Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pötyi

őstag

LOGOUT blog

válasz lesaux #500 üzenetére

Egy kicsit elgondolkoztam azon, hogy ''bunkó magyar szokásnak'' hívod azt, hogy nem tapsolunk. Sokszor repültem már, sose tapsoltam a leszálláskor... Miért is tapsolnék? Hát nem az a pilóta dolga, hogy rendben letegye a gépet? Örülsz annak, hogy életben maradtál? Nem értem... Miért kéne ehez külön tapsolnom? Szóval nem szoktam... Ez persze nem zárja ki, hogy más tapsoljon, izlések és pofonok...

(Középiskolás koromban mesélte a francia-tanár, hogy részt vett egy fogadáson, ahol az akkori elnök, Chirac is megjelent. Beterelték őket egy terembe, leültették őket egy asztalhoz, ami már meg volt terítve. Leültették őket, oszt ennyi, a hostessek kimentek. Ők is érezték, hogy valami nincs rendben, valami hiányzott. Nem mondták meg nekik, hogy mit csináljanak. Összenéztek és megbeszélték, hogy ha bejön a Chirac, akkor majd felállnak tiszteletük jeléül. Erre amikor belépett az elnök, egy protokollos fullajtár gyorsan körbement és azt mondta, hogy TAPSOLJÁK MEG és ő is elkezdett nagy, széles kézmozdulatokkal, klaffogva tapsolni. Az asztalnál ott ült kb. 50 ember és senki nem tapsolt, mert nem értették, hogy miért kéne megtapsolniuk? Tán egy híres színész? Vagy egy hős, aki véghez vitt valamit? Nade TAPSOLNI csak azért, mert ő az elnök? Valahogy nem illett oda a taps és ezt mindenki érezte!)

Érzed? :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés