Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Cifu #3405 üzenetére

A félig süllyesztettet érdekes is lett volna kilemezelni. Anno az F-4F-eken is megvolt a teljes indítómechanikával egyetemben, csak a radarból távolították el a Sparrow-khoz szükséges elemeket. Ezért is tudták a felújítás után rendeszeresíteni az AMRAAM-eket.

Egynél több kell, hogy legyen. Egy volt a Bolyain kiálítva, de én anno Debrecenben is láttam belőle. Ez állítólag Tatán készült. Emlékezetem szerint a Bolyain levő példánynak a színe is más. Persze ezt lehetne fogni arra is, hogy átfestették, de a MH-ben ez nem igazán szokás. Ha lehet hinni a makettinfos cikknek, akkor négy került belőle. A jelek szerint ebből legalább háromhoz volt is szerencsém. (Ha Kecskeméten nem a tatai példány volt kint 2008-ban (azt kizárnám, hogy a debreceni vagy a Bolyais), akkor mind a négyhez.) Mondjuk szép teljesítmény, hogy a négy példányt sikerült négy helyre szétszórni. A negyedik ha minden igaz Hódmezővásárhelyen állomásozott.

OK, hogy a svédek tulajdonát képzi. A szerződés értelmében mondjuk 14 gépet kell biztosítaniuk, ez is tiszta sor. A kérdés az, hogy ha egyértelműen pilótahiba miatt semmisül meg, akkor milyen konstrukcióban pótolják. Mert elméletileg akkor ki kellene fizetni. (A linkelt cikk egész jó, de a szerzője nem tud helyesírni. Monjuk a műanyagkannák nem éppen bizalomgerjesztőek. Éppen rendszerpróbáznak, hogy a két vezérsík máshogy áll? De legalább egy tipikusan magyaros pillanatot sikerült elkapni, senki sem dolgozik a gépen az öt jelenlevő közül.)

Képpel mi a probléma? Az iszonyatos torzítás a bal oldalon, vagy az általános képminőség (hiánya)*? Legalább a rendszámot illett volna kitakarni, mert így személyiségi jogokat sért. Mondjuk most már legalább nem Ural-okkal cibálják a gépeket.

* - Bár mintha valami újságból lenne scannelve.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés