- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabaka
tag
Na, felment, és elindult a dosbox, sima apt-get-el, és a Hunter által készített config file-al, de valami hihetetlen lassú. se egy prince se a mario, se a Hunter által említett Pool of radiance nem fut rajta (vagyi elindul, meg szép kis képe van, de egyszerűen annyira leterheli a zipitet...), úgyhogy valami még nem okés.
Következő lépés az FCEU lesz... de azt olvastam, hogy nem működik a folyamatos gombnyomás (pl nem fog mario szaladni, csak lép egyet)
Ha tudtok nagyon jó linuxos ("DOS stílusú" játékokat bombázzatok nyugodtan!)
-
Szabaka
tag
Üdv újra itthon!
Nem tudom, olvastad-e a hozzászólásokat...
Gőzerővel próbálom ráhegeszteni a DOSBox-ot a z2sid_v6-ra. de sehogy nem megy.
HunterDavis leírása alapján próbáltam, de nem ment. ugyanígy a FCEUltra sem sikerült... Egy hatalmas dolog lenne még, ha valahogy sikerülne JAVA midleteket futtatni rajta...Szóval mostanában játékokat próbálgatok rárakni...
Épp most akarta kikapcsolni, és félretenni, de megláttam, hogy visszatértél
Úgyhogy dok még neki egy kis időt.
-
saja
csendes tag
Igen, ott van pirossal jelezve, s az alap szoftvernél is azok azok.
Akkor ezek szerint kell az X-es terminál. X nélkül használom, és úgy azokkal nano-val sima zárójeleket rak csak. Nincs sok hely a kártyámon, és azt vettem észre, hogy amikor futott az X, akkor nem működött, illetve iszonyatosan lassan ment csak az apt csomagkezelő. Így általában mindig lelőttem, amikor elindítottam, mert volt mit próbálkoznom az apt-vel. Aztán le is szedtem, mert úgysem használtam, legfeljebb megmutattam néhány embernek a doom-ot.Egy kis poén: http://people.inf.elte.hu/sajsaai/downloads/SJ-foto-0930.jpg
Sikeres python futás: http://people.inf.elte.hu/sajsaai/downloads/SJ-foto-0932.jpg
Jegyzet mellett: http://people.inf.elte.hu/sajsaai/downloads/SJ-foto-0931.jpg -
Sajna mind a kettő zsákutca lenne. Mivel a müködő zipit mac címével nem tudnám itt használni.
A második variáció pedig gondolom ugyanoda juttatna ahol most vagyok. Valahogy rá kellene venni hogy ne akarjon updatelni hanem a gyári szoftot töltse be. Vagy ha meg tudnék neki adni password-ot valahogy a hálozatokhoz akkor lehet hogy sikerülne magát updatelni. -
HalfDemon
csendes tag
Az elem dolog kifejtése hasznos volt, tényleg. Ezt, így nem is gondoltam volna.
Újabb kérdés következik: mi az akadálya a Uboot-ra valo áttérésnek, és arra építésnek?
(Kérdem ezt úgy, hogy max közepes linux felhasználó vagyok, és 4. napja klappolt össze minden a Zipitem használatához) -
PHM
addikt
-
HalfDemon
csendes tag
-
HalfDemon
csendes tag
A nettem lassusaga miatt + kell kerdeznem: torrent nem lesz belole?
Mas, van egy olyan problemamam, hogy felirom a rendszert a memoriakartyara, el is indul meg minden, aztan lealitom (halt-al) es legkozelebb mar nem indul, "lefagy". Ha ujbol felirom, akkor megint jo.
"Eredeti sidetrack"-al probaltam eddig. Masnal is volt mar ilyen? Es ha volt, hogy oldotta meg? -
doc
nagyúr
azert nemileg finomitanek a dolgon: Linux alatt a script barmilyen nyelven irodhat, amihez van a gepeden interpreter, csak a script legelso soraban meg kell adni
a bash mellett elterjedt meg hatalmas kedvencem a Perl, de vannak python scriptekre erosen tamaszkodo disztrok is (ha jol tudom, mar az Ubuntu is ilyen lett), de lehet akar awk is, vagy ami eppen jol esik
The DJ:
ujabb csoportos rendeles keszul?a Puppysokat is meg kell kerdezni, biztos nekik is kell par tucat
-
kinsy2
csendes tag
kipróbáltam mindhárom disztrót /rootnexus, Sidetrack, és a Tiéd a Zdanee ed./ és meg kell hogy mondjam, hogy a legfürgébb, legjobban kezelhető a tiéd volt. Nem gondolkodtál el rajta, hogy nemzetközivé tedd? Gondolok itt az angol honosításra, vagy feltenni a sourceforge-ra... Ilyen minőségű munkát meg kell osztani mindenkivel!
Keep up the good work! És szerintem a többiek nevében is szólok, mikor azt mondom: Köszönjük!
-
The DJ
addikt
Hű, nagyon várom, addig nem is teszem vissza a Sidetracket
Párom kérdését tolmácsolom feléd (felétek):
Látta, ahogy beszélgetek a CenterIM-el, de neki ez a grafikus, nagyon minimal stílusú messenger nem igazán jön be. Megoldható vagy létezik-e egyáltalán a gyárihoz hasonló kliens vagy valami egyéb Linuxos alternatíva, ami mondjuk már grafikus és működik is? Nem kell sok csicsa, csak legyen átlátható és könnyen kezelhető. A Sidetrackbe épített verzió nálam nem jelentkezett be és utána össze is omlott.Köszi előre is.
-
The DJ
addikt
Várjuk (én legalábbis igen
) a Sidetrack szerűen telepíthető kiadást, mert nem tudtam megoldani a jelenlegi release telepítését. Felírni felírom az image-et physdiskwrite-al, de swap partíciót nem tudok létrehozni, mert a Paragon nem kezeli valamiért normálisan a kártyát, de szerintem azzal van gondja, hogy nem normális kártyaolvasóval, hanem a HP nyomtatóm olvasóján keresztül használom.
-
The DJ
addikt
Na már le is töltöttem és készen állok a próbára, azonban ez a swap téma még nem tiszta teljesen. Eddig ugye csak simán fel kellett írni a képet a physdiskwrite-al az sd kártyára, az tartalmazott mindent, amire szükség van, de a te verziódat hogy érdemes telepíteni?
Nekem ugye most a sidetrack van a kártyán, azt majd lementem előtte természetesen, de utána már az általad szerkesztett disztróra állnék át. No de hogyan? Gondolom a swap hiánya miatt nem elég csak simán felírni ezt is ugyanúgy, mint a sidetracket.
-
The DJ
addikt
Eltávolítottam diskpart-al a partíciót, most egy teljes formázást hajtok végre FAT16-al és utána meglátjuk... de szerintem beletrafáltam ismét. Az IRC logokban írták, hogy ebből a típusból működött az SD-C02G CHINA, az SD-C02G TAIWAN viszont nem. Nekem SD-C02G JAPAN van, de ezek szerint ezt sem szereti a Z2.
Hihetetlen érzékem van ahhoz, hogy ezerből is kifogjam azt az egyet, ami nem működik.
-
doc
nagyúr
nekem az original rendszer nem latta a music mappaba rakott cuccokat, hiaba neveztem el kisbetuvel, Camel case-zel, stb, viszont a bootloadert siman felrakta rola...
nem ismerem a dxx kodjat, elvileg siman elkepzelheto hogy hasznalhato sebesseggel megy (320x240-ben mar 10 evvel ezelott is teljesen jol mentek a csak szoftveresen szamolo 3D jatekok a 100MHz-es P1-en)
de ilyesmire inkabb valami erre kitalalt HW-t hasznalj, pl a mar emlitett Wiz/Caanoo, nagyon zsir rajta a Descent
-
doc
nagyúr
a conky jo dolog, raadasul allatul testreszabhato
nem nagyon neztem meg bele (ma este kerul majd ra a Z2SID, X nelkul), de mennyire megy rajta az ACPI? tehat pl. procihomersekletet, ilyesmit ki lehet nyerni belole? csak ugy kivancsisagbol, meg a geek faktor novelese vegett -
doc
nagyúr
PEACE
zdanee: emlitetted hogy ossze akarsz rakni kvazi keszre egy kis disztrot (gondolom a SideTrack alapu, amirol maga az irasod is szol), azzal hogy allsz?
swap nelkuli disztribet keresve az Void fele Small nagyon jol nez ki, latom hogy uboot kell hozza, ennek milyen hatranyai lehetnek a hagyomanyos blobbal szemben (ez szamomra nem derult igazan ki az elozo postodbol)?
-
doc
nagyúr
nem volt szandekom flamewart inditani, nekem azzal van problemam, hogy valaki ugy fikaz frocsogve egy rendszert, hogy a vilagon semmit nem tud rola...
az osszefoglalot koszi, nagyon hasznos volt, vegre ertem a bootloader-temat
megprobalok majd osszebarkacsolni egy olyan rendszert, ami swap nelkul is mukodik (ahogy mar emlitettem, csak parancssorosban gondolkodom). a WIZben es a Caanooban levo 64 ill. 128MB RAM boven eleg rengeteg mindenre, szoval gondolom nem eleve remenytelen a dolog
meg meg egy kerdes: a SideTrack repok cimet meg tudnad adni? gondolom ha kezzel letoltom az mplayer, stb csomagokat es felpakolom a libeket/binarisokat az IZ2S-re, akkor siman mukodnie kell, ugye?
-
_Orbi_
aktív tag
Igen, ezt tudomásul vettem már az elején is, de nem gondoltam volna, hogy ennyire nem felhasználóbarát ez a rendszer.
Biztosan jó dolog ez a linux, csak lenne hozzá valahol valami tudatépítő, hogy mit miért kell csinálni benne. Az, hogy itt a többi fórumtárs megmondja, hogy mit kell csinálni, ha ez meg az van, azzal sajnos nem lehet tanulni. De legalább ez is van és ezért nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki hajlandó segíteni! Köszönöm!
Most megpróbálom szabaka módszerét... -
-
_Orbi_
aktív tag
Nem baj ha fáj, csak jó legyen!
Élvezem én ezt a szenvedést, csak nem tudom, hogy meddig bírom az abszolút sikertelenséget...szerk:
Ha esetleg sikerülne hálózatot csinálnom rá, akkor megoldható a Távoli asztali kapcsolat? Könnyebb lenne hekkelni, mint billentyűkkel egerezni... -
doc
nagyúr
szegeny lo
gondolom akkor X lesz benne valamilyen egyszeru ablakkezelovel, pl. fluxbox, ugye?en alapvetoen egy parancssoros kis csomagot akarok osszerakni magamnak, megprobalom IZ2S alapon osszehozni aztan meglatjuk mennyire lesz az eleg
videolejatszassal mennyire birkozik meg? gondolom at kell konvertalni 320x240-re oket, de igy mar viszi framedrop nelkul a mpeg4-et az mplayer?
mplayer meg valami konzolos, de informativ UI-val megaldott zenelejatszo mint pl az mp3blaster mindenkepp kell majd, mc nelkulozhetetlen mar csak a beepitett kommunikacio (scp, ftp) miatt is, mindig jo ha keznel van a wget, ja es szamomra nelkulozhetetlen hogy mindig legyen nalam Perl
-
Babetta-X
senior tag
Én még SD kártya után vadászok, mert ami itthon van az sima sd-re alakít át sajnos. Igazándiból az usb lenne a legjobb, és akkor pendriveról mehetne minden
Engem ez az aircrack is érdekel, meg mindenféle dolog, úgyhogy most első körben elkezdem beleásni magamat a linuxos írásokba -
Babetta-X
senior tag
Hű közben újabb kérdésem lett
Ugyebár alapból ha beindítom, hogy a messenger részét kipróbáljam, akkor rögtön kérdezi a wifi hálózat jelszavát. Az a baj beadom neki a jó kódot ami 13 karakter, és leokézom, utána kiírja, hogy nem jó kód mert 10 vagy 26 karakteresnek kell lenni a kódnak. Ilyenkor mi a teendő? -
doc
nagyúr
kikerem magamnak a szoveges bongeszok neveben, egy w3m vagy links olyanok a waphoz kepest, mint egy egymotoros kisrepulogep a taviranyitos kisautohoz kepest
ez az iz2s az amit adnak melle, ugye? mar alig varom hogy kiprobaljam, ha sikerul penteken lebonyolitani a kollegammal a csomagcseret, akkor hetfon megkapom -
-
doc
nagyúr
akkor az az osszeg, amit utaltunk, fedezi az osszes koltseget a gyartotol a lakasodig, ugye?
viszont a postazas nyilvan ezen felul lesz, azt is meg tudjuk oldani utalassal? nem tudom, hogy sima ajanlott kuldemenykent vagy postai csomagkent jon ki jobban 1/2/n db zipit elkuldese (gondolom elsosorban sulytol fugg) -
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
szerintem en majd megprobalom privatban lerendezni veled a talalkozot, most kulfoldon vagyok es nem tudom hogy mikor leszek otthon (de nem veszelyes, most egy darabig nem toltok itt kint hetveget sem)
mindenesetre ha tenyleg van tobbfele szin, akkor egy fekete + kek kombinaciot tudnek ertekelni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Xiaomi 14T Blue Gyors, stílusos és megbízható 12/256 GB Használt, karcmentes,Gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3510
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3244
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest