Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz csibor #983 üzenetére

Nem meglepő, kissé öreg konstrukció. A hazai vállalkozások meg mit sírnak? Anno megvették a közel nulla forint értékre amortizált gépeket szinte ingyen. Most venniük kell (mint a világon bárhol máshol teszik), azokat meg használják újabb 40-50 évig. Sokkal alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett. Az An-2 motorja kissé torkos, a fajlagos fogyasztása borzasztóan rossz. Egyébként ezt már évek óta lehetett sejteni, azt viszont nem értem, miért kell a keleti kitételt hangsúlyozni? Rengeteg nyugati gépet is kivontak az utóbbi években, mert a mostani szabványoknak szinte semmilyen szinten sem felelnek meg. Egyébként lehetőség van a további üzemeltetésre is, amennyiben ezen szabványokkal konformmá teszik a gépeket (főleg zaj, károsanyagkibocsájtás és műszerezettség szempontjából, utóbbi előírások még a veterán gépekre is érvényesek!).

Érdekes a Ka-26 esete. Nem típusspecifikus. Akkor viszont üzemeltetési, vagy pilótahiba. De ezt is tagadják. Akkor mégis miért zuhantak le? :F Miközben a nagyobb számban üzembentartott különféle MD500-akból alig van veszteség. (utóljára 1994-ben zuhant le belőlük két példány, mindkettő pilótahiba miatt).

Egyébként nem értem az állandó siránkozást egy-egy elavult típus kivonása körül. Ez van, nekem a Tomcat a szívem csücske, de megértem, hogy mennie kellett. Mások miért nem hajlandóak erre?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés