot?
-
Mad Sci Gingerbread Latte
Érdekes kis ünnepi söröcske. Meglepően jó, elég komplex ízvilággal. Talán a gyömbért kicsit túltolták, de lecsengésben ott a fahéj és a szerecsendió. Kávét és a vaníliát én kevésbé érzem ki. A 7-es alkohol nem bántó, pont elég és a szénsav mennyiség is megfelelő. Szájban az utóíz kicsit csípős a gyömbér miatt. Kicsit a klasszik belga vonalra emlékeztet.
-
[CsuCsu]
őstag
-
Night Shift Vintage 2020 Wheat Wine Aged in Bourbon Barrels | Horizont
Valahogy többet vártam, elég whiskys íze van, túlságosan is. Hab szinte nincs, de ilyen sörnél nem is várható. Ezért a pénzért ittam már sokkal jobb sört, pl Babs II.
-
Xuja
kezdő
válasz
[CsuCsu] #22327 üzenetére
Megnéztem, és első blikkre a szállitási dij a szűk keresztmetszet, tehát vagy baromi nagy mennyiségben kell rendelni, vagy pedig összeállni másokkal.
A román shopok tetszetősek, azok úgy néztem, pár ezerért szállitanak, de ők meg faramuci módon a rendelés tömegével egyenesen arányosan kalkulálják a költséget..
-
[CsuCsu]
őstag
Egyszeruen csak a valasztek szokott aprobb lenni Magyarorszagon, illetve magasabbak az arak. Ugyanazok a stilusok megtalalhatoak mindenhol. Egyes top fozdek nem jonnek be, pl a legutobbi Fremont es Other Half sorok amik szinte minden valamire EU shopban voltak. Vannak spec boltok, pl Drikbeer, aminek van sajat disztroja es egyedi top cuccokat hoz be (pl Root + Branch).
Lefedni a kinalatot nem fogod tudni, mert mindig valtozik, magyar es kulfoldi oldalon is. Kulfoldiekrol egyszeruen csak jobb csomagokat lehet osszepakolni atlagosan, es frissebbek is szoktak lenni (az EQ sorok tobb hetes kesessel jottek Magyarorszagra). Sasold a https://beerizer.com/ oldalt, ismerkedj a boltokkal.
Lehet azert mert elkoltoztem kulfoldre, de szamomra az osszes EU oldal egy kutya, nem igazan izgat melyik orszagban van. Azt hasznalom, amelyiknel van eppen sor ami erdekel. De nemcsak sornel vagyok igy egyebkent, ha valamit megkapok nemet / francia Amazonrol olcsobban peldaul, akkor onnan rendelek.
-
Xuja
kezdő
válasz
lektaab #22324 üzenetére
Lehet olvassák a fórumot
@Csucsu: Lehet vaskalapos vagyok, de kezdő sörrajongóként először inkább a magyar oldalak kínálatát akarom először lefedni, aztán jöhetnek a külföldi rendelések (pláne most ezekben a vészterhes időkben, amikor amúgy is sikk támogatni a hazait) Amíg nem ismerem a beerselection, csaka stb kínálatát, addig ugye nem is nagyon tudom hogy mi az amiben pl nem utaznak.
-
lektaab
újonc
lehet én latok valamit rosszul, de most van EQ, BBNO, Amundsen, North is akcioban a bs-en
-
[CsuCsu]
őstag
Nemzetkozi oldalakon, tobbek kozott Beerrepublic, Beyondbeer, eleg jo akciok voltak meglehetosen komoly cuccokra. Erdemes kifele tekinteni a magyar boltokbol, mert a valasztek viszonylagosan szuk, es nem feltetlenul olcsobb. Iratkozzatok fel a hirlevelukre, megeri!
-
Xuja
kezdő
Szerintem is elég gyenge a beerselectionos akció, a magyar sörök vannak kb főzdei árban (ha 24-es pakkot rendelsz). Inkább most kihagyom, és dec elején rápörgök a beerboxra.
Amin még gondolkoztam, az a Fehér nyúl 20%, de a hordóérlelt cuccaik nem mennek olyat untappdon, amit várnék (az 1-2 ígéretesebb neipájukat meg a Sinket meg majd beszerzem máshonnan).
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány #22319 üzenetére
Felesleges kételkedned, sorolom akkor neked: Wild leap, Foley,Adroit,TopplingGoliath,18Th Street szeptember; Garage-k augusztus óta csücsülnek a polcokon.Hidd el nagyon szűk az a réteg, aki 4-5e Ft-ot kiad egy amcsi ipáért.De az irány egyre jobb, mert angoloktól is kezdi behozni a jobban sikerült főzeteket is.Verdantok is mióta ott vannak már a csakánál...
Nem kevés pénzt elköltesz sztem te is náluk, mennyibe telt volna a hype-okat is akár egy jelképes 5%-al leakciózni, máshogy érezne az ember. -
BalaNce87
addikt
válasz
Jhonny06 #22315 üzenetére
Igen ezt én is írni akartam, én megvártam az éjfélt, arra jó volt hogy elmosolyodjak. Azt vártam hogy mindenre rádobnak egy 20-40%-ot, aztán rámentem a black friday fülre a weblapon, és néztem, hogy akkor most csak a listázottak lesznek leárazva? A brutálisan árban mozogó sörökre meg nagylelkűen rádobtak 10%-ot, ahogy előttem is írták most lett volna lehetőség kiszórni ezeket, így rajtuk fog maradni, főleg az ipákat, amiknél fontos hogy friss legyen, Szerintem náluk 90%-ban magyar sörök fogynak a legjobban, a komolyabb árszegmensben lévők meg a fogyasztók kevés részét érinti, ezt persze ők is tudják, ezért szerintem túl sokat nem is hoznak be belőlük de így is maradnak meg.. Az meg a másik hogy Itthon a többség még mindig kikészül az 1000-1500 ft-os árakon.
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány #22317 üzenetére
Nem fikázzuk,de valóban ez az igazság, amit Jhonny06 írt, kirakta a szeptemberben behozott amcsikat, meg leakciózza a sok magyart, amiből én a múltkor rendeltem vagy 15 félét és 1-2 kivétellel nagy csalódás volt
Aztán majd márciusban még ott fog árválkodni az EQ és társai...most ki lehetett volna szórni kis akciós áron és akkor mindenki boldog lehetne.
-
kökény
aktív tag
-
Jhonny06
veterán
A Beerselection-nél nagyon kitettek magukért Black Friday-téren, kipakolták minimális kedvezménnyel azokat a söröket, amik nem fogynak..
-
F-ECT$
titán
Végül nem vásároltam be Csakajótól, mert egy csomó sör van még itthon.
Többek között egy Paulaner Salvatort sikerült ma innom, és tényleg bazi jó sör. Mondom ezt úgy, hogy a barna söröket alapvetően nem is szeretem
-
Ilyet miért nem tudnak a magyar kisüzemiek? egész jó cca 1centis hab ami gyorsan eltűnik, de egy 12-es russian imp stoutnál ez nem meglepő. Első kortyérzet kicsit savanykás aztán eltűnik, amúgy brutál rumos csokibomba, szirupos olajos nehéz sör minimális kesernyés lecsengéssel, a szénsavasság pont megfelelő. Igazából egy embernek sok a 0,44-es doboz. 2dl ebből bőven elég, főleg mert fejbeqr
A 3.9-es untappd pontszám nekem kicsit kevésnek tűnik, ittam ennél magasabb pontszámú (számomra) rosszabbat.
-
Dilikutya
félisten
válasz
F-ECT$ #22309 üzenetére
Szolnokon a belvárosban mindhárom botrányos. Az alap, hogy fél 8-kor meg fél 5-kor egy pénztár van nyitva az egész sornak.
A nagyban meg az önkiszolgálós baszakodás teljesen elveszi az ember kedvét, a sor tényleg ugyanakkora, hiába van 4, nem halad, mert az emberek nem boldogulnak vele, meg a személyzet is töketlen. Sörrel félve állok be oda, egyszer vagy 10 percig szobroztam a kasszánál, mire találtak olyan embert, akinek joga is volt engedélyezni a sört, meg a kártyája/kódja is jó volt.
És ez évek óta így megy. Érdekes módon az Intersparban nincs ilyen gond. -
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #22306 üzenetére
Hála az égnek azokat elvitte a csőd felénk.
Itt a régióban a nagy CBA franchise bedőlt, az egész környéken egyetlen kisboltot tudok, ami CBA, de annak más a tulajdonosa.
-
Dilikutya
félisten
Tesco tanulhatna tőle, tényleg nagyon bő a kínálat.
Már kérdés, hogy gyűlölöm a Spart mint a szart, tetű lassan halad minden, egy pénztár üzemel kilométeres sornál is. Ahol meg van önkiszolgáló, az sem gyorsít, mert a sok balfasz nem tudja használni. Másik kedvencem, amikor sört veszek az önkiszolgálónál fizetve, akkor ugye alapból megakad a folyamat az életkori korlátozás miatt, majd odajön a személyzet, és kiderül, nem jó kód, nem jó kártya stb van nála. Volt olyan, hogy odahívott egy kollégát, és az se volt jó. Így legyen az ember türelmes hozzájuk.
-
LógaGéza
veterán
Jó lenne ha ilyekor esetleg beírnánk azt is, hogy melyik SPAR ez. Mikor járom az országot, bemegyek szinte minden útba esőbe, de szinte mindig üres kézzel jövök ki... Múltkor az Allee-val jártam így, kifezettem a parkolójegyet, és nem volt semmi az INTERSPARban...
Pedig kíváncsi lennék a JAM92-re. -
divot
veterán
Bírom, hogy a Spar ennyire ráment a sör szotrimentre. A MadScientist Space Cowboy hidegkomlós 0,44-es dobozolásban 799 forint, a 0,33-as Bitburger-Sierra Nevada meg 399.
Jókat iszogatok mostanság by Spar - és ez nem reklám, pusztán tetszik, hogy a lakótelepi "bótban" veszek ilyesmiket.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!