Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Gondolom azert igy szuletett az elosztas, mert a nagyuzem alsoerjesztesre van optimalizalva, a Mad pedig jobban ert a felsoerjesztesu es adjunkt sorokhoz (kaven kondicionalas).
Van egy gyanum, hogy a megallapodas lelke valojaban nem is a sor, hanem hozzaferes a Dreher disztribucios lancahoz, mig a Dreher kap egy premium brand-et.
A lager lehet azert nem is fog csapra kerulni, mert nem akarjak, hogy csapon egymas mellett hasonlitsak az alap Dreher-hez, es a vegen kiderul, hogy alig van kulonbseg, az aron kivul
De azert remelem, hogy a coffee stout jo lesz, edesapam vegre kapna egy olcso sort ami fekszik neki.
-
F-ECT$
titán
Tegnap este lecsúszott egy Jam52: tényleg nem különleges, viszont nekem ízlett, simán veszek majd máskor is.
-
-
Dilikutya
félisten
Direkt nem is siettem este a fórumra beírni, azt hittem, már pörög a téma ezerrel.
Kíváncsi leszek.
Olvasgattam ezt-azt, nem derült ki, hogy melyik kinek az ötlete volt, pl. mit tett a Dreher a Mad-nél főzött stout-hoz, és fordítva. Mert azért komlózni a Dreher is tud, nem hinném, hogy technológiailag nincsenek képben, magasan a legjobb nagyüzem. Érdekesebb lett volna amúgy, ha a stout-ot főzik a Drehernél, a Mad meg bevállal egy lagert, nem is tudom, volt-e már nekik. -
jsk
senior tag
-
divot
veterán
Bizonyosan én voltam figyelmetlen, de csak úgy belefutottam, hogy a 066-os Hedon Charlie Firpo 899 forint az Aldiban.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
looser
üzenetére
Craft soros helyeken szinte mindig van 1 decis adag (4 oz), Other Half-nal biztos ugyanis ott jartam. Angliaban is 1/3 pint megy. Nekem is igy jon ossze a sok sor.
@Aranypatkany
A normalisabb fozdek teljesen jol elvannak elviteles rendelessel. A jenkik sokat pialnak otthon is. Akik megszivjak, azok a csaposok, pincerek. A sor fogy. -
Dhampir
félisten
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Lehet, hogy az erdei moonshine előállítása fog még inkább teret hódítani. (?)
-
Aranypatkány
tag
Szerintem az US főzdéket nem kicsit fogja taccsra vágni a válság, de ne legyen igazam. Megint kezdi sok állam a lezárogatásokat. Ezt a sörbiznisz is meg fogja érezni. Még egy ilyet mint ami március-májusig volt nem fognak kibírni. És ez már nem csak az átlag jómunkásembert fogja érinteni...
Persze egyelőre még nem érint sok területet a válság közvetlenül. Legalábbis EGYELŐRE és KÖZVETLENÜL. -
looser
addikt
válasz
kökény
üzenetére
OH-ról itt áradoztam, na nem kóstolás, csak vágyak szintjén

(#21283) [CsuCsu]: a beermenus.com eléggé naprakésznek tűnik, de olyan, mintha jelenleg sehol nem lehetne kapni a söreiket, még a saját városukban sem (Charlton, MA).
Szeretek inni, de ha kijutnék, jó lenne, ha lehetne 1-1dl-eket kóstolni, hogy mellette azért az ember észnél maradjon és fel lehessen fedezni a várost. Nem tudom, ilyesmire adnak-e lehetőséget a (brew)pubok. Így szépen végig lehetne kóstolni akár 100 sört is egy hónap alatt :-)
-
kökény
aktív tag
válasz
looser
üzenetére
Ne is mondd, tök olcsón jutnak hozzá a jó kis sörökhöz, Finback mire ideér 3-4ezer forint, OH, TH 7500-tól felfele , amcsi másodlagos piacon 7-8 dollártól indulnak(ipakról beszélek, többit nem vágom) Monkish 15-20 dodó, itthon ezek már 10 eFt felett vannak javarészt. Vagy beszállsz 1 decis kóstolókba, de az nagyon kevés, cserébe lekóstolsz egyszerre 10-14 darabot. Az a jó, mikor eu webshopba jön vmi érdekesebb amcsi, azokat jó áron be lehet húzni, ha kellően gyors az ember
-
looser
addikt
válasz
kökény
üzenetére
Durva, hogy a magyar fizuhoz képest is mennyire jó árban van amcsiban a craft sör, legalábbis egy része, gondolom ott is vannak kisebb batchek, különlegesebb darabok, de a Finback-re kerestem rá, az árlista mai. 16 oz = ~4,7dl (kb. 1500 Ft); oké, dobozos, nem csapról, de így is szuper.
-
kökény
aktív tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
King Sue-t és Pseudo Sue-t kóstoltam, nem nagy szám egyik sem, nem éri el az általad is kóstolt Finbackek szintjét.
Ahogy CsuCsu is írja, vannak ennél jobb angolok simán. -
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Angolok jobbak szerintem, amugyis altalaban kisse faradtan ernek ide a dinok.
-
[CsuCsu]
őstag
-
kökény
aktív tag
válasz
[CsuCsu]
üzenetére
Kicsúsztam a szerk. időből. Tudod nekem furcsa ez az OH-val való kapcsolatom, olyan, mint egy eminens tanuló, nem tudok belekötni, minden a helyén van, de kiemelni sem tudnék semmit, nem hagy bennem mély nyomot... hmm kicsit rejtély számomra, de ugyanakkor arra ösztökél, hogy minél többet kóstoljak tőlük... érdekes cucc
-
perempe
veterán
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Tőlünk északra 30 cent az üveges Kelt akciósan, a 12-es üveges Saris 49 cent. Valószínűleg vanak olyan jók, mint a hazai 70 cent felettiek.
-
Dilikutya
félisten
válasz
mekker
üzenetére
Cseheknél, németeknél nem virágzik úgy a craft. Egyrészt mert sok főzde van, pl. a Bernard sem egy hű de nagy sörgyár, voltam 2 éve, a néhai martfűi simán nagyobb sokkal. Másrészt alapból ihatóak a nagyüzemi söreik, cseheknél csak a Pilsner Urquell/Staropramen simán elmegy. Biztos ott is van teszkós filléres szar, de sörtémában az eleve irreleváns.
Csehek, németek nem is annyira kisérlezetősek, a csehek lager, a friccek meg lager és búza vonalon erősek.
Vagy a belgák, nekik is megvan a saját vonaluk, ami jó (nem, a Stella Artois nem az), belga craft IPA-t se sokat látni. -
mekker
őstag
Kicsit fáj a szívem, hogy milyen olcsón van jó sör a cseheknél (8-25 korona boltban, 25-50 korona csapon). Érdekes módon Tescoban nem voltak craft sörök egyáltalán, csak a nagyobb főzdék craftosított sörei.
Az árlista a Beer Spot Prague-ből van. Elég széles a szortimentjük, mi csak a csapon lévő söröket kóstoltuk végig. A Cloud Scanner volt a leginkább maradandó, azt mindenkinek ajánlom. -
F-ECT$
titán
Frooth Hoperator - maracujás sör, semmi több. Nem rossz, de nem érzem, hogy vennék máskor ilyet, még akkor se ha épp gyümölcsös sörre vágynék.
-
-
proci985
MODERÁTOR
Dugges 15! Stout stout - imperial / double
Fekete test, nagyon illekony talan barnas habbal. Illatra fahej, kave, csokolade / kakao, anizs. Izre porkolt malata, nemi komlo, kakao / csokolade, kave, fahej, anizs, karamell, vanilla, medveckukor, melasz, hatterben tonkabab, mak es fuszer. Szeles test es hosszu utoiz. Szajban kisse olajos. Az alkoholt nagyon jol elfedi, de azert ha az ember keresi akkor elobukkan: Reszben odafigyelve izben, reszben pedig ugy, hogy egy a fel uveg utan portoi borokhoz melto lorugassal emlekeztet, hogy csodak nincsenek. Ahogy melegszik ugy valik az alkohol egyre nyilvanvalobba.
A Dugges 15 eves, ennek oromere kiadtak harom unnepi sort, ez a stout. A fozderol azt kell tudni, hogy a Dugges az Omnipollo egyik berfozdeje a De Proef mellett. Tobbek kozott ok fozik az Omnipollonak az Outside the Linest, az Noa / Aon variansok egy reszet, illetve ok feleltek iden a Scelerisqueert es az Andromedaert. Ez a sor kb az Outside the Lines, csak szteroidon. Ami kifejezetten jol all neki. Talan meg a Poppels / Evil Twin Swedish Fika Cinnamon Bun all hozza kozel, de annal is elenkebb.
Nagyon ajanlott. Ha bejon a fuszeres-fahejas "safron bun" pastry stout vonal, akkor erdemes lehet belole beszerezni egy uveggel. Magyarorszagra a fozde cuccai jellemzoen el szoktak jutni, szoval ez itt egy heads up.
-
A Hübris ipája az első aminél nem azon gondolkozom, hogy a wc-be vagy a lefolyóba öntsem. Meglepően jó, a túlhypeolt brúdog punkot 3x körbeveri. Remélem a búza se okoz csalódást.
-
Nunder
őstag
Tegnap esti merítés...

Other Half, Track Brewing, Garage Beer Co, Pentrich Brewing, Tree House
Komló túladagolás volt már a végén komolyan mondom.
-
looser
addikt
válasz
üzenetére
Most kóstoltam először és azt kell mondjam, a négy elérhető SB közül ez a legjobb. Citrusos, friss, a komlózása eléggé visszafogott, de jó sör, szerintem. Ennyit biztosan megér

(#21250) jegenye77: tuti lesz még. Ahogy az első belga hatos pakkot elkapkodták, a későbbi szállítmányokból már volt rendszeresen, akár heteken át is. A Green Zone-t is érdemes megkóstolni, ha arra jársz.
-
jegenye77
addikt
válasz
F-ECT$
üzenetére
Szegeden a sörök háza-ból.
Minden darabot nem tudok, hogy külön külön mennyi volt. 1200 - 1800 között válogattam. E fölött én már nem keresgélek mert számomra annyit nem ér egyik sör sem.
Még pár mango Bay t akarok beszerezni. Lidl be most akciós. De lehet már nem fogok belőle találni. -
-
-
sanzi89
addikt
válasz
üzenetére
A Rychtar 11 is megszűnt? 139Ft volt, ha jól emlékszem, ennyiért, ilyen jó sör szerintem soha nem lesz többet...
Sajna nincs ötletem a helyettesítésre. A magyar nagyüzemieket nem nagyon szeretem, 1-2 van ami jó, de azok lassan simán 300Ft-ok meg felette. A Lidl-ben az Argus Maestic talán az utolsó olcsó, de normális sör.
-
looser
addikt
-
looser
addikt
válasz
jansky1
üzenetére
Hasonló kategória harmadáron, 1L-es palackban kb. 700Ft. Szerintem jobb a Punknál.
Lőrinci Sörfőzde Tizen8 -
jansky1
senior tag
Nekem ez a punk ipa annyira nem jött be.

Semmi extra, viszont majd 700 ft 0,33l -
sanzi89
addikt
Lobkowicz Ale volt eddig a nyári ivósör a Pennyből, 220Ft volt ha jól emlékszem. Több Pennyben is voltam, hogy a nyári családi programokra bevásároljak, de sehol se találom. Megszűnt volna? Nagyon sajnálnám.
-
F-ECT$
titán
Mango Bay - tök jó mangós.
Punk Ipa - tök jó ipa.
Más nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki

-
kökény
aktív tag
Jött pár CW a csakajóba [link]
-
-
[CsuCsu]
őstag
Roman elvtarsaknal Other Half, Finback es Interboro drop. 2k HUF szallitas magyarhonba. Egyeb jo sajat soreik is vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
Kíváncsi leszek.
Persze egyelőre még nem érint sok területet a válság közvetlenül. Legalábbis EGYELŐRE és KÖZVETLENÜL.
Ahogy CsuCsu is írja, vannak ennél jobb angolok simán.
És tényleg...