Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
netpeti98
üzenetére
nekunk ketto van, a Zasszonyen a gyari software van, igy lenyegeben csak MSN-re hasznalhato
most voltunk Horvatorszagban nyaralni, es mivel motorral mentunk, minden helyre szuksegunk volt, igy aztan notebookot nem vittunk, de az apro Zipit befert a dobozba, ugyhogy tudtunk onnan is chatelni az otthoniakkal
a masik meg idohiany miatt elado, ugye
(bar nem hirdetem sehol, tehat nem 'mindenaron') -
doc
nagyúr
válasz
üzenetére
DPI-t novelni? :S
mivel a DPI a dot per inch, vagyis a keppontok szama egy huvelyken, igy ket dolog johet szoba: vagy megnoveled a kepernyo felbontasat valamilyen magikus uton, vagy magat a kepernyot csokkented
szoftveresen lehet allitani az X-ben a DPI-t, de azzal nyilvan 'fals' eredmenyt kapsz (ami azert boven lehet kielegito)
de szebb megoldas a GTK temaban novelni a betumeretet, nezz korul hogy van-e valamilyen konfiguralo program az altalad hasznalt disztroban -
doc
nagyúr
azert nemileg finomitanek a dolgon: Linux alatt a script barmilyen nyelven irodhat, amihez van a gepeden interpreter, csak a script legelso soraban meg kell adni
a bash mellett elterjedt meg hatalmas kedvencem a Perl, de vannak python scriptekre erosen tamaszkodo disztrok is (ha jol tudom, mar az Ubuntu is ilyen lett), de lehet akar awk is, vagy ami eppen jol esik

The DJ:
ujabb csoportos rendeles keszul?
a Puppysokat is meg kell kerdezni, biztos nekik is kell par tucat -
doc
nagyúr
nekem az original rendszer nem latta a music mappaba rakott cuccokat, hiaba neveztem el kisbetuvel, Camel case-zel, stb, viszont a bootloadert siman felrakta rola...
nem ismerem a dxx kodjat, elvileg siman elkepzelheto hogy hasznalhato sebesseggel megy (320x240-ben mar 10 evvel ezelott is teljesen jol mentek a csak szoftveresen szamolo 3D jatekok a 100MHz-es P1-en)
de ilyesmire inkabb valami erre kitalalt HW-t hasznalj, pl a mar emlitett Wiz/Caanoo, nagyon zsir rajta a Descent

-
doc
nagyúr
a conky jo dolog, raadasul allatul testreszabhato
nem nagyon neztem meg bele (ma este kerul majd ra a Z2SID, X nelkul), de mennyire megy rajta az ACPI? tehat pl. procihomersekletet, ilyesmit ki lehet nyerni belole? csak ugy kivancsisagbol, meg a geek faktor novelese vegett
-
doc
nagyúr
válasz
Babetta-X
üzenetére
a GP2X-hez nem nagyon kell Linuxozni, en fejlesztek is ra es gyakorlatilag tok platformfuggetlenkent kezelheto az egesz nehany alap libet (SDL, stb) hasznalva
ott a legfobb problema a fizikai billentyuzet hianya, bar a Canoo-ra siman ra lehet dugni USB-s billentyuzetet (eleg druva latvany
) -
doc
nagyúr
PEACE

zdanee: emlitetted hogy ossze akarsz rakni kvazi keszre egy kis disztrot (gondolom a SideTrack alapu, amirol maga az irasod is szol), azzal hogy allsz?
swap nelkuli disztribet keresve az Void fele Small nagyon jol nez ki, latom hogy uboot kell hozza, ennek milyen hatranyai lehetnek a hagyomanyos blobbal szemben (ez szamomra nem derult igazan ki az elozo postodbol)?
-
doc
nagyúr
nem volt szandekom flamewart inditani, nekem azzal van problemam, hogy valaki ugy fikaz frocsogve egy rendszert, hogy a vilagon semmit nem tud rola...
az osszefoglalot koszi, nagyon hasznos volt, vegre ertem a bootloader-temat

megprobalok majd osszebarkacsolni egy olyan rendszert, ami swap nelkul is mukodik (ahogy mar emlitettem, csak parancssorosban gondolkodom). a WIZben es a Caanooban levo 64 ill. 128MB RAM boven eleg rengeteg mindenre, szoval gondolom nem eleve remenytelen a dolog

meg meg egy kerdes: a SideTrack repok cimet meg tudnad adni? gondolom ha kezzel letoltom az mplayer, stb csomagokat es felpakolom a libeket/binarisokat az IZ2S-re, akkor siman mukodnie kell, ugye?
-
doc
nagyúr
kicsit nagy a kaosz a fejemben a Zipitre rakhato disztrok korul... segitene valaki tisztabban latni (zdanee pl
)? aztan majd felrakom a wikire is, jol johet masnak...szoval amire eddig jutottam:
IZ2S - egy kismeretu, egyszeru, parancssoros Live disztrib, vagyis az eszkoz flashelese nelkul hasznalhato, alapveto konzolos programokat tartalmaz (pl. zenelejatszo, mc, stb)
SideTrack - grafikus feluletu, hasznalatahoz a Zipitet flashelni kell, vagyis felulirja a gyari programot, de elotte a kartyara mentest keszit
ez igy kb korrekt, ugye? milyen mas disztribek vannak meg, amiket erdemes lenne megnezni rajta?
-
doc
nagyúr
nem unod meg a folyamatos 'szaralinukszszaralinukszfosalinuksz' mantrat? ha nem tetszik, nyugodtan tegyel ra windowst

Én csak egy egyszerű kis gépet szerettem volna, amin van egy FTP szerver és egy torrent kliens, gondoltam ez nem nagy dolog
jol gondoltadDe arra azért nem gondoltam volna, hogy két napot szopok azzal, hogy egyáltalán net legyen rajta
es ennek nyilvan az egyetlen oka az hogy szaralinukszfosalinux, ugye?És akkor még csodálkoznak a linuxosok, hogy nemhogy nő, de csökken a linux népszerűsége.
a Linux nepszerusege nagyon gyorsan no, a nagyobb oprendszerek kozul egyedul a windowse csokken
nincs egy épkézláb leírás semmihez sem
rengeteg leiras van mindenhez, es ellentetben a windows helpjevel meg problemamegoldojaval ("be van dugva a kabel? IGEN akkor sajnos nem tudunk segiteni a problemajan")
ha valami oknal fogva a gepeden nincs fent a man, akkor meg elarulok egy naaaagy titkot: a google.com oldalon beirva azt, hogy mit keresel, egy csomo olyan oldalt fog kilistazni, ami azzal foglalkozik, bizonyam! [link]mint 10 évvel ezelőtt szövegesen kell benne csinálni
szovegesen IS LEHET. senki nem kotelez ra. amugy meg pl. egy KDE4 beallitopanelen kb. tizszer annyi minden tudsz beallitani es tokeletesen testreszabni, mint amit windowson barmikor is elerhetsz a tucatnyi registry-buzerator tweak programmalég két napot szánok rá és ha nem megy, akkor eladom a francba
szerintem sokaknak lesz hosszu a kovetkezo ket ejszakaja, aztan indulhat erte a licit
egyebkent a konkret problemahoz kapcsolodoan: az iwconfig onmagaban nem tud WPA-ra kapcsolodni, kell hozza a wpa_supplicant is. de mivel nem nagyon szoktam parancssorbol kapcsolodni (sokkal egyszerubb a kb. ket klikkel grafikus feluletrol elerheto megoldas), nem tudtam fejbol, sry...
-
doc
nagyúr
valamiert nem kapsz IP-cimet, valoszinuleg nem enged csatlakozni a router
lehet hogy a jelszomegadas es az ESSID sorrendjet fel kell cserelni? probald meg esetleg ugyilletve csak a biztonsag kedveert egy proba erejeig vedd le a titkositast a routeren, hogy ugy tud-e csatlakozni (ilyenkor a key-es parancsot nyilvan nem kell kiadni)
-
doc
nagyúr
nekem egyelore meg a gyari rendszer van a zipiten (ha ma megjott az amazonos adapter, akkor kicsit jatszom vele nemsokara), de Linux alatt parancssorbol az iwconfig-gal szoktam csatlakozni, kb. igy (fejbol megy, de ha valamit elirtam, a manbol gyorsan kiderul):
iwlist wlan0 scanning -> kiirja az elerheto halozatokat, millio infoval, wlan0 a wifi kartya azonositoja
iwconfig wlan0 essid APNEVE -> megmondod hogy melyik routerhez akarsz csatlakozni, itt a parameter valtoztatasaval akar MAC address alapjan is kijelolheted
iwconfig wlan0 key s:JelszoARouterhez ->jelszomegadas
dhclient wlan0 -> IP cim keresea kilogo ablakra meg van egy altanos Linux- (pontosabban X-) trukk: az ALT-ot lenyomva meg tudod egerrel fogni az ablakot barhol, es mozgatni, illetve az eger jobb gombjaval ugyanigy atmeretezni
-
doc
nagyúr
bocs, nem akartam a lelkedbe taposni

a benne levo Marvell chiprol annyit ir a gyarto hogy "1-11 for North America and others, 1-13 for Europe and others", de hogy pontosan hogyan mukodik a korlatozas, azt nem
de tekintve hogy magarol a chiprol irjak a korlatozast, valoszinu hogy nem OS-bol, hanem vagy driverbol, vagy firmware-bol korlatozzak, esetleg maga a HW kulonbozik az US es a tobbi verzioban
viszont ismerve a gyartok megoldasait, koltseghatekonysagi okokbol szinte biztos hogy a HW ugyanaz (hacsak nem kimondottan szigoruak az errol rendelkezo US torvenyek, de ezt ketlem), csak vagy FW, vagy a driver mas
szoval sokkal elorebb nem jutottunk, de szerintem szinte teljesen biztos hogy megkerulheto, meg ha a FW-ben van a korlatozas, az sem feltetlenul akadaly, lattunk mar Linux alatt FW-t bemappelo es modosito drivereket
-
-
doc
nagyúr
szegeny lo

gondolom akkor X lesz benne valamilyen egyszeru ablakkezelovel, pl. fluxbox, ugye?en alapvetoen egy parancssoros kis csomagot akarok osszerakni magamnak, megprobalom IZ2S alapon osszehozni aztan meglatjuk mennyire lesz az eleg
videolejatszassal mennyire birkozik meg? gondolom at kell konvertalni 320x240-re oket, de igy mar viszi framedrop nelkul a mpeg4-et az mplayer?
mplayer meg valami konzolos, de informativ UI-val megaldott zenelejatszo mint pl az mp3blaster mindenkepp kell majd, mc nelkulozhetetlen mar csak a beepitett kommunikacio (scp, ftp) miatt is, mindig jo ha keznel van a wget, ja es szamomra nelkulozhetetlen hogy mindig legyen nalam Perl

-
doc
nagyúr
kozben megtalaltam a Home->Tools->Wireless Networks menupontot

bar hiaba nyomogatom a NEXT-et, sz@rik ra nagy ivben, csak annyit kozol hogy 6 AP-t lat, es utana csatlakozik ahhoz, amire elotte is
MOD: hulye vagyok, be volt nyomva az 'ALT lock'

-
doc
nagyúr

kihuztam a toltot, erre bent maradt a zipitben a + es - kozotti aprocska szigeteles
raaasul eleg rendesen beleszorult, es meg egy nyamvadt fogo sincs nalam... na majd mindjart kivarazsolom belole
masnak nem volt meg ilyen?MOD: megoldodott, ovatosan visszatoltam a toltot a nyilasba szorult tomitesbe, es most rendesen jar ki-be mintha mi sem tortent volna

-
doc
nagyúr
akkor vagy a notid valami brutalisan jo, vagy a zipiteddel van valami gaz, esetleg elengedett egy forrasztas vagy ilyesmi
nekem a MacBookPro (ami azert nem egy low-end kinai vacak) es a telefonok kozott kimondottan jo wifivel rendelkezo Xperia X8 is 3 AP-t lat, a zipit meg a duplajat
tenyleg, az elerheto AP-k listajat meg lehet valahogy nezni? az elso inditasnal mutatta, a kezikonyv meg csak arrol beszel hogy kapcsolodas kozben nyomjam a NEXT-et, de hogyha magatol felkapcsolodik az elerhetore, akkor hogyan mehetek masikra, nem mond semmit

tegnap este rendeltem az Amazonrol egy micro->miniSD adaptert, mivel a hongkongbol rendelt meg nem jott meg es hetvegen mar neki akarok esni a picurnak, erre ma szol az asszony hogy megerkezett az eredeti csomag
elvileg holnap meg az Amazonos adapter, szoval jut mindkettonknek 
IZ2S-bol ez a legfrissebb?
-
doc
nagyúr
Does the Z2 wireless card support monitor mode?
No, the Z2 wireless adapter cannot be put into monitor mode. This means you cannot use it for wireless network encryption penetration testing.

(meg mielott letamadnatok: nem, ettol meg nem akarok megszabadulni tole
) -
doc
nagyúr
zdanee, meg egyszer koszi az ugyintezest es a figyelemfelkeltest

-
doc
nagyúr
nna, vegre eljutottam oda, hogy kibonthattam a dobozt
igy par masodperc utan sokkal pozitivabb az eredmeny, mint vartam. a cucc kozel sem olyan kinai gagyi feeling mint amire szamitottam, a kepernyo sokkal szebb es jobban lathato, a WiFi-je meg durva, ahol a MacBook Pro 3 vagy 4 AP-t lat (az egyiket csak neha, alig-alig) ott a Zipit kapasbol 7-et talalt
mar csak az kell hogy sikeruljon raizzitani az aircrack-et, es tokeletes eszkoz lesz khm... biztonsagi tesztelesre
most eppen toltoget valamit, mar alig varom hogy hasznalatba vehessem

mar elore latom hogy a Zasszony meg fog orulni erte, imad mindent ami pici (azert vannak kivetelek
)(bar az a nyamvadt MiniSD atalakito meg mindig nem jott meg
na mindjart veszek egyet Amazonrol gyorsan
) -
doc
nagyúr
kikerem magamnak a szoveges bongeszok neveben, egy w3m vagy links olyanok a waphoz kepest, mint egy egymotoros kisrepulogep a taviranyitos kisautohoz kepest

ez az iz2s az amit adnak melle, ugye? mar alig varom hogy kiprobaljam, ha sikerul penteken lebonyolitani a kollegammal a csomagcseret, akkor hetfon megkapom
-
doc
nagyúr
kar hogy nem lehetek ott, megneznem ahogy hirtelen tobb tucat ember arasztja el a mekit es all neki bontogatni mint valami hatalmas karacsonyi partin

-
doc
nagyúr
akkor az az osszeg, amit utaltunk, fedezi az osszes koltseget a gyartotol a lakasodig, ugye?
viszont a postazas nyilvan ezen felul lesz, azt is meg tudjuk oldani utalassal? nem tudom, hogy sima ajanlott kuldemenykent vagy postai csomagkent jon ki jobban 1/2/n db zipit elkuldese (gondolom elsosorban sulytol fugg) -
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
szerintem en majd megprobalom privatban lerendezni veled a talalkozot, most kulfoldon vagyok es nem tudom hogy mikor leszek otthon (de nem veszelyes, most egy darabig nem toltok itt kint hetveget sem)
mindenesetre ha tenyleg van tobbfele szin, akkor egy fekete + kek kombinaciot tudnek ertekelni
-
doc
nagyúr
ertem, koszi!
ez jol hangzik
gondolom az eredeti gyari rendszert vissza lehet tenni valahogy alternativ telepitese utan is, ugye?amugy az a tervem hogy a Zasszony a gyari rendszerrel kapja, de az altalad leirt kartyas megoldas nagyon erosen megnovelni latszik a lehetosegeket es igy a hasznalhatosagot, en meg raknek ra valami jo kis nekem valo, 'kocka'-Linuxot, parancssorral, mc-vel, mplayerrel, ja es persze airodump/airocrack-kel, mar csak a poen kedveert is

-
doc
nagyúr
a gyári linuxot is ki lehet egésziteni
ez mit jelent pontosan? leforditom a programomat a toolchain-nel, es siman felmasolom magara a zipitre, aminek a filekezelojebol elinditom? vagy ennyire azert nem tamogatott? -
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
szerintem szamitastechnikai eszkozokre nincs vam
de az amugy sem nagy tetel, AFA-t viszont szinte biztosan fognak ra szamolni (es igen, a postakoltsegre is
)
ezert is gondolkodtam azon hogy kulon rendelek kettot, ami azert meg atcsusszan, de nem lett volna szamottevo kulonbseg -
doc
nagyúr
válasz
Cruiserke
üzenetére
modemtipustol fugg, ha van hozza nyilt forrasu driver, elvileg semmi akadalya
bar hogy mit kezdesz 320x240-en a nettel, az mas kerdes
bongeszesre hasznalhatatlan
(az olyan browser ami segit valamennyit, mar nem fog rajta hasznalhatoan futni), de ha pl. ssh-ra kell, arra tokeletesen megfelelBabetta-X: most mondta hogy meg meg sem jott az orszagba

-
doc
nagyúr
engem az erdekelne, hogy a wifi kartyajat lehet-e monitor modba rakni, errol tudtok valamit?
-
doc
nagyúr
nekem kellene 2 db
viszont azon gondolkodtam, hogy erre tuti fognak AFAt, meg lehet hogy vamot is fizettetni. lehet hogy erdemesebb lenne ugy beloni a rendelesek meretet, hogy picik legyenek a csomagok, amit jo esellyel nem kapnak el a vamon (persze igy a postakoltseg is kevesebb fele oszlik)
franc tudja hogy jonnenk ki olcsobban... -
doc
nagyúr
basszus, csak most talaltam meg az irast

gyorsan irtam is a puppylinuxos forumra rendeles-ugyben
erdemes lenne osszeszedni az otleteiteket, hogy mire hasznalhato a kis draga a gyakorlatban, hosszutavon
pl.: digitalis kepkeret, ebresztoora ami reggel friss hirekkel var, stb. mivel foglalkozom Linuxos fejlesztessel is, ha esetleg van hasznos, epkezlab otlet amire nincs kesz program, akkor a megvalositasban is tudok esetleg segiteni

ja, par kerdesem lenne az eszkozzel kapcsolatban: van-e benne mikrofon, illetve aktiv hutes? (gondolom mindkettore nem a valasz, de azert jo lenne ha egy tulaj megerositene ebben) a kijelzo mennyire dontheto hatra?
a toltocsatlakozo (marmint ami a gepbe megy) mennyire egyedi ill. szabvanyos?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

(bar nem hirdetem sehol, tehat nem 'mindenaron')

mondjuk most tenyleg 10 USD-vel olcsobb

)
na mindjart veszek egyet Amazonrol gyorsan
(a letezo legtokeletesebb, soha elo nem fordulo esetben is 50 percem van a reptertol a buszpalyaudvarig erni, szoval masfele nem tudok elmenni