Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Spar-ban: Monkey Temple (Mad Scientist) - én ma láttam először.
Dive ever, work never.
-
jsk
senior tag
válasz Jhonny06 #21898 üzenetére
Igen, bezártak. Az árazás alapján teljes mértékben a külföldi turistákra építettek. Nincs turista, nincs bevétel. Magyarok max. a kajáért mentek oda. Komoly külföldi főzdék csapfoglalását sem sikerült ide szervezniük. Ha minden igaz, akkor Mad Scientist taproom lesz a helyén.
-
Jhonny06
veterán
A Brewdoggal mi történt? Most láttam Facebookon, hogy bezártak végleg. Ennyire betett a COVID? Sajnos egyszer sem jutottam el.
-
looser
addikt
Eljárogatok edzeni (konditerem, lightosan) és néhány hónapja rákaptam arra, hogy az edzést követő szauna végén egy alkoholmentes sört elfogyasztok. Vannak "jobbak", mint pl. a Heineken 0/0 vagy a Dreher 24, de most belefutottam a Pennyben egy Königsbrau alkmentbe. Rettenetes kritikákat kapott, de egy tálcával elhoztam, általában kitart a következő akcióig (130->100-ra szokták leértékelni a szupermarketek a sajátmárkás alkment söreiket), kíváncsi vagyok, mert igazából a sima csapvíz is állati jól szokott esni, ha még egy kis íze is van, akkor részemről oké. Már túlvagyok pár -brau -berger variánson, különösebben egyik sem volt rossz, főképp íly felfokozott állapotban. A Cloudbreaker micro ipájánál is alacsonyabb alkohollal még beleférne, ízben főképp, árban már kevésbé. Tényleg, ilyesmit készítenek valahol a világban?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Aranypatkány #21889 üzenetére
Ez egy erdekes kerdes. A sor nem romlik meg, csak elvezhetosegebol veszit. Abbol a szempontbol nem problema, hogy egy NEIPA egy ev mulva is fogyaszthato mindenfele kovetkezmeny nelkul, csak a komlo kimegy belole. A problema az, hogy sokan azt gondoljak, a szavatossagi ido lejarta elott teljes erteku termeket kapnak, ami nem igaz - foleg gond ha teljes aron aruljak. Azert nem rak ra senki 4 hetes szavidot, mert akkor torvenyileg meg kene szabadulni tole a lejartakor, ezt pedig a legtobb uzlet nem meri bevallalni. Igy a fogyasztok informaltsagara utaznak.
-
Dilikutya
félisten
válasz Aranypatkány #21889 üzenetére
Szavatossági időt mindenképpen fel kell tüntetni. A palackozás/főzés ideje meg ugye opcionális, sokan nem is tudják, mi a jelentősége. Persze ettől még elférne a dobozon.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Hoegaarden-t szeretnék venni, nagyobb multikba van?
(tegnap hibátlan kombót adott a sake-val. Még másnaposan is kívánom és indulnék érte) -
Aranypatkány
tag
Nektek már eszetekbe jutott, hogy vannak sörfőzdék, akik a "minél hamarabb megivós" sörökre, gondolok itt a NEipára nem a CANned dátumot írják rá, hanem a "szavatossági időt," akár egy évre rá a főzés után is? Ez így hiteles lehet?
És ezt problémának tartjátok vagy nem?[ Szerkesztve ]
-
kökény
aktív tag
válasz Aranypatkány #21887 üzenetére
Csak azok a Finbackek nyár eleje óta ott vannak, szval lehet nem annyira frissek már
-
kökény
aktív tag
válasz Aranypatkány #21878 üzenetére
Nekem bejöttek, jsk jól mondja, rendelj a bereta oldaláról HH, Beretát Owlt stb meg van ott Deya, Wylam, CW és a többi
-
crocy
tag
ez a [Ride the Vibes] csaprol nekem izvilagilag tökre bejön.
tudtok vmi hasonloat ajanlani? -
jsk
senior tag
válasz Aranypatkány #21878 üzenetére
Változó. Amiket ittam 3.75-4.25 között. Különösebben nagy energiát nem érdemes beleölni a beszerzésükre. Mad Scientist szint.
Érdemes figyelni a román Bereta webshopját. Ott fent szoktak lenni a friss főzetek.
-
Aranypatkány
tag
Hop Hooligans sörök milyenek? Főleg az IPA-k és egyéb szétkomlózott főzeteik érdekelnek...
-
-
[CsuCsu]
őstag
válasz kökény #21872 üzenetére
Ha saison-re gondolsz, eleg nagy a szoras. Van olyan, amit kiontok, van amit pedig imadok. Itt is tobbnyire az a szituacio, hogy ami jo hordoban volt es hagytak erni, az finom. A Hill Farmstead leghajpoltabb sorei saison-ok (Ann, Art, stb) peldaul. Europaban talan csak a Mills Brewing es Burning Sky csinal figyelemremeltobb saisont, a tobbi kuka. Nekem epp most jon par uveg Side Project top saison.
@Dilikutya
Az a BYM jo sor es siman hozza a UK kozepvonalat, foleg azon az aron. Csak sokan nem allandoan ugyanazt akarjak inni, hanem uj dolgokat probalni, es Magyarorszagon nem sok egyeb valasztas van, ami hozza a BYM szintet. Kulfoldi (nyugati) arazast egyebkent ezert szoktam vedeni - kulfoldi koltsegekkel (munkaero, berlet, stb) keszult cucc attol meg nincs tularazva, hogy a hazaihoz kepest dragabb, es ugye IPA teren tobbnyire UK/USA viszi a zaszlot, ha a BYM mar unalmas.@Aranypatkány
Nekem eddig osszvissz egyszer volt olyan sorom, ami serult, egy random EU webshopbol. Pedig nalam sok csomag megjar. Amikor USA-bol jon a cucc, en megkovetelem a styrofoam csomagolast. Ha tudod kitol rendelsz es ok hogyan csomagolnak, nagyobb annak a kockazata, hogy ellopjak / elvesztik a csomagot, semmint osszetorik. De az is ritka, ha nem valami lof*sz futart hasznal az ember.[ Szerkesztve ]
-
kökény
aktív tag
Valaki kóstolt már farmhouse ale-t? Kinek mi a véleménye erről a stílusról? Aztán én is leírom, hogy mit gondolok róla
-
jsk
senior tag
válasz Aranypatkány #21868 üzenetére
Nekem eddig mindig minden rendben megérkezett, de megértem amit írsz. Üvegesnél én is parázok. Viszont most már ritkán rendelek. Magyar srácoktól vásárolok, mert így nincs kockázat a részemről.
-
jsk
senior tag
válasz Aranypatkány #21866 üzenetére
Nem tudom még, talán a hétvégén megiszom. Most a Lupo Lab-ot ittam. Nem volt rossz, de nem is kiemelkedő.
Az a baj, hogy már annyi mindent ittam/ittunk, hogy már okoz földöntúli örömet egy átlagos EQ, pláne közel 5000-ért.
Talán majd ez: Other Half Triple Motueka Chroma vagy ez: Other Half HDHC Can't See Me
Mondjuk az árukat ezek sem fogják megérni. Úgy, hogy az egyiket már én is harmadolom két kollégámmal. Csinálok nekik egy gyenge 9%-os átlag alkoholtartalmú kóstolót Jöjjön vissza egy kis pénz.
-
jsk
senior tag
válasz Aranypatkány #21864 üzenetére
A Csakában nem csak 4 féle van? BS-ben 8 féle. Ugyanazok. Szerintem rendeld meg a Fluctuationt, a többi nem éri meg az árát. Ma ittam az egyiket, max. 4-es.
-
jsk
senior tag
válasz Aranypatkány #21862 üzenetére
Július közepe.
-
Aranypatkány
tag
Mikori CAN-ek amúgy a Beerselectionos EQ-k?
-
looser
addikt
Éppen a BYM Evermind-ját van szerencsém fogyasztani. Ez a sör 1000Ft/0,3l. Döbbenetesen jó darab és ez az ár tökéletes. Erre gondolok, amikor károgok itt az árakról.
-
lektaab
újonc
válasz kökény #21856 üzenetére
éppenhogy megelőztél hasonló véleményen vagyok én is
BYM-ot én csak csapról szoktam kóstolni, mert ekkora fanuk nem vagyok, hogy vadásszam a vásárlási lehetőségeket Népszerűek, mert nagyon juicy, a legkezdőbb ízlelőbimbók is értékelni tudják, de nekem egy kaptafa eléggé.
Az EQ-nál intenzív volt végig a mango/ananász íz meg az illat, ahogy melegedett új karaktereket mutatott, és az is nagyon kellemes volt, nem esett szét egyáltalán. Alkohol nem érződik benne, és veszélyesen könnyen csúszik
Ár értékben ezt nem érdemes nézni sztem, egyet megkóstoltam, a többit majd a haverok elmesélik milyen volt -
kökény
aktív tag
Igaz nem tőlem kérdezted,de leírom a szigorúan szubjektív magánvéleményemet.A EQ this is strata egy korrekt/jó főzet, a strata komló jellegzetességeit szépen mutatja.BYM-al összehasonlítva jön a kérdés, hogy melyikkel?Mert nálam egy Bright Liestól jobb az EQ, de egy ten/eleven-nél már elgondolkoznék, és ha a sokat előcitált ár/érték arányt vesszük, akkor nincs kérdés, BYM a jó választás, de ezeket az amcsi söröket sztem nem azért vesszük meg, hogy utána le tudjuk azt írni, hogy nem jobb egy magyarnál, hanem örülünk, hogy kapni nálunk is és elmondhatjuk, hogy kóstoltunk egy top amcsi főzdétől(most abba ne menjünk bele,h amcsiba mennyire top v nem top az EQ) Egyébként, hogy almát az almával hasonlítsam össze, akkor pont nemrégiben ittam Deya saturated in Strata-t, nos attól nem jobb az EQ, sőt... és ott 3000 vs 5000 forint
-
Dilikutya
félisten
válasz #49155328 #21846 üzenetére
Perlenbacher szerintem betonszar sör. Mindegyik, amihez volt szerencsém. Hiába olcsó, ami szar, az szar, árában is.
Argus is 1-2, ami iható.
Lidl saját márkást csak a kraftokat szabad venni, 300 Ft környékén azok viszont jók, IPA, APA, meg az angol ale is. Utóbbi nekem különösen tetszik.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
jsk
senior tag
Egy srácon keresztül, akinek van kint kapcsolata. Az árak szállítással együtt:
Cloudwater - A Path Untravelled 4200 HUF
Boundary - HR 3400 HUF
Cloudwater - Persistence Is Utile: Bitter Chocolate Edition 4500 HUF
Cloudwater - Black Is Beautiful 4400 HUF
Cloudwater My Continuous Improvement #3 Blueberry & Maple Syrup 4900 HUF -
Aranypatkány
tag
Ha már Lidl:
5 Erdinger Festweissbier (5,7%) + 0,5l pohár 2400-ért!
-
törölt tag
Tegnap a drága feleségem meglepett két doboz Festbierrel a Lidl-ből.
Nem vagyok egy sör gourmet, megiszok minden szart, de ez kifogott rajtam.
Valami borzalmasan édes,savanyú mosogatólé féle lötty volt.
Már értem, hogy a németeknél miért 37 cent az ára.Holnapra is vár egy egy tuti finomság
Lehet jobban jártam volna két üveg Almdudlerrel.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz Aranypatkány #21840 üzenetére
A Beerside-ra már egy jó ideje alig töltenek fel valamit, kicsit elkényelmesedtek. Vagy csak tényleg gyenge a választék mostanában.
-
L4D1K
őstag
-
jsk
senior tag
válasz Aranypatkány #21842 üzenetére
Lehet, hogy ott nem lesz. Már felrakták volna. Igaz, elég kényelmesek. Múlt héten szerda este rendeltem tőlük. Ma sikerült kiszállítaniuk... Amúgy már nem az MPL-lel szállítanak, hanem a GLS-sel, de kérheted ott is GLS csomagpontra.
Közben ma érkeztek meg ezek a finomságok:
Cloudwater Persistence Is Utile: Bitter Chocolate Edition
Cloudwater A Path Untravelled
Cloudwater Black Is Beautiful
Boundary HR
Cloudwater My Continuous Improvement #3 Blueberry & Maple Syrup -
Aranypatkány
tag
válasz EmptyParadox #21841 üzenetére
Nekem is. Már csak az MPL miatt is (levihetik a postára, ha nincsenek itthon)
Tessék szépen felpakolni a webshopba!
https://www.beerside.hu/Amerikai_sorok.html
-
EmptyParadox
senior tag
válasz Aranypatkány #21840 üzenetére
Hú, igazad van, oda is jött. Pedig, tőlök még ideális is a rendelés (számomra legalábbis).
-
Aranypatkány
tag
válasz EmptyParadox #21839 üzenetére
Nem. Beerside-ra. Hops és Beerside egy tulaj, ezért furcsa, hogy Beersideon nem találom ezeket a söröket.
-
EmptyParadox
senior tag
válasz Aranypatkány #21838 üzenetére
Beerselection-re volt az utalás, szerintem.
-
[CsuCsu]
őstag
-
looser
addikt
Bocs srácok, igazán, de ebbe azt hiszem sohasem fogok tudni belenyugodni. Elfogadom, nem nekem főzik ezeket. Ettől függetlenül izgat; nem beszélnék (írnék) róla, ha nem így lenne, de ezek messze eltávolodtak attól a határtól, amit sörre költenék.
Csucsu, ez a feltételezés azért meredek. Attól, hogy petpalackba csapolnak valamit, attól még nem biztos, hogy nem friss és ki akarják szórni. Az az oldal igyekszik naprakész lenni; sok helyütt sikerül is, magam csak ámulni járok oda :-)
Nem kételkedem az ezirányú ismereteidben, sőt. Látni, hogy naprakész vagy a témában. Egyszerűen csak nem értem, hogy miért nem legfeljebb előállítási áron de inkább alatta vagy ingyen adják a sört, amit feltehetőleg szintén ingyen szállítanak Európába. Hát nem a vevő a legfontosabb? Egy vállakozás erról kellene szóljon, hogy a befektetők pénzét szép lassan felélik, hogy a végfelhasználó a legjobban járjon. Totál érthetetlen...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
[CsuCsu]
őstag
válasz looser #21829 üzenetére
Az az ar meg az USA-ban is kiugroan alacsony. Egy doboz Other Half (440ml) alapesetben $4.5-6 a fozdebol, beleertve azt a sort is. Gondolom az a csapolt mar veszitett a frissessegebol, es ki akartak szorni. Szoval azert maradjunk a realitas talajan. Az (elvileg) hutott import es szallitas, a disztributor, magas europai adok mind megnyomja.
De ne menjunk ennyire messzire. Egy jo angol DIPA is £4.5-6, kozvetlenul a fozdebol, TIPA sokszor £8. Ez van, ezek az europai arak, europai munkaerokoltseggel - amerikaban olcsobb a munkaero es a komlo is egyebkent, mint NY-Europaban.
A BYM tud relative olcso sort fozni, mert ok magyar koltsegekkel dolgoznak. Angliaban a berlemeny es munkaero mind mocsok draga, es a jobb fozdek kifejezetten nem szeretik kizsigerelni az alkalmazottaikat.
Szoval, egy europai fozetert is mar 3-4000 Ft / doboz a realis. Aki nemcsak hazait szeretne inni, annak ehhez hozza kell szokni. A magyar arszinvonalat folosleges vizslatni kulfoldi termek eseten.
(FYI ez az Equilibrium szerintem sem er £11-12, amennyiert UK-ban is megy - Cloudwater £8 korul hozta be oket, es amugyis jobbat veszek helyi sorbol, olcsobban).
[ Szerkesztve ]
-
jsk
senior tag
válasz looser #21829 üzenetére
Annyit tényleg nem ér, de egész Európában kb. ennyibe kerül. Végigjött az egy kereskedelmi láncon az USA-ból. Mindenki rárakta a maga hasznát. Menj majd el a Hopába a héten (ma kerülnek fel csapra), ott lesz csapon is többféle. 2400-2700 Ft a 2,5 deci.
Hopsba ne menj, ott valami 4200 Ft a 0,33.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Hú...lehet, hogy fogtechnikus vagyok, de az 5000 Ft-ot kissé sokallom. Még felennyiért is úgy kóstoltam volna meg, ha valakivel felezhetek. Erősen túlzónak érzem ezt az árat. Nyilván minden annyiért megy el, amennyit fizetnek érte, nekem ez messze határon túl van. Linkeltem egy tavaly óta nem frissülő oldalt, az az ár tökéletes. Ha annyiért tudnak egy ilyen értékelésű sört főzni, akkor ez így...sok.
-
Dilikutya
félisten
válasz Freddycom #21820 üzenetére
Szerintem a legendás hírű bambergi füstös után a zirci... Nekem nagyon nem jött át, mit is akarnak Zircen, talán egy sörük volt, amire azt mondom, innám máskor is.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
jsk
senior tag
Megérkeztek az EQ sörök mindenhová a Hopsba, Hopába, BS-be.
-
tag
válasz looser #21811 üzenetére
Wavelengthet kóstoltam, semmi extra
Fluctuation-t sokan dicsérikA többi az meg vegyesen van, 3,5-4,2 között untappden, ki éppen hol és melyik dobozból itta.
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
LógaGéza
veterán
válasz lektaab #21809 üzenetére
Már megjártuk tegnap este. Nekem egy kicsit csalódás volt, ugyanis tényleg meg akartam kóstolni egy jó stoutot csapról, de egyáltalán nem találtam. Ami esetleg szóba jöhetett volna, az a B Bop chilis-csokis portere, de az meg nem nagyon tetszett. Még a KőbányaX Catacombs is csak dobozban volt.
Kóstoltam a Monyo Andromedát, nekem ízlett - mikor odaértünk, akkor nem volt, de utánna egy fél órára rá lett, szóval érdemes figyelni az ilyet.
Ezen felül ami ízlett, az a B Pop Dilla, és a Hazy Queen, a Monyo Mango Margaret szerintem túl savanyúra sikeredett. Más, topikban ajánlottak pedig nem voltak sajnos."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
LógaGéza
veterán
Megyünk ma ki mi is a Sörfesztiválra, megnéztem a sörkínálatot, és hát kb ijesztő mennyiségű lehetőség van egy kvázi-kezdő (mint én) számára. Az Andromeda-t meg fogom kóstolni, ami biztos - viszont nekem a stoutok nem nagyon jöttek be, ami talán valamennyire ízlett, az a MS New York Mocaccino, de lehet azért van ez a egész, mert nem ittam még normális stoutot. A kínálatból ha választanom kéne egyet mit lenne érdemes megkóstolni, az édesebb vonalat követve?
IPA-k nem a kedvenceim, egyszerűen nem jön be a keserűbb vonal, de pl a Fehér Nyúl Rafa ízlett, mert az inkább savanykás volt.
Valamint lager vonalon tudnátok valamit ajánlani innen? Tényleg el lehet veszni a nagy kínálatban."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
kökény
aktív tag
válasz [CsuCsu] #21800 üzenetére
Ja, azt olvastam, nem tetszett nekik, hogy kicsit lehúztuk az amcsi söreiket Egyébként Beerrepublic is Airshiepped-el harangozta be az EQ-kat, most ez a divat, ennyi repülő nem is jár errefelé
Nekem elég volt az a pár EQ, amit kóstoltam, megrendeltem a Penticheket, Track stb-t, meg jön újabb Monkish/Electric,OH,Hill FS kóstoló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest