Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
Williamgrant #598 üzenetére
Azért linkeltem a drágábbakat, mert ezt írtad:
"200k alatt külföldön sem kapsz ajánlott gépet, de legalább nem kell agyalnod melyiket válaszd, mert mind kb azonos szinten lesz."
Ami konkrétan nettó valótlanság.
Úgy látom, csak okoskodni és kötözködni tudsz, ezért megkérlek a jövőben ne reagálj a hozzászólásaimra! -
-
BBéci
legenda
válasz
Williamgrant #596 üzenetére
Mutattam kettőt, amik 350 euróba kerülnek, egyelőre azok közül fogom választani valamelyiket.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Williamgrant #592 üzenetére
Ez nem ajánlott? Miért?
Vagy ez a Landxcape LX790i.
-
-
-
BBéci
legenda
Kettőt linkeltem, az egyiket 119000 forintért, a másikat 350 euróért adták, adják. Tehát nem helytálló a használtra vonatkozó állításod.
(#585) qqzs
A füves terület legnagyobb része beásott térkövekkel van határolva, amik 50-60 %-ban megsüllyedtek, vagy a talaj felszíne emelkedett. Gondolom, ezek külső részére tehető a drót.
A gyümölcsfák törzse körül legalább 5, de inkább 10 centis részen kivagdosom, tépkedem a füvet, nem szerencsés, ha összeérnek.
Alighanem elengedem az ultrahangos érzékelőt, a megadott árkategóriába úgysem férne bele. -
qqzs
őstag
Nem tudom hova lett az obibol , de ezt a tipust arultak meg ev elejen is, ismeros is vett belole.
Az uh erzekelo akkor kellhet ha nem akarod/tudod korbedrotozni azt a teruletet ahol nem szilard akadaly van, pl bokor. Vagy nem akarod hogy utkozzon neki a robot mert kenyes felulet. Nem sok ilyet tudok elkepzelni. Enelkul nekem 3 eve nyir egy worx es utkozik faknak, trambulinnak homokozonak. A szegely nyirast csak ugy kerulheted el ha az osszes szegelyt ugy tervezed hogy a robot kese jar a funszegelye folott. Tehat a fu es a jarda egy szintbe van pl. ahol nem igy van es afu eler a kiemelkedo szegelyig itt kezzel kell utana nyirni. Ilyenek a teruleten hagyott fa. Eleinte nyirtam aztan megszoktam hogy egy fucsomo van a tovebe, most meg mar tetszik is, de pl a kiemelked fa agyasszegely mellett most szedtem fel a fuvet 8 centi szelessegben es egy deszka sorral kiraktam, igy a kerek azon megy es nyirja a szegelyt. De nekem ki van tolva szelre a kes igy eleg a 8 centi. A landscapenel kozepen van ott kellhet 15 centi is.
-
BBéci
legenda
Sajnos nem csak az a típus, hanem a gyártónak egyetlen gépe sem kapható OBI-ban.
Van három gyümölcsfám a füves területen, azok pontos körbenyírása és kikerülése miatt gondolom, hogy jó lenne az ultrahangos érzékelő.
Szomszédomnál 6-8 cm vágatlanul marad a három darab, térkövekkel körberakott négyzet mellett - oda fákat fognak ültetni - valamint a széleken sem vág a kívánalmaimnak megfelelően. Megette a fene, ha azokat a részeket hetente nekem kell lenyesegetni.
Ahogy láttam, bőven 200000 fölötti áron adják a valamirevaló fűnyírókat. Maximum 130000 forintom van erre a célra. Kapok itthon annyiért normálisat? -
BBéci
legenda
Sziasztok!
Elolvastam pár száz hozzászólást, de kérdeznem kell
200 m2 gyephez szeretnék robotfűnyírót venni. Szomszédomban pár napja egy Landxcape üzemel, onnan jött az ötlet, hogy 14 év hagyományos fűnyírózás után leveszem a vállamról annak terhét.
Van-e best buy gép, mennyire fontos az ultrahangos érzékelő, mely tulajdonság fontos és nélkülözhetetlen?
Árban ilyesmit képzeltem el: [link], [link]. -
Mondtam már az elején, hogy valami ilyesmi lesz, más nem igazán jöhetett szóba. IOS-on is frissült az app (itt 2.0.5-nél jár), főleg az új firmware miatt (party mode, stb..). Itt viszont működött a régivel is, mert ma nyomogattam az fw frissítés után, és gond nélkül ment, az új appot csak most tettem fel.
Ami viszont tök jó:
- lett gyorsgomb a főképernyőn a szegélynyírásra, szóval ha úri kedvünk úgy kívánja akkor elküldhetjük a robotot egy körre gyorsan
- a "my lawn" menü teljesen megváltozott, be lehet állítani hogy van e locsolórendszer, milyen a talaj típusa, gyep típusa (latin nevekkel a fajták!), történt e tápanyagozás/tárgyázás, ezek alapján kalkulálja az auto schedulert, persze kérdés hogy mennyire működik jól, nekem a kézi is teljesen bevált (sőt, igazából csak az)
-
Mbtamas
újonc
Sziasztok!
Megoldódott a probléma. Visszaírt a gyári support, hogy lett egy új app tegnapelőtt, 2.0.1. a verziószám. Kicsit másképpen lett elrendezve, mint az előző. Ezzel most minden működik. Frissítsétek ti is!
Köszi a segítséget
-
Szerintem ezen csak a support tud segíteni... Amit még én megpróbálnék: lépj be az account oldalra, és nyomja egy unpair-t, aztán pair-eld újra. Sose csináltam, de mivel tényleg nincs factory reset, így gondolom ez lenne hivatott kiváltani.
Viszont megint nem vettem észre, hogy van új firmware, jó hogy írtad hogy a tiéden 3.16 van
Újdonságok:
New Double Scheduler support
High-Pitch Alarm Accessory support
Acre setting for US market
Party Mode
Improved IMU while following boundary (with small-long curve)
Improved Single-Sensor & Double Sensor Off Limits in tunnels & other cases.
Improved FindMyLandroid.
Find Landroid running in Circle when finding wire.
Fixed On-Time-Scheduler not stopped if sent home by app
IntelliTurn when trapped near boundary wire
Improvement in working logic on tunnel mode
Disabled Daily border cut when prss start+ok or app start button
Improvement on LIFT sensor
Blade always power off when going home by rainAz új device (hangosabb hangszóró) vicces, 80 EUR
-
válasz
Williamgrant #573 üzenetére
Kell hozzá internet, csak cloudon keresztül működik sajnos, ha nem így lenne, akkor egyszerűbb lenne integrálni otthonautomatizálási rendszerbe (így is lehet, csak nem local api-n, és kicsit bonyolult).
Mbtamas: első körben inkább a supportnak írj, lehet hogy összegabalyodtak kicsit a dolgok mqtt oldalon, és ki tudják bogozni.
-
-
Mbtamas
újonc
Kipróbáltam. Megint másik router, másik telefon, másik wifi, mobil internet két szolgáltatótól is. A hiba sajnos ugyanaz.
-
-
Mbtamas
újonc
Köszi a magyarázatot. A fw úgy néztem, a legfrissebb (3.16). Egy frissen kicsomagolt elég jó androidos telefonra feltettem a play áruházból elérhető appot próba képpen. A hiba u.a.
A robot resetelése nekem is eszembe jutott, csak nem tudom, hogyan kell, a manualjában nem találtam semmit róla. Megpróbálok utána nézni. -
A legtöbb gyártóval ellentétben elég standard megoldást használnak a cloudjuknál, nem saját platform. Gyakorlatilag MQTT protokollra/szolgáltatásra épül az egész, amihez még az infrastruktúrát sem ők adják, hanem az Amazontól bérlik az aws-en.
Az mqtt úgy működik, hogy minden kliens belép a szerverre (itt a robot és a mobilapp is egy-egy klienst jelent), aztán egy közös csatornán küldi az app a robotnak a commandot (publish), az meg vissza a státuszinfókat. Szóval az, hogy az app-ban látod egyből a robot állapotát, azt jelenti, hogy be tudott lépni mqtt-re mindkettő, és közös topicban vannak. Innét két dolog lehet: vagy az app-al van valami gond, ami miatt nem publishol, vagy a robot nem akarja valamiért értelmezni a neki szoló commandokat. Egyébként kézzel le lehetne ellenőrizni, mert ebbe a topicba te is fel tudsz iratkozni egy mqtt klienssel, de azért kicsit bonyolult a dolog (privátkulcsos auth, ki kell hackelni egy ID-t, stb..).
Első körben azt mondtam volna, hogy próbáld ki másik telefonon (természetesen a legfrissebb app-al), de azt írtad ez már megvolt. Szóval szerintem próbáld meg resetelni a robotot, és újrapárosítani. A firmware amúgy a legfrissebb rajta?
-
válasz
lasse001 #566 üzenetére
nálam is ilyen ez az egynyári perje... nagyon nem lehet vele mit tenni... szike és guggolás és irtani ... esetleg ha jó a fű állományod akkor elvileg ki lehet szárítani ha egy ideig nem locsolsz (alacsonyan van és nincs erős gyökere így a szárazságot nem bírja) mi egyszer végigmásztuk tavasszal de azóta nem jutottunk odáig... pedig 3-4 mászásból ki lehetne írtani
-
Mbtamas
újonc
Kvázi saját wifije van a robotnak a füves terület melletti szaletliben, 3-20 m távolság van a gép meg a router között. Cseréltem routert is. Nem hiszem, hogy ilyen "egyszerű" a hiba, mert a wifit többen megvizsgáltuk, és teljesen rendben van.
Nem ilyesmi lesz. Ha a gépen módosítom pl. a naptárat, elmentem, majd belépek az alkalmazásba, ott azonnal látszik a változtatás. Tehát ami a géptől jön információ, az minden átjön, ha felkapom a gépet, azonnal megjön a jelzés, hogy fejre állítottam. Ha haza küldöm a gépet a tasztatúráról, az alkalmazásban már át is íródik "Going home"-ra a státusz..
Ha töltőn van a gép, és az alkalmazásban megnyomom az elindító gombot, kiíródik egy message box-ban, hogy "Connecting to Landroid", és így megáll a program. Homokórázik ebben az állapotban (fél órát hagytam).
De a hátterében, a message box mögött frissítgeti magát a progi, ha közben teszek valamit a géppel, az látszik a nem aktív háttérben. És csak megszakítani lehet az alkalmazást, kilépni belőle nem. Több telefonra is feltettük a programot, mindegyikkel u.a.
Kérdeztem Android szakértő barátomat, azt mondja, hogy a telefon és a (valószínűleg) az Amazonnál lévő platform között van valami nyavaja. Olyan, mint ha az alkalmazás nem tudna valamiért adatot küldeni a szerverre.
Írtam a gyártónak, majd meglátjuk, addig is köszi a tippet. -
válasz
lasse001 #564 üzenetére
milyen szóró fejeid vannak mert mp rotatornal jó a 30 perc spray szórófej esetén 5-10 perceket szoktak írni, de a legjobb zónánként rnadom 3 feles poharat kirakni és megmérni mennyi vizet locsol ki 30 perc alatt amíg megy és az alapján kb belőni
lehet csinálni kellene egy gyepcsoportot -
válasz
lasse001 #561 üzenetére
nálam 2 naponta megy locsolás nyáron kb 6-7 mm tavasszal ősszel 5-6 mm. Plusz kb 3 mm homokot szoktam szórni évi 1-2 alkalommal a fűre ami elvileg lazítja a talajt és szárítja a füvet így a hajnali pára hamarabb leszárad , ezért a belekerülő muhar magoknak kisebb az esélye, hogy ki tudnak csírázni (plusz kevésbé gombásodik)... nagyjából bevált muharral nincs gond idén kb 30-40 muhart kellett csak kiszedni a fűből, sajnos az egynyári perjével nem tudok mit kezdeni és az csak kézzel irtható
-
-
lasse001
senior tag
válasz
Williamgrant #559 üzenetére
Egy fórumban olvastam. De most jobban utánaolvasva nem jó. Le is fújtam a vásárlást. Köszi a figyelmeztetést. Akkor keresek mást. A pumához nem férek hozzá. Esetleg más ötlet?
-
azért próba fújást csinálj, nehogy vigye a gyepet is...
-
-
lasse001
senior tag
válasz
Williamgrant #555 üzenetére
Én azt olvastam hogy a Dual Gold 960 is hatásos ellene. [link]
Én is most tervezek venni. -
-
válasz
Williamgrant #555 üzenetére
itthon igen elvileg az osztákoknál lehet obi szintű boltokban is kapni
, de amúgy nem vagyok a permetezés híve így amit lehet kerülök, de sajnos a gombával és a kertben a tetvekkel nem tudok mit kezdeni
-
-
Az is jó volt ahogy te műtrágyáztál szerintem, s lehet az allround jobb a robothoz, mert hosszabb hatás mechanizmusú így talán lassabban nő a fű...
a Weed controll teljesen jó áprilisig (mivel sok benne a N), nekem a kertépítő ismerős a maintanancet javasolta helyette + ha kétszikű gyom van akkor permetzést (talán Colombus EC-vel? ebben nem vagyok biztos...), de nálunk kétszikű gyomokat elnyomja a gyep sajnos egyszikűekkel szívok: muhar (puma extra elvileg jó ellene de mivel nincs sok nem permetezek), egynyári perje cak kiszedni lehet (esetleg kiszárítani, de azt nem merem
), illetve egy tarackszerű fűféle (nem tarack az is valami perje), ami itt ott megjelenik de talán kopik
Amúgy facebookon van egy szenvedélyünk a gyep csoport ott is sok hasznos infó van...
-
Köszönöm a kertészeti szaktanácsadást!
Egyébként van ennek külön szaktopikja?Én eddig - mivel hivatalosan árnyéktűrő keveréket vetettem a legtöbb helyre - az "ICL Weed Control Gyomírtó szer gyeptrágyával" használtam április végén.
Június végén pedig "ICL Shade Special Mohásodás csökkentő" és "ICL All Round Közepes hatástartamú gyepfenntartó" műtrágyákat kevertem össze kb. fele-fele arányban és azt szórtam a régebbi területre ki felemás eredménnyel. Friss telepítés "ICL New Grass gyepstarter"-t kapott.De akkor jövőre (miután a raktárkészletet elhasználtam)
- "ICL Weed Control Gyomírtó szer gyeptrágyával" április közepén/május elején szezon induláskor 1 alkalommal
- "ICL Stres Control Stresszkontrol" lesz május végétől augusztus végéig max. 2 alkalommal
- "ICL Pre Winter Őszi-téli gyepkondícionáló" ősszel 1 alkalommalA mohásodás csökkentő műtrágyát ezek után nem tudom, hogy mikor szórjam. Egyszer már használtam erre a célra Compo vastápsót. Lehet, hogy visszaállok erre, miután a jelenlegi mennyiség elfogyott.
A prohumin humusznak és biosolnak utána olvasok. Még nem tudom, hogy ezeket mennyiszer/mikor (két műtrágyázás között "félidőben"?) adagoljam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Microsoft Outlook topic
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Autós topik
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- EA Sports WRC '23
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest