Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sz_gabor: Xiaomi porszívó magyar hang.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- pointer4: Force Feedback az ülésben is - Házi Készítésű Övfeszítő
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
üzenetére
Osztrákokra nem vonatkozik még mindig valamilyen államközi szerződés, ami korlátozná az alkalmazható fegyvereket? Mert ugye a Drakenek sokáig semmiféle rakétát sem használhattak, csak a gépágyút.
1955-től volt érvényben egy általános irányított-rakétát tiltó egyezmény, ez a földi indítású rakétákra is vonatkozott. Ezt 1993-ban felülvizsgálták, ekkor döntöttek a Draken-ek felfegyverzéséről, majd később ők is Mistral légvédelmi rakétarendszert vásároltak. A tiltásban nem szerepel a rakéta specifikációja, így elviekben ha már Iris-T van rajta, lehetne rajta AMRAAM / Meteor is. Ettől függetlenül az "air policing" az egyetlen feladatuk, emiatt csak gépágyú + 2db Iris-T a szabvány fegyverzetük (a többi szárny és törzs alatti tartókat is leszerelték, de a törzsbe félig süllyesztett rakétaindító pozíciók megmaradtak - rakéták nélkül):

Mintha nekünk C5-jeink lennének.
Teljesen jogos, rosszul emlékeztem, még anno vitáztam is, hogy bakker, már leállt a C5-ösök gyártása...

A földhözvert "D" Gripen pótlásáról nem tudsz valamit? Aránylag belsősnek nevezhető ismerősöm szerint a svédek adnak helyette egy D-t. Bár egyértelműen pilótahiba miatt pusztult el (ahogy a "C" is).
Nekem is csak ennyi infom van egy pilótától ("talán a svédek pótolják, mert végül is a gépek az ő tulajdonukban vannak" (nem szó szerint, de ezt mondta)), de hónapok óta nem beszéltem vele. A 30-ast (a pórul járt "C"-t) elviekben még idén visszaadják).
A belarusztól kapott T-72M1-ek jórészén ottvan a reaktív páncélzat, vagy legalábbis a helye.
Bő tíz éve láthattam azok egy részét Tatán. A legenda igaz, hogy kiment egy csapat anno Fehéroroszba, hogy beszéljenek a szovjet államadósság fejében kapott harckocsikról, de arra nem számítottak, hogy azt kapják válaszul, hogy ott áll kint pár száz, válogassanak. Sikerült, legalább 5 különböző változat került a vagonokra. Van olyan, amelyik eredetileg a T-72 "Ural" (első szériás, D-81T löveggel) típusként látta meg a világot, és az optikai távmérője helyett utólag kapta meg a lézeres távolságmérőt. Tatán én nem láttam Kontakt EDZ rögzítőfüleket, akkor azt mondták, hogy egy ilyen harckocsi van, azon is üresek az ERA blokkok. De nem itt kezdődik a probléma, hanem ott, hogy mikor megkérdeztem a harckocsizót, hogy mikor használták a (láthatóan berohadt) ködgránátvetőket a torony elején azt a választ kaptam, hogy még soha, a T-34-es óta elterjedt módon, gázolajat a kipufogóba fegykendezve viszont tudnak füstfelleget fejleszteni. Hátőizé....
Miért ne lehetne más haderőnem boldog az eszközeivel. Mert vegyük csak az agyonhype-olt Szép-féle lövészfegyvereket...
Meg a csodás FÉG KGP-9-eseket...

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Battlefield 6
- LEGO klub
- Mikrotik routerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs