Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CsuCsu]
őstag
Azt jo lenne tudni, hogy nemet vagy UK fozes. Bar ekkora ceg eseten nem kene sok variancia legyen. Egyebkent visszabb vettek a komlozasbol evekkel ezelott.
Magyarorszagon ez a sor nem szamit olcsonak, de egyebkent is majdnem 2x annyiba kerul, mint UK-ban, szoval nem csodalom. Ennyiert en sem vennem, er max 300 Ft-ot hazai viszonylatban. UK-ban sem a kemenyvonalas craft IPAkkal versenyez, amikbol a jobbak rohogve korbehugyozzak, de 3x annyiba is kerulnek minimum.
-
válasz
Dorian
üzenetére
7kor mentem le lidibe és 4-5 karton brúdog volt kirakva.
Nna megpattintottam. Próbálom úgy leírni a véleményem, hogy ne gázoljak senki lelkébe. Szerintem egy nagyon túlhypeolt teljesen középszerű sör. Komolyan mondom a 200 forintos Duff sört többre értékelném mint ezt. De mivel nem vagyok IPA fan így a véleményem valszeg kevésbé számít. Én erre a sörre untappd pontozást figyelembe véve maximum egy jóindulatú 3 pontot adnék.
-
zoli03
őstag
Dreher Szilaj Meggy: hát ez nem sokban különbözik a többi meggyes sörtől. Pont akkor lenne jó, ha nem édes lenne, hanem savanykás, mint a Mort Subite, de ez is inkább édeskés, de legalább nincs élesztő íze. Szerintem még egyet veszek és csinálok egy összehasonlító tesztet a Pécsivel a és a Sopronival, de ezen kívül pénzt nem fogok érte adni, az biztos.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Ha csütörtöktől van az akció, akkor csütörtöktől van ott az áru is, ez nem így működik, hogy rá kell számolni..
Ha valamit nem találtál meg az akció kezdetekor, akkor az már elfogyott és nem azért nem volt ott, mert még nem rakták ki.. -
zoli03
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Lidlben sosem volt így. Sokszor már előtte nap ki szokták rakni (szerdán).
-
looser
addikt
Szia, mindháromból 1-1 darabot örömmel vennék :-)
No memories hihetetlenül jó volt.ONLY MEMORIES IPA 7.1%
LUCKIES Coffee & Vanilla oatmeal stout 6.2%
Candy Flip Strawberry Milkshake DIPA 7.6% -
L4D1K
őstag
Igazat megvallva, du 3 kor ittam és akkor már túl voltunk 5 sörön plusz egy Lasertag-én
Saját söröm megveri bármikor. Nyári nyalókának amúgy teljesen jó, kb mint a Soproni verziója.@Nunder IPA-juk is csúszott, nyáron hülyére fog fogyni csapról ha tesznek alá vmi értelmes marketinget.
@Mindenkinek:
Nem szeretnétek rendelni megint BYM-tól? Csináltak egy coffee stoutot
meg egy epres milkshaket is 
-
jookomak
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Rég nem ittam hobgoblint, múltkor találtam kétfélét (red ale és blond ale) az itteni aldiban, 1.25 fontért a fél literes, és azt kell mondjam, ennyi pénzért hibátlan mindkettő. Épp, hogy drágább, mint a nagyüzemi lagerek, de azoknál sokkal jobb.
Jelenlegi brewdog árak szupermarketben: 4 doboz 0.33-as 5 vagy 6 font. -
sörsámán
újonc
Mennyire van mű íze ennek a Szilaj Meggynek? Olyasmi mint a Soproni féle meggymárka? (egyébként azzal személy szerint nincs bajom gyerekkorom balatoni nyarait idézi
) -
válasz
Jhonny06
üzenetére
Hát hallod nem tudom mennyit hozhattak a múltkor, de én 1 árva darabot nem láttam pedig időben mentem le.
F-ECT$ : passz, lehet behúzok egy pakkot kóstolni, nekem a múltkori Duff is tökre ízlett, azóta vettem még 6 dobozzal, 209 ft egyébként nem 290 ahogy írtam korábban. -
-
Srácok csütörtökön irány a lidi [link]
-
-
-
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Felénk ilyen nincs, meg pl. Szolnokon nem hozzák ki az ilyen lórugásokat, imperial stout nem igazán szokott lenni, de az átlag így is 6-7%, nyilván becsúszik pár könnyű savanyú meg búza, session IPA, craft lager, viszont ott vannak a komolyabb IPA-k, erősebb savanyúk, IPA vonalon simán van több 9% körüli tétel is. Bár az is igaz, hogy egy IPA bármilyen is, itatósabb melegben, mint egy testes, neadjisten édesebb imperial stout. Pastry vonal meg korsó számra ihatatlan ilyenkor, de szerintem 1-2 kortynál többet nem viselnék el belőle.

-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Soros fesztivalra en asvanyvizzel es briossal megyek ami felszivja a 15%-os imperial stout-okat. Hazafele kizarolag Uber jatszik (vagy a maszas ha 300m-en belul van
). Voltam NY-ban Pastrytown fesztivalon, ahol szerintem az atlag alkoholfok 12% korul lehetett. mindenki BA imperial stout-tal jon. -
Dilikutya
félisten
Mi sörös fesztiválra úgy megyünk, hogy kb 10-11 km-re van tőlünk. Mivel többnyire jó idő van, olykor még annál is jobb, bringával megyünk, így nem kell utolsó buszhoz igazodni, taxira költeni, mindenki sofőr és ivós utas is egyszerre. Viszont amikor ilyen párás 30 fokban kora este betekersz a városba, és ott az aszfalton van a buláj, az első sör bármi is legyen, gyakorlatilag felül befolyik, a hátamon meg egyből ki. És ugye ilyen helyen az ivósör klasszikus és posztmodern felfogású változataival se nagyon találkozni.
Akár még 3 is becsúszhat az első órában.
Ilyenkor van az, hogy elkezdem az üres korsóimat egymásba pakolni, és éjszaka már csinos kis toronnyal egyensúlyozok, ami mind masszív kraft volt. 
-
L4D1K
őstag
Én akkor itt csendben pislogok egy sort. Nagy melegben, főleg ha menetelés volt, vagy fesztiválon vagyunk koncert után, 2 korsó lager simán lemegy egy óra alatt.
Viszont dipa /tipa-hoz nekem is kell egy óra. Imp-stoutoknál dettó. Plusz víz.

-
pvt.peter
őstag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Köszi a választ

-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Dániában is olyan szarok ezek, mint nálunk a horvát Carlsberg, meg a kukoricás Tuborg?
-
Aranypatkány
tag
Egy szó mint száz az átlag dán is bizony Carlsberget és Tuborgot iszik, vagy akár Royalt pedig lazán megengedheti magának a több 100 koronás kraftokat is
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány
üzenetére
ja, csak ne felejtsd el, hogy en svedeknel vagyok, ahol lehet 700 forintra atszamolva a Punk, csak eppen egy Löwenbrau is kb 600 (vagy a 3.5os Staropramen is), 500 alatt nincs ertelmes sor (az is kb a 3.5os Carlsberg), 350 alatt meg semmi.
egyebkent olyan 600 korul a Dead Pony Club volt meg tokeletes a celra, csak eppen nem kapni, a Tangerine dream meg erosebb es foleg izben rosszabb.
en irdatlan mennyisegu folyadekot meg tudok inni, foleg ha voltam edzeni is vagy meleg van, ugy meg egy Nebuchadnezzar is mar eletveszelyes, egy sor - egy viz korokkel is.
-
Jhonny06
veterán
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Szvsz az az ivósör, ami az adott piacon viszonylag olcsón megy (itthon kb. Soproni IPA árszint, UK-ban meg mondjuk Punk), tehát nem vág földhöz, ha megiszol egy nap többet belőle. Viszont ami fontos, hogy leginkább szomjoltónak iszod, tehát nem azért, mert ki akarsz próbálni valami újat. Pl. strandon, grillezéshez, stb., amikor bele akarsz kortyolni egy nagyot és nem annyira érdekel az íze, mert már ismerős. Rendszeresen fogyasztok különlegesebbnek mondott söröket, viszont nincs mindig rá igényem. A tópartra nem fogok levinni egy 3000 ft-os DIPA-t, mert ott az a lényeg, hogy gyorsan oltsa a szomjamat, egy komolyabb sört viszont lassan fogsz kortyolgatni, tehát nem is alkalmas igazán erre.
-
kökény
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Így van, azért eddig, ha valaki ivósört emlegetett itt a topikban, mindenki ugyanarra gondolt, még ha szubjektív is a dolog.Persze bele lehet mélyülni és kivesézni, hogy kinek, mi és értem is CsuCsu okfejtését,de semmi értelme.És van, aki ezekből is finomat szeretne inni, még ha lenyom 5-10 pohárral is egy nap alatt belőle, ezért kellenek az olyan ajánlások, mint a Primátor
-
looser
addikt
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Egyet kell értsek veled, de ez a fogalom valamikor a hazai "sörforradalom" kezdetén született, miszerint oké, hogy egy kisüzemi kísérletezik, de legyen neki olyan söre, amivel a nagyközönség (az általad említett 90% - <300Ft alatti sör) is megfogható, azután hátha belekóstolnak az extrább darabokba. Legalábbis felteszem, hogy ez volt a koncepció. Amennyit károgtam régebben, azért úgy tűnik, nem vagyunk elveszve, jó dolgok történnek kis hazánkban is, legalábbis sör téren

-
Dilikutya
félisten
Pedig a Miller elég rossz sör, akkor inkább egy Kőbányai.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Coronita meg egy jókora átverés a magyar piacon, különleges mexikói kukoricasörként eladják itthon a közép-amerikai Sopronit.
De a témához: ivósör részben objektív, részben szubjektív. Objektíven olyan sör (nem feltétlen nagyüzemi), amiből meg tudsz inni buliban, nyársaláson, vagy csak pár haverral egy szándékosan görbe estén dumálás közben 5-6-7...10 korsóval/üveggel. Délután 4-kor alágyújtasz a bográcsnak, csak mire megfő a kaja, megittál 4-et, és ez a nap nem arra van szánva, hogy este 8-kor fellőjék a pizsit. Szubjektíven is meg kell innod belőle 10-et, annyiért, amit rá tudsz/akarsz szánni. Van akinek ez a Tiszai Világos, van akinek a Punk IPA. Átlagosan meg a kettő között, a Drehertől a német import lágerekig, csehekig bármi belefér. De pl. egy stout, porter nekem nem ivósör akkor se, ha csak 5-6%, egyszerre abból az ízből nem kell több. Kivéve nekem pl. fesztivál, ahol ismeretlen sörök vannak, ott nincs mese, menni kell, küzdeni, kóstolni. Személyes tragédiám, és a főzdebuszos Zsófi is tudja, hogy fogalmam sincs milyen mérték az a pohár.
De ilyen esemény kevés van, ahol a 9%-os DIPA is ivósör lesz. 
-
kökény
aktív tag
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Egyáltalán nem fontos, nem mondott ilyet senki, sőt ez az ivósör kifejezést én itt olvastam először, mindenki más simán sörnek hívja, de kapaszkodj meg, mert van már a "mosósör" kifejezés is
Csak ne boncoljuk tovább, mert elbeszélünk egymás mellett, illetve nem akarod érteni amit írok, majd egyszer, ha hazajössz egy ivósör mellett megbeszéljük
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
kökény
üzenetére
Foglalkozni lehet barmilyen sorrel ezen a forumon, nem ez a mondandom lenyege. Te most definialtad, hogy szamodra mit jelent az ivosor - nagyuzemi cucc, amibol 5-8 uveggel le lehet tolni nyari melegben bogracs mellett. Ez elegge szubjektiv, es egy szuk ertelmezes. Sokunk szamara ez ertelmezhetetlen, mivel ennyit nem is akarunk inni egy alkalommal, illetve peldaul telen is iszunk, vagy nem nagyuzemit. Az, hogy kinek mit esik jol rendszeresen fogyasztani, sok mindentol fugg.
Ennek ellenere ugy jon elo allandoan ez az 'ivosor' dolog, mintha ez valami objektiv kategoria lenne, es ki lehetne jelenteni, melyik sor 'ivosor' es melyik nem, foleg ar alapjan, es ez alapjan vitat inditani. De ezek nyerhetetlenek, mivel mindenkinek mast jelent. Szamomra az az 'ivosor', amit az illeto rendszeresen fogyaszt, nem kulonlegessegkent. De valamennyire ez is szubjektiv definicio.
Azt is ismerem, hogy a magyar atlag mit iszik, es miert. Csak azt nem ertem, miert olyan fontos ez, ha csak nem a szomszednak kell sort ajanlani.
-
-
-
kökény
aktív tag
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Szerintem az ivósör az itt pont a nagyüzemi lagert takarja, de most már a nagyüzemi IPA-t is, amiből, ahogy írtátok, egy meleg nyári napon be lehet vedelni bogrács mellé, vagy szomszédokkal vagy kerti partin stb. olyan 5-8 üveggel/dobozzal.Átlagot azért emlegetjük, hogy legyen mihez viszonyítani.Ezért van ez a vonal itthon olyan 250-300Ft/fél liter körül meghúzva, hiszen a szomszédok, akik valóban csak szomjoltónak és beb@cni veszik, többet nem akarnak kiadni ettől az összegtől sörre.Az említett és ajánlott Primátor elég jó alternatíva, mert a többi 300 alatti lagert szerintem itt már mindenki oda-vissza kipróbálta/fogyasztotta.Múltkor én is ittam egy 7,5%-os Primatort, olyan teste volt, hogy csak na, de attól 2 után fejre állok
Ott volt a bitburger is az amcsi főzdével, de jó volt az is, de hamar eltűnt, pedig ezekre szükség van.Aztán egyszer azt mondjátok, hogy ez egy általános sörtopic és van helye a nagyüzemieknek is, máskor meg azt, hogy mit foglalkozunk a kommersz lagerekkel, mikor itt a topik látogatók egy szűkebb réteget képviselnek, "minőségibb/különlegesebb" söröket favorizálnak. -
jsk
senior tag
Mindenki leírhatja a véleményét, de nem kell a más véleményét szélsőségesen minősíteni. A személyes preferenciák döntik el ki mire mennyit költ. Valószínűleg a magyar átlag sörfogyasztók egyik fele sörre és cigire együtt költ annyit egy hónapban, mint én sörre. A másik felét meg nem érdekli mit iszik. Halok meg, amikor szürcsölik a Millert és a Coronitát a bankházból megfáradva hazatérő alkuszok, akik valószínűleg többet keresnek az átlagnál. Viszont lehet a rajtuk lévő ruha ér annyit, mint az éves sörfogyasztásom értéke
. -
[CsuCsu]
őstag
Ugyanez. Nekem 3 deci DIPA egy ora alatt fogy el, egy doboz imperial stout pedig 2 ora alatt tobbnyire. A kraft sorok kedveloi egyebkent bizonyitottan kevesebb alkoholt fogyasztanak atlagosan, mint a hetkoznapi sorivok, annak ellenere, hogy magasabb a kraft sorok alkoholfoka altalaban. Mas fogyasztasi kultura (es tarsadalmi reteg tobbnyire). En es a legtobb ember akit ismerek keptelenek vagyunk vedelni a sort, lassan fogy. A lager es pale ale is.
-
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Én pl azt sose értettem, hogy 1 adott sörből, hogy tudnak egyesek 5-6-8 korsóval meginni.
ráadásul a (számomra) mosogatólé kategóriát. Borsodi-Soproni-Dreher-Ászok stb
Ahányszor elmegyek sörözni mindig különböző söröket iszok. Amúgy igen, a topik az nem az átlagról szól hanem az utolsó 1-3%-ról. Ahogy pl a kávés topik sem a szarvasi+sárga csibóról szól.Btw, a MS NY moccacino még mindig egy stabilan jó milk stout, bár most mintha kicsit keserűbbnek éreztem volna. A nem túl magas alkohol miatt még nyári melegben is aránylag jól iható. De kétségtelenül jobban esik ilyenkor egy 8 fokra behűtött Pau búza.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
kökény
üzenetére
Az olcsosag szubjektiv. Jovedelemtol es fogyasztasi preferenciaktol fugg. Kozgazdasagtan 101. Nyilvan mast fogsz megengedhetonek talalni, ha adott ido alatt 10-et vagy 1-et akarsz elfogyasztani, meg azonos jovedelem mellett is, es en ezt hoztam fel peldanak. Aranypatkany kollega olcsonak talalta a Primatort 450Ft-ert. mert jo az ar/ertek aranya szamara. A Punk pedig egy mas tipusu sor magasabb alkoholtartalommal, nem igazan kene hasonlitgatni, izles donti el, ki melyiket inna. Punk-ot az iszik Angliaban, aki olcso IPA-t akar. Ez a Primator egy enyhen komlos lager.
Ez az 'ivosor' kategoria is olyan fura nekem. Honnan lesz valami 'ivosor'? El lehet belole fogyasztani 3 dobozzal egy focimeccs alatt? Vagy egy meghatarozott arszint? A ketto kombinacioja? Lehet viz helyett inni esetleg? Mi van, ha en 3 'ivosor' helyett egy doboz jo DIPA-t akarok egy atlagos delutanon? Penzben ugyanott vagyok. Akkor az nekem nem 'ivosor'? Teljesen szemely fuggo.
Nem ertem azt sem miert olyan fontos az 'atlag' allandoan, mint viszonyitasi pont, a szemelyes fogyasztasrol szolo dontesek kapcsan. Foleg ezen a forumon, ami szerintem nagyon nem kepezi le az 'atlag' magyar tarsadalmat. Idezet tavalyi cikbbol: "A legnépszerűbb sör továbbra is a világos (láger), ez felelt a boltokban eladott termékek 90 százalékáért. A második helyen 7 százalékkal a különböző ízesített sörök álltak, míg a dobogó utolsó fokára 3 százalékkal a búzasörök és egyéb termékek kerültek." Ebben a topikban tobbnyire ez az utolso 3 szazalek kerul kitargyalasra, amibe hozzateszem a nagyuzemi IPA-k is tartoznak. A magyar tobbseg olcso lagereket fogyaszt, pl Arany Aszok. Na, ha valami atlag, akkor az az. De miert szamit?
-
-
kökény
aktív tag
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Olcsó ivósörről beszélt Aranypatkány kolléga és Magyarországon, és átlagosan olcsóról,(ezért az kb 300Ft/0,5lityó) megint jössz szélsőséges idióta példákkal, meg persze tudom Angliában mindenki punk ipát iszik, hajrá, nagy tételben fogadnék rá, hogy ez a Primator anyós simán veri a Punkot
-
looser
addikt
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Nekem pont ennyi, legalábbis a szauna közben elfogyasztott alkoholmentes

A pennyben akciós most az Adelskronen alkment (meg még pár sör), szerintem szuper, jégbehűtve, amikor kijössz a 80 fokból... -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Borsodi IPA -t merre lehet talalni?
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
kökény
üzenetére
Mindenkinek annyi az ivosor, amennyit a jovedelme megenged. Ismertem olyanokat akiknek 100ft/5dl felett minden luxus volt.
@Aranypatkány
Attol fugg mennyit iszol. Akinek heti 2-3 dobozzal csuszik le, annak a Punk nem egy nagy ervagas. Mas elissza ennek az arat 2 nap alatt Soproniban. -
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Jaja
de ha magyar viszonyokat vesszük, akkor max 300 kb,árérzékeny a magyar níp. Én meg fogom kóstolni, köszi az ajánlást! -
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Az oké, de az olcsó ivósör nem 450Ft
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Azért 450 Ft/db, most lesz akcióba 400Ft. Csakhogy írtad, hogy olcsó... határeset, mármint az ára.
-
Dorian
félisten
Fehèr nyùl Rafa: Ez kafa! Persze aki szereti a friss üdìtő savanykás ìzeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Fly More Combo drón
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón szett - vadonatúj, garanciális
- Bezior X500 Pro Összehajtható elektromos összteleszkópos kerékpár
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- DJI Goggles 3 FPV drón szemüveg + Motion Controller 3 távirányító
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Cooler MasterCM 690 III 550W
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
helyette ráálltam a havi 60-80km futásra. Március óta áll a reptér kb 1.5 hete van munka. Nálunk se HO se 50% nem volt.
Bár olyan helyen nagyobb disznóságok is megeshetnek. 
Ha valamit nem találtál meg az akció kezdetekor, akkor az már elfogyott és nem azért nem volt ott, mert még nem rakták ki..
Saját söröm megveri bármikor. Nyári nyalókának amúgy teljesen jó, kb mint a Soproni verziója.
meg egy epres milkshaket is

.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ráadásul a (számomra) mosogatólé kategóriát. Borsodi-Soproni-Dreher-Ászok stb