Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:33:24

LOGOUT.hu

Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2300) #71562240 válasza borztej (#2297) üzenetére


#71562240
törölt tag

Egyszerű.

1. Ott kezdődik, hogy nem használunk előregyártott témákat, nem használunk automatikus témafelismerő-beállító módot, hanem Kézi módban kell fényképezni, ahol is az alap, hogy az érzékenységet nem szabad automatikusra hagyni, hanem be kell állítani fixen a legalacsonyabbra, azaz 100-asra, és ehhez képest hagyhatjuk a Záridőt, a Fókuszt, a Fehéregyensúlyt általában automatikusra. Ez persze azzal jár, hogy gyenge fényviszonyok esetén hosszabb lesz az exponálási idő, mintha hagynánk az érzékenységet emelni. De nem hagyjuk az érzékenységet emelni, mert az borzadály a képminőségre nézve.
2. A Kamera beállítások menüben a Képminőség (értsd, a képfájl tömörítésének mértéke) menüpontban a Kiváló opcióra állunk - így a lehető legkisebb lesz a tömörítés mértéke, nagy lesz a képméret, mindennek hasznaként viszonylag kevés tömörítési zaj lesz, részletes lesz a kép.
3. A Kamera beállítások menüben az Élesség menüpontban a Legmagasabb opcióra állunk - így kevéssé lesz mosott a kép, igaz a zajok is jobban láthatóak, de ha jól fényképezünk, nem lesznek különösebben zajok.
3. Egyéb képminőségi jellemzőket, úgymint Kontraszt, Telítettség... hagyunk normál opción, az Automata fénymérést hagyhatjuk Keret-átlag állásban, ezenkívül nem kapcsolunk be semmi olyan tematikus "képjavító" opciót, ami bekavarhatna a szándékainkba, lásd például nem élünk olyasmivel, mint "Automatikus éjszakai képjavítás", "Arcfelismerés", és hasonló marhaságok.
4. A HDR mód nem hülyeség annak, aki tudja használni, de azt a jelek szerint a Kézi módban nem nyújtja a szoftver, és mivel arról volt szó, hogy Kézi módban fényképezünk, nincs HDR mód.

Tehát 100-as érzékenységi, kiváló képminőségi, legmagasabb élességi beállításban egészen kulturált képeket készít, ahhoz képest, hogy telefon. Persze gyenge fényviszonyok mellett szilárdan meg kell fogni a gépet, mert viszonylag hosszú lesz a záridő, de ez vele jár a minőségi fényképezéssel. Csak és csakis akkor kényszerülhet az ember a képminőség oltárán áldozni, és érzékenységnöveléssel versus záridócsökkentéssel élni gyenge fényviszonyok esetén, ha gyorsan mozgó tárgyat kell lefényképezni úgy, hogy ne legyen a mozgó objektum elmosódott - gyorsan mozgó objektum esetén ugyebár szükséges a nagyon rövid exponálási idő, de megfelelő fényviszonyok esetén ez 100-as érzékenységnél is biztosított.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.