Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
thesound
addikt
Van olyan gyümölcsös sör, ami nem cukros? Nem vagyok nagy szaki, de mind (amik szembejöttek) tele van nyomva cukorral. Dextróz, glükóz-fruktóz szirup és társai.
-
proci
Omnipollo Noa Pecan Mudot bontottam, de ez nekem nem adja annyira mint a Lorelei vagy a Cococa Cacao, az IBU nekem túl sok, 60 helyett ha 20 lenne akkor volna igazán desszert szerű krémes finomság. Így a lecsengésben engem zavar a kesernye, ha ilyet akarok akkor veszek valami ipa borzalmat. -
-
looser
addikt
válasz
üzenetére
Kukkantsd meg ezt a videót :-)
Ezeket kell végiginni Lengyelországban (is)
(Winkler Róbert) -
-
-
törölt tag
Sziasztok.
Nem ertek a sorokhoz!
Lengyelorszagba vagyok, szeretnem ha segitenetek. Nekem a sor kB borsodi meg kobanyai. Eves adagom kB 1 uveg sor. Ha tud valaki egy alap(kobanyai szint) lengyel sort es mondjuk egy top kezmuves lengyel sort ajanlani, azt megkoszonnem. Nem akarok tudatlanul meghalni.
-
looser
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Igen, ez kissé más árkategória :-) Amiket az a bolt árul, könnyebben elérhető sokunknak. Én törtem el nem olcsó duplafalú üvegpoharat és az eléggé zavarbaejtő volt. Szerintem ennyiért remek poharak, szépek (is vannak köztük) és az élmény is megvan. És mivel ilyen olcsók, sohasem fognak eltörni :-))
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
looser
üzenetére
Oreforsnak is van nagyon szep kristalypohara a celra, viszont az kb 70 eur a negyes pakk.
mekker: Omnipollo Bianca (kizarolag a nem brett alapu variansok) es Tefnut, esetleg az emlitett Mad Scientistnek van par hasonlo cucca. Track UKbol is foz ilyet, illetve meg svedektol a Duckpond.
jellemzoen dupla / tripla sourok kozott van olyan, amit keresel.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
mekker
üzenetére
Vannak ilyen smoothie szeru edesebb sourok, vaniliaval, kokusszal, malyvacukorral, stb. Egesz jok, de tobbnyire USAbol jonnek ezert eleg dragak. Mortalis, ETNYC, 450 North, egyebek mellett.
Aztan Cantillon Magic Lambic, ami vaniliaval keszul. Cserebe boltbol beszerezhetetlen.
-
NoLF
veterán
Ha valakit erint, hegedus gyula utca kulonleges sorok boltja - einstok white ale a csapon! (1800/korso)
-
looser
addikt
Valaki pár napja kérdezte a söröspoharakat, a Horeca céget továbbra is ajánlom. Nem, nem az én cégem, nem ott dolgozom és nem kapok részesedést :-)
Szóval nemrég valamelyik Winkler vidiben felbukkant egy új fajta - ipa - pohár, amelynek a szűz, nem nyomtatott verzióját ez a cég árulja; a másik a régi One Beer-es pohár, szintén felirat nélkül itt kapható.Craft sörös pohár 430ml (IPA) - 300 Ft (legalább 4db)
Revival sörös pohár 480ml (One Beer-es) - 440 Ft (24db-os karton, tehát itt bármennyit vehetsz, akár 1-et is)
És a végére egy belga pohár, sajnos ez is csak 6-os pakkban vehető meg:
Craft sörös kehely 485ml - 630 Ft
-
mekker
őstag
Az a fontos kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy miért nem árulnak édesebb sourokat? Nálam sok minden elmegy savanyúság terén, de barátnő nagyon kevésre mondta eddig, hogy kifejezetten ízlett neki. Szóval akkor ez egy l'art pour l'art kategória, vagy mi?
-
albiosz
őstag
Hazudtam, mert most látom, hogy Monarchista már csúszott le, anno kaptam ajándékba. Koca söröző vagyok, nagyon ritkán veszek magam sört, inkább ajándékba szoktam kapni. Most a nagy home office-ban és a második gyerek után rákaptunk. Nem ástam bele magam a témába, de alapvetően minden félet szeretek: búza, ipa, gyümölcsös vonal meg a klasszik lager is csúszik. Így az ajándék 20 meggyessel elég baráti az ár is, szóval szétnézek.

-
olloczky
senior tag
Agree, mindenképp megér egy próbát. Pont nem rég írtam, a laza morál session ipájuk kifejezetten finom volt.
-
NoLF
veterán
válasz
albiosz
üzenetére
akkor nem igazán nézelődtél az elmúlt 25 évben, mert a főzde már létezik jó ideje, fejlődik is szépen. sokat nem kell várni tőlük, de szerény véleményem szerint az árkategóriában fogyasztható és jó minőséget produkálnak - más ízlésűek majd esetleg megcáfolnak, de én mindenképp ajánlom.
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Szent András Sörfőzde az milyen? Nem jött még szembe.15e felett most adnak 20 üveg meggyes lagert. A meggyes söröket még az asszony is szereti, így biztos elszopogatnánk pár hónap alatt.
15e meg pikk-pakk elmenne, 1-2 ajándék pakkra meg az érdekesebb variánsokra.
-
mekker
őstag
Dreher Áfonya, Szilaj meggy betáratva hétvégi ízlés tesztre

-
-
LógaGéza
veterán
Voltunk
még amikor először lehetett mennia Dezső helyén nyílt Craft Head-ben. Azon kívül, hogy jó érzés volt kiűlni valahova (irónikusan egy kórház és katonák mellé), szerintem teljesen vállalható hely, jó csaplistával. Meg tudtam végre kóstolni csapolva a Dr Banghard-ot, és ezáltal végre kezdem érteni, hogy miért rajonganak egyesek a porter/stout vonalért
Nekem nagyon ízlett (tán ez volt az első amire nyugodt szívvel ezt tudom mondani), és még párom is azt mondta, hogy ez finom. Most ez a csaplista, amikor voltunk akkor Yellow Haze volt Bright Lies helyett (lehet menni kéne megint), valamint sikerült egy kis csomagot is vásárolni, nagyon jó áron - a BYM-ok konkrétan olcsóbbak voltak, mint a saját webshopjukban, ráadásul kikötötte nekik a főzde, hogy csak hűtve tárolhatják, és ennek eleget is tesznek.
Összességében nekem tetszett a hely, volt kicsi küszködés a fizetéskor, de ettől függetlenül pozitív élmény volt.
-
looser
addikt
De jó, hogy említed a Pécsit! Nekem nagyon bejöttek, a legjobb csehet közelítő lágerélmények a söreik. Tudom, hogy miattuk lett a mikrofőzde méret módosítva és van bennük állami pénz, épp ezért bojkottáltam egy darabig, de amikor megkóstoltam, leesett az állam; szerintem nagyon jók a söreik.
-
galervin93
addikt
-
Aksomatic
senior tag
IPA pohár beszerzésére nem tud esetleg valaki valami jó helyet? (vidéki vagyok)
-
odani
tag
A belga söröket éppen azért szeretem, mert - furcsán tudom csak kifejezni - úgy tudnak komplexek lenni, hogy sallangmentesek. Nagyon sok magyar kisüzemi sört kóstoltam már, de a nagy részük valahogy "sallangos", már ha van ilyen szó. Annyira domborítani, különbözni akarnak, hogy túlgondolják őket.
Néha viszont csak 1-2 korsó ivósör kell - régebben a hideg rázott ettől a kifejezéstől, aztán elkezdtem értékelni a jóféle, "könnyű" lágereket.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Beni97
üzenetére
egyebkent ha belga vonalon kiserletezni akarsz, akkor pl belgian happiness
csomagokra neznek ra, pl a quadruple box es a trappist boxokkal nagyon nem lehet melleloni es arban kb hasonloak mint ami meg belefer. egyben persze nagyobb kiadas, de utana par honapig van min kiserletezni.egyebkent kb amit [Csucsu] is irt, feher Chimaynak es Erdingernek is jo az ar/erteke. igaz Chimaybol ami tenyleg jo, az a kek, bar nekem meg a belga blonde vonal kevesbe jon be.
-
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Beni97
üzenetére
Ha 1000ft/db a hatar nalad, talan erdemesebb szetnezni egy online soruzletben (pl beerselection, csakajosor) es rendelni egy csomaggal. Vagy egy mix csomagot valamely hazai kraft fozdetol kozvetlenul. A fenti szorolapban kvazi gagyi tucatsorok vannak a Chimay es Erdinger kivetelevel, de azok sem sztarok. Pl a Weihenstephaner Hefeweissbier a csakajonal 800Ft (kb a nemet buzasor csucsa), es garantaltan korberohogi azt az Erdingert.
Attol meg erdemes venni 1-1 darabbal az Erdinger es Chimay-bol, hogy legyen osszehasonlitasi alapod. Az arukert jo sorok.
-
Beni97
őstag
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
1000 ft/db úgy max nálam, ha újat próbálok. A típus az általában mindegy. Pl a Stout-ra mondanám, hogy annyira nem nyerte el a tetszésemet, de ha látok olyan sört egy olyan főzdétől akkor megpróbálom és adok neki egy esélyt, hiába stout.
Ezekkel is csak próbát tennék, ha ilyen is-is vélemények vannak, szóval ha lesz itt nálunk a sparba, akkor veszek 1-1 darabot + több olyat amit ismerek és bevált (pl delirium-nak örülnék).
Viszont ha nem annyira jók, akkor nem költök rájuk, veszek más fajtát amit még nem ittam.
Ellenben ha jók a vélemények akkor többet is veszek, és csak ezekből a fajtákból.Viszont akkor az Erdinger-el és a Chimay-al majd teszek egy próbát.

-
Beni97
őstag
válasz
Freddycom
üzenetére
Sziasztok.
Pont most akartam rákérdezni, hogy mennyire jók ezek a sörök? Mostanában nem nagyon voltam spar-ba, így a kézműves kínálatot nem vágom (gondolom Monyo még mindig van).
Viszont a fordászat is a sparba van ahova holnap megyek, és ha már ott vagyok feltankolok és a szórólapban megláttam ezeket a söröket.
Megérősek és sok pénzt hagyjak ott vagy nézegessek más fajtákat?
-
odani
tag
Köszönöm a hozzászólásokat! Paulanerért úgy látom, Sparba kell mennem, és ha már ott járok, akkor legalább némi Ottakringer is kerül majd a kosárba. Alapvetően a jó belgákat szeretem, de most ivósörökre vadászom.
-
odani
tag
Üdv!
Érdeklődnék, a kedves fórumtársak tudnak-e olyan kereskedelmi egységet, ahol a következő sörökből tálcás kiszerelésben is lehet vásárolni:
Paulaner Hell
Lobkowicz Ale
Erdinger Weissbier
+egy kiváló barna, amit ajánlotok
Köszi előre is!
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
olloczky
üzenetére
az a gouden carolus imperial blond a hopsinjoor lehetett.
belga ipak jellemzoen nem annyira erdekesek (jok). quad / double vonal jellemzeon jobb (rochefort, trappe, chimay, gouden carolus), ha szereted a savat akkor az oude geuze (vagy mas oude) szinten remek.
az a belga 10+ eve ott van, jo hely

-
olloczky
senior tag
A lidl-ös sörökből azóta megkóstoltam az elixbeer vörös ipa-ját. Hát nekem ez volt a csapba kiöntős kategória (de azért megittam ) nekem nagyon egy vizezett, minden testességet vagy karakterességet nélkülöző valami volt.. nem ajánlom.
Viszont! Tegnap elmentünk a Bem rakparton lévő belga sörözőbe. Na ott aztán megkóstoltam 3 féle sört is.
1. [link] Green killer IPA - minden egyes kortyolásnál egy kellemes, laza IPA tapasztalható különleges ízek nélkül. Viszont lenyelés után 2-3 mp-cel egy nagyon durván keserű íz jön elő. Furcsa tapasztalás, nem tudom hogy sikerült ezt így megcsinálniuk de egész finom volt
2. [link] Chouffe Soleil - egy tök egyszerű ale, a kellemes tavaszi időben jól csúszott
3. [kép] Gouden Carolus. Most google-ben / untappden keresve nem találom azt amit itt adtak. "Imperial Pale IPA" néven futott, csapolva. Néztem is, hogy na itt aztán minden van. De nagyon finom volt!! A hab az maga a tökély, ízében nagyon egyedi volt alig bírtam rájönni, kb a felénél jártam, amikor azt hiszem a karamellt véltem felfedezni.
Kérdés: amúgy az imperial mit jelöl? Eddig mindig csak stout-oknál láttam. Hogy kerülhet IPA-hoz? Tippem, hogy az imperial sör, több malátából készül?
A hely nagyon ajánlott amúgy, kb 50-60 féle sörük van.
-
Aranypatkány
tag
Pyynikin Pacific Pale Ale - mint egy lájtos west coast ipa. Nem rossz, kicsit malátásabb a kelleténél talán, de jól csúszik.
-
looser
addikt
Greene King "IPA" borzasztó. Ittam már 3,x abv angol ale-t, amitől leeset a hajam, annyira jól kiegyensúlyozott sör volt, de ez sokmindent alulmúl. Apró kesernyével meghintett vizes sörjellegű folyadék. Hát Csucsu, tényleg nem kell mindent megvenni, ami szembejön 😣
-
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Miről van szó?
-
Aranypatkány
tag
A HBB már csatlakozott is az elmebajhoz.....kár értük.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985
üzenetére
Lervig Paragon (2019) Barley wine
Fekete test, nemi habbal. Illatra erett fahordo, mazsola, fuge, bourbon. Izre fahordo, mazsola, fuge, bourbon, karamella es vanilla.
A tavalyi kiadashoz kepest amit elveszt a reszletessegen, azt boven visszahozza a fokuszaltsagan. Felreertes ne essek, borszeruen szeles es minden osszetevoje harmonikus es reszletes, ugyanakkor javitottak a 18as kiadas apro hibajat a neha tul sok mentaval.
Nagyon ajanlott. A stilusbol kb ez a maximum ami kihozhato jelenleg.
-
proci985
MODERÁTOR
Dugges Very Vanilla - Scandinavian Pasty Stout (Imperial / Double)
Illatra vanilia es melasz. Izre vanilia, porkolt malata, kave, etcsokolade, sotet gyumolcs, melasz es bourbon. Lecsengesre vanilia, melasz.Vanilias kifli, dio helyett nemi alkoholos likorrel feldobva. Szajban kisse olajos es ugy egy deci utan kifejezetten arra emlekeztet, mint amikor az ember teleeszi magat vaniliaskiflivel, es a vanilia a cukorral finom retegben felrakodik az ember nyelvere. Alkoholt nemileg elfedi, de 15%on csodak nincsenek. Cserebe borszeruen szeles teste van.
Nagyon ajanlott. A 15! ("saffron bun") talan egy fokkal jobb, de ez lehet a koncepcio miatt is, mert erre tenyleg nem szamitottam.
-
looser
addikt
Én is vettem mindegyikből (IPA - Italian Pale Ale
-> ilyen is van!) de még nem mertem inni, mert szombaton oltottak be az elsővel. Még egy hetet várok. -
-
olloczky
senior tag
A lidlös akcióban vettem pár sört. Eddig a Budapest meggyese és a Szentandrási Laza morál csúszott le. A meggyes eléggé lightos volt szerintem, bár nem is az én világom
A laza morál kifejezetten ízlett, bár session ipa létére eléggé megborult a komló benne. A többit majd a napokban megkóstolom
-
looser
addikt
Engem mindenki komolyan vesz :'(
Szeretem ilyesmikkel feldobni a beszélgetést
Kerestem a minap egy filmet, amiről valakivel leveleztem pár éve és a "soul" szóra kerestem rá (Southbound a címe egyébként, meglehetősen alulértékelt horror, szerintem) és a kereséskor feljött egy szintén 10 évvel ezelőtti levelezés, akivel váltottunk pár szót és úgy tűnt, ő is örült. Na ezért csinálom 

-
-
looser
addikt
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Azért a Luckies-tól erősen messze, bár az sem volt túl jó eresztés.
Ebben a kategóriában / árban szerintem a Legenda - Dublin Memory egy nagyon jó alternatíva.
-
Aranypatkány
tag
Szarvasi kotyogós - kávés dark ale. (vagy stout?)
Meglepően finom. Inkább édes, cappucinós mintsem kesernyés, erős. Sparban 400 forint, ennyiért nagyon jó vétel! Kicsit olyan mint a BYM Luckies.
-
törölt tag
válasz
looser
üzenetére
Na jó annyira nem.

Viszont ár arány alkoholfok érdekében előnyben részesítem a Cseh, Német söröket.
A kávéval is a közép árfolyamon mozgok.
Van itt Fehérváron a Beerálló ott sokat szoktunk kóstolni mindenféle sört, de sokszor nem értem miért kerül annyiba, mert annyit nem ad hozzá.
Ez van nekem az 1500 forintos bor is olyan mint a 10000 forintos.
Apámmal ezzen sokszor össze is kapunk mikor leszólom a bort amit iszunk.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Amundsen - Dessert In A Can - Peanut Butter Caramel Crisp Jam Doughnut
Ez egy elég komoly tétel volt. Illata, íze olyan mintha Baileyst innál, alkohol nem érződik, szénsav is minimális, hab 0. Lecsengése durván mogyorós-karamellás-barack dzsemes. Kicsit talán lehetne sziruposabb, de így is kiváló sör. Keserű íz abszolút nincs. Inkább karácsonyra, hideg időszakra való sör, nyárra grill mellé nem annyira, bár ki tudja

-
looser
addikt
válasz
jookomak
üzenetére
Bakker, tényleg
Akkor együtt voltunk Csakában? Jók voltak ezek a "zár a csaka, át a hopába" esték... Bár én nem bírtam sokáig, általában 9-kor már hazafelé mentem, nem másik vendéglátóipari egységbe 
Arra emlékszem határozottan, hogy annyira sűrű, tömény valami volt, de mégis malátásan édes, szóval nem csak agyzsibbasztóan keserű volt, hanem szirupos is egyben. Zseniális. Az a két deci eltartott vagy fél óráig. Az első RIS élményem, az Angry Beast hasonló volt, el sem hittem, hogy ilyen csoda létezik. -
looser
addikt
válasz
üzenetére
Most komolyan? Ennyi? Szívünket, lelkünket kivitázzuk a topictárssal és akkor neked csak annyi kell, hogy keserű legyen? Ide se jövök többet...
No offense, csak a kávés topicban úgy tűnt, ennél valamivel komplexebb az ízlésed. Elképesztő mélységek és magasságok vannak itt is, sőt. A topic közönsége pedig eléggé változatos, de biztosan tudnak ajánlani neked. A belgát mindenesetre nem ajánlom, nem keserű, inkább édes, de a Pilsner Urquell-t igen meg a Green Zone ipát is. A német lagerek is keserűbbek, a DAB, Radeberger, Warsteiner gyakran kapható. Hajrá, izgalmas világ ez 
szerk.: ez jött szembe fb-n, még jó, hogy nem zengtem ódákat a lágerekről
Valahol ijesztő...
-
looser
addikt
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Ne haragudj, őszintén sajnálom, ezzel nem akartalak bántani vagy trollkodni, bírálni a gyűjteményed, a szenvedélyed. Úgy érzem, itt érhettük félre egymást, mivel továbbra is 500 Ft alatti sörökről van szó. Ez egy 800ft/0.75l-es darab, ezért sorolom ide. A teáltalad említettek 2x ennyibe kerülnek és valóban jobbak, de nem ugyanaz az árkategória. Továbbra is azt gondolom, hogy nyugodtan próbálja ki az összes LIDLIS hétfőtől kapható sört (Green Zone és Tropical Swinger ipákat mindenképp) mert ízvilágban már iránymutató tud lenni és bevezetésnek, rákattanásnak is kiválóak, szerintem. Ahogy a hatos pakkot is ajánlom, a Bornem Dubbel, Tripel és a GD 9000 szerintem különösen jók.

-
[CsuCsu]
őstag
válasz
looser
üzenetére
A tekintelyes mennyisegembol nem ajanlok sort szinte senkinek, mert ugysem tudja beszerezni, boltban nem is kaphatoak, meg joreszuk mocsok draga. Szoval ezt nem erdemes ide keverni.
A La Trappe, Rochefort, Westmalle, stb viszont nagyon konnyen beszerezheto, nem kifejezetten draga, es korbehugyozza a Leffe, Grimbergen, Piraat, stb soroket. A Mort Subite pedig a lambic teren ugyanaz, ami az Arany Aszok a lager teruleten, ezert nem ajanlom. Sok koze nincsen egy valodi kriek-hez. Meg lehet inni, csak a helyen kell kezelni.
-
proci985
MODERÁTOR
-
looser
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Az elsőt nem ismerem, de keresni fogom, köszi! Nem helyi nálatok ez a sör? A Jozint meg mintha beszéltük volna nemrég, Kővári mester főzte az egyik (utolsó?) Főzdefesztre. Tényleg jó volt. Szerintem még az Ogre is igen jó a hazai kisüzemiek közül.
(#23103) [CsuCsu]: hirtelen összezavarodtam, azt hittem, a Marston's EPA-ból indult a dolog (amire 3,25-öt adtam) de most látom csak, hogy az Abbaye de Vauclair Impériale-ról van szó. Erre egyébként 3,5-öt adtam; nekem pl. pont egy relatív kommersz belga a kedvencem, a Corsendonk Agnus Dei. Más. Ha jól emlékszem, te pont nem kommersz (árú) sörökből raktad össze azt a tekintélyes mennyiséget, nem? Ezzel csak arra reflektálok, immár kimondva (bár a camembert-es példával már akartam jelezni), hogy nem lehet tudni, ki mennyit tud szánni erre a hobbira (életmódra, érzésre, kattanásra...) és ezért, csakis ezért javaslom, hogy kóstolgasson. Jól néz ki az a belga, nem túl jó, ebben az árban vannak jobbak, mégis azt gondolom, mehet bátran a Leffe, Grimbergen, Mort Subite (talán ezeket mind a Borsodi karolta fel?...) mert ezzel is szélesedik a nézőpont. Nagyanyádnak is igazat kell adjak, de nálam a "minden szar, ami szembejön" annak a léce alacsonyabban van

-
[CsuCsu]
őstag
válasz
looser
üzenetére
A szupermarketes sorospolcon is vannak ertelmezheto sorok. A nagy reszuk valoban nem az, de tobbnyire van ertelem egy nagyobb Spar / Auchan polcain. Egyebkent akkor nyilvanitok velemenyt, ha megkerdeznek. Fent megkerdeztek, mi a velemeny arrol a sorrol. Valaszoltam is, hogy nem erdemes foglalkozni vele, es megjegyeztem hogy a szep csomagolas nagyon megteveszto tud lenni a belgak eseten.
Ha en minden elerheto sort kiprobalnek, amit meg nem ittam, mar reg uj majra varnek a listan. Nagyon gyorsan jonnek az uj sorok, egyszeruen nem lehet tartani. Szelektiv kell legyek. Igy is van 200 uveg sorom, amit inkabb lejjebb szeretnek tornaszni, mint sem feljebb.
-
Dilikutya
félisten
válasz
looser
üzenetére
Jellemzően a craft lager nem tud olyan ár/érték arányt hozni, mint egy jobb cseh vagy német nagyüzemi. Bár lehet azok se klasszikus Heineken méretű nagyüzemek. Mindenesetre ami craft magyar lagert ittam, ízben sem hozta egy jó cseh szintjét. Kivéve:
Aranyhegyi Világos
Jožin Z BažinEzek zseniálisak, a fesztiválos árukat sem sajnálom, bármikor innám mindkettőt. Kár hogy a Jožin Z Bažin-hoz csak egy évben volt szerencsém pár napig, de nem igazán megy a felejtés.

Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

regebben sokat jartunk oda, de eleg draga hely