Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16501) ÁdiBá válasza -Solt- (#16497) üzenetére


ÁdiBá
addikt

Én keresgéltem egy két tesztet ahol a két processzor fel van tüntetve...
De az SB nagyon csúnyán elveri az említett processzorodat még 1680 as felbontásban is Unreal 3 motorban, és ez nem csak egyedüli példa, persze átlag fps-re gondoltam.
Természetesen van olyan játék is ahol az említett felbontáson úgy teljesít a processzor mint egy i7 2600K.
Metro2033. Teljesen vga limites már 1680-ban. Ebben igazad van.
Viszont elenyésző ezeknek a programoknak a száma mostanság. Egyre jobban kell a processzor erő.
Másfelől láttam olyan teszteket is hogy a Radeon kártyák lusták voltak saját processzoruk alatt, míg egy i7/ i5 ben megtáltosodtak, hogy ez mennyire reális dolog, sajnos nem volt még tapasztalatom kipróbálni.
Az intel többnyire nem az ár / érték mutatójáról híres ezt nem ártana leszögezni.
Hanem az abszolút csúcs teljesítményéről.
AMD processzort általában a kis költségvetésű felhasználok terveznek, vagy akiknek elhanyagolható szinten kell a processzor ereje.
Aki pedig extrém gépet, avagy brutális számítási teljesítménnyel rendelkező központi egységet szeretne, és van is a zsebében 10 emberből 10 intelt fog vásárolni.
Ez nem lesz másképp az X79 generációban sem.

ÁdiBá

(#16502) polgi803


polgi803
őstag

Sandy B. rulez! :C

(#16503) SkyS1gn válasza fsb1000 (#16500) üzenetére


SkyS1gn
félisten

"ennek ellenére ebben a fórumban sokaknak SB CPU-ja van"
topic címe: "Intel Core i3 / Core i5 / Core i7 2xxx "Sandy Bridge" (LGA1155)"
nekem tűnik furának? :DDD

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#16504) diegho válasza SkyS1gn (#16503) üzenetére


diegho
nagyúr

Inkább az a fura, hogy számtalan olyan ember ír ide, akinek nincs, sőt talán még soha nem is látott élőben ilyen procit és venni sem tervez ilyent.

(#16505) ÁdiBá válasza diegho (#16504) üzenetére


ÁdiBá
addikt

:K

ÁdiBá

(#16506) SkyS1gn válasza diegho (#16504) üzenetére


SkyS1gn
félisten

;)

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#16507) boogie84 válasza diegho (#16504) üzenetére


boogie84
veterán

Véleményük attól még lehet, és kik vagyunk mi tulajok h ezt megtiltsuk? :U
Azért van a fórum h megvitassuk a dolgokat ésszerű határok között.

[ Szerkesztve ]

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#16508) katt777 válasza banderasz77 (#16413) üzenetére


katt777
félisten

Az elég soknak tűnik az enyémhez képest. Én a spread spectrumot világ életemben ON hagytam, mert azzal stabilabb a rendszer.
-0,165 alatt én ált. boot-olni sem tudok. Vagyis a gépem, nem én... :)

Barátomnak ASRock Z68-a van, az nem ugrál, szépen visz mindent, de már X58-nál is jók voltak.

fsb1000: Az IGP-t vezérli (van még hotkeys, én azt is kikapcsoltam, úgysem használom + +1(asszem az ikon), autolaunch-ban megtalálod). Az Intel graph. beállítások így is megmaradnak képtulajdonságoknál, és kevesebb RAM fogy. Nálam TV-zés esetén felnyomta a CPU (IGP) feszt anyja kínjába, ezért letiltottam, azóta nem csinálja, a tunerrel meg semmi probléma. Valami azért néha még megküldözgeti a háttérben, talán az indexelés, de azt meg mostanában bekapcsolva hagyom, mert elég ügyes kis dolgokat tud, ha pl. médiafájlok adatait akarom módosítgatni, stb.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#16509) diegho válasza boogie84 (#16507) üzenetére


diegho
nagyúr

Igen, de zömük tényként állít dolgokat nulla tapasztalattal. A véleményt úgy szoktam kezdeni, hogy szerintem, nem pedig kijelentem, hogy ez meg az van.

(#16510) -Solt- válasza yodamastah (#16499) üzenetére


-Solt-
veterán

Ezért írtam, hogy a szimulátorokhoz kell a cpu erő! :)

www.smart-bus.hu

(#16511) -Solt- válasza fsb1000 (#16500) üzenetére


-Solt-
veterán

Megpróbálom én is még egyszer elmagyarázni neked, mert látom valamiért pont a lényeg mellett siklasz el. Az, amit te "speciális" környezetnek hívsz, az magyarul a júzer igény! Ha ezt nem akarod figyelembe venni, akkor nem nagyon van miről beszélni. Hozok példákat, hogy kristálytiszta legyen miről beszélek,

ÍME ez a teszt. Igaz, hogy SB nincs benne, de van benne i7-980X, ami általában a játékok alatt kb egálban van velük... viszonyítási alapnak jó.

"Értelmes" ( nem fanboy, tájékozott, anyagi lehetőségekben behatárolt, stb ) ember miképpen választ magának processzort? Felméri, hogy mire van szüksége. Megnézi, hogy milyen programokat, játékokat használ döntő többségében. Ha csak játszik, ráadásul csupa olyan játékkal, amelyekben mind vga limit ( a játékok döntő többsége!!! ) van, akkor NEKI hulla felesleges olyan teszteket nézni, amiben cpu limites programok, játékok vannak, mivel ez ŐT nem érinti! ( Eddig megvan? )

Tehát, ha valaki mondjuk ArmA2-vel játszik a legtöbbet, mert az a kedvence, akkor neki totál felesleges dupla pénzért processzort vennie, mert hulla mindegy, hogy a minimum fps 20, vagy 22! A különbözeten inkább vegyen erősebb vga-t, mert azzal TÖBBET NYER, mint az erősebb cpu-val.

De ugyanez a helyzet azzal is, akinek mondjuk a CoD, a Medal of Honor, vagy a Resident Evil 5 a kedvence, ugyanis ezek alatt meg a fele annyiba kerülő cpu ugyanúgy képes 60 fps feletti minimumra, tehát megvan az a határ, ahol vsync miatt úgyis korlát van!

De, ha valaki az F1 2010-l, a CiV-l, vagy mondjuk az FSX-l, akar játszani, annak már érdemes elgondolkozni egy erősebb cpu-n, mert ő ezt ki is használja, és nem csak az e-péniszét nyújtja vele. Persze, ha ez a cél, akkor megint más a történet...

Az önhitegetést úgy veszem észre nem én gyakorlom! Én csupán azt próbálom a tudtodra hozni, hogy létezik olyan júzer, akinek totálisan felesleges egy i5k, mivel nem használja ki. Sőt olyan is van, aki kihasználná, de nem engedheti meg magának, így neki mindenképpen az ár/érték arányt kell néznie, ebben pedig az amd akkor is jobb, ha ez neked nem tetszik. És természetesen ettől nyers erőben még az intel marad a győztes.

A kompromisszum mentes futtatás egy ( repülő ) szimulátorokkal megfertőzött júzer számára ismeretlen fogalom. Nincs az az értelmes keretek közt összerakható és megfizethető gép, amit például egy FSX, egy DCS, vagy egy ArmA2 nem fektet ki maxon...

Az én gépem ( összes kiegészítővel ) több százezer forintomban van, és még ez is csak összességében felső középkategória... a szimulátorozás zsebbenyúlós történet...

www.smart-bus.hu

(#16512) -Solt- válasza ÁdiBá (#16501) üzenetére


-Solt-
veterán

Nagyon röviden: Ezért írtam azt, hogy értelmes embernek a felhasználási köre határozza meg, hogy mit választ. Ha valaki Unreal 3 motoros játékokat használ, mert azok a kedvencei, akkor vegyen SB-t. No persze, ha megengedheti magának. ( azért mutass nekem ilyen tesztet légy szíves )

A többit én meg nem is vitattam. FSB1000-nek volt egy kijelentése, arra reflektáltam... ott az Phenom2 955BE arra amiről beszélt amd vonalon.

www.smart-bus.hu

(#16513) ÁdiBá válasza -Solt- (#16512) üzenetére


ÁdiBá
addikt

Sandy Teszt
Bár most nézem, amit említettél AMD processzor nincs is benne a tesztben.
De azért lehet nézni szerintem a grafikonokat, hogy ahol nagy szükség van a cpu-ra. Ott azért kitesznek magukért az intelek. SB generációk. :U
Mellesleg értem én a te szemléleted is. Hiszen hiába jó az intel, ára is van.
20-30 ezer forintos árkategóriában véleményem szerint én is AMD vásároltam volna. :U

ÁdiBá

(#16514) Giggles


Giggles
tag

hali
nagyon alap kérdés: működik egyszerre a integrált gpu és a dedikált vga?
arra gondoltam hogy a TV-t a gpu csatlakozóba dugom, a monitort pedig 6870-be, így idleben visszaveszi a mem órajelet, és nem megy állandóan 1050mhz-en

(#16515) fsb1000 válasza katt777 (#16508) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Köszi!

-------

-Solt-:

"Az, amit te "speciális" környezetnek hívsz, az magyarul a júzer igény! Ha ezt nem akarod figyelembe venni, akkor nem nagyon van miről beszélni."

Igen, nem akarom figyelembe venni, mert szerintem nem igaz.
Nem értek egyet a te általad felállított "alaptézissel", mely szerint a játékok többsége VGA limites a játszott felbontásban, ezért a gyengébb CPU is elegendő.

Szerintem nem igy van. Ezért nem is fogok veled vitázni ez ügyben, ahogy írod nincs miről beszélni, csak a hsz-eket szaporítanbánk feleslegesen.

[ Szerkesztve ]

(#16516) Szinyák


Szinyák
őstag

Sziasztok!
Kb egy hete vettem az új konfigot nagyon meg vagyok vele elégedve ár /érték arányban a legjobb ezért választottam 2500k-t ,mert tudtam,hogy húzni is fogom egy picit(Van benne kraft rendesen) így futattam,egy 20körös Linx és IBT tesztet is mind a kettő lefutott hiba nélkül szerintem a Gflops is rendben van ,de várom a véleményeket,hogy ez jónak számít e így? Többet nem is nagyon akarok rajta húzni,mert a hűtőm most a szűk keresztmetszet. A hőfok szerintem egy picit így is magas így beállítottam a offset módba -0,030v-t el vettem tőle stabil maradt a gépezet így a hőfok is 80fok alatt maradt ez látszik is a képen majd IBT nél max82fok volt Linx alatt már be lett állítva az offset módba. Így ez maradt egyenlőre a 24/7-es beállítás,míg nem lesz egy komolyabb hűtő.

Konfigom: Asrock Extreme 3 Gen 3+ i5 2500K@4Ghz+Arctic Cooling freezer 13 Pro+Msi 5850 OC edition 950/1125+ 8Gb DDR3 GeIL Evo Cora 2133Mhz.

[lBT Max stress (20)]

[LinX Max stess(20) offset mod]

Üdv.
Szinyák

Szinyák

(#16517) -Solt- válasza fsb1000 (#16515) üzenetére


-Solt-
veterán

Tiszta beszéd, nem értesz egyet vele, ennyi. Nyilván nyomatékosabb lenne, ha indokolnád és alátámasztanád, de tekintettel arra, hogy egyébként is offolunk, ne szaporítsuk tovább a szót.

www.smart-bus.hu

(#16518) mcwolf79 válasza Szinyák (#16516) üzenetére


mcwolf79
veterán

Nekem a 2500K-m -0,08 V offset-tel stabil 4 Ghz-en. Ajánlom próbáld lejjebb tolni az offset feszt,fog az még kevesebbet is kérni.

Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#16519) -Solt- válasza ÁdiBá (#16513) üzenetére


-Solt-
veterán

A 9 játékból tán kettő esetében indokolt a drága cpu. A többinél mind 60 fps környékén járunk. Ezen felül nem mindegy, hogy a teszt mit mutat? Nem mindegy, hogy 75, vagy 100 fps van? :)

Arról nem is beszélve, hogy azért kíváncsi lettem volna, hogy bekapcsolt AA és AF mellett mennyivel lennének kisebbek ezek a különbségek.

Én anno amikor az i5k kijött váltani akartam. EZÉRT nem tettem. Indokolatlan lett volna...

Egyébként meg így van, hiába jobb, ha sokkal drágább is... van aki nem teheti meg, hogy azt vegye... arról nem beszélve, hogy az esetek döntő többségében egy erősebb vga több fps-t hoz, mint egy erősebb cpu.

Lenne időm Isten bizony csinálnék egy ilyen összehasonlító tesztet...

www.smart-bus.hu

(#16520) fsb1000 válasza Szinyák (#16516) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Szinyák:
Ez a 4GHz-es "energiatakarékos" üzemmód nagyon népszerű lett.
Én is nem rég álltam át erre, a 4,4 és 4,8-as értékekről.
CPU válogatja, de offset beállításban akár -0,1V is lehet.
Nehéz kitesztelni, de ha 10-20 óra üzemidő alatt nem jön ki IDLE-ben (pl. netezés alatt) fagyás akkor jó. Jó móka, de csak pár wattot jelent terheletlen állapotban.

-----

-Solt-:
Járd végig a lépcsőket: Q9550 -> i7-860 -> i5-2500K
Megfogod érteni miért írom, hogy van érezhető/mérhető különbség.
Amig nem egyeznek az alaptéziseink csek elbeszélünk egymás mellet.
1. VGA-t VGA limites környezetben kell tesztelni.
2. CPU-t CPU limites környezetben kell tesztelni.
3. Usernél sosincs tisztán VGA vagy tisztán CPU limites környezet!!!!
Tapasztalat 1:
Az "erősebb" CPU/VGA szinte mindig jobb eredményt ad a 3. pont miatt
Tapasztalat 2:
Mindig azok állítják ennek ellenkezőjét, akik a másod/harmad vonalbeli hardvereszközökkel rendelkeznek.

Sajnálom, de már sem energiám, sem kedvem azokkal vitatkozni, akik megragadtak C2D vagy Q2D (esetleg AMD) fronton és azt bizonygatják, hogy egy átlag user esetén átlagjátékban nincs elönye a drágább "erősebb" hardvernek.

Szerintem nem így van.... csak még nem tapasztalták meg.
Ez nem lebecsülés, nem akarlak megbántani téged sem... Én sem gondoltam, hogy lesz ekkora különbség, de még jó időben váltottam Q9550-ről, és a 1156-os platform is csak a Sandy megjelenéséig volt meg. Akkor még volt ára, nem fájt a váltás, de egy egészen más "teljesítmény" világba csöppentem, nem is beszélve a könnyű és viszonylag hőmentes tuningról.

(#16521) Wukiwo


Wukiwo
senior tag

Én AMD-ről váltottam először 2400-ra de ég és föld a különbség a két rendszer közt!
a 2500K -t már nem is említem :)

Cris99

955

[ Szerkesztve ]

(#16522) SkyS1gn válasza Wukiwo (#16521) üzenetére


SkyS1gn
félisten

AMD-ről? egy egymagosról vagy egy 1100t-ről? nem mindegy :DD

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#16523) -Solt- válasza fsb1000 (#16520) üzenetére


-Solt-
veterán

Én meg azt mondom, hogy komplett rendszereket kéne tesztelni abban a környezetben amiben használva van, nem pedig egyenként hardvereket olyan felbontásokon amikben a büdös életben nem fogom használni... az olyan programokról már nem is beszélve, amik soha nem lesznek a gépemen.

Engem az érdekel, hogy a kedvenc játékaim alatt azon a felbontáson amin használom őket, magas szűrőkkel társítva, xy hardver miképpen viselkedik. Az általam linkelt tesztben egyértelműen ott van, hogy 1920x1080 felbontáson maximum beállításik mellett a két cpu közt minimum fps terén van kemény 1,8% eltérés. Engem ez érdekel, mivel én a gépet így használom, ergo ez a felhasználási környezet érint engem. Számomra a többi felbontás, alacsony, szűrő nélküli beállítás totálisan irreleváns.

De tegyük fel, hogy a tuning miatt kisajtolható mondjuk egy 20%-s plusz különbség. Az kb azt jelentené, hogy ott ahol eddig volt mondjuk 30 a minimum fps-m, most lenne 36... Mennyibe kerülne ez nekem? Kb 90-100000.- Ft lenne a lap ( amit szívesen meg is vennék ) meg az i5k. A mostani lapot meg a procit ha 45-50000.-Forintért elvinnék, akkor már jól jártam... Dupla annyi ráfordításért nyernék kb 20%-t... ha nyernék... Ennyiért már majdnem kapok még egy HD6950-t... fix, hogy többet hozna a két vga mint a 4.5GHz-re húzott i5k a 4GHz-n ketyegő Q9550 helyett. ( igen, többet fogyasztana, de aki már ennyi pénzt kiad ilyen eszközökre, az ne nyavalyogjon pár száz W miatt.. :) )

Egyébként, ha valami, akkor a vinyoról SSD-re váltás volt az a számomra, ami miatt egy más világba csöppentem. A 120GB-s Vertex2 a 4GHz-re húzott Q9550-l párban hidd el nekem, hogy olyan villámgyors rendszert eredményez, ami úgy gondolom, hogy versenyképes még manapság is. Az W7 "Üdvözöljük" feliratát nem is tudom mikor láttam utoljára... :))

Én elhiszem neked, hogy érzésre iszonyat gyors az SB világa, de amíg ez számokban gyakorlatilag nem kimutatható, nem szívesen költeném el rá a jelenlegi alaplap + cpu párosításom értékének a dupláját.

Az i5k kurva jó cpu! Ezt nem tagadom... de nekem értelmetlen lenne a csere... akkor inkább erősebb vga.

www.smart-bus.hu

(#16524) Szinyák válasza mcwolf79 (#16518) üzenetére


Szinyák
őstag

Szia.

Köszönöm a tanácsot,gondoltam már rá én is veszek vissza belőle ,kis lépcsőkben és meg nézem,hogy mit bír :) . Igaz sok idő lesz mire megtalálom a határt ,valamit valamiért. :DD Az órajelhez nem fogok nyúlni a 4,1Ghz mindenre elég lesz,nem lesz egy ideig gondom vele így minden kártyát ki fog hajtani.

Szinyák

(#16525) miresz válasza Wukiwo (#16521) üzenetére


miresz
veterán

Már csak egy ki kellene használni a jó kis integrált VGAt-t benn ;] ,nem ám AMD Vga-val tolni a game-t. ;] :DDD (Bocs nem hagyhattam ki!) Át kell jönnöm lassan ide topicozni,mert az AMD-s topicban vannak a nagy Intel fanok,és nem hallani másról csak arról,hogy az Intel így,meg úgy.Gondoltam akkor itt meg az AMD-ről lehet beszélgetni.?

(#16526) Qru válasza miresz (#16525) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

:K :DDD

Kicsit átmentünk Intel vs AMD topikká, de ezt a modik telibe fo... ahogy nézem.

#nincsbennetarcsi

(#16527) Wukiwo válasza miresz (#16525) üzenetére


Wukiwo
senior tag

gyilkos post volt :D

(#16528) miresz válasza Wukiwo (#16527) üzenetére


miresz
veterán

Látom azért az Asrock mint márka maradt.

(#16526) Qru: Nagyon úgy néz ki! :K

(#16529) ÁdiBá válasza -Solt- (#16523) üzenetére


ÁdiBá
addikt

Barátomnak Q9650Extrémje volt. Ő pont arra panaszkodott hogy egyszerűen annyira alacsony minimum fps kapott HD felbontásban GTX480 assal hogy a sírás kerülgette...
I7 processzorral most 480 Sli-vel él boldogan. :U
Azért néha néha van szerencsém megnézni mire képes egy Q6600 os 3.2 Ghz.
GTA4 magas beállításal a Core2Quaddal játszhatatlan volt, míg a 2600K val már élvezhető tempót diktált..
Csak annyira számított a cpu abban a programban.
Persze csak a bratyom kedvéért néztem meg mert sírt hogy egyszerűen 1280ban 60-70% a vga terhelése. Beleraktam az 5850 est az i7 mellé. 99%. :U

[ Szerkesztve ]

ÁdiBá

(#16530) hermanyi válasza ÁdiBá (#16529) üzenetére


hermanyi
őstag

Én Q9650 röl váltottam I5 -re (2500K) ,és észrevehetően gördülékenyebben fut minden ,értsd játék különböző programok pedig mind a 2 proci azonos órajelen megy 4000 ren :)

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#16531) ÁdiBá válasza -Solt- (#16523) üzenetére


ÁdiBá
addikt

Majd ha lesz szerencséd kipróbálni egy tegyük fel SB rendszert. Szerintem ráfogsz hamar jönni mit akart neked mondani fsb1000 kolléga. :B

ÁdiBá

(#16532) Pala válasza hermanyi (#16530) üzenetére


Pala
veterán

Csak megerősíteni tudom! :K (esetemben mondjuk Q9400->2500K volt a váltás)

(#16533) polgi803


polgi803
őstag

Nekem sima I7 2600-am van,de gyakorlatilag minden full hd max grafon dx11-en fut...ezt nem nagyzolásnak írtam...csak meglepő volt számomra is... :B

Én Intel core 2 E8400-ról váltottam...

[ Szerkesztve ]

(#16534) gainwardgs


gainwardgs
addikt

Ugyanez volt nálam is Q9650-ról 2500K-ra ég és föld a kettő már csak a memvezérlő miatt is :)

(#16535) becsitibi


becsitibi
senior tag

q9550-ről váltottam i7 2600k-ra,én nem sok különbséget látok,főleg játékoknál,mert ott annyira vga limit van hogy mindegy milyen proci van,csak 4 magvas legyen,egyedül 3d mark 11-be van óriási különbség,ott majdnem 800-900 pont a különbség a végeredménybe.

(#16536) ProEvoFan válasza polgi803 (#16533) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Én E8200ről váltottam i5 2500k procira, egyértelműen gyorsabb a gépem:)
De jelenlegi tapasztalataim szerint ez a cpu még mindig túl jó játékok alá!
Pedig csak alapon használom, de a BF3 béta alapján nem hinném hogy húznom kellene:)
Mondhatnám túl jó ez a proci, legalább is játékokhoz :B

(#16537) yodamastah válasza becsitibi (#16535) üzenetére


yodamastah
őstag

Nalam meg i5 750-rol 2500k-ra valtas is nagy lepes volt. Persze ez tobbnyire a magasabb OC miatt, de ugyanazon orajelen is gyorsabb a SB. Core2 sokkal gyengebb volt. Egyszeuren CPU limites az iRacing, es minden plusz mhz, valamint a gyorsabb ram meglatszik az legalacsonyabb fps-ek emelkedeseben.

[ Szerkesztve ]

(#16538) gainwardgs válasza becsitibi (#16535) üzenetére


gainwardgs
addikt

Nálam már a gtx 460-al is voltak nagyon alacsony min és átlag fps-ek a Q9650-el, igaz 1280-ba tolom :DDD

[ Szerkesztve ]

(#16539) Qru válasza gainwardgs (#16538) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Olyan kicsi felbontásopn nem is csoda, ott már befigyelt a cpu limit.

#nincsbennetarcsi

(#16540) boogie84 válasza ProEvoFan (#16536) üzenetére


boogie84
veterán

Kíváncsi leszek mikor jön el az az idő, mikor nem a GHz-ek számítanak hanem pl 6 mag 3GHz kell majd. Gondolom nem mostanság. BF3 elvan a 2 és 4 maggal is. Nálam a béta nem terhelte le maxon a 4 magot.

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#16541) -Solt- válasza ÁdiBá (#16529) üzenetére


-Solt-
veterán

Ez tán nem az sli-nek köszönhető inkább?

Én is GTAIV-t tolom... nem sok gondom van vele a Q9550 + 2GB 6950 + SSD konfigon. :) Az, hogy játszhatatlan lenne, azt határozottan cáfolom!!

www.smart-bus.hu

(#16542) -Solt- válasza ÁdiBá (#16531) üzenetére


-Solt-
veterán

Értem én, hogy mit akar mondani, de amíg a hitetek ( érzésetek ) számokban nem mutatkozik meg, addig én személy szerint a feles ötvenesem inkább másra költeném! :)))

De például, ha FSX függő lennék, tuti, hogy már lecseréltem volna egy i7k-ra...

www.smart-bus.hu

(#16543) Winne válasza -Solt- (#16541) üzenetére


Winne
nagyúr

Nem sok az a kártya annak a procinak?

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#16544) -Solt- válasza Winne (#16543) üzenetére


-Solt-
veterán

Nem... ;)

www.smart-bus.hu

(#16545) Winne válasza -Solt- (#16544) üzenetére


Winne
nagyúr

Nincs több kérdésem. :D

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#16546) k.zozo.


k.zozo.
tag

Most váltottam Q6600@3.2Ghz - I5 2500K@4.3Ghz. Gigabyte 560Ti@950 1G kártya van a gépben. Elég durva sebességnövekedés történt, nem hittem volna. Bad Company 2 multi, 1680*1050, 4x AA, 16x AF, minden high, HBAO off, bloom off. Q6600: 45-65 FPS, I5: 95-115 FPS. :C Q6600-nál játék alatt az Msi Afterburner mindig 70% körüli vga terhelést írt ki, most folyamatosan 98-99%. BF3 bétánál is 70% körüli volt. A régi proci ennyire nem tudta kihajtani a videókártyát. :Y

[ Szerkesztve ]

(#16547) ÁdiBá válasza k.zozo. (#16546) üzenetére


ÁdiBá
addikt

Testvérem is hasonlókat tapasztal most a Q6600 os processzorával. HD5850 es videó kártyával. :U

[ Szerkesztve ]

ÁdiBá

(#16548) Tommee válasza -Solt- (#16542) üzenetére


Tommee
aktív tag

Számok: én Q8200@2.8Ghz-ről váltottam 2500K-ra, F1 2010 54/45 fps (átlag/min.) helyett 103/85 lett, tehát elég komoly cpu limit volt igaz 1280x1024-ben HD5850 videokártyával.
Mivel én érzékeny vagyok a minimum fps-re, nekem olyan 60 felett felel meg, csak így tűnik folyamatosnak.
Metro2033-t kivéve minden más játékban 1,5x több a minimum és átlag fps is.

(#16549) ProEvoFan válasza boogie84 (#16540) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Ez az idő akkor jön el, mikor már nem sokat fog érni a i5 2500k:)
A BF3 nekem mind a 4 magot kb 85% felett járatta.

(#16550) -Solt- válasza Tommee (#16548) üzenetére


-Solt-
veterán

ha felhúztad volna legalább 3.5GHz-re, akkor is jócskán nőt volna az fps-ed. No meg jöttök ezekkel a procikkal... ne hasonlítsunk már egy 4GHz-n ketyegő Q9550-t, egy alap órajeles Q8200-höz... ( Én ugye utoljára Q9550 vs i5k témában nyilatkoztam! )

www.smart-bus.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.