Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
pomk
őstag
válasz
Andras6800
üzenetére
Bár nekem "csak" egy Yuka Mini 800 van, de nem tudok panaszkodni a minőségre. Nem volt dolgom más robot fűnyíróval, de én nem találok semmi kivetni valót a minőségben. Inkább az ellenkezőjét mondanám.
-
pomk
őstag
Tudnátok kérlek ajánlani Yuka Mini 800-hoz utángyártott kés szettet?
-
pomk
őstag
Igen, fel kell venni.
#3007Alvin76
Nekem is van előkert. Az előkert és az RTK között van a házunk, a robot gond nélkül oda és vissza talál és elnavigál elől is. Szerintem nem lesz gond vele. Tedd oda, ahol a legkényelmesebb nektek. Bár a rajz alapján nem tudom milyen a kert, de nem lenne praktikusabb a tároló egyik vagy másik oldalára tenni a dokkolót? Úgy kevésbé lógna bele a középső nagy és egybefüggő területbe? Nem beszélve arról, hogy ha garázs nélkül használod akkor itt akár az időjárás / napsütés ellen is jobban védve lenne. -
pomk
őstag
Nálam a kép szerinti bal oldalon bemegy, bent megfordul és jobb oldalon kijön.
Bemenet, kimenet forgás közben végig megy a nyírás. Itt sem, ahogy máshol sem sajnos nem vágja le faltól - falig, de azért nagyjából rendben tartja ezt a területet is.Eleinte félve vettem fel ezt a szűk folyosót a térképre, de egész ügyesen megoldja.
Annyi kiegészítés, hogy bár nekem angol nyelven van az applikáció, de kikapcsolt akadály elkerülés esetén többször elakadt, de a "standard" beállítás esetén még nem volt gond. -
pomk
őstag
Sajnos ez egy hiányossága, igen. Reméljük egy következő frissítéssel bekerül hogy ha 5-10-15 p van hátra, akkor nem töltsön 2-3 órát. De ezt ugye nagyon nehéz előre megbecsülni hogy az adott 5-10-15 percben mennyi forduló, akadály, emelkedő és az egyéb korábban felsorolt akku merítő tényező lehet. Bízom benne, hogy a kis ügyes SW fejlesztő mérnökök kitalálnak rá valami okos megoldást.
DE egy ügyes megoldás viszont, hogy miután visszament tölteni manuálisan el tudod indítani hogy folytassa a munkát. Ez természetesen tapasztalati úton kell majd egyéni szituációban kiokoskodni hogy mennyi töltöttség "elég" a fennmaradó terület ledolgozására és ne kelljen megvárni azt az időt amíg teljesen feltölt. Én ezzel személy szerint rendszeresen élek. Sajnos ez viszont így kizárja az automatizálás lehetőségét.
-
pomk
őstag
Köszi a tippet!
Az oldalsó ütköző védelmére van valami jó tippje valakinek? Bár már lehet késő, mert úgy összeverte / karcolta magát hogy rossz nézni...Tettem fel egy 3D nyomtatott TPE-ből készült fehér színű ütközőt, de az egyik oldalon (kép szerint jobb) kb. az első alkalommal lesodorta magáról. Bár alapvetően inkább az ütköző alatti, alsó-oldalsó felület érintett. -
pomk
őstag
Ezeket mind tudja kezelni a Yuka Mini, a parkolás sem lesz gond, mivel amikor már közel van a dokkolóhoz akkor átvált (ha jól emlékszem) infra kommunikációra és azzal tájolja be magát.
Ill. még a lábak és a fal közötti részre annyi, hogy én simán beengedném oda, lehet hogy 1-1 oda-vissza körrel lefedi az 55 cm-t és akkor neked annyival kevesebb lesz ott a nyírás. Az tuti, hogy elakadni nem fog.
Ha belefér anyagilag, én bátran ajánlom! Nekem, bár nálunk ~600 m2-ről van szó nagyon-nagyon sokat segít! És most ráadásul ajándék garázs jár a Mini-hez a hivatalos eu weboldalon.
-
pomk
őstag
Olvass vissza, de úgy írták hogy "csak" egy köztes pont aki "csak" forgalmazó.
Beszerzést náluk kezdeményezed, de a hivatalos németországi központból érkezik a robot. Ha gond van, magyar forgalmazónak jelzed, de Ő is tovább jelzi a Mammotion-nak és Ők küldenek érte futárt aki ingyen elviszi és hozza a terméket.
DE, feltételezem apróbb problémák, hibaelhárítás, telepítés, üzembe helyezés, tanácsadás stb. esetén (ha szükséged van ezek közül bármelyikre is), biztos támogatnak! -
pomk
őstag
Meglepődnék, ha dobnának ki "lebutított" csomagot amely nem tartalmaz RTK-t és 4G modult.
Csak hogy ne kelljen másnak is keresni
, az iNavi az alábbi országokban érhető el jelenleg:
- Németország
- Franciaország
- Anglia (Észak Írország kivételével)
- Ausztria
- Hollandia
- Belgium
- Luxemburg
- Svájc -
pomk
őstag
Vissza vittem ma a Lidlbe a Parkside robot fűnyírót.
Jön, megy szó szerint faltól falig, ebben a kategóriában ár/értek nyertes. Azonban be kellett látnom, hogy a mi udvarunk túlságosan tagolt és akadályokkal teli ahhoz, hogy érdemi munkát tudjon végezni és ezzel segíteni tudjon.
Hozzánk egy felsőbb kategóriás, GPSes, vezeték nélküli gép kell ami el tud navigálni a kertben.Kicsit sajnálom, hogy így alakult , de valahol éreztem hogy ez lesz a vége. Ha nem lett volna a 90 napos vissza vásárlási lehetőség a Lidlnél nem biztos, hogy megvettem volna.
Csak a poén kedvéért: szépen lemostam, leszárítottam, kiszedtem a fűszálakat, a műanyag pöcköket egyesével lemostam, kábelt feltekertem. Szépen becsomagoltam mindent, mintha ki se lett volna bontva. Erre a boltban, “Oda tegye le legyen szíves.” kéréssel “átvették”. Ki se bontották, bele se nézték… Akár 2db téglát is bele rakhattam volna, hogy legalább a szél ne vigye el az üres dobozt. Azért ilyen összegnél mást vártam volna…Na mindegy. Tovább lépek és keresem az ideális vezeték-nélküli gépemet.
-
pomk
őstag
Az eu.mammotion.com oldalon van egy ajánlói program. Ha valaki szeretne szerezni 1000 pontot, amelyet beváltható €-ra, %-os kedvezményekre, kiegészítőkre szeretne költeni kérem írjon nekem és küldök egy ajánlói linket.
Köszi! -
pomk
őstag
Van egy -10%-os kuponom a Robotfunyirocentrum.hu oldalra. Érdekel valakit?

-
pomk
őstag
Sziasztok!
Vettem korábban egy Parkside 1000m2 fűnyírót. Pár alkalommal kipróbáltam, de még elég sok munka van hátra a terület előkészítésében ahhoz, hogy viszonylag akadály mentesen tudjon dolgozni. Jelenleg a legnagyobb problémát az okozza neki (hozzáteszem érthető módon), hogy a 7 db pár éves fa csemete (zöld X a lenti képen) körül ki van szedve ~8-10 cm mély terület körben, ahova majd szegély tégla és kavics fog kerülni. Ettől függetlenül feltűnt, hogy mennyire "bután" faltól-falig pattog az akadályok és a határoló kábel között. Ez a modell ezt tudja, nem volt meglepetés. Félek tőle, hogy annyira tagolt és akadályokkal teli a kertünk, hogy bár biztosan sokat le fog tudni vágni, de azt az érdemi előrelépést amit várnék ettől a beruházástól azt sajnos nem fogja tudni hozni.
Jelenleg így néz ki a kertünk:

Nem beszélve arról, hogy a piros számokkal jelölt 2. és 3. a Parkside (bár nem próbáltam), de szinte kizárt hogy be tudna menni. Vagy legalábbis jutni a random ide-oda pattogós szisztémával. Így ezeken a helyeken továbbra is kézzel kell majd nyírnom a füvet. Kiegészítésként még nyírhatom azokon a helyeken is, ahova nem tud benavigálni: bal oldal közepén gyerek játszótér / mászóka alatt és mögött, jobb felső sarokban a magaságyások mögött/között, bal alsó sarokban is elég osztott a terület a virágágyás (zöld) és a kerti csap (kék) miatt, ill. a szegélyeknél körben mindenhol. Plusz a 2. és 3. zóna.
Szóval kb. a most 2 heti ~4-5 óra fűnyírást redukálni tudnám hasra ütve 1-2 órára (Parkside utáni munkák). Mit gondoltok, valós lehet ez így?
De amitért ezt írtam...
Felmerült bennem, hogy annyira dicséritek itt a Yuka Mini 800-at, hogy lehet leváltanám a Parkside-ot egy Yukara. A Parksideot még május közepéig vissza tudom vinni, így igazából nem buknék rajta semmit. Viszont ugye a Yuka ~1000 € lenne. Ez azért tegyük hozzá, jelentős különbség.
Kérdés, hogy a fent felsorolt nehezítő tényezőket, amelyeket a Parkside 99% hogy nem tud megoldani, a Yuka megtudja vajon?
- Be tud navigálni a kerti hinta lábai közé? Be még hagyján, de ki is tud jönni?
- A kép bal oldalán van a szomszéd háza. A ház és a játékok között ~50 cm terület van ami szintén egy hosszú téglalap forma. Gondolom ezen 1-1 oda-vissza körrel végig tud navigálni?
- Magaságyások közé/mögé (~60cm széles téglalap) be/ki navigál?
- Virágágyás és kerti csap közötti zeg-zugos részt meg tudja oldani? Ez igazából 2 téglalap, szóval gondolom igen.
- A 1. terület egy murvás, fedetlen kocsibeálló. Fel tud kapatni egy ~2-3 cm-es szegélyre, onnan le a 2. területre, ott levágni a füvet, majd átmenni a 3. területre, szintén egy ~3 cmes szegélykövel övezett járdára fel / le, fűnyírás. Majd természetesen ugyan innen vissza a 3. -> 2. -> 1. sorrendben a fő területre.
- Hosszú távú terv, hogy az 1. terület egyszer csak tető alá kerül. Így itt 2 opciót látok: vagy hagyok neki alul fedetlenül 20-30 cm magas nyílást, amin keresztül át tud menni a 2. területre. Vagy megfogom kézzel és átviszem a hónom alatt a 2. területre majd ott indítok egy "másodlagos zóna" nyírást ami a 2. és a 3. zónát is levágja. Gondolom van ilyen lehetőség benne?Nem is beszélve arról, hogy 2 gyerek és egy kutya is van a családban. Így nem ritka, hogy előfordul itt-ott 1-1 elhagyott játék, kismotor, labda, gumicsirke, stb.
Ezeket ha jól tudom Yuka felismeri és kikerüli?Tényleg annyival okosabb a Yuka, ahogy ezt a nagykönyvekben írva van és ahogy az ember elképzel egy robotot: kamerával / GPSel / stb. felmér és felismer minden akadályt, bejáratod vele a területet, NoGo zónákat, 2. - 3. - sokadik másodlagos zónákat és csak teszi a dolgát?
Megéri a ~3,5x annyi árat a Parksidehoz képest? -
pomk
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Kellett neked valami extra beállítás, mert ahogy néztem alapbeállításon minden jónak tűnik nálam. Beállítások -> Értesítések alatt, Tuya appban is, de mégsem kapok értesítést.
Egy dolgot vettem most észre, hogy a Tuya -> Beállítások -> Apple Watch -> Eszköz alatt látom listázva a fűnyírót, de ott egy megjegyzés hogy "A következő eszköz nem támogatja az Apple Watch használatát:" és ez alatt van ott a fűnyíró.
Bár gondolom ettől függetlenül a telefonra még kéne érkeznie az értesítéseknek?Még esetleg egy probléma lehet, a Tuya app írta a robotra, hogy gyenge a WiFi jelerőssége. Ez okozhat ilyen problémát vajon?
-
pomk
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Köszi a tippet!
De elég a párosítás alatt a WiFi? Vagy mindig kell neki WiFi? A WiFi modul gondolom nem a dokkolóban van, hanem a fűnyíróban?
Párosítás alatt dokkolón kell lenni és kell a WiFi jel? Vagy elég csak a WiFi?
Tuya app kiváltja a Parkside saját appját? Vannak olyan funkciók, amelyek nem elérhetőek egyikben / másikban?
Nekem egyébként egy alap konnektoros WiFi jel erősítő van, de a telefonom alapján lefedi az egész kertet. Bár a telefonnak gondolom erősebb a WiFi modulja mint a robotnak. -
pomk
őstag
Sziasztok!
Parkside robot. Tegnap nekifutottam a telepítésnek. Vezető kábelt kihúztam, dokkoló áram alatt. Robot fel dug dokkolóra. Bementem a beállításokba, WiFi Bekapcsolása. Ezután Parkside appban próbáltam hozzáadni, listában látom, kattintok, homok óra, de a hiba üzenet alapján nem tud csatlakozni a WiFihez?
A párosítás alatt kell neki a dokkoló? Bár a telefonom bőven van WiFi jell ott, ahol a dokkolón van a robot, de Ő nem talál WiFi hálózatot. Legalábbis erre tippelek...Így arra gondoltam, hogy a hónom alá csapom és közelebb viszem a jelerősítőhöz, a dokkolót viszont nem tudom magammal vinni.
A későbbiekben is kelleni fog neki az állandó WiFi jel? Mert akkor át kell gondolom hogy hol legyen a dokkoló és/vagy a jelerősítő... -
pomk
őstag
válasz
szekera
üzenetére
Plusz Parkside esetén cserélhető az akksi, így ha nagyobb akksit veszel bele akkor több időt tud nyírni egy feltöltéssel (de természetesen a töltési idő is több). De tölteni akár lehet éjszaka / hajnalban is amikor a nedves fű miatt nem érdemes nyírni. Így akár az ütemezésekkel is lehet játszani.
-
pomk
őstag
Sziasztok!
A Parkside robotok esetén egy csillag csavarral cserélhetőek a kések. Próbálkozott, gondolkodott már valaki hosszabb kések beszerelésén? Ahogy nézem a kések és a burkolat között még van ~2-3 cm. Ezzel talán növelhető lenne az egyszerre lenyírt felület és így a hatékonysága is? Mit gondoltok? -
pomk
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Dokkolónak egy új hely így esetleg?
Azért raktam a korábbi helyre, mert úgy rémlett hogy előtte min. 2m mögötte min. 1m egyesen szakasz kell.
A 2. és 3. nem terveztem bekötni a hálózatba. Elég bonyolult lenne a kivitelezése. Ezért is kérdeztem, hogy csak arra hagyatkozom, hogy ez egy szegélyekkel zárt terület, ahol az ütközésekkel "faltól-falig" megy a robot az működhet?
-
pomk
őstag
Lerajzoltam az udvarunk alaprajzát kérlek segítsetek, hogy lenne érdemes kihúzni a határoló drótot egy Parkside 1000 m2-es robot fűnyíróhoz?A kép felső oldalán lévő zöld X-ek a fák, ezek köré megfelelő így bevezetni a drótot? A terület közepén lévő medencét nem látom indokoltnak körbe keríteni, mert úgyis neki ütközik a falának / szegélynek és visszafordul? A bal oldalon lévő trambulin és hinta, toronyt szintén nem terveztem körbe keríteni, hátha így bemegy oda is a robot és levágja a füvet ott is. Jó ez így? Itt a kék kör a tramubulin, mellette van egy zöld X-el jelölt fenyőfa, amelyet nem terveztem körbe keríteni, mert ott valószínű nem lesz szegély és mulcs így ott mehet a fa tövéig a robot. Mit gondoltok?
És még egy kérdés. Hova lenne érdemes letenni a dokkolót? Villám jellel jelöltem a lehetséges áramforrásokat. Bal alsó sarokban van a villanyóra, de ott talán szűk lenne neki a hely és nem találna be? Középen lenne a legideálisabb, ahova felrajzoltam egy szürke oválist, nyíllal jelölve a dokkolás irányát.
Ill. kérdés, hogy a jobb alsó sarokban lévő 2. és 3. zónákba szerintem nem fog tudni bemenni a robot, oda ha beviszem kézzel és ott elindítom, akkor körbe tud menni? Ilyen esetben a határokat ott hogy fogja érzékelni? Kéne neki drót, vagy valami magasabb szegély, stb. aminek nekiütközve visszafordul, ugye?Egyéb tippek, ötletek? 🙂
-
pomk
őstag
Parkside robot, de a kérdés általános.

A kert közepén lévő fákat hogyan érdemes elkeríteni? Van 5-6 gyümölcs fa össze vissza elhelyezve. Terv szerint építek köréjük szegély kőből egy kört, majd azt feltöltöm mulccsal. Ilyen esetben gondolom nem kell ide külön bevezetni a drótot (és nem is érdemes mert csak egy nagy káoszos drót tenger lenne az egész kert), hanem a szegély kőben elakad a robot és megáll. De ehhez gondolom X cm magasan ki kell állnia a szegély kőnek, ugye?
Viszont ha a nekiütközésre számítva nem engedem oda a robotot a fa közelébe, akkor közvetlen a kő mellett nem lesz levágva a fű mivel az ütközés miatt vissza fordul.
1 szó mint száz, hogyan kell megoldani azt, hogy a fa törzsét ne verje össze a robot, ne kapja fel és szórja szét a mulcsot, de a lehető legközelebb nyírjon a szegélykőhöz hogy ezzel utána ne kelljen kézzel szenvedni?
-
pomk
őstag
Veszprémben a Lidlben van kb. 20+ gép még.
-
pomk
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Visszaolvastam a hozzászólásaitokat, úgy tűnik elég vegyes a kép.
Ennyi idő távlatában (bár gondolom tavaly November óta nem sokat ment
), mi a vélemény? Érdemes megvenni?
Nálunk ~700 nm-t kéne vágnia az alábbiak szerint:
Pirost kézzel vágnám, mert oda nem tud bemenni.
Kék vonallal körül határolt rész amit a gépnek vágnia kellene. Zöld rész kérdéses, mert ott mászóka, hinta, trambulin van. Ill. a sárga vonalnál van egy emelkedő a talajban mert a felette lévő rész magasabban van mint az udvar többi része.
Elég cikk-cakkos, eldugott sarkokkal. Mit gondoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Byintek Love U14 Projektor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX5000 16GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB AeroCool Quantum Mesh 650W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Annyi kiegészítés, hogy bár nekem angol nyelven van az applikáció, de kikapcsolt akadály elkerülés esetén többször elakadt, de a "standard" beállítás esetén még nem volt gond.