Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Valaki tudna adni egy leírást vagy útmutatást, hogy a gyári lementett rendszert hogyan lehet visszaoperálni úgy a kis Zipitre, hogy működjön is utána és ne legyen belőle kuka?

Páromnak vadászom egyet már egy jó ideje, most van is 1-2 meghirdetett, de addig nem merem megvenni, amíg nem tudom biztosra, hogy itthon a lehető legkisebb rizikófakor mellett vissza tudom állítani. Neki csak arra kellene, amire ki lett találva és nincs szüksége Linuxra.
-
The DJ
addikt
Nem tervezek csoportos rendelést, de azért elkeseredni sem kell, azért kérdeztem, mert váltottunk pár levelet egy külföldi Zipit fannal és neki van néhány felesleges darab. Ha valakit érdekel, akkor meg tudom adni az e-mail címét és kapcsolatba léphet vele ez ügyben. Elvileg olcsóbban jön ki így, mintha a linkelt oldalról rendelnéd meg.
Én is rendelnék, de nincsenek olyan hardveres skilljeim, amik ahhoz kellenének, hogy legyen is belőle valami hasznos

Más: Azt tudja valaki, hogy a Puppysok hogy haladnak a saját kis disztrójukkal? Csak elkapott a kíváncsiság, gondoltam rákérdezek.
Érdekesség: Szétkapott Zipit
-
The DJ
addikt
Valakit érdekel esetleg [ILYEN] expansion connector?
-
The DJ
addikt
Hű, nagyon várom, addig nem is teszem vissza a Sidetracket

Párom kérdését tolmácsolom feléd (felétek):
Látta, ahogy beszélgetek a CenterIM-el, de neki ez a grafikus, nagyon minimal stílusú messenger nem igazán jön be. Megoldható vagy létezik-e egyáltalán a gyárihoz hasonló kliens vagy valami egyéb Linuxos alternatíva, ami mondjuk már grafikus és működik is? Nem kell sok csicsa, csak legyen átlátható és könnyen kezelhető. A Sidetrackbe épített verzió nálam nem jelentkezett be és utána össze is omlott.Köszi előre is.
-
The DJ
addikt
Várjuk (én legalábbis igen
) a Sidetrack szerűen telepíthető kiadást, mert nem tudtam megoldani a jelenlegi release telepítését. Felírni felírom az image-et physdiskwrite-al, de swap partíciót nem tudok létrehozni, mert a Paragon nem kezeli valamiért normálisan a kártyát, de szerintem azzal van gondja, hogy nem normális kártyaolvasóval, hanem a HP nyomtatóm olvasóján keresztül használom. -
The DJ
addikt
Mit gondoltok, kipróbáljam, hogy egy 4 GB-os Class 6-os kártyával hogy muzsikál a Zipit?

Tesztelte már valaki esetleg?(Hacsak nem trafálok megint bele és olyan példányt szerzek, amit szintúgy nem ismer fel).
-
The DJ
addikt
Na már le is töltöttem és készen állok a próbára, azonban ez a swap téma még nem tiszta teljesen. Eddig ugye csak simán fel kellett írni a képet a physdiskwrite-al az sd kártyára, az tartalmazott mindent, amire szükség van, de a te verziódat hogy érdemes telepíteni?
Nekem ugye most a sidetrack van a kártyán, azt majd lementem előtte természetesen, de utána már az általad szerkesztett disztróra állnék át. No de hogyan? Gondolom a swap hiánya miatt nem elég csak simán felírni ezt is ugyanúgy, mint a sidetracket.
-
The DJ
addikt
Dübörög itt is végre a Sidetrack, ismerkedni a Zipit és a rendszer lelki világával tökéletes. Próbálgattam ezt-azt, de nem akarok még nagyon belemerülni addig, amíg zdanee ki nem adja a saját rendszerét, mert arra akarok én is alapozni a jövőben.
Hallgattam zenét az mp3playlist-el, néztem képeket az xzgv-vel, MSN-eztem a CenterIM-el, böngészgettem az MC-vel és természetesen neteztem a dillo-val
Megbuheráltam zdanee scriptje alapján a home gomb nyomására történő "start menü" megnyitást is, egyszóval kezdünk megbarátkozni. Számomra nagyon hasznos a beépített putty is, a céges szervert ezen keresztül adminisztrálom és jól jön, ha a Z2-n is fel tudok lépni.Amit én hiányolok erőteljesen (bár lehet csak én nem tudom hol keressem) az az online stream (shoutcast) hallgatása, azaz egy erre szolgáló terminálos program mondjuk, ilyet eddig nem sikerült találnom, pedig nagyon hasznos lenne. A sidetrack maga egy szimpatikus kis rendszer, csak vannak érdekes anomáliák, azaz néhány program, amit alapból tartalmaz egész egyszerűen nem akar működni valamiért. A játékok közül például azt hiszem összesen egy az, ami el is indul, de sok egyéb program is köhög. Egyébként nem olyan lassú az SD kártya sem, amire számítottam, bár az apt-get tényleg meg tudja kicsit akasztani.
Egyéb kívánságlista:
- X idő eltelte után a kijelző automatikus kikapcsolódása, gombnyomásra újra életre kelése
- billentyűk háttérvilágításának beüzemelése
- Power gombra nyomjon már egy 'halt'-ot az a szegény rendszer (bár ezt még én is meg tudnám oldani ha nagyon akarnám) -
The DJ
addikt
Ma ismét befáradtam egy másik számtech boltba, hogy vegyek még egy Micro SD-t. Kérdezem milyen típusok vannak, mutatnak kettőt, ebből az egyik (a drágább Class 4-es) szintén Kingston, méghozzá "made in TAIWAN". Beugrott, hogy erről azt olvastam, hogy nem látja a Zipit, szóval maradt a gagyibb 2 GB-os A-Data, de ez szerintem annyira lesz Class 4, amennyire én forma 1-es pilóta.
Hála az égnek ezzel működött a dolog, az Openzipit már sikeresen felkerült és épp kúszik fel a kártyára a Sidetrack, kíváncsi leszek mennyire fog "hasítani" élesben.
Egyébként én is kíváncsi lennék, hogy ki milyen kártyával használja és ezek közül melyik az, amelyikre érdemes is beruházni, mert bár csodát azért nem várok, de jó lenne egy olyan típust kifogni, amelyik azért képes hozni egy minimálisan elvárható írási/olvasási sebességet.
zdanee: Kíváncsian várom az általad hegesztett rendszert, van egy olyan érzésem, hogy az én igényeimnek is éppen meg fog felelni

-
The DJ
addikt
Na hát kiderült, hogy tényleg jól bevásároltam, mert a kártyával van a baj. Találtam itthon egy régi 256-os Micro SD-t és megnéztem azt látja-e. Amint betettem (rajta a 'music' és a 'pictures' mappával) rögtön meg is jelenítette őket.
Ha már megfelelő kártya hiányában a sidetrack-el nem ügyködhetek, akkor gondoltam kipróbálom addig az IZ2S-t, az ráfér erre a régi micro sd-re is. Bebootolt gyorsan, megtalálta a wifit és fel is csatlakozott a WPA2-vel titkosított netre. Most épp glinks-el böngészem a logout.hu-t. Egy leírhatatlan élmény.

Egyébként ez egy GUI nélküli disztró, de piszok gyors és semmi erőforrást nem eszik. A bővítése nehézkes(ebb) és kicsit körülményesebb, de nem lehetetlen. Ennek ellenére a sidetrack és a zdanee féle OS mozgatja meg leginkább a fantáziámat, csak találjak egy normális kártyát

-
The DJ
addikt
Eltávolítottam diskpart-al a partíciót, most egy teljes formázást hajtok végre FAT16-al és utána meglátjuk... de szerintem beletrafáltam ismét. Az IRC logokban írták, hogy ebből a típusból működött az SD-C02G CHINA, az SD-C02G TAIWAN viszont nem. Nekem SD-C02G JAPAN van, de ezek szerint ezt sem szereti a Z2.
Hihetetlen érzékem van ahhoz, hogy ezerből is kifogjam azt az egyet, ami nem működik.
-
The DJ
addikt
Tipikus, hogy csak én lehetek ennyire szerencsétlen

Zsír új Kingston 2 GB-os Micro SD kártya Mini SD átalakítóval. Formázva Fat 32-re, first-sd fájlok felmásolva a gyökérbe, de a zipiten nem indul az autoflasher, hiába resetelem, hiába állítom vissza defaultra menüből, sehogy sem indul az a fránya flasher.
Most vagy kifogtam az ezer típus közül azt az egyet, ami nem kompatibilis a Z2-vel vagy csak a megszokott módon ver az ég.
Próbáltam FAT16-al is egyébként, akkor sincs változás.
Van remény vagy vegyek még egy kártyát?
-
The DJ
addikt
Kérdés: Van-e valami jelentősége annak, hogy direkte 2 GB-os Mini SD kártyát vásárolok vagy esetleg egy sima 2 GB-os Micro SD-t, amit adapterrel alakítok Minire?
Gondolok itt arra, hogy sebességben ugyanott vannak vajon?
A napokban szeretnék vásárolni a Zipithez, de nem tudom melyikkel járok jobban.
-
The DJ
addikt
Pár napon belül elméletileg én is kézhez kaphatom a kicsikét és eszembe jutott, hogy se micro sd kártya, se mini-sd adapter nincs itthon.
Nincs valakinek olcsón eladó, aki egy mini pufizacsiban útnak indítaná felém eme eszközöket?

-
The DJ
addikt
Hát gyerekek... most már attól kell rövidesen tartani, hogy nem is lesz nekik raktáron annyi, amennyit zdanee kolléga rendelni fog

-
The DJ
addikt
válasz
lamazonia
üzenetére
Szedjük össze kinek kellene rendelni a topikban és rendeljük meg együtt, nagyobb számban, így olcsóbb lenne mindenkinek.
Valaki, aki meg tudja oldani, az vállalja be a rendelést, mindenki, aki leadja az igényét átutal neki mondjuk 1-2 ezer forintot, ezzel is jelezvén, hogy komoly a szándéka, aztán pedig már csak várni kell.
Vagy hülyeséget beszélek?

-
The DJ
addikt
Utánanéztem ebay-en és találtam is, csak az a baj, hogy egyik eladó sem postáz Magyarországra, aki meg esetleg igen az horror árban. Ismerős meg nincs kinn, pedig 10 dollár körül a hülyének is megéri.
-
The DJ
addikt
Ó hogy az a...

Pont tegnap küldtem be címlapra egy tesztet, ami egy nagyon hasonló eszközről szól (sarkítok, nem teljesen, mert az egy HPC, de tudásban hasonlít ehhez a masinához). Valószínű ezért most egy darabig nem kerül ki az írásom, de ha szereted ezeket a kis gépeket, akkor neked is biztosan tetszeni fog az is

Én nem ismertem eddig ezt a modellt, de nagyon tetszik, imádok ügyeskedni, buherálgatni és pont kellene egy kis linux terminál. Valószínűleg rövidesen be fogok ruházni egy ilyenre. Imádni való kis kütyük és tényleg nem valók mindenkinek, de akinek van kedve, türelme és szakmai tudása hozzá, annak tökéletes kiindulási alap.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Milyen routert?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 17 Air 256,Új, Bontatlan,36 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3427, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840, 100% Akksi
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest