Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thamasz
senior tag
válasz
Andras6800
üzenetére
Tavasz óta teljesít nálam egy mini 800, 600m2 tagolt kertben, összességében elégedett vagyok, szertintem elég jó a minősége. Nyilván lennének ötleteim miben lehetne jobb, de rengeteget fejlesztettek rajta szoftver ftissítésekkel a szezon során.
-
Alvin76
tag
válasz
Andras6800
üzenetére
én Yuka 1000-ret vettem, (mini 800 árban) akicióban. 2 tárcsás, 10 pengével. Amig nagy a fű többször érdemes tisztítani, mert a pengék alá beszorul a vizes fű, de ha mindennap megy, és kicsit vág, akkor szinte alig. Július végén jött meg, azóta megy szépen, egyszer fordítottam pengét rajt. 2x akadt el, egyszer egy baromi nagy vakondtúráson, egyszer meg a kerítés mellett valami kis tönkben. De azon kívűl teszi a dolgát. nagyon meg vagyok elégedve vele. (egy support oldalon mindig több lesz a panasz, mint a dícséret
)
A szomszédom határolóvezetékes Husqvarna robotja (1,3milla) havi 2x elkóborol, vezeték szakadás miatt, addig az RTK-s robotom szép csíkosra vágja a füvet.
-
válasz
Andras6800
üzenetére
Nálam lement annyira eseménytelenül az első szezon, hogy elégedett vagyok bőven, vezetékes géppel még a legidillibb állapot is mindig rosszabb volt ennél. Szóval továbbra is ajánlott részemről. Az FB csoportot tényleg ne vedd alapul, az egyben gyártói support is ott. Aktívan jelen van a Mammotion, írnak a problémára, vagy jönnek azonnal privátban, stb... Sok vevő ezt tudja (vagy odairányítják őket Redditről, vagy egyéb helykről), ezért eleve ott kezd, ha gondja van.
Amiket tapasztaltam Yuka Mini 800-al:
- Megmagyarázhatatlan random pozícióvesztés, ilyenkor el sem kezdi a taskot. Az ég tiszta, a műholdak száma megfelelő, de weak signal... Talán háromszor fordult elő, egy teljes áramtalanítás (rtk+dokkoló) megoldotta, később jött erre sw frissítés is, azt hiszem utána nem is csinálta.
- Első bolygókerekek nem forognak rendesen a függőleges tengely körül. Kézzel pörgetve őket nem tűnik vészesnek, kicsi ellenállás érezhető. Viszont amit okoz: ha a kerekek derékszögben állnak előre induláskor, akkor ahogy a hátsó motor rájuk feszít, nem pörögnek be egyből menetirányba. Ilyenkor az ellenállás miatt egy kicsit megfeszül a gép orra, és megemelkedik (alig látható), ami elég ahhoz, hogy egy "mower lifted" -ed dobjon. Annyira soft warning, hogy nem is jön róla alert, csak megáll a robot, hármat sípol, majd folytatja. Onnét veszed észre, hogy hallod hogy sípolgat munka közben néha, vagy hogy nagyon sokáig tart a task
Gyártói videó is van róla azóta, hogy hova kell fújni a WD40-et, és jó lesz, kb. 1 perc az egész. A teljes szezonban vélhetően egyszer elegendő lesz megcsinálni.Ezeket leszámítva semmi nem volt vele, pl. soha nem akadt el, elképesztő milyen terepjárási képességei vannak, ahhoz képest, hogy egy bolygókerekes kisebb gép. Ismerősi körben van egy 600-as, rendszeresen megosztjuk a tapasztalatokat egymással, ott is ugyanez a két hiba volt, más semmi. Ő egyébként annyira belelkesült tőle, hogy kiküldi az utcára is, HomeAssistant nyitja/zárja neki a kaput
Egyszer beleesett az árokba (mivel kicentizte hogy annak a szélén is végigmenjen), de azt gondolom, hogy ez így is elég meggyőző 
-
pomk
őstag
válasz
Andras6800
üzenetére
Bár nekem "csak" egy Yuka Mini 800 van, de nem tudok panaszkodni a minőségre. Nem volt dolgom más robot fűnyíróval, de én nem találok semmi kivetni valót a minőségben. Inkább az ellenkezőjét mondanám.
-
válasz
Andras6800
üzenetére
nem tudom, hogy ennyivel több Mammotion-t adnak el és így több a hiba is, vagy tényleg reprezentatív a sok panasz
én a Navimow csoportban vagyok benne, ott nem szokott ilyen lenni (most direkt vissza kerestem) inkább olyanok, hogy hogyan kell ezt vagy azt beállítani a térkép kezelésben (az valóban macerás, és nem egyértelmű) -
WiZARD
veterán
válasz
Andras6800
üzenetére
a videók alapján gps + kamera
-
válasz
Andras6800
üzenetére
az RTK kamerát a lombkorona szint alatt elhelyezve (de úgy, hogy az lássa az eget) szerintem nem lehet probléma a sok fával.
-
ElFeo
tag
válasz
Andras6800
üzenetére
Amennyiben nyitott vagy más márkára, ajánlom a Segway Navimow gépeit. Hivatalos magyarországi forgalmazóval, szervizháttérrel. Szintén RTK alapú gépek kamerával és AI-val megtámogatva. l
-
Ance
őstag
válasz
Andras6800
üzenetére
Lejárt már a Tron kampány. Elvileg indult valami “Late pledge” 1.650 dollárért, de nem találom. Lehet az is lejárt.
Én rendeltem, majd meglátjuk milyen lesz. Egyelőre csak annyi pozitívumot tudok mondani, hogy biztatók a videók
és a 2 éves gari csak 2025. áprilistól indul majd, ami szintén korrekt hozzáállás. Elvileg augusztusban jön meg, de szerintem inkább szeptember lesz. Reméljük nem Luba-történet lesz belőle, hanem annál jobban sikerül. -
WiZARD
veterán
válasz
Andras6800
üzenetére
kickstarterből mire robotod lesz...
Ez is érdekes lehet - hengerkéses robot
-
jbnd-007
tag
válasz
Andras6800
üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy az autóm felmenne 45 fokos emelkedőn.

45 fok az 100%-os emelkedőnek felel meg. Itt egy cikk, amiben említenek pár modellt, köztük egy négykerék hajtású Husqvarnát, ami felmegy 70%-on. A 100% szerintem reménytelen.
Régebben olvastam valahol, hogy a Parkside cuccokat általában az Einhell gyártja. Nem tudom, a fűnyírónál is így van-e, de ha megnézel egy olcsó Einhell fűnyírót, nem fogsz nagyon mellélőni tudásban. 25-30%-os emelkedőnél többre nem hiszem, hogy képesek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jövedelem
- Projektor topic
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gyúrósok ide!
- VGA kibeszélő offtopik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- További aktív témák...
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)
Gyártói videó is van róla azóta, hogy hova kell fújni a WD40-et, és jó lesz, kb. 1 perc az egész. A teljes szezonban vélhetően egyszer elegendő lesz megcsinálni.
Egyszer beleesett az árokba (mivel kicentizte hogy annak a szélén is végigmenjen), de azt gondolom, hogy ez így is elég meggyőző
és a 2 éves gari csak 2025. áprilistól indul majd, ami szintén korrekt hozzáállás. Elvileg augusztusban jön meg, de szerintem inkább szeptember lesz. Reméljük nem Luba-történet lesz belőle, hanem annál jobban sikerül.