Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
veterán
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok.
Kis segitség kellene i5-2500K proci ügyben.4.5GHz-et el értem vele stabilan
Fixed Mode
1.420V
LLC-4.
Meg proszáltam a 4.6GHz ment az is 1.435V meg LLC-3 van.Viszont meg szerettem volna proszálni a 4.7GHz-et de itt már el akadtam mert akár mennyire tettem 1.440V van meg LLC-3-ason és Windows betöltéskor ki fagy.
Apránként adtam neki V-t de kifagy mindig.köszönöm
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
F_Zolee
veterán
válasz ricsi8800gt #33003 üzenetére
Miért nem próbálod erősebb LLC-vel? 3as még nem a legjobb.
Amúgy elég sokat kér a tiéd.[ Szerkesztve ]
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz ricsi8800gt #33003 üzenetére
Nagyon sok a VCore (olyan 1.35 körül kellene lennie 4.5-nél). Valami mással lesz a gond. A többi paraméterről is kellene valami információ!
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Kean_Sorbo #33005 üzenetére
Ami biosban 1.420V az a windowsban terhelés alatt 1.339V LLC-4en
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz ricsi8800gt #33006 üzenetére
Akkor próbáld meg beállítani a Vcore értékét 1.35 körülire, és az LLC-t meg a legerősebbre. Így terhelés alatt emelkedni kellene a Vcore-nak.
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
F_Zolee
veterán
válasz ricsi8800gt #33006 üzenetére
Ugye azt tudod, hogy minél nagyobb számozású az LLC annál gyengébb?
-
F_Zolee
veterán
válasz ricsi8800gt #33009 üzenetére
De nagyobb LLC-hez kisebb feszt tudsz belőni amitől kevésbé melegszik.
-
F_Zolee
veterán
válasz ricsi8800gt #33011 üzenetére
Ez már mindjárt jobb.
-
ricsi8800gt
addikt
-
scream
veterán
válasz ricsi8800gt #33011 üzenetére
Ugyan csak most kapcsolódok be a témába, de az az 1.335 nem sok kicsit? Nekem 1.2-vel megy 4.5GHz-et a 2500K-m.
-
F_Zolee
veterán
válasz ricsi8800gt #33016 üzenetére
Vagy a 2-t elírta és 3 lenne.
-
F_Zolee
veterán
válasz ricsi8800gt #33018 üzenetére
Az max idle állapotban lehetett energiagazdálkodás nélkül szóval kétlem...
-
ricsi8800gt
addikt
Bocs nem 0.900 hanem ennyi.
[link]Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
F_Zolee
veterán
válasz ricsi8800gt #33020 üzenetére
Az a sok auto érték az nem a legjobb.
-
F_Zolee
veterán
válasz ricsi8800gt #33023 üzenetére
Először is látni kellene mik azok. Első körben a gyári értékekre kellene állítani.
-
Dot
őstag
válasz ricsi8800gt #33020 üzenetére
Több mint fél éve megy így gond nélkül az enyém. (ahogy én húztam: átnyálaztam már fórumot/főleg külföldit/ majd "átlagoltam" és kész)
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Dot
őstag
válasz ricsi8800gt #33026 üzenetére
Remélem azért nem alap hűtővel csinálod!
Azt írták az én 3 hőcsöves Thermaltake Silent Tower-emre, hogy kevés. A magok tényleg melegek(teszt alatt) és nyakunkon a nyár...élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
Sabre
őstag
Sziasztok!
Ma vettem észre, hogy valamiért a biosban visszaállt default értékekre és az elmentett tuning profilom sincs meg, kb 1.5 éve csináltam így semmi emlék..
Intelburn amivel tesztelek, lefut a high viszont látom h a szorzót vissza-vissza veszi.
átlag a 36-37-38-39 szorzó de beesik néha 28-30ra is.I5-2500 non-k, 40-re tettem fel a szorzót mert korábban elment 4ghz-en lazán..
melyik értéket növeljem, ha látszik h így nem bírja? procinak adtam már picit, meg a turbonak is..
72 fok volt a maximum, freezer 13 a hűtés.
A powerlimitekhez nem mertem nyúlni, nem emlékszem min volt..
[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
válasz ricsi8800gt #33027 üzenetére
Advanced fülön c3 és c6 off. Nem rosszak Dot beállításai, de minden proci más. Először 4 gigához találd meg a stabil feszt (ez valahol 1,16-1,2 között van általában), utána lehet a -offseten emelgetni a frekivel együtt. Fix feszt felejtsd el, nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha konstans értéket dobál, az miért baj..? Az a dolga..ha változik az érték nagy mértékben, az a baj. Rengeteg az a feszültség, lehet hő miatt throttlingol Menj le 1.2V környékre, és onnan emelgesd óvatosan..olyan nincs, hogy 1.4 kelljen 3.8hoz..ezzel együtt a TDP limit is közbeszólhat, mert 1.4Von bőven fölémegy a long értéknek. Szóval csökkentsd a feszt. Én megnzném alapon meddig tud stabilan lemenni feszben és onnan emelgetném a szorzót, + a feszt kis lépésekben, ha adott értéken már nem stabilak a GFLops értékek..nomeg whea logokat nézegetni mellette.
-
Sabre
őstag
1.208 és 1.248V között ugrál intelburn alatt a fesz, a szorzót meg 36-38 között állítgatja, ahogy néztem.
Levittem -0.04-re az offset voltage-t a + 0.145ről
A cpu VID viszont szintén pattog fel le 1,.34 és 1.38 között, ez nem érheti el a 1.4-et gondolom.
-
F_Zolee
veterán
Az offsetet ne állítsd +ra, felesleges. Inkább a limitet told feljebb 150re mind2-t mondjuk.
Nem ártana valami bios beállítást is leírnál...vagy képekben betennéd ha már uefis...lehet pendrive-ra menteni vele.Amúgy ha jól rémlik a non-K-s prociknál 36-os szorzó a legnagyobb 4 magra. Nem lehet akkor ugrál amikor épp egy kör vége felé jár?
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz F_Zolee #33046 üzenetére
Nem jól rémlik, alapból 33 a 2500 szorzója, erre lehet +4et rakni P/Z lappal és további 1et emel a Turbo 4 szálon, ha belefér a TDPbe/hőmérsékletbe.
Sabre
38ra állítva nem lenne szabad leessen, max. mikor kört vált..de 100% terhelésen 38on kell álljon, ha elég a fesz/TDP. VID értékkel ne foglalkozz, alapon írja ki helyesen max. Offsettel be kell lőni a load feszt 1.25 körülre, aztán onnan valszeg megy lejjebb. -
Sabre
őstag
Visszatettem mindent alapra a fenti értékeken kívül most, így néz ki a dolog:
szerk.: úgy néz ki javul a helyzet hogy mindent visszatettem autora, egyelőre nem mászik el a 38x.-ről very high-on sem intel burn alatt, bár még csak a 3. kör fut ott és max 0.5 gflops volt a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Sabre
őstag
na most az 5. kör fut és elkezdte visszavenni random 36-37x-re a szorzókat...
-
Sabre
őstag
lefutott sikeresen a 10 körös very high intel burn, de látszik a gflops-on hogy a szorzók dobálásával elég vegyes eredmény született...
Nem másodpercekig ment a szorzó váltogatás sokszor, a végefele volt hogy 30 másodpercen át, majd visszaált 38x.ra
Viszont nem fázott a procim közben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest