Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szekera
csendes tag
válasz
Alvin76
üzenetére
Ahogy Mikrofon is írja, nem darál csak összegyűjti.
A robotfűnyíróhoz hozzákapcsolódik egy "adapter", amely a robotporszívókhoz hasonlóan egy forgóhenger (fésüs és lapátos) segítségével gyűjti össze a leveleket és akár egyszerre a frissen levágott füvet is. Kijelölt helyen kiüríti és neked csak kukázni kell.
Találsz róla videókat is.
Dió, szilva, alma és cserenyefa levelek is ok, nálam a selyemfenyő hosszúszárú tűleveleit felcsavarta a tengelyre és leállt.
Applikációban kizártam azt a terület és többin végigment.
Összeségébven nagyon hasznos és kényelmes, akkor is dolgozik amikor nem vagyok otthon és főként nem nekem kell!!!
Nem az én időmet foglalja le a gereblyézés és a fű összeseprése.
Ára van, pénzbe kerül, ahogy írtam egyénileg kell mérlegelni mit hozhat hosszabb időtávban. -
szekera
csendes tag
én több mint 800 m2-re (több gyümölcsfával és sok levéllel ősszel) választottam TAVASSZAL Yuka1000-et, fűgyűjtő adapterrel együtt (+1 évgarancia és készkészlet) kb. 900e Ft
köszönet Mikrofon és Chal tapasztalataiért
nagyon jó döntés volt, nem bántam meg
most mindegyik típus az eddigi árak alatt 300-400E-val => megéri akkor is ha csak jövőre üzemeled be
mérlegeld az adottságokat-igényeket és válaszd ki a típust, rendelj! -
szekera
csendes tag
válasz
mikrofon
üzenetére
Most beletetted a bolhát a fülembe...
Telkünkön 3 teljesen sík fűnyírási terület jelölhető ki, kb. 750, 30 és 10 m2 méretben, 1-2 cm eltéréssel szintben lévő (földfeltöltéssel orvosolható) térkő választja el őket.
Eddig csak a 750 m2-re fókuszáltam, a YUKA árak ugrása miatt a 800 Minit céloztam meg (1100 Euro) kompromisszumos megoldásként (19cm vágószélesség, nem tud seperni-gyűjteni).
A területen van egy-egy régebbi nagyméretű diófa és cseresznyefa, 3 évvel ezelőtti ültetésből 2-2-2 barack, szilva és cseresznyefa.
Főként a diófa okán minden évben kisebb újrafüvesítés és az állandó levélgyűjtés nyűgje bosszant.
Tapasztalataid alapján inkább a nagyobb Yuka-t választanám, egyelőre a seprőkészlet nélkül (később beszerezhető).
És akkor dilemma:
Hazai forgalmazónál a YUKA 2000 (2024) 650e Ft, a YUKA 2000 685e Ft, összehasonlítás nincs, különbséget nem látok, nemzetközi okdalon olvasható komment szerint továbbfejlesztett első kerék és vágótárcsák.
Nemzetközi forgalmazónál van YUKA 1000 is (1400 Euro=560e Ft), 32cm-es vágószélességgel, a későbbi bővítés lehetőségével.
Így leírva és átolvasva már nem is tűnik dilemmának...
De az egyes verziók közötti kb. 100e Ft-os költségkülönbség nem elhanyagolható (kontra kényelem és esztétikum a seprés okán). -
szekera
csendes tag
[link]
a termékspecifikációk (nyírási idő töltésenként + töltés időtartama, 19cm-es vágási szélesség) alapján számolva YUKA mini 800 esetében:
pl. 800 m2 lenyírásához 3 teljes nyírási+töltési kör után még kb. 70 percet nyír , azaz összesen 1210 perc (kb. 20 óra) időt igényel 800m2-es terület nyírása
jól gondolom / számolom?Yuka 1000-nél már 32cm a vágási szélesség!
pl. 800 m2 lenyírásához 2 teljes nyírási+töltési kör után még kb. 20 percet nyír , azaz összesen 350 perc (kb. 6 óra) időt igényel 800m2-es terület nyírásaParkside-dal milyen tapasztalatok vannak kb. 800 m2 fűre (egyenletes talaj, nincs emelkedő)?
mennyire lehet zavaró, hogy a pára felszáradását követően kb. 10 órakor elindítom a robotot, ami dolgozik majd másnap reggelig?
az árak nagyságrendi különbsége mellett a 3 éves garanciát mennyire/hogyan kell /érdemes figyelembe venni? (nyilván sokkal modernebb és kényelmesebb a Yuka telepítése és használata) -
szekera
csendes tag
Sziasztok!
Mit javasoltok kb. 800 m2 füves jellegű (tyúkhúrral tarkított) zöldterületre?
A talaj vízszintes, nincsenek emelkedők-lejtők, de kissé egyenetlen a talaj, a fűnyíróval átfedésben haladok a jobb-szebb eredmény érdekében.
Ezért inkább a NEM szisztematikus rendszerűek felé hajlok, menjen át többször és több irányból nem gond, van napelem.
Több gyümölcsfa van L alakban, illetve 6 db szederbokor.
Az működik, hogy ágyásszegéllyel körbekerítem a kihagyandó részeket és csak a terület külső határain vezetem körbe a vezetéket?
Tavaly majdnem vettem Riwall 1000-t (a szervízről nem hallok túl jókat), de túl sokat nem akarok rá költeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- Suzuki topik
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- PlayStation 5
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Egyedi Cube Stereo Hybrid 160 E-Mountain Bike (Jó Állapotban)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop P robotporszívó
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- NA550/00 Philips 5000 Series Dupla kosaras Airfryer
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest