Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1351) dabadab válasza proci985 (#1350) üzenetére


dabadab
titán

Ezért kell Kraftwerkre járni :)

DRM is theft

(#1352) proci985 válasza dabadab (#1351) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

ok nekem mondjuk meg kimaradtak. elektronikus zenebol oket es Aphex Twint nem huztam ki a listarol, meg esetleg Moderatot (bar oket Modeselektorkent lattam).

parszaz (ezer?) koncert mogottem van :B

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#1353) PuMbA válasza proci985 (#1350) üzenetére


PuMbA
titán

Ja, tudom. De azért mondom, mert pont ugyanazt éltem meg, mint te :K Dublin-ban voltam sajnos csak egyszer koncerten, életem legbrutálisabb hangzása és olyan hangos volt, hogy azt hittem baja lesz a fülemnek meg volt remegés is, amikor elengedték a 15 vagy 20Hz-et, de koncert után 1 perccel már semmit nem éreztem. Fingom sincs, hogy csinálják. Vehetsz akármilyen milliós rendszert, hallgathatod 7000 MHz-es DSD-ben az anyagodat, akkor sem lesz a közelében sem.

Egyébként ugyanez az együttes Bécsben, brutál szar hangzás....gondolom teljesen más rendszer, más turné hangmérnökökkel és rosszabb akusztikával.

De mondom, ez a mostani Hans Zimmer meglepett. Nem Dublin szint, de baromi jó volt. Remélem egyre jobb hangzások lesznek itthon is :)

[ Szerkesztve ]

(#1354) borix válasza PuMbA (#1349) üzenetére


borix
őstag

Nincs miről beszélni. Az emberek már annyira megszokták a gagyi rendszerükön úgy hallgatni, hogy ha nem nyomnák össze a dinamikát akkor azt mondanák, hogy de sz.rul szól pedig nem a zenével lenne a baj...

(#1355) qnadam válasza liszi70 (#1347) üzenetére


qnadam
veterán

igyekszik az ember

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#1356) Donki Hóte válasza PuMbA (#1349) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Loreena McKennitt koncerten voltam legutóbb az Arénában, jól szólt, de a CD-i még jobban szólnak. Koncerten azért nehéz visszaadni azt a sokszínűséget, amit egy CD-re hosszas kevergetés után rá lehet írni.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#1357) proci985 válasza PuMbA (#1353) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

nekem egyebkent par eve egy karacsonyi mozart requiem kellett arra, hogy belassam, egy nagyobb zenekar eloben se fog olyan tisztan (sterilen!) szolni sose, mint az audiophile voices japanese gold plated 24/96. utana megbekeltem a Karajan fele Beethoven felvetelekkel is.

hangzas valtozo volt. amikor adott eloadora mentunk altalaban rendben volt, technonal es dnbnel meg egy ido utan a hangzas resze volt a kopott bakelit sercegese.

meg neha a hangzas csak a dolog egy resze, Nils Frahm 30 fokban delutan kettokor Göteborgban a napszuras hataran teljesen abszurd modon kulonleges volt. vagy a Sigur Rós a budapesti naplementeben 35 fokban az izlandi folk/doommetallal aminel teljesen tele volt a nagyszinpad. mondjuk mindkettonel tokeletes volt a hangzas.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#1358) Chris Kiki válasza dabadab (#1351) üzenetére


Chris Kiki
senior tag

Vazz, a 20 perc Autobahn alatt konkrétan elaludtam.

Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever

(#1359) PuMbA válasza Donki Hóte (#1356) üzenetére


PuMbA
titán

Ez szerintem teljesen a koncert hangzásának kitalálásakor dől el. Ma már ugyanúgy megvan a lehetőség az összes stúdiós plugin használatára koncerten is. Ami gond lehet, ha a CD felvételen 15 ember munkája van, a koncerten pedig csak mondjuk 10 ember van, akkor a másik 5 ember "hangszere" nem lesz, hacsak nem playback-be hozzáadják.

[ Szerkesztve ]

(#1360) szaszlaci


szaszlaci
addikt

Nézd meg jól, számodra ezt találtam ki,
Erre ihlettek a szuperszónikus pajtásaid!

Hogy tetszik a dolog,
Netán te is ezt tolod?
Vagy megittad mind a szeszt,
Ezért nincs ABX teszt?

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1361) szaszlaci válasza llax (#1331) üzenetére


szaszlaci
addikt

Csak átfutottam az előzményeket, lehet, másról volt szó.
Az alaplap hol méri a szükséges feszültség meglétét, a foglalatban, vagy a CPU-ban? Mert ha utóbbi, akkor "mindegy" a közbenső ellenállás.
A CPU láb/érintkező is és a foglalat is tudtommal aranyozott, ott nincs oxid.

-Skylake-
Ezzekkel a Tihanyi-féle hifistákkal is épp ez talán a legnagyobb baj, hogy létező, de manapság alig ismert dolgokat összemosnak ezzel az idióta és gátlástalan szinttel.

Ami a kacsásokat illeti, gusztustalan mentalitás, nincs mentség a számukra. A minimum, hogy ha valamit tőlük vennék, akkor is máshonnét.
Attól, hogy valaki nyitott táskával szaladgál az utcán, és látom a pénztárcáját, nem fogom kivenni. Szólok neki. Legfeljebb nem hallgat rám.

Frawly
Tessen mán megérteni, hogy én NEM javasoltam sehol azt, hogy 80 kbps OPUS-t hallgasson bárki is. Érdekességként mutattam.
Egyfolytában a 320-as MP3-at ajánlom, sose mondtam, hogy normál esetben bárki ez alá adja.

Nagyon jó az alacsonyabb OPUS, de több a vesztesége, 30 – 40 % tárhelyért otthoni hifista körülmények között semmi értelmét nem látom, ráadásul nagyon sok dolog nem játssza le.
A FLAC nem 500 – 640 kbps körül van, hanem 600 – 1200. (Plusz egy kis 96 – 192 kHz, meg WAV, és ott is a tízszeres vagy még nagyobb helyigény a 320 MP3-hoz...)

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1362) #71562240 válasza -Skylake- (#1328) üzenetére


#71562240
törölt tag

Érdemes figyelni, hogy a szóbanforgó Long számos alkalommal vaktesztekre is szokott hivatkozni. Amely vakteszteken a kísérletek eredményét olyanok hallják viszonylag szignifikánsan (ha hallják), akik, mivel vakteszt, nem tudják, hogy mi történik két állapot között. Ha tehát Long idióta vásári majom, akkor alkalmasint azok is, akik hallgatóságként egymástól függetlenül hasonló változásokat írnak le két állapot között VAKTESZTBEN.

A pránanadi-témához. Néha megesik, hogy egyébként babonaságként kifejlődött babonaságok véletlenül a való világ valós működésével is találkoznak, korrelálnak.
Kiterjesztve, az audiofil kísérleti ügy(ek) kapcsán eleve idióta vásári majmozók között is jó eséllyel vannak például vallásos vagy hívő vagy babonás (pl. asztrológiás) emberek (alkalmasint "fehér keresztények"), akik nem veszik észre, hogy egymenetben eleve saját magukat is leidiótavásárimajmozták, hiszen kitalált lényekben-hatásokban hinni (placebó) eleve idóta vásári majomság - miközben a leidiótázott-vásárimajmozott audiofil kísérletező pedig lehet, hogy materialista, ateista, babonátlan.

A hosszan aláhúzott példához. Azon, hogy például a hangjel továbbításában résztvevő router, modem hangja megváltozik attól, hogy milyen alátétet tesznek vagy nem tesznek alá, már régóta nem lepődik meg senki - aki jártas a témában. Tudományos paradigma - annak, aki jártas a témában.

[ Szerkesztve ]

(#1363) nyisziati válasza #71562240 (#1362) üzenetére


nyisziati
veterán

Ugye nem baj, ha ez így egy-az-egyben megy az aranyköpések topikba? ;]
Plusz odaírom, hogy téged kitiltottak a hifista topikból, csak a miheztartás végett, semmi személyes.

(#1364) killbull válasza #71562240 (#1304) üzenetére


killbull
aktív tag

A kor előrehaladottságával pl 30 éves korodra jó ha a felső határ 16 Khz et hallod a füleddel. Ha öregedsz akár 60 - 70 éves korodra jó ha 8 Khz et hallasz. Innentől kezdve csak parasztvakítás mindenféle teszt, mert max mérések alapján látod mennyi veszik el és ez mekkora áttörés. Kipakolhatsz 10+ millió ft os rendszert ha nem hallasz mondjuk 12 - 14 Khz felett semmit akkor csinálhatsz akármit nem fogod élvezni. Ezért van pl hogy a fiatalok szeretik a Dance Techno Hardtechno zenét mert hallják a cineket a a ritmust az energiát amit átvisz a zene és ez a lelkükig a szívükig hatol, élteti őket, míg egy 50+ os ember kb 12Khz alatt hallja ugyan ezt max csattogást meg bassust hall aztán fanyalogva tovább áll mert rendes zajnak hallja az egészet!

[ Szerkesztve ]

(#1365) Degeczi válasza #71562240 (#1362) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem, nem vesz részt a hangjel továbbításában a router. Adatokat továbbít: hibátlanul, változatlanul. Ha nem így tenné,, a letöltött programok sem működnének.
De az valóban tény, h az ilyen idiótaságokon már nem lepődik meg senki.

(#1366) killbull


killbull
aktív tag

Itt ki is próbálhatja bárki akár fülessel is látni fogjátok meddig jó a fületek és meddig nem!

20Hz to 20kHz (Human Audio Spectrum)

(#1367) #64791808 válasza #71562240 (#1362) üzenetére


#64791808
törölt tag

Szentseges nazareti kaporszakallu turosfarku szuz maria! Vigyazzatok, ez az ember felfedi itt vegul a titkunkat, hogy urgeborbe varrt marsi pillangok szortirozzak az ilyen routerekben a nullakat meg az egyeseket!

Vegem van...

(#1368) #71562240 válasza Degeczi (#1365) üzenetére


#71562240
törölt tag

Hangjel adata, tehát hangjel.

(#1369) proci985 válasza #71562240 (#1362) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

csak azert mert hosszu es bonyolult mondatokat irsz, meg nem lesz igazad

csak azert mert valasztekosan fejezed ki magad, meg nem lesz igazad

azert, mert jatszol a pozitiv es negativ jelzos szerkezetekkel, meg nem lesz igazad. a hamis felosztas, lenyegtelen konkluzio, a szalmabab kutatasi metodika (kiserlet) szempontbol irrelevans.

a kiserleti setupot nem erdekli a velemenyed. ha nem erted, hogy hogy mukodik a kutatasi metodika, attol meg mukodni fog.

---

Azon, hogy például a hangjel továbbításában résztvevő router, modem hangja megváltozik attól, hogy milyen alátétet tesznek vagy nem tesznek alá, már régóta nem lepődik meg senki - aki jártas a témában. Tudományos paradigma - annak, aki jártas a témában.
Oke, ha tudomanyos paradigma, kerlek mutass erre egy kutatasi cikket, ami alatamasztja az allitasodat.

Valamennyire jartas vagyok halozati kommunikacioban, es amit leirtal kb akkora baromsag, mint, hogy a fold lapos vagy a viz emlekszik. Meg egyszer, ha ez akkora igazsag, akkor az IEEEnek vannak szep szakiranyu konferenciai, valaki biztos ki tudta merni.

Az lehet, hogy a router altal kiadott taphang vagy az ISDN modem pittyegese kulso szemlelo altal megvaltozik ha berakod egy hangelnyelo dobozba, de egyebkent amit leirtal ha stimmelne akkor nem lenne internet, mert egyszeruen annyira megbizhatatlanul hasznalhatatlan lenne a jelatvitel.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#1370) liszi70 válasza #71562240 (#1362) üzenetére


liszi70
nagyúr

Pontatlanul fogalmaztál, nem hivatkozik ezekre a tesztekre, hanem említ ilyen vaktesztet. A kettő nem ugyanaz. A hivatkozáshoz kellene valami bizonyíték róla.
Dokumentáció, pontosabb leírás, esetleg résztvevők megnevezése van ezekről a vaktesztekről?

[ Szerkesztve ]

(#1371) Degeczi válasza #71562240 (#1368) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem. IP csomagokba pakolt adat, amiből majd csak a lejátszóban lesz hang. Addig csak számok sorozata. Amin egy router az égvilágon semmit nem változtat - nem is tehetné, mert működésképtelen lenne a hálózat.
Képnél dettó, a Youtube videók sem lesznek részletesebbek egy csodaroutertől.

(#1372) #64791808 válasza liszi70 (#1370) üzenetére


#64791808
törölt tag

Haggyadmán. Hívö emberrel nem vitatkozunk.

(#1373) Tulku válasza #71562240 (#1362) üzenetére


Tulku
veterán

A pránanadi mint fogalom egy több ezer éves keleti életmód-gyógyító témakörhöz kapcsolódó elem, nincs köze vallási és egyéb rítusokhoz...ne keverjük.
Nyilván magát a fogalmat lehet elfogadni vagy nem elfogadni, de nem egyenlő egy külső istenhittel, ahol nyilvánvalóan egy un feljebbvalóban HISZnek...míg az erőszeleket felhasználják gyógyászatban jógában....stb.
Természetesen ettől függetlenül lehet cáfolni, nem elfogadni, habár azt hiszem bizonyos elemeit talán finom energia szinteken lehet mérni is (nem biztos)...
Pránanadi és audio technika.....háááát meredek...

(#1374) liszi70 válasza #64791808 (#1372) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem vitatkozok, komolyan kérdezem. Tudják-e valamivel alátámasztani a vaktesztek meglétét és eredményét?

(#1375) dabadab válasza Tulku (#1373) üzenetére


dabadab
titán

"A pránanadi mint fogalom egy több ezer éves keleti életmód-gyógyító témakörhöz kapcsolódó elem, nincs köze vallási és egyéb rítusokhoz"

Akkor miattam nevezhetjük babonának is, ez nem változtat a lényegen.

"Nyilván magát a fogalmat lehet elfogadni vagy nem elfogadni, de nem egyenlő egy külső istenhittel, ahol nyilvánvalóan egy un feljebbvalóban HISZnek"

Azt ne mondd, hogy a pránanadi azt tényleg működik és erre van bármi bizonyíték. Mert amíg nincs így, addig ez vastagon HIT.

"Természetesen ettől függetlenül lehet cáfolni, nem elfogadni, habár azt hiszem bizonyos elemeit talán finom energia szinteken lehet mérni is (nem biztos)..."

Ha valakinek sikerülnie mérnie, az nagyjából egyenes út lenne egy Nobel-díjhoz és attól lenne hangos a tudományos világ.

Addig viszont ez ugyanolyan bohóckodás akkor is, ha a tárgya pendrive, meg akkor is, ha emberen csinálják.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#1376) Tulku válasza dabadab (#1375) üzenetére


Tulku
veterán

Minden amit nem látunk,nem hallunk, nem mérünk az HIT...
Amit érzünk, tapasztalunk (magunkon) az HIT
Rendben...
ÁMEN!

(#1377) #64791808 válasza Tulku (#1376) üzenetére


#64791808
törölt tag

öhm... igen.

(#1378) dabadab válasza Tulku (#1376) üzenetére


dabadab
titán

Most komolyan, miért kell fullba' nyomni? :U

Az európai civilizáció alapvetően azzal emelkedett minden más civilizáció fölé, hogy kitalálta a természettudományt, ami arra volt jó, hogy el tudja különíteni a buzát az ocsútól (és az értelmes részt használható formára hozta).

Ezek után baromira elkeserítő, amikor egyesek megpróbálnak úgy csinálni, mintha ez nem történt volna meg és az évezredes sötétséget nyomják tovább.

DRM is theft

(#1379) schawo válasza killbull (#1366) üzenetére


schawo
titán

A fülesek átvitele távolról sem lineáris.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#1380) liszi70 válasza dabadab (#1375) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem tartom kizártnak, hogy a prananadi működik az emberi testben. Egy szervezetben, egy élő organizmusban. Ha mást nem, egészségjavító placebot biztos, hogy tud okozni. De nem ez a kérdés! A kérdés az, hogy a prananadi működik-e egy pendriveon! Egy tárgyon, egy nyomtatott áramkör és műanyag-kombón, egy szervetlen anyagon. Mert a cikk azt állítja, és ez a meredek. A kézrátételes gyógyításnak lehet értelme egy élő anyagon. De hogy egy tárgyon........

[ Szerkesztve ]

(#1381) dabadab válasza liszi70 (#1380) üzenetére


dabadab
titán

A kézrátételes embergyógyítás meg a kézrátételes hangminőség javítás között nincs érdemi különbség. Placebóhatást mindkettő tud okozni, azon túl mást meg egyik sem.

DRM is theft

(#1383) proci985 válasza dabadab (#1378) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

ha valamit nem lehet falzifikalni (pl mert nem merheto), az onnantol nem tudomany, hanem hit. a termeszettudomanyt nem erdekli a hit. kozvelekedesre hivatkozas nem valtja ki a falzifikalhatosagot.

ettol persze meg mindenki arra egeti el a penzet amire akarja es amig boldog vele, de ettol meg nem kene extran tamogatni a szelhamosokat.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#1384) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Fizikai erőszakkal burkoltan fenyegetőzni sem oké, a következő ilyenért topik tiltás jár.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#1385) #71562240 válasza Degeczi (#1371) üzenetére


#71562240
törölt tag

A hangot képviselő számokat képviselő jelek sorozata, tehát hangjel. Amely adatjel azért van, hogy hang legyen belőle, az hangjel.

(#1386) #64791808 válasza #71562240 (#1385) üzenetére


#64791808
törölt tag

Rendben, legyen neked hangjel :) Menj szepen, idd meg a kakaot :)

(#1387) CPT.Pirk válasza #71562240 (#1385) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Nincs hangjel. Engedd el ezt a dolgot, mert csak még többen meg fogják kérdezni, hogy mit szedsz. :)

Csomagkapcsolt rendszerről van szó. Csomagok vannak, amik ha megváltoznak, akkor egy pontig a kódolás tudja javítani (tökéletesen helyreállítani), azon túl meg eldobja a rendszer és újraküldi a forrás azt a csomagot. Vagy nem küldi újra, de akkor meg nem is lesz az egészből semmi a célállomáson.

Fizikailag lehetetlen, hogy a sikeresen célba ért csomag különbözzön a feladott csomagtól. Ha nem így lenne, akkor most nem beszélgetnénk itt, mert nem lenne Internet se...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1388) #71562240 válasza Tulku (#1373) üzenetére


#71562240
törölt tag

Hasonlat: Az úgynevezett népi gyógymódok részben puszta spekulatív babonák, részben szerencsésen vagy szerencsétlenül általánosított próba-szerencse alapú statisztikai tapasztalatok, részben e kettő keverékei.
Az úgynevezett pránanadi izék elsősorban spekulatív babonák, másod- és harmadsorban esetleg a másik kettő is.

De ez teljesen mindegy a mondásom tartalma szempontjából, miszerint néha-néha, véletlenül, tehát nem ok-okozati összefüggésileg, hanem véletlenül babonás spekulációk (mint amilyen alapvetően a pránanadi) is korrelálhatnak a valósággal valamelyest. Tehát, statisztikailag elvileg megengedett valószínűségű, hogy pránanadi rítusok-szertartások annak ellenére, hogy alapvetően puszta babonás spekulációk, véletlenül létrehoznak a való világ szerkezetében is valós változásokat. Például egy valós pendrájvon.
Hogy a Long által leírt esetek kapcsán mennyire is vehetnők mi innen kívülről lehetségesnek, hogy a babonás művelet okozhatott-e valós változást a valós pendrájvon, az számunkra most az angyalok szárnya, mert Long nem írta le, hogy pontosan mi is lett vón az a pránanadi eljárás, amivel illetgette a szóbanforgó pendrájvokat. Per pillanat nem tudunk arról elmélkedni, hogy volt-e a babonás műveletben a valóságra valósan ható elem, mert nem tudjuk, hogy mi volt a művelet konkrétan. Jelenleg innen annyit tudunk érvényesen kijelenteni, hogy elvileg lehetett az alapvetően babonás spekulatív műveletnek a valósággal valamelyest korreláló eleme is, és mert vakteszteken a résztvevők általában viszonylag szignifikánsgyanús változásokat hallottak vagy véltek hallani, alkalmasint érdemes lehetne megvizsgálni, hogy voltak-e annak a babonás műveletnek a valósággal valamelyest korreláló elemei is. :))

(#1389) Degeczi válasza #71562240 (#1385) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Mellébeszélsz, a lényeg pusztán ennyi: szerinted változtat az adatokon egy router vagy sem?

(#1390) #71562240 válasza CPT.Pirk (#1387) üzenetére


#71562240
törölt tag

Hogy ezek az adatjelek milyen formájúak és milyen műveletek milyen sikerességgel végezhetőek rajtuk, annak semmi köze ahhoz, hogy mivel olyan adatjelek, amelyek hangokat képviselnek, hangjelek. A hangokat képviselő jelek hangjelek, függetlenül attól, hogy ezek milyen formájú jelek. Hangjelek, mivel hangokat képviselnek. Már elhangzott és majdan reprodukálandó hangokat képviselő jelek, tehát hangjelek. Definitíve. Ez független attól, hogy milyen tökéletességeket tulajdonítotok ezeknek az adatjeleknek, tehát ha azt akarjátok kifejezgetni (márpedig láthatólag azt akarjátok kifejezgetni), hogy ezek az adatjelek isteni tökéletességgel bírnak, akkor ne a hangjel témán rugózzatok, mert az nektek vakvágány, ugyanis a szóbanforgó adatjelek hangjelek, mivel bármilyen formájú jel, amely hangokat képvisel, hangjel. Nem érdemes összemosnotok a hangjelség és az adattökéletesség/-tökéletlenség témáját, mert akkor vakvágányon haladtok. A csomagkapcsolt rendszer adatcsomagjai hangjelek, HA hangokat képviselnek - adott hanghordozóformátumban hangfelvételezett és hanggá visszaalakítandó hangok jeleit.
Mondogassátok, hogy tökéletes az a jelcsomag, de ne mondogassátok, hogy nem hangjel.

(#1391) #71562240 válasza Degeczi (#1389) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ezt én mondom, hogy "a lényeg pusztán ennyi", azazhogy nem volt érdemes félrebeszélnetek a hangjel témára. Hogy ("szerintem") változtat-e az adatokon egy router vagy sem, arra pedig már egyértelműen, félreérthetetlenül kitértem, tehát nem én beszélek mellé, sem félre.

(#1392) #71562240 válasza killbull (#1364) üzenetére


#71562240
törölt tag

Azért ez se ilyen egyszerű.

(#1393) CPT.Pirk válasza #71562240 (#1390) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Uhh. Jól van, hívd hangjelnek azt a bithalmazt, ami az analóg hanghullám mintavételezett, digitális leképezése.

Akkor most egy rövid mondatban (ami nem körmondat) válaszolj arra, hogy ha a "hangjel" átmegy csomagokként egy csomagkapcsolt rendszeren, mondjuk egyik PC-ről egy másikra mindenféle hálózati eszközön keresztül, akkor hogyan tudja azt befolyásolni az alátét a router alatt?

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#1394) proci985 válasza #71562240 (#1391) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

"Azon, hogy például a hangjel továbbításában résztvevő router, modem hangja megváltozik attól, hogy milyen alátétet tesznek vagy nem tesznek alá, már régóta nem lepődik meg senki - aki jártas a témában. Tudományos paradigma - annak, aki jártas a témában."

bitperfect atvitel mellett tok mindegy mit reprezental az az adatfolyam, attol meg bitperfekt marad. a routernek es a modemnek nincs es nem is lehet hatasa az adott zenemure amig az atvitel egy adott szintet eler, az adott szint alatti atvitelnel pedig a zenemu egyszeruen le fog allni mert az adat vagy nem erkezett meg, vagy nem dekodolhato.

ha ez nem igy lenne az egesz internetet dobhatnank ki a kukaba, mert pl az a betu helyett ` menne at egy bithiba miatt, jobb esetben.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#1395) Degeczi válasza #71562240 (#1391) üzenetére


Degeczi
nagyúr

De, sajnos értelmetlen zagyvaságokat beszélsz...
Nagyon nem mindegy, h egy routeren nem hangjelek, hanem IP csomagok haladnak át, mert ha ezekben bármilyen változás, sérülés történne, megszakadna a kommunikáció. És mivel evidenciaként írtad, h egy router hangja (ami önmagában is értelmezhetetlen zöldség) megváltozhat az alátéttől, vagy ezzel nem vagy tisztában, vagy csak unalmadban trollkodsz minél nagyobb baromságok beírásával.

Persze azok után, h az általad tisztelt idióta szerint a Youtube képminősége is sokkal jobb a csodarouten keresztül, itt nincs min meglepődni, ez már az egykori Budapest TV kóklereinek a szintje: nekik is megvolt a maguk lelkes közönsége.

(#1396) #71562240 válasza CPT.Pirk (#1393) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ezt csak nagyon-nagyon sok és nagyon kör körmondatban lehet megválaszolni próbálni.

(#1397) pilóta válasza #71562240 (#1396) üzenetére


pilóta
nagyúr

Itt van egy "hangjel", ami egy magas C egy része: 00101111011110111011111100000111

Pontosan mi változik a célllálomáson annak függvényében, hogy csodarouteren vagy egy mezei routeren át érkezett meg? ;)

[ Szerkesztve ]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#1398) #71562240 válasza pilóta (#1397) üzenetére


#71562240
törölt tag

Én is kacsintok:
A szűz kolibrivérben pácolt hangfalmembrán és a 20 évig érlelt rézből kovácsolt USB kábel változik meg pontosan.

(#1399) Elf


Elf
aktív tag

Kicsit megbicsaklott a téma ezért talán nem haragszotok ha felvetek két kérdést amit eddig nem mertem megkérdezni.

1. Hálózati tápellátás zavarai. Miért nem raknak a highend cuccokba olyan tápot ami megbirkózik ezzel? Ha ez nem megoldható akkor miért nem li-ion akkupakról megy az erősítő fizikailag leválasztva a váltóáramtól. Például...

2. Hangkép, térérzet, mélység, linearitás meg hasonlók. Bármilyen effektet rá lehet rakni a hangforrásra hogy úgy szóljon ahogy nekünk tetszik. Equalizer, visszhang akármi.
Miért a bútort meg a hangfalat tologatjuk a kívánt hatás eléréséhet miért nem pár potmétert?

És most direkt töltöttem szódát az 5 puttonyos tokajiba de nem szoktam így inni, ne tessék bántani :-) Csak simán kíváncsi vagyok ki mit gondol. Köszönöm!

(#1400) pilóta válasza #71562240 (#1398) üzenetére


pilóta
nagyúr

Vagyis semmi. Világos...

Aki él és nem boldog, az téved!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.