- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
-
LOGOUT
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya32
senior tag
E65 és E51 nokiát keresek, esetleg ha van valakinek eladó..
-
golya32
senior tag
N93 érdekel valakit gyűjteménybe, leharcolt átvezető működik de a képet nem mindig fordítja át a telefon. Külső kijelző hiányzik, polcra jó szerintem.
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz
KSparrow #17989 üzenetére
A modul tuti ugyan az, mert cseréltem már N82-ben, viszont az is biztos, hogy szoftveresen belenyúl, mert az N95 képein sokkal nagyobb a zajszűrés, nem annyira éles és a színek sem annyira élénkek, mint az N82-nél. Az N85-be már másfajta modul van, amit többek közt az N79-be és az N96-ba is raktak. Ezek szerintem már nem sikerültek olyan jól.
-
KSparrow
őstag
válasz
Mulderpapa #17988 üzenetére
Majd akarok egy 5MP kameratesztet csinálni, N95, N85 és N82 telefonokkal. Lehet, hogy ugyanaz a kamera az N95-ben meg N82-ben, de szoftveresen lehet belenyúl utólag, stb. csak kíváncsiságból.
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz
susu88 #17984 üzenetére
Az E90 üzleti kategóriájú készülék és ugye ezeknek nem erősségük fényképezés, inkább csak van.
Az N95 N95 8GB és az N82 ugyan azt a kameramodult használja, viszont az N82 meg van spékelve egy xenon vakuval, meg normális segédfénnyel, ami sokat javít a helyzeten. Még az N86 csinál nagyon jó képeket a 8MP-es nagylátószögű kamerájával, viszont ez elég ritka és használtan is drága. -
Elims
veterán
Minolta: Köszi!!Lehet ez lesz.
Esetleg tudsz vmi olcsó helyet vagy jó lehet bármelyik ebay-es pár centes?Susu: este fotózok vele egyet,belinkelem majd.
Szerintem igen jó kamerája van telefonhoz képest! (Nagyon eltalált telefon lett.) -
susu88
tag
A Nokia N95-tel (vagy N95 8Gb) kapcsolatban van valakinek tapasztalata, hogy mennyire jól lehet vele fényképezni? Manapság már eléggé parasztvakítás, hogy hány MP. A régebbi SE W810i-m sokkal jobb képeket csinál 2MP-vel, mint az újabb és elvileg csúcskategóriás E90 3,2MP-vel. Szóval ezért kérdezem. Pl le lehet vele fényképezni egy A4-es lapot úgy, hogy olvasható legyen rajta az írás?
-
golya32
senior tag
N76 nekem is kellene egy eladó db.
-
-
ferret77
aktív tag
Voltam kint bolhán. Volt egy 6260(symbis) 7000-ért. Mondom mi van, van rá két év nokia gari?
-
maeck
csendes tag
-
-
KSparrow
őstag
válasz
KSparrow #17969 üzenetére
íme: [link]
Lebontottam a 7380-at, tervben van a felújítása. a 6260 azért van összegumizva, mert nincs benne slide mechanika, emiatt szétesne, de a szalagkábel benne van. egyébként teljesen üzeképes még így is.
és van egy üres hely is (N85 és E61 között), ott az N95 lenne, de azzal fotóztam.
Az, hogy így sorakoznak, egy 2 szakaszból álló, kb 6 órán át tartó folyamat eredménye. -
Elims
veterán
Nem tudtok véletlenül egy helyet,ahol 100%-ra eredeti/új nokia akksit lehet kapni 6510-be?
-
kovy79
őstag
Ma is elnéztem a bolhapiacra, és lett egy "létszámfeletti" N6250.
Egész szép, független. magyar nyelv nincs benne. Akksi jó, a gumi még bírja, de napi használatra már nem ajánlom. -
zorzy4
addikt
Két ritkaság, panasonic 3810 és Philips ozeo, valakit érdekel, írjon privátot.
-
zorzy4
addikt
Ma elbontottuk a kiállítást. Köszönet mindenkinek aki közreműködött, vagy meglátogatta.
Képzeljétek a múzeum már egy hete zárva van, de még ma is jöttek a "mobiltörténeti" kiállítást megnézni....
-
ferret77
aktív tag
Még van egy N73-mam. Hiányzik a navi joy, az aksifedő egyik rögzítő pöcke letört, ezért kicsit eláll és az aksija pikk-pakk merül. Amúgy tökéletesen működik, a színe deep plum. A kérdés ugyanaz, mint kicsit fentebb.
-
Mulderpapa
aktív tag
Gyönyörű ez a 9210i... Ha lenne "fölös" 14k-m le is csapnék rá.
-
ferret77
aktív tag
Van egy felesleges 6310i-m. Ezüst az előlapja, a szokásos helyeken kopott(alsó két sarok, bezel éle, kijelző két széle mellett és a kijelző feletti ív élén egy kicsit). Sajnos nincs térereje. Mennyiért, vagy milyen nokiára lehetne elcserélni?
Amik érdekelnének: 540, 5510, 6260(symbis), 3300, 3110(az ős) és bármelyik ringo. Tudom, hogy nem ez az apró, de itt vannak azok az emberek, akiknél megfordulnak ezek a telók. -
KSparrow
őstag
N90 proto értékét én se tudom, erre van is egy jó szó: felbecsülhetetlen
és a 8810 is működik, csak valamiért nem tölt. cseréltünk már benne töltésvezérlő-IC-t, de nem oldotta meg, lehet csak nem jó töltővel próbálom (nem tudom, mi baja a rendes ACP-7-tel)(#17955) susu88:
nem is az, arra azért figyelek, hogy áron alul vegyem, vagy max árában. Pl.: Nokia 1280, újonnan 7-8000, én egy ezresért vettem, az az ébresztőórám. de mondom, ezeket nem üzleti szándékkal veszem.
persze, van, amit igen. de az a rikább. és én már csak Nokiával foglalkozom. Volt egy SE walkman vackom, 1700-ért vettem, boldog voltam, hogy olcsó, osztálytársam még aktívan azt használta (egy fehérW350 asszem) fél év után boldog voltam, hogy elment végre, asszem cseréltem.
Már csak Nokiáért adok pénzt. még az se megy el mindig, pedig tesztelt, jó telefonokat, azaz tudom, mit adok el, még így se. van, ami lassan egy éve nálam van. de nem bánom, mert ha másnak nem, alkatrésznek jó lesz valamikor, ha addig nem megy el. -
iday
aktív tag
Amiket felraktam képeket az a Mobilmementók! kiállítás.
NEM az én telefonjaim. -
susu88
tag
válasz
KSparrow #17945 üzenetére
Épp mondani akartam, hogy ez a komoly Nokia gyűjtemény (le a kalappal amúgy) gondolom akár már 7 számjegyű pénzbe is kerülhetett összesen, ahogy a különleges és ritkább darabokat elnézegetem. Én igyekszem csak a különlegesebb dolgokat gyűjteni és biztos bénán csinálom, de abból, amennyit én rá költöttem, erre következtetek. És igen, sose látjuk újra ezt a pénzt, de én nem is tudnám elképzelni, hogy eladjam bármelyiket is
-
LaciGSM
aktív tag
válasz
Don Pityu #17951 üzenetére
figyi!
próbálj meg " telefonokkal " bizniszelni!ne haragudj de amiket szoktál írni hogy eladó,meg kell-e valakinek, az pont az a kategória amiből összegyűjtesz 20-30 darabot és felteszed vaterára egyben 2000-ért!
próbálj meg olyan telókkal seftelgetni amik ritkák, keresik, vagy valamiért különleges volt fénykorában!Én vettem már karcmentes Motorola V3690 kemény 600ft-ért!
szépen letisztítottam, mellécsaptam egy töltőt és örömmel elvitték 8000-ért 2 napon belül!
nehogy azt mond hogy nagy befektetés volt!Egy pár éve foglalkozom ilyenekkel!
nehogy megharagudj azért amit fentebb írtam!
-
Don Pityu
csendes tag
válasz
LaciGSM #17946 üzenetére
Nem tudom...Nekem az a tapasztalatom,hogy szinte mindegy milyen állapotu,csak ocso legyen.Ja és:ˇAz aksi meddig bírja?"Sokszor gondoltam már rá hogy fel kéne újjítani 1-1 telót,mint Ksparrow,de aztán elvetettem,mert szerintem a nyakamon maradna,vagy amikor már nagyon unnám eladnám veszteséggel.Szoktam nézni kábel tv-n egy Autókereskedők c. sorozatot.Vesznek egy közepes állapotú verdát,felújjítják aztán jó pénzt keresnek rajta.Na próbálnák meg itt Magyarországon...
-
LaciGSM
aktív tag
egyébként sok esetben egy hibátlan darab, esetleg új, sokkal többet ér mint egy leharcolt, ezekből a retró telókból!
Pl: Nokia 6310ileharcoltat veszel már 5000-ért is, egy új ,dobozos, ha felbukkan ritkán, simán 45-50K.
de egy megkímélt, gyári is megvan 15K körül! -
KSparrow
őstag
válasz
Don Pityu #17943 üzenetére
én nem az üzlet miatt csinálom. Annyi pénzem áll már benne, hogy sose látom viszont. Nekem az a fontos, hogy meglegyenek, és szépek legyenek. Ne az legyen az első érzése valakinek, amikor közelebbről is megnézi (persze, az első az lesz, hogy anyám, mennyi..) , hogy mégis milyen leharcoltak, hanem hogy hoppá, ezek szinte újak, milyen szép és igényes.
Persze, van, amibő nem lehet szebbet találni, mint a 7280, arra pl egyszerűen nem létezik eladó burkolat, se gyári, se utángyártott. de ami lehet, legyen is szép. Nyilván, idővel felmegy az ára, hiszen elfogynak az eladó darabok, piacokon is kevesebb már a 1610, mint régen, de nem hiszem, hogy annyival többet érnének. Nekem az a fontos, mondom, hogy szépek legyenek, és ne kopottak. Itthon maradt emiatt még vagy 10-15 telefon, mint a 6260, 6101 és 6103, 5200, stb, mert leharcolt az állapotuk. Ha lehet, majd felújítom őket. -
KSparrow
őstag
válasz
kovy79 #17941 üzenetére
azt hogyan? a telefonok benn vannak 6 üvegvirtinben, köztük 1-2 öntöttvas kályha.
Facebookomról leszedett képURL-ek:
ezen én is virítokÉs ott a 6650 is
pár fóliás előlap-3120, 7210, 6610, 6610i,...
Megnyitó, Novinyul háttal, én oldalról, mögöttünk meg jobb szélen egy Origós újságíró, Minoltát takarjuk
a híres 3xxx-as széria
Még a nap is rásüt a hamarosan húszévesre
egy féltégla -
zorzy4
addikt
És ha eljöttök a fórumtalálkozóra, élőben is megtapizhatjátok a kiállított telefonok egy részét, és találkozhattok a kiállítókkal, akik talán még autogramot is adnak
-
kovy79
őstag
válasz
LaciGSM #17934 üzenetére
Régebben itt is fórumozott.
Kérdezd meg priviben, hogy nem e írta el az összeget egy nullával!ferret77, köszi neked is a képeket!
-
LaciGSM
aktív tag
szerintetek ezt komolyan gondolja??
-
Don Pityu
csendes tag
Alcatel ot757 vagy Sagem VS1 valakinek?
-
ferret77
aktív tag
válasz
kovy79 #17917 üzenetére
Én is voltam a kiállításon és készítettem képeket, amiket beraktam más fórumba. Remélem nem gond, ha belinkelem.
mobilmementók képek -
KSparrow
őstag
válasz
susu88 #17925 üzenetére
N90. Segélyhívás kiment róla, de a ház miatt nem megy bele SIM. egyébként bekapcsol, de a kamera pl nem megy, meg a menü is elég kezdetleges. az egyik E60 prototípuson meg a 6630 szoftvere van elvileg, így a telefon nem tud a WIFIről, de keresné a kamerát.
(#17924) novinyul:
Naja, 2 bőrönd lesz... Remélem tudsz benne segíteni -
susu88
tag
Azért egy ilyesféle Nokia prototípus telót el tudnék viselni. Ha jól látom (és ha jól emlékszem, mert ott voltam ám
N93-as? Működik egyáltalán bármennyire is?
-
iday
aktív tag
-
kovy79
őstag
válasz
novinyul #17915 üzenetére
Köszi, de azért ennél többre gondoltam.
1. Ebből a két képből nem igazán látszik semmi.
2. Gondolom több volt a kiállított telefon, mint 2 vitrinre való.KSparrow, érdemleges számú és információ tartalmú kép sehol nincs, csak amolyan "összefoglaló".
Azért gondoltam, hogy a végén csinálj pár képet, mert így már "nem rontod az üzletet". -
KSparrow
őstag
Srácok! Holnap én bontom a kiállítást.
Kérdés, hogy akkor eljönnétek-e egy fórumtalira 10-én, a 1011 20. születésnapján? -
LaciGSM
aktív tag
NAH kérem!
tökéletesen működik a Panasonic GD95
Ferret77: a 20K a panára vonatkozott? vagy a boxra?
-
draco31
veterán
Eljött a pillanat, hogy túladjak az N73-as mobilomon. Inkább cserélni szeretnék, a fő cél egy tökéletesen működő Alcatel OT-S853-as lenne.
A hangerőgombok le voltak válva, de azokat vissza forrasztottam, működnek, még ha kicsit fura is a nyomáspontjuk.
Néha fotózás közben kilép valamiért a kamerából, de utána vissza is lép. Néha pedig felvillan a kijelző, ha az asztalon hever. 4.0839.42.0.1-es szoft van rajta.
Az előlapot golya32-nek Köszönöm, egy törés található csak rajta. (az enyimen több törés volt, és a plexi is el volt törve a kijelzővel együtt, azt ki is cseréltem benne.)
A hátlapot, és középső keretet én alkottam meg ilyenre, mert nagyon foltos volt a kopások miatt. A töltőcsatlakozó körül nem lett a legszebb, ahogyan a kamera körül sem.
Több hibájáról nem tudok, nem használtam kártyával.
Tudom hogy ronda szegény, de a Chokito is ronda volt és finom.
Lát benne valaki cserelehetőséget? -
LaciGSM
aktív tag
válasz
Next Win ® #17905 üzenetére
lehet hogy én tudom rosszul.
de így emlékszem hogy ezeknél még nem olyan egyszerű a frissítés mint manapság -
LaciGSM
aktív tag
válasz
Next Win ® #17903 üzenetére
szerintem box meg kábel kell hozzá.
de kábel meg szoftver tutira.
a box lehet csak az unlockhoz kell -
Next Win ®
tag
Tudnátok segíteni, hogy az ilyen régi telók szoftverét, mondjuk 7600, hol tudom frissíteni ?
Lehet egyáltalán ?
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Garanciális Gamer PC // i5-13400F // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4060Ti
- IPhone 13 256GB gyári független megkímélt kiváló akku
- Acer Nitro V ANV15-51-554Z i5 13th Gen Intel(R), RTX 3050
- Lenovo Legion 5 15ACH6H AMD Ryzen 7 5800H/RTX 3060/32GB RAM/1TB SSD GARANCIÁLIS!!! eladó jó áron
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3204, 94% Akkumulátor
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest