- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gytacs
tag
Edl-ben szeretnék stable-ről devre váltani. Akkor flash all-t válasszak, mert romváltás és nem frissítés, vagy ilyenkor ez teljesen mindegy? Másik, nem teljesen tiszta, hogy hogy lehet ezt az edl-t előhívni, nyomom a két hangerő gombot, nyomva tartom és közben rádugom az usb-t (de mikor? mindegy, csak már nyomjam egy ideje őket?), és ha már rádugtam, miből fogom látni, hogy sikerült, és elengedhetem? Ha már sikerült, és flasheltem, végzett, hogy jövök ki az edl módból? Hogy kell újraindítani? No meg az összefoglalóban az van írva, hogy tesztelés alatt, csak óvatosan, valakinek sikerült már így? A válaszokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
FreedomHUN #396 üzenetére
Pontosítás.
A gyári stable frissen kapott új verziót (a global is), V7.5.6.0, ez már MIUI8-nak mondja magát.Az EU MULTI is kap OTA frissítést, havonta. A 6.7.28 is.
-
FreedomHUN
senior tag
Úgy tudjátok hogy milyen rom van rajta, ha a verzió számot nézitek. 5 féle rom van.
Jelenleg:
Gyári stable: Author: MIUI Official TeamVersion: V7.5.1.0.MXEMIDE (MIUI7)
Fejlesztői: Author: MIUI Official TeamVersion: 6.7.29 (MIUI8) Size: 933MEzek jönnek OTA-n!!!
Majd jön a Stabil global, ebben gyomlálva van a kinai motyo, tartalmazhat magyar nyelvet, illetve a teljes google támogatást, de esetenként kinai ezxaz is lesz bene. Gyári stable verzióval egyeznie kell, ha pl. V77.5.1.0. vagy V7.5.1.00 a verzió, akkor shopos mókolt van rajta. (Én törölném mert logol mimden szart, ami megy a ferdeszeműek felé, és nem hivatalosan)
A legnébszerübb az EU beta (MULTI) 6.7.28 jelenleg, ez lehet hogy tartalmazza a magyar nyelvet, viszont a kinai fejlesztőire épül és lehet vannak bugok, ugyanez érvényes a Kínai fejlesztőire.
Ebből minden kinai cucc törölve van, teljes google támogatása van.
OTA-n nem frissül, le kell tölteni az uj romot, twrp-ben megetetni, de semmi nem vész el.
Cserébe nyitni kell a bootloadert, és twrp alól lehet telepíteni. (Ha lesz miuihu rom erre fog épülni).A többi romot flashtoolal lehet feltenni, ha fent van, valamelyik gyári romot fel tudod tenni, sosem lesz magyar nyelv, és ha picit is modositott OTA-N nem frissül.
-
törölt tag
Akkor ha globalt teszek fel, a developert választom, de még gondolkodom azért az eu-sban is, mert azért az is jó, hogy európaivá optimizálják, meg azért tesznek hozzá némely plusz funkciókat is, ahogy nézem. És végülis annak is a hivatalos szerverről jön az OTA frissítése, úgyhogy "half-officialnak" is vehetem.
-
futo001
senior tag
válasz
#71562240 #391 üzenetére
A stable-ben nálam volt kínai cucc.
Amúgy ez az első kínai telefon nálunk, és a kínai szemét appok voltak a legnagyobb félelmem, hogy hogyan fogom őket eltüntetni, de semmi nincs rajta, legalábbis nem látom, aztán ki tudja a háttérben mi történik.vrs
Kicsit sem, nagyon egyszerű. Olvasd el az összefoglalóban, pár lépés az egész. -
törölt tag
Köszi, ez döntő érv, hogy nem találtál a gyáriban kínai cuccokat, mert általában én is jobban szeretem a mókolatlan gyári megoldásokat, ellenben a kínai szemét bloatware-eket meg persze nem kultiválom - meg egyébként se tudok kínaiul és nem akarok baidut meg beidut meg semmi ilyet. Mondjuk én inkább a gyári stable-n gondolkodom, mint a developeren, de nyilván akkor a stable-re is igaz lehet, hogy nincs benne kínai szemét, és google benne a kereső. De talán a developerben meg lehetnek érdekes plusz funkciók...(?).
Mindenesetre valamelyik gyári lesz, ha mentes a kínai szeméttől - végülis ha global, legyen global, a fene a pofájukat -
futo001
senior tag
A legújabb Global Developerben semmi kínait nem találtam, és szerencsére a Google az alapértelmezett kereső. Igazából olyan, mintha EU ROM lenne, legalábbis én nem vettem észre semmi ellenszenveset.
kammerer:
Én szeretem a gyári megoldásokat ha jól működnek, és ez jónak tűnik szóval nálunk egyelőre marad a gyári developer. -
törölt tag
Köszi.
És ha jól értem az eddigieket, akkor az eu-s ROM-ot az azt gondozó csapat frissítgeti (nyilván kisebb-nagyobb fáziskéséssel a globalhoz képest), és a frissítések a globalhoz hasonlóan OTA érkezgetnek?
Közben olvasgatom is az eu honlapon, hogy mik a különbségek, illetve hogy havonta adják ki az OTA frissítést, nem hetente, feltöltve a Xiaomi China szerverre. Tehát ezek szerint havonta kapnék OTA frissítést az eu-s ROMból, amiből a jelek szerint a globalhoz hasonlóan van már MIUI 8-as. Ámbár úgy tűnik, hogy a MIUI letöltőhelyen stable global-nak írt MIUI 8 ROM még csak béta lehet a másutt lévő infók szerint. Kicsit zavaros.Most megint próbáltam, egyelőre a legfrissebb MI PC Suite még nem kompatibilis a Mi Max-szel. Szívesebben ROM-olnék azzal, mint Fastboottal vagy TWRP-ből. No még gondolkodom, nézelődöm egy kicsit.
-
törölt tag
válasz
FreedomHUN #384 üzenetére
Miért dobod fel az eu-s ROM-ot? Azért kérdezem, mert én aközött vacillálok, hogy a globált vagy az eu-st tegyem fel a "magyar" helyett. Örülnék döntést segítő szempontoknak.
Köszi. -
TpS
őstag
válasz
FreedomHUN #384 üzenetére
A miui nekem is nagyon tetszik, különösen a végtelen számú téma, amivel mindig új kinézetet varázsolhatok.
-
FreedomHUN
senior tag
Sziasztok.
Megrendeltem egy 3\64-est ali top-one(tőlük már rendeltem, nem volt gond). 280$ volt, ebbe benne van minden egyéb, áfa, stb, dhl-el-jön.
Feljebb valaki irta az üveg fóliaát, berendeltem egy szinezett keretest, visszajelzése ennek volt a legjobb, meglátjuk, hogy ráhajlik-e.
Nekem bejött a miui, ahogy megkapom, nyitom is a bl-t, és dobom fel az eu-s romot, szerencsére van is öszefglaló, de mivel nem az első sáomim már járatos vagyok benne.
Ha valakit érdekel mennyi idő alatt ért ide megirom, szerintem augusztus 10 környéke lesz a befutó. -
törölt tag
Általában, de nem minden esetben. 3D tempered glass
Az Mi5 2.5D tempered glass ráhajlik a kijelzőre. A mondanivalóm lényegét csak az nem érti meg, aki nem akarja.
(#382) futo001 3D felejtős, nem lesz olyan.
(#381) TeXaSeee Te milyen megfontolásból osztod itt az észt?
-
futo001
senior tag
válasz
#65577472 #376 üzenetére
Az üveg 2.5D, de én sem figyeltem arra, hogy nekem ide 3D fog kelleni. Egyszerűen nem számítottam ekkora ívre. Gondoltam G3-ra jó a lecsapott szélű 2.5D, akkor erre is. Csakhogy itt ívnek is kellene lennie magában az üveg vonalvezetésében. Amúgy az üveg annyira kicsi, hogy konkrétan benne vannak a szélei a képben.
Ez lesz a megoldás szerintem, nem is érdemes máson agyalni:
[link]Amúgy ma reggel párom leejtette, össze-vissza repedt az üveg, de a kijelző megmaradt, sehol egy karc. Ez volt a 3. alkalom, hogy betonra ejtette. Jól bírja.
-
A texasi
aktív tag
válasz
#65577472 #371 üzenetére
Már elérhető Xiaomi Mi Max-ra is!
futo001 Fórumtárs
[ebben a hozzászólásában]
már ki is fejtette a hiteles tapasztalatát róla! -
törölt tag
válasz
#71562240 #370 üzenetére
Mi5-höz is gyárt a Nillkin 2.5D edzett üveget, várhatóan Mi Max-hoz is elérhető lesz majd.
-
törölt tag
Na ezt gyanítottam. A Nilkin nem hibázott. A szélek felfesléséből ítélve még ez a fóliaméret méret is "túl nagy" ahhoz képest, hol
sírjaink domborulnaka kijelző domborul. Azaz, a MI MAX előlapja hogy úgy mondjam, "nem ideális" az üvegfóliázáshoz. A Nilkin korrektül méretezett a kényszerhelyzetben - vagy fel kell találni a 2,5D-s üvegfóliát. -
gytacs
tag
válasz
jonnyjoker01 #368 üzenetére
Nem tudom, hogy irónia volt-e csak, de ha nem: igen, nekem is jobban tetszik így. Ha az volt: akkor is!
-
*Mukeey*
addikt
Jó lenne egy Magyar nyelvű bemutató videó vagy egy logout cikk olyantól,aki már használja egy ideje☝️😄
-
-
törölt tag
Úgy látszik, már a feketeség szélénél is elkezd lejteni. A végén még a Nilkinnek lesz igaza.
Mostantól mindenki osszon meg itt képet a feltett üvegfóliákról, hadd lássuk, mi lehet az optimális kompromisszum a méretben. Majd jövő héten én is lefényképezem, ha meglesz.
(#361) futo001: Na de a One Plus 3 csak miniphone, nem hasonlítható a Mi Max-hez!
-
B20 hiánya miatt már nem ajánlok Xiaomit. Ezért is adtam el a Redmi Note 3 Pro-mat, pedig imádtam, simán hozta a 10 óra SoT-okat, és hardveresen is rendben volt. Nagyon szeretem a Xiaomit, de a B20 nélkül már egyre nagyobb a szívás vidéken a Telenor és a Telekom ügyfeleinek (egyre több területen nincs 3G, csak 2G meg B20-as 4G). A Vodafone-osoknak még oké, mert nekik mindenhol van 3G (4G viszont szinte sehol).
Persze ez így hülyén jön ki ebben a topikban, és tényleg csorog a nyálam a Mi Max láttán, de hát a B20 az kell.
-
futo001
senior tag
-
válasz
#71562240 #358 üzenetére
Akkor azért kisebb a rá készült üveg, mert a szélein nem feküdne fel, és ha túl közel kerül a lekerekítéshez, fel is jönne a széle (szóval van ráhagyás, rendesen). Sajnos ez van, pont ezzel szívunk a OnePlus 3 topikban is, mert annak is lekerekített a kijelző széle, és ezért a gyári fóliák/üvegek is jóval kisebbek a kijelzőnél.
-
törölt tag
Mármint "2,5D"-nek nevezettet akartál írni?!
De igen, éppen arra utaltam a #352-ben, hogy az előlapi üveg széle lekerekített (olyan, mintha már eleve lenne rajt üvegfólia, vásárlás után nézegettem is egy-két percig, mert gyanús volt, hehe), ezért annak széléig eleve nem nyúlhat ki az üvegfólia, hanem kell egy-két mm-nyi méretcsökkentés - no nem annyi, mint annál a Nilkinnél lehet. -
futo001
senior tag
válasz
A texasi #347 üzenetére
Hologramos, és ott van a dobozon a típus is, elvileg jó. Amúgy a kivágás jó helyen van, szóval mintha erre készült volna, csak lehet annyira hamar akarták piacra dobni, hogy a dizájn fázisban nem voltak tisztában a valós méretekkel.
Amúgy a csomagolás brutál igényes, a hozzá adott tartozékok is. De sajna a mérettel akad bibi.TpS
Az eladó írt, hogy visszaküldi a pénzt, már többen reklamáltak, ahogy látom le is szedte a hirdetését.
Amúgy régebben én is ablakos tokot használtam, de nagyon megvastagította a telefont, meg nem szerettem nyitogatni egy idő után. Aztán rászoktam az üvegfólia és szilikontok kombinációra. Nem kell nyitogatni, a telefon teljesen védett és nem lesz vastag.Charx
Nálam a feketét sem teljesen. -
vrs
csendes tag
Az original flip tokról vélemény valakinek?
-
futo001
senior tag
Jut eszembe, rendeltem Nillkin üveget a telefonra, kimondottan Mi Max-ra.
7mm-rel keskenyebb a kelleténél, és rövid is.Ha esetleg van, aki ezen agyal, ne vegye meg.
-
Igen, gyári romot lehet a Mi Flash-sel EDL módban, zárt bootloaderrel flashelni a telefonra. Legalábbis ez működik Redmi Note 3 Pro esetén, itt is kellene.
Ez egyébként azt hiszem mindenképpen zárja is a bootladert, ha nyitva volt, de ha már van hivatalos engedély a nyitásra, akkor egy kattintás újra nyitni. De a bootloader zárásban nem vagyok biztos.
-
-
gytacs
tag
Na ez az eredeti stable rom nem annyira jön be. Sok csirkelábas app zabálja az akksit. Amiket lehetett törölni, töröltem, de azért még maradt így is jópár. Jó lesz, ha kijön a global, megy is fel egyből. Kérdés: Ha kínai stable-ről akarok dev globalra váltani, akkor is kell bootloadert nyitni? Vagy a saját cuccuk megy gond nélkül?
Az átköltözés funkció a két telefon között (redmi note 2-ről xiaomi max-ra) egész jól ment, egy-két app és egy-két beállítás nem ment át, szal, könnyű volt "belakni" a telefont. Sztem hasznos funkció.
-
vrs
csendes tag
Megrendeltem a 3/64es silver modellt a spemallról. Valakinek információ arról hogy általában mennyi idő szokott lenni a kiszállítás?
-
futo001
senior tag
válasz
FreedomHUN #327 üzenetére
Én eglobalcentral.eu-ról rendeltem, gyári ROM-mal érkezett, ÁFA-t az üzlet rendezte, benne van az árban. Most 254EUR a 3/32-es, amiből lejön 5EUR, ha felhasználod a felugró ablak kuponját.
-
vrs
csendes tag
válasz
FreedomHUN #327 üzenetére
Szia!
Én most rendelek a spemall-tól 3/64-es 81.000Ft. Beszéltem velük hogy lehetséges-e gyári rommal rendelni, azt mondták nem probléma (bár nem tudom neked ez számít-e).
-
FreedomHUN
senior tag
Sziasztok.
Rendelés elött állok, tudtok jo shopokat árakkal? . Alin Top-one 3\32-es 260$-ra jön ki. Spemallnal 4\128-as 400$-ra. Ezek mind eu-s források, áfát nem akarok fizetni.
Lényeg hogy minél olcsobb legyen. Infókat előre is köszi. -
Charx
senior tag
Az imei sv nektek is: 00 ? Az mire van?
-
vrs
csendes tag
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek! A magyar nyelv hiánya nem probléma, nekem a lényeg hogy frissüljön a ROM és ne legyenek reklámok stb. Nem értek a ROMoláshoz egyáltalán, ezért szeretnék egy hivatalos verziót, amihez nem kell hozzányúlnom.
-
Charx
senior tag
Jelenleg hivatalosan nincs magyar nyelvű rom. Hivatalos gyári global dev romban van némi magyar, és azt frissítik is, de az még csak a 32gb-os ra van, és kevés az esély hogy azzal küldik. De ha gyári china rommal kapod, akkor azt egyszerű lecserélni global-ra. A webshopos rendszerek tudnak magyarul, csak az meg nem frissül.
Itt többen több helyről vettük, de egyik se 100%, hogy gyári rommal kapod. -
vrs
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék rendelni egy ilyen készüléket, de eddig minden alkalommal szolgáltatótól vásároltam, ezért nem nagyon értek a rootoláshoz. Az lenne a kérdésem hogy honnan lenne érdemes megrendelni ahhoz, hogy magától frissülő ROM legyen a telefonon? Ha így nem lesz magyar nyelv, megbarátkozom az angollal. Átolvastam az eddigi hozzászólásokat, de még mindig nem tiszta teljesen a kép.
-
gytacs
tag
Valóban bontatlan csomagolásban küldték. 7.5.14.0 stabillal jött a teló. Remélem működni fog az átköltözés funkció a két telefon között, redmi note 2-ről szeretnék átköltözni erre. Valakinek van ezzel vmi tapasztalata? Azon eu multis rom van, remélem ez nem zavar be neki.
-
törölt tag
Ha esetleg valakinéhány szemponttal szívesen befolyásolna, hogy az eu vagy a gyári globál (developer) ROM-ot tegyem fel a "magyar" helyett, köszönettel meghallgatnám.
-
gytacs
tag
Na ez lesz nekem a leggyorsabban megjövő cucc kínából. Pénteken délben adták fel, és ma kedden 10:52-kor már kézbesítés folyamatban. Pedig elment Angliába és onnan jött vissza. Még jó, hogy ma itthon vagyok!
Szállítással együtt 86.722 Huf volt a 64gb-os verzió. Tűkön ülök.
-
Charx
senior tag
Azért alakul az üzemidő, lehet kell pár feltöltés mire beáll az akku. Most 8 óra sot-nál vagyok, waze, játék, böngészés és még van 20%.
-
Mivel mókolt rom van a telefonon, soha nem fog frissülni. Neked kell kézzel megoldanod, ami nem biztos, hogy egyszerű lesz.
Az kamu volt, hogy azt mondták, hogy majd PC Suite-tal tudod frissíteni. Ahhoz gyári rom kéne, neked meg nem az van. Magyar nyelv meg nem lesz a gyári romban.
-
TpS
őstag
Rákérdeztem a pure-nál, hogy az adatlapon 8-as, a gépen meg 7-es MIUI van. Azt írták, hogy a pcsuit-tal frissíthetem. Más kérdés, hogy a pcsuit meg nem ismeri fel a telefont, írja, hogy dugjam rá, pedig már rá van. A driverek feltelepültek, mert mtp-vel lehet rá másolni.
-
Charx
senior tag
válasz
#71562240 #138 üzenetére
Szerintem ez nem a miui magyarországé! Nekem is mókólt webshoppos rommal küldték ami tud magyarul. De honnan tudhatna? Hát onnan hogy a webshop kilopja a magyar forditást a valamelyik miui-hun romból, meg persze a többit is, és kész is a multi language rom. Legalább is hivatalosan még nem csináltak mág hozzá romot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Teljesen új iPhone 16 128GB Black eladó (bontatlan+garancia)
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Update 06.16. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest