Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Tegla80 #32548 üzenetére
Az a takarékosság amiről szó van a C-ben csak a tétlenkedésre vonatkozik, ott nincs Auto mód, Ki/4 óra/24 óra lehetőség van.
(#32549) Kornel
Ezért nem szabad élből mások beállításaival kezdeni, bár vannak aranyszabályok amiket be kell tartani, pl. a kontraszt és a háttérfény valamint a fényerő "együtt élnek", tehát ha változtatunk az egyiken akkor a másikon is kell. A fátyolos kép meg többnyire a rossz fehéregyensúly eredménye emiatt kell beállítani ha a többi opción már állítottál.(#32551) Kornel
Nekem is volt 1-2 plazmám és néhány LCD-m (összesen a 19 lapostv-m volt),. egyiken sem blokkosódhat semmi, ha igen akkor ott más a gond. Semmit nem kell elfogadni ami nem tetszik vagy nem jó. A DVD minősége is nagyon jó egy LCD-n, minden a beállításokon múlik és azt ne feledd, hogy minden előre beállított kép akár a "láthatatlan menüben" is tartalmazhat olyan opciót ami javít vagy ront a képminőségen, tehát egy Normál vagy élénk képmódot soha nem tudsz tökéletesre kalibrálni, arra ott vannak a Cinema módok, az egyéni és a játék mód.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Kornel #32554 üzenetére
A blokkosodás oka lehet a tuner érzékenysége is, pl. nekem előtte Panasonicom volt és többnyire semmi gond nem volt, amikor a helyére a Sony került, ki kellett vennem a förlhurok leválasztót, mert nem szerette (elég durván szétesett a kép, stb) illetve a jelszíntekkel is játszadotznom kellett viszont azóta hibátlan (kopp-kopp).
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Kornel #32556 üzenetére
Nem, más. Másképp érzékeny a dolgokra, a digitális jelre is másképp viselkednek a különböző készülékek, pl. az egyiknek elég az 1X árnyékolású koax a másik csak a 3X árnyékolású koaxszal műkődik megfelelően.
-
Kornel
veterán
-
enterember
csendes tag
válasz Kornel #32558 üzenetére
Szia,
Szintén digi. Nekem úgy a legjobb, ha
Képélesség: 50
Reality Creation: Ki (ha be van kapcsolva rosszabb, ha tolom fel a felbontást akkor még rosszabb)
véletlenszerű képzaj csökkentés: Ki
digitális zajcsökkentés: KiBFI-nél kell a kettes tisztaság, nálam egyenletesség 1
film üzemmód: KiÍgy sem lesz tökéletes, de szerintem jobb, mint amit küldtél...hátha segít
Üdv.
E.[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz enterember #32559 üzenetére
Köszi, megnézem.
De én kihívom a digi-t, hogy legalább cseréljenek kábelt.2-es BFI értéknél nekem már 40-es fényerő, 1-es gamma, max. Kontraszt kell, mondjuk így most az RTL klub HD elég jól néz ki, de az SD adások így is borzalmasak plazma után.
Amadeus: ettől félek én is
[ Szerkesztve ]
-
ateszm
senior tag
válasz Kornel #32562 üzenetére
"SD adások így is borzalmasak plazma után."
no offense de a 2017-ben SD adást nézni...szerk:
K Norbi 8-10Gigás BR rippek is igen jól tudnak kinézni,ezen még egy dedikált mediaplayer is csak lök jó irányba![ Szerkesztve ]
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
Csonka8809
újonc
Hello! Egy kis segítséget szeretnék kérni. SONY KD-49X8309C tévét vásároltam meg. 2160p-és 4K fájlt hogy lehet a legegyszerűbben rajta lejátszani? SONY BDP-S7200 lejátszóról próbáltam merevlemezről mkv és mp4 fájlt is de the file is corrupted or unsupported. próbáltam közvetlenül is a tévé USB portjára de az meg csak pörög... Köszönöm szépen előre is bárkinek aki tud segíteni! Ti hogy szoktátok?
-
blakey
titán
válasz Kornel #32558 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem a Digi képminőségét, amit régen láttam az nagyon nem tetszett. A blokkosodásra, kockásodásra sok magyarázat lehetséges, egyik a kábel, csatlakozók minősége, jelszint mértéke de ahány tv annyi tuner függetlenül attól, hogy Plazma, LCD, OLED, CRT és attól függetlenül, hogy mindegyik más technológia a gyártók még a tunerek érzékenységével és beállításaival is játszadoznak. Képek alapján nem tudom megmondani, hogy melyik lehet a hiba. Az biztos, hogy finomhangolással javítható viszont az is tény,, hogy LCD-n jobban kijönnek a hibák valamint minél nagyobb egy kijelző annál látványosabb a hiba is.Míg CRT-n tűéles képet látsz SD esetén, Plazmán esetleg még elfogadhatót viszont LCD-n már lehet, hogy siralmas, de sok egyéb tényező is befolyásolhatja.
Mindenképp érdemes leellenőrízni minden lehetséges opciót, mert lehet, hogy az egyik a hiba forrása.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Csonka8809 #32565 üzenetére
A TV-re megoldás lehet egy Kodi, SPMC vagy egyéb lejátszó program telepítése. A BDPS7200-as nem 4K lejátszó, sima Blu-Ray lejátszó, ha fontos a 4K akkor tessék normális külső lejátszót venni és nem lesz gond a lejátszással.
-
Tegla80
addikt
válasz blakey #32553 üzenetére
Nah hazaertem es raneztem.....
Jol emlekeztem es "b" nel a "takarekossag" menuben a "takarekossagi uzemmod" -ot allitva (alacsony/magas/kep kikapcsolas) a fenyero valtozik!
Akkor ez nalatok nem igy van?Kornel
Egy tv adas(576i) egy hd akarmin sokkal jobban nez ki,mint fhd-n igy ezt sztem ne rod fel hibanak.(foleg ha az a mas meg kisebb is) Persze tudom.......,de ha ezen ilyen akkor gondolj bele,h mas mit is nez mert Te egy jo fhd tv-t.
Szval taplald meg normalis minosegu anyaggal(mert arra valo) azt a tv-t es akkor nezd meg azt a kijelzot.(meg azt amit tud)[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Jimmy66
senior tag
-
faragoig
csendes tag
Sziasztok!
Próbáltam már segítséget kérni egy másik topicban, de ott valahogy elsiklottak a segélykiáltásom felett, remélem itt jó helyen járok.
Szóval...
Rövid időn belül tervezem egy LG 42LG5000 lecserélését. A hely ahova kerül már adott, aminek a méretei is, ebből adódóan 49-55" közötti méretben gondolkozom, anyagi keretem erre 250000 magassága, pluszba mehet egy kicsit.
Amikre használva lenne:
- HTPC-hez kötve/vagy anélkül filmnézés (HBO Go (asszony szóba se áll velem, ha nincs), Netflix, KODI, esetleg Plex (de minek, ha van KODI )) minimum 720p-ben (sorozatok esetén)
- számítógépes játékok, plusz ritkán PC asztal kiterjesztés munkához
- az összes elképzelhető konzolon mókázás (PS3/4 nem pro, XBox 360/One, még lehet egy kis NES is )
- foci és minden egyéb gyors mozgással rendelkező sport (itt a magyar foci kiesett)
- 4K-n gondolkodom, telefonom is abban tud felvenni, szóval lassan állnék át rá én is3D nem létszükséglet, van egy másik TV, ami tudja. Viszont a 24p normális megjelenítése nem lenne egy utolsó dolog, a másik készülék mellett hiányozna.
Hosszas nézelődés, keresgélés, olvasgatás és youtube-ozás után három (+1) tv állta még úgy, ahogy a sarat és árban is a meghatározott szinten állnak:
Sony 49XD8005 256e
Sony 55W809C 245ePhilips 49/55PUS6561 229e/218e (végül kiesett, mert elvileg nem támogatja az HBO, meg Diginél is problémák vannak, ahogy hallom, meg a képe se volt az igazi MM-ben, mikor ment rajta a sport)
Az XD7005-öst kilőttem a képe miatt miután láttam egymás mellett a 808C-vel (plusz pont a 3D). Érdemes-e már a 8005-re lépni, vagy inkább a 809-es? A 49" és a kép minősége szerintem így is nagy ugrás a régi tévéhez képest.
A segítséget előre is köszönöm!
Imi[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
Sony XE9005 vs. Philips POS901F OLED [link]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Kornel
veterán
válasz hegylako01 #32576 üzenetére
Akkor ott ki fogják szórni.
Központi raktáron már alig volt pár darab, amikor én vettem. -
Kornel
veterán
Tudom, hogy SD adás jó nem lesz az LCD-n, de a Duna HD is egyszerűen nézhetetlen.
Maradj talpon volt az előbb, úgy blokkosodott, és szemcsésedett, hogy el kellett kapcsolni. -
blakey
titán
válasz Kornel #32578 üzenetére
Akkor ott szolgáltató hiba is van.
-
LógaGéza
veterán
válasz Kornel #32578 üzenetére
Ott akkor mással lesz baj. Nálunk falun csak analóg adás van még, és nem azt mondom, hogy tökéletes a kép, de nem is nézhetetlen, igaz itt egy 55W805B-ről van szó.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Kornel
veterán
Valószínű hogy ennyire nem kellene rossznak lennie.
Amúgy gondolom a w805/807 sem különbözik egymástól nagyon...
Holnap beszélek a digivel, mert ez így vicces.
Aztán egy kalibráltstast is megejtek majd. -
Joltee
aktív tag
Normális az, hogy a 43w755c kikapcsolt állapotban a rádugott pendrive-ot állandóan cseszteti? Néha fél percenként is vagy még gyakrabban? Szándékoztam egy külső HDD-t majd venni, de ha azt is megállás nélkül hajtja majd, akkor nem biztos...
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Kornel
veterán
A jelerosseg és a jelminoseg hogyan nézhető meg egy adott csatornánál?
-
blakey
titán
válasz Kornel #32595 üzenetére
Ha van lehetőséged akkor próbáld ki MindigTV-vel, hogy megbizonyosodj arról, hogy a tv-vel van a gond vagy a szolgáltatóval. Elég sűrűn nézek DVD minőségű anyagokat is és nagyon szépen skáláz a tv, nem a nézhetetlen kategória, nem kell elkapcsolnom, mert valami nem jó.
-
raggg
senior tag
Sziasztok!
Tegnap újdonsült tulajdonosa lettem egy 55W809 boldog tulajdonosa lettem.. az asszony már ott ugrált a doboz mellett mire hazaértem melóból, aztán este jött a pofáraesés mikor a 25 gigás filmet nem húzta át a wifin. Node semmi baj, ezt majd megoldjuk később, vinyó kihúz, bedug, VLC letölt és ... szaggat a film.
Sajnos zérus tapasztalatom van androidos-, és egyáltalán okostévék terén; van bármilyen ajánlott lejátszó a fenti esetre? (Vagyis USB-ről .mkv lejátszásra.) A WiFi nyilván kevés lesz, de egyelőre a kábeles megoldást még nem tudom kiépíteni..
ragklaatPS
-
K Norbi
addikt
válasz blakey #32596 üzenetére
Hmmm mindig tv ott jó a minőség! Még az SD adások is faják.
HD is jobb mint nekem a UPC direct műholdason. Annó már pár kört futottam [link] [link] [link]
Szokták mondani a műholdastól minden jobb. Ebbe van igazság..
Sajnos helyi Kábel tv vel nem tudtam összemérni. Még nem járt le a upc hűség, idén nyáron már kábel tv vel nyomom.Gyorsabban jön bekapcsoláskor az adás. A csatorna váltás szintén gyorsabb lesz, mert nem kell modul amit bogozzon. Meg csatornaszerkesztéskor 980 Csatorna helyett 130 at kell rendezzek. Ez is előny
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Kornel #32595 üzenetére
Mekkora távolságról nézed az sd adásokat? Közelről nem lesz jó sose az biztos, én messzebbről (3.5-4 méter) nézem és úgy nem látszanak annyira a hibák. Persze a 720p, 1080p és sd között ugyan úgy látszik a minőség különbség de az sd nem látszik borzalmasnak. De sd és sd között is óriási különbségek lehetnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mobil flották
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BMW topik
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?