Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2251) redst4r válasza pepepapadk21 (#2250) üzenetére


redst4r
tag

Ha elfogyna, az Amazon.de-n 777 euro a fekete és a zöld 12/256, két év garanciával.

(#2252) pepepapadk21 válasza redst4r (#2251) üzenetére


pepepapadk21
csendes tag

Zöldet szerettem volna eredetileg, ezért nagyon köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet az Amazonon lévő akcióra. :R

(#2253) HSM válasza Macika66 (#2233) üzenetére


HSM
félisten

"És lehetetlen kiirtani az emberek fejéből...."
Milyen szerencse. :K

"A Li-ion akksi elektronikája vezérli úgy a töltést..."
A félreértésed abban van, hogy a gyártó paraméterezi kénye kedve szerint. :P Van készülék, ami jobban vigyáz az akkura, de nem mind ilyen. Nekem ugyan csak egy Oneplus 8 Pro van, de az az akkufeszültség alapján biztosan nem 100%-ra jelzi ki az akku 80%-os valós töltöttségét. A dolog egyszerűen ellenőrizhető. Ha a telep feszültsége feltöltés után 4,3V körül van, az vélhetően a maximum közelébe megy. Ha ennél lényegesen kevesebb, akkor a gyártó kíméli a telepet. Én a 8 Pro-t leszedem a töltőről kb. 70%-on, ekkor 4,1V környékén van (eszerint ezen a készüléken valóban 100% körül lehet a 100%-nak kijelzett). Accubattery szerint így kb. 0.12 ciklus körül pakolok bele egy töltéssel, ami más források szerint is nagyjából helytállónak tűnik, efelett meredeken nő az elhasználódás, és mivel a 8 Pro WQHD+120Hz-en is remekül bírja akkuval, így nincs okom tovább tölteni.

Szóval én azt javaslom az akkura vigyázni kívánóknak, hogy ellenőrizzék, mekkora feszültségig tölt a telefon, ahogy az AccuBattery is számol, az utolsó 0,1V-ok kb felezik a várható élettartamot, miközben csak kb. 10%-nyi akkuidőt biztosítanak. Jó számolgatást! ;)

(#2254) Macika66 válasza HSM (#2253) üzenetére


Macika66
addikt

Nem tudom, félistenséged kit takar, én visszakereshető vagyok, hoszonévig szervizeltem, elég sok helyen írtam is, egy évtizedet teszteltem, emellett kimelten foglalkoztam az akkumulátorok elektronikájával. A sors fintora, hogy a site, ahol ezek a tesztjeim, cikkeim lementek, mára nyom nélkül megszűntek.

Elnézést, amit leírtam, azokat komoly, külföldi oldalakon le tudod ellenőrizni, gondolom, az angol, német nyelv nem akadály.

De ne haragudj, komoly ember nem ír le olyat, hogy valami azért hülyeség A FIZIKÁBAN, mert "te úgy gondolod". :D :D :D
Ennél kcisit egzaktabb tudomány a fizika.

Olvass utána SZAKlapokban, hozz ide bizonyítékot, cáfold meg komoly helyekről származó hiteles infóval, de ne azzal, hogy SZERINTED!

Már ne haragudj....

Ja, és még valami. Azt, hogy az ÜRESJÁRATI feszültsége mennyi egy akksinak, az teljesen közömbös, gyakorlatilag megállapíthatatlan egy terheletlen feszülségméréssel az akkumulátor töltési szintje. Tehát ha erre alapozol véleményt, az már az alapjaiban értelmetlen.

[ Szerkesztve ]

(#2255) McLaca válasza Macika66 (#2198) üzenetére


McLaca
őstag

A telefonba kötöttem bele, de sebaj... :)

A szemem elég érzékeny a vibrálásra, látom, hogy sehol máshol nem csökkenti érdemben, de azóta amúgy is visszaraktam a 11-es droidot, mert a 12-es egy vicc (erősen félkész), 11-esben pedig AOD-n sem csökkenti. De még azt is kikapcsoltam, mert nem követi a környezeti fényerőt, így napfényben semmi nem látszik rajta. Inkább bökdösöm, ha ellenőrizni akarom.

Közben látom, az akkutöltés téma is előjött és szerintem sem (szubjektív) %-okban, hanem feszültségben érdemes gondolkodni. Üresjárati feszültségről beszélni beépített akkumulátornál nem lehet, hiszen amíg be van kapcsolva a telefon, az akku terhelés alatt van (pláne bekapcsolt kijelzőnél). Gondolom, HSM topictárs sem kapja ki minden töltés után az akkut a telefonból, hogy rámérjen. :)

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#2256) HSM válasza Macika66 (#2254) üzenetére


HSM
félisten

Ha sokat foglalkoztál akkumulátor elektronikákkal, akkor nyilván tudod, hogy az egy paraméter, meddig töltsön, mi is legyen a 100%, ahogy írtam is. ;)

Legyen akkor egy oldal, ahol részletesen írnak erről: [link] . Vagy más megbízható forrás a töltési profilokról: [link] .

Természetesen így van, egy terheletlen Li-ion akku feszültségéből nem lehet megmondani, mennyi töltés van még benne, de nem is ez a feladat, hanem az, hogy meddig lett töltve... :U Arra viszont a számunkra releváns tartományban elég jól lehet, lásd a töltési/merülési ábrák releváns részét, gyönyörűen látszik, 4.0, 4.1, 4.2, vagy 4.3V körül lett-e a töltés befejezve.

A személyeskedő/árnyékboxoló megjegyzéseid ha nem haragszol figyelmen kívül hagytam, nem hinném, hogy bármi konstruktív eredményre vezetnének.

#2255 McLaca : Nem, nem kapom ki belőle megmérni. :D Ugyanakkor egy memória-takarított telefonon ilyenkor elég alacsony az áramfelvétel, éppen eléggé, hogy ne befolyásolja érdemben a mérést. Az AccuBattery-ban szépen látni is két sorral az akkufeszültség felett a merülés mértékét, nálam a 8 Pro-n ez nagyjából 200mA, ha nincs terhelve. Nyilván nem akkor érdemes leolvasni a töltés utáni feszültséget, amikor valami a háttérben meghajtotta a készüléket 1500mA-el.
A 9 Pro kettéosztott akkujával nem tudom pontosan hogyan működik, oda lehet kell megfelelő app, ami mindkettőt látja, gondolom az sem űrtudomány, ebben nem tudok segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#2257) beeep146


beeep146
tag

Sziasztok!

OP 7T-nél egy időre megállt a Oneplus vonalam, de hozzájutottam most egy 9 Pro-hoz.
Első beállításnál felajánlotta az adatátvitelt iOS telefonról, amit kábellel meg is tettem, és egész jól átmentek a dolgok, de a sima SMS üzenetek nem mentek át (ki volt pipálva pedig). Próbáljam meg újra, vagy ez nem fog menni? Van más módszer esetleg?
Köszönöm.

(#2258) McLaca válasza HSM (#2256) üzenetére


McLaca
őstag

Most "párhuzamosan" használom egy OP6-tal, és úgy tűnik, a dupla akku miatt a számok feleződnek. Azaz 2-es szorzót kell mindenhová tenni (töltőáram, kisütési áram, kivéve feszültség), és az akku kapacitását is 2250-re állítani 4500 helyett, ekkor a kalkulált elhasználódás is értelmes értéket mutat.

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#2259) tomp válasza McLaca (#2258) üzenetére


tomp
félisten

Amúgy továbbra sem dupla akksi van benne hanem szimplán 2 cellás akksi. Nem mindegy. Laptopokban se 3-4 akksi van hanem csak a cellák száma több mint 1. :)

(#2260) HSM válasza tomp (#2259) üzenetére


HSM
félisten

Jó észrevétel. :R Jobban megnézve tényleg úgy tűnik, hogy két cellás [link] , bár így érdekes megoldás, hogy a szoftver felé az egycellásnak megfelelő feszültség megy át, persze, így borítva a naiv szoftvereket. :)

(#2261) tomp válasza HSM (#2260) üzenetére


tomp
félisten

bár így érdekes megoldás, hogy a szoftver felé az egycellásnak megfelelő feszültség megy át

Cellák párhuzamos kapcsolása! ;)
Párhuzamos kapcsolásnál a kapacitás adódik össze. Soros kapcsolásnál a feszültség.
1db 2cellás BMS van az akksin.

(#2262) HSM válasza tomp (#2261) üzenetére


HSM
félisten

Az világos. Ugyanakkor a matrica alapján nem lehetnek párhuzamosan, hiszen akkor nem adódik össze a feszültség, márpedig az akkura írt 8V körüli értékek máshogy nem jöhetnek ki. ;)

(#2263) tomp válasza HSM (#2262) üzenetére


tomp
félisten

Akkor viszont soros kapcsolással megy az akksi és az emelt feszültséget egy IC alakítja vissza így végül megkapjuk a 4500mA-t.
Lehet azért megy soros azaz emelt feszültséggel, hogy nagy árammal lehessen tölteni? :F

(#2264) vlesi69 válasza Macika66 (#2254) üzenetére


vlesi69
senior tag

Én mint egy felhasználó csak annyit fűznék hozzá, egy sima 2A töltőt használok évek óta a telefonokhoz és a tabokhoz, semmi gyors töltőt a gyáriakat nem használom sem a kábelt, és pl a Mate 20, és a P30 Prom ezek sokáig meg voltak és még két és elteltével is hozták az új akkunak az üzemidejét. Most Samsungokat használok azokon ki is van kapcsolva a gyors töltő funkciók.

(#2265) Boli77


Boli77
tag

Valaki segítsen nekem . Nem hiszem ,hogy ennyire béna lennék de lehet. Le2121 indiai 9Prom van . C48 van fent. Elvileg jött frissítés Oxygen updater jelzett. Le is sikerült elvileg tölteni. Nade hol a bánatban van ,hogy szoftver frissítés csináljam . ???. Sehol semmit nem találok. Idáig mindig meg volt de most 😭😭😭😭.

(#2266) mrThomi


mrThomi
addikt

Német amazonon most a 12/256GB-os 716.75€ ingyenes szállítással pár napon belül mind a 3 színben elérhető. Nagyon gondolkozok hogy bezsákoljak e egyet vagy hagyjam rá :F Pár hónapon belül leeshet a 10 pró ára ? Legutóbb én a 9 prót karácsony fele láttam 699-ért, igaz az 8/128GB verziós volt, de az nem kell

(#2267) dl650 válasza Boli77 (#2265) üzenetére


dl650
tag

A 12-eshez kell egy program aminek hirtelen nem tudom a nevét (majd a többiek biztosan tudják). Ha az fent van akkor tudod az Oxygen Updaterről letöltött verziót telepíteni. Volt már róla szó többször is. Olvass vissza. Sajnos nincs most időm kikeresni mert dolgozok.

(#2268) ghiottone válasza mrThomi (#2266) üzenetére


ghiottone
nagyúr

Szerk.: Nem neked akartam válaszolni, hanem Boli77-nek.

Korábban a Local update apk kellett hozzá: [link] Ha felraktad akkor az appok között ott lesz.

[ Szerkesztve ]

Eladó OnePlus 12 Nillkin fólia & tok: https://shorturl.at/qvFIU

(#2269) Boli77 válasza dl650 (#2267) üzenetére


Boli77
tag

Jaj ezt nem olvastam pedig mindig be nézek. Akkor vissza keresek hátha meg találom. . Köszönöm

(#2270) Macika66 válasza HSM (#2256) üzenetére


Macika66
addikt

Megbizható? Komoly forrás?

Én azért másra gondoltam. De jó, megértem, a feltételezhető korkülönbség miatt mást értünk ezeken a szavakon.

De legyen, a második linkednél csak EGYET kellett volna lentebb kattintani, hogy legalább VALAMIT írjanak arról, amiről én is, még ha rettenetesen szőrén is érintik a dolggot, amit én kibontottam. Na meg hátha kibillentene a feszültség-bűvöletedből. Ami valamiért beakadt nálad, de teljesen szükségtelen, mert mobiltelefonokról beszélünk, amelyeket 95%-ban a hozzájuk, vagy más, nagyon hasonló készülékekhez adott töltővel töltünk.
A cikkekben pedig főleg gépjárműakkumulátorokka lfoglalkoznak...

Itt a lényeg! (Minden bekezdés végén ott van, amiről én írtam (csak itt baromi elnagyoltan, említés-szinten mindőssze))

There are five main things to watch for when charging and using batteries:
Do not charge them above their maximum safe voltage (say 4.2V) - usually taken care of by any on-cell protection circuit
Do not discharge them below their minimum safe voltage (say 3.0V) - usually taken care of by any on-cell protection circuit
Do not draw more current than the battery can provide (say about 1-2C) - usually taken care of by any on-cell protection circuit
Do not charge them with more current than the battery can take (say about 1C) - usually taken care of by any on-cell protection circuit but also set with the charger by adjusting the charge rate
Do not charge the batteries above or below certain temperatures (usually about 0-50 degrees C) - sometimes handled by the charger, but often not an issue as long as the charge rate is reasonable.

(#2271) barcaforca


barcaforca
tag

Sziasztok. A telefonja a páromnak azt csinálja,hogy ha kiakarja kapcsolni,kiírja hogy csökkentett módban akarja e kikapcsolni,vagy mégse.
Mi a fene állítódott el rajta? Így most nem kapcsol ki rendes módban. :W

(#2272) HSM válasza tomp (#2263) üzenetére


HSM
félisten

Sajnos ezt nem tudom, miért éppen így oldották meg.

#2264 vlesi69: Én is a régi OnePlus 3-asom 20W-os töltőjét használom, minek erőltetni a 30W-osat, így is egy órán belül elérem a cél töltöttséget. :)

#2270 Macika66: "Itt a lényeg!"
Senki nem vitatkozott ezzel, sehol nem állítottam, hogy ne lenne biztonságos 0%-ig használni vagy 100%-ig tölteni. Amiről beszéltem, hogy a 20-80% közötti használat előnye az akku várható élettartamának jelentős növekedése. Erre többnyire nincs circuit. (Pedig lehetne, a Lenovo Thinkpad T480s laptop amiről írok pl. szerencsére tudja, szépen abbahagyja a töltést a határon, amit beállítottam neki.)

Én is iderakom a releváns gondolatot a linkelt cikk 4. ábrája mellől, amiről én beszéltem, és amiért sokan preferáljuk a 20-80% töltés közötti használatot:
Most Li-ions charge to 4.20V/cell, and every reduction in peak charge voltage of 0.10V/cell is said to double the cycle life. For example, a lithium-ion cell charged to 4.20V/cell typically delivers 300–500 cycles. If charged to only 4.10V/cell, the life can be prolonged to 600–1,000 cycles; 4.0V/cell should deliver 1,200–2,000 and 3.90V/cell should provide 2,400–4,000 cycles.

[ Szerkesztve ]

(#2273) Macika66 válasza HSM (#2272) üzenetére


Macika66
addikt

Erről beszéltem. EZT csinálja a vezérlő elektronika. Amit az első hsz-emben írtam, amibe beleálltál...

A végén csak közös nevezőre jutunk...

(#2274) HSM válasza Macika66 (#2273) üzenetére


HSM
félisten

Nem ezt írtad. :N A konklúziód ez volt, ami miatt hozzászóltam:
"Teljesen értelmetlen az eredeti kapacitás kevesebb, mint 50%-át kihasználni csak, azzal, hogy a készülék rendszere szerint 20-80% között használjuk..."

Ezzel általánosságban továbbra sem értek egyet, lásd az előző hozzászólásom, ami ezen állításodat határozottan cáfolja, összhangban azzal amit írtam.

(#2275) vlesi69 válasza HSM (#2272) üzenetére


vlesi69
senior tag

Én nagyon ráérek, sosem sietek, a telefonom is ráér így majd feltőlt, nem egy óra alatt hanem két, három óra alatt. Ha meg véletlenül hirtelen kéne tőlteni mikor megyek valahová akkor van power bang, autós töltő.

(#2276) Boli77 válasza ghiottone (#2268) üzenetére


Boli77
tag

Sikerült telepíteni ez a localt de szenvedés volt 😭. Ez ugyan úgy telepít mindent mint idáig az Oxygen updater? Tehát nem gyalul semmit ?

(#2277) Macika66 válasza HSM (#2274) üzenetére


Macika66
addikt

Ezzel általánosságban továbbra sem értek egyet

....amihez természetesen jogod van....

ezen állításodat határozottan cáfolja, összhangban azzal amit írtam.ezen állításodat határozottan cáfolja, összhangban azzal amit írtam.

Amit nem értesz meg, az az, hogy a felhozott példáid, "cáfolataid" olyanoknak szólnak, akiik fel voltak mentve fizikából általánosban....

Egy komoly, hiteles, szakmai oldal nagyon más. e direkt a saját érdeklődési szibtednek megfelelő (főleg gépjármű) akku-magyarázatokat kerestél, erősn általános, felületes szintű magyarázatokkal....

Ami nem baj.

Csak tudd, hogy ezeknek a véleményeknek, amik ezen a szinten vannak, hol a helyük....

Itt van pl. egy li-Poly töltésvezérlő elektronika. Azért ezt fotózom be, mert ezen jól látszanak az IC-k, igyekeztem úgy fotózni, hogy olvasható legyen a típus is rajtuk, el lehessen olvasni hozzá a specifikációikat. Egy mobiltelefonban sokkal problémásabb kikeresniezeket az elemeket. De ott vannak! :D

Ez az elektronika pont azt csinálja, amit leírtam, beállít egy alsó és egy felső margót.

(#2278) unicumnext válasza Boli77 (#2276) üzenetére


unicumnext
aktív tag

Ha nem visszaállítasz Android 11-re akkor nem fog semmit törölni, csak update lesz. Viszont ez a local update csak a full updatet olvassa be arra figyelj!

(#2279) HSM válasza vlesi69 (#2275) üzenetére


HSM
félisten

Ha nem sietsz ez a legjobb elvileg. Én azért szeretem, ha nagyságrendileg egy óránál nem tart tovább a folyamat.

#2277 Macika66: Az első és legfontosabb, hogy ha meg akarsz cáfolni, akkor azt cáfold meg, amit leírtam. Nagyon örülök neki, hogy egy akkumulátorokkal foglalkozó oldal szerinted "olyanoknak szólnak, akiik fel voltak mentve fizikából", de ebből így nem fog vezetni ez a beszélgetés sehova. Nincs leírva részedről érv vagy ellenérv, csak öncélú gúnyolódás.

Az akkus oldalt azért választottam, mert egyfelől ezzel foglalkozik, másfelől egy ilyen szög egyszerű kérdés megválaszolására szvsz nem indokolt doktori disszertációkból idézni. Egyébként az akkumulátor működése szempontjából elsősorban annak kémiája lényeges, nem az, hogy telefonba, űrhajóba, elektromos fogkefébe vagy autóba építették-e be. :U

"saját érdeklődési szibtednek megfelelő"
A személyeskedést jó volna most már tényleg befejezned, nem fórumra való, főleg, hogy fogalmad sem lehet róla, ki vagyok, milyen végzettségem vagy tapasztalataim vannak, és főleg arról, milyen érdeklődési "szintjeim".

Értékeltem volna, ha egyből belinkeled az adatlapot, talán neked is kényelmesebb lett volna, mint fotózkodni. Ha nem tévedek, ez a hivatkozott csip. [link]
Annyiból teljesen felesleges volt hivatkozni, hogy végig osztottam a véleményed azon részét, hogy a vezérlő bizonyos feszültségek között működik. Arra persze jó példa volt, hogy ennek gyárilag beégették a 4.2V-os végfeszültségét, de ettől újdonságot nem tudtunk meg, ahogy ez nem zárja ki azt sem, hogy más IC-k más, akár jóval magasabb végfeszültségig töltsenek. Nyilvánvalóan egy általános töltőáramkör nem fog a legáltalánosabb, konzervatív feszültségszintek fölé menni.

Ugyanakkor, alátámasztandó a korábbi állításom, legyen itt ennek a töltő IC-nek egy másik változatának az adatlapja, amit a hosszabb akku élettartamra optimalizáltak. Semmi mást nem csinál, csak nem 4,2V-on, hanem 4V-on fejezi be a 4.2V-os cella töltését, ő az LTC4064, [link] .
"The LTC4064 is a standalone linear charger optimized for prolonging the life of 1-cell Li-ion batteries in battery back-up applications. By charging to a float voltage of 4V instead of 4.2V or 4.1V, the LTC4064 decelerates the aging process and capacity degradation when the battery is unused for long periods of time but must be in a ready state."
Ebből számomra nem az nyert megerősítést, hogy nincs semmi értelme 80%-on lehúzni a töltőről, ahogy az általam kétségbe vont állításodban kijelentetted. :U
Persze, a legprofibb az lenne, ha a kedves gyártó adna erre konfigurálási lehetőséget, hogy milyen gyorsan és meddig szeretnéd tölteni a cellát, de nyilvánvalóan nekik nem abból lesz bevétel, ha piszok sokáig marad erős az öreg telefonod akkuja is... Így marad az, hogy a felhasználó próbál abból kihozni valamit, amire lehetőséget hagytak neki.

(#2280) Boli77 válasza unicumnext (#2278) üzenetére


Boli77
tag

Köszönöm szépen. Nem akarok visszamenni csak amik jönnek fel rakni. Nekem nincs túl nagy bajom a 12 vel.

(#2281) tomp válasza HSM (#2279) üzenetére


tomp
félisten

Azt se felejtsük el, hogy kernel szinten is lehet vezérelni a minimum és maximális feszültséget. Azaz az IC hiába engedné x feszültségig ha a kernel már y feszültségnél lekapcsolja a töltést.
Alsó feszültségnél ugyan ez. A telefon sokkal hamarabb leállítja magát mint, hogy a BMS tiltana.
OnePlus 5->5T-nél így növeltek akksi kapacitást. Ráírták az 5T akksijára a nagyobb kapacitást de valójában csak a kernel engedte tovább tölteni.

(#2282) vlesi69 válasza HSM (#2279) üzenetére


vlesi69
senior tag

Mint laikus kipróbáltam a gyors töltőt, a töltő és a telefon is sokkal jobban melegedet, amit meg használok töltőt azzal sokkal kevésbé. De el lehet olvasni a villanyautókról a rengeteg cikket, még a szakemberek sem tudnak száz százalékos biztonsággal nyilatkozni az akkumulátorokról. Lásd túlmelegedés, kigyulladás ami elég sok volt és van.

(#2283) Boli77


Boli77
tag

Sikerült telepíteni a C60-ast. Sajnos a mobil netem az eltünt. 😭😭. Valaki tudna segíteni ez ügyben ? Köszönöm szépen.

(#2284) Boli77 válasza Boli77 (#2283) üzenetére


Boli77
tag

Közben jó lett .😁.

(#2285) unicumnext válasza Boli77 (#2283) üzenetére


unicumnext
aktív tag

C60 kijött már hivatalosan?

(#2286) XDAnonymus válasza unicumnext (#2285) üzenetére


XDAnonymus
csendes tag

Csak az indiai verzió van kint tudtommal, EUs meg Global szerintem még nincs, vagy legalábbis én nem találtam. Az már talán OOS 12.1

(#2287) unicumnext válasza XDAnonymus (#2286) üzenetére


unicumnext
aktív tag

Indiai user a főteszter :D

(#2288) darkmann


darkmann
őstag

Nekem még most jött meg a C48 LE2123-ra. :F

Honor Magic5 Pro 12/512, Oneplus 9 Pro 8/128, Huawei P30 Pro 8/128, Redmi Note 7 4/64

(#2289) HSM válasza tomp (#2281) üzenetére


HSM
félisten

Nincs elfelejtve, írtam is, hogy egy okosabb töltőáramkörnél tervezési paraméter, mettől meddig működjön, a szélső biztonsági korlátok pedig egy másik történet. :)

Az 5-ös esetét nem ismerem, de úgy tudom, ugyanez volt a 3->3T váltásnál, hirtelen ránézésre ugyanaz a cella 3000-ből 3400mAh-s lett. :) Persze, nem látunk bele, változtak-e időközben a cellák fizikailag.

#2282 vlesi69: A gyári 30W-os gyorstöltő azért nem egy lassú darab, én azért használom a régebbi, 20W-os Oneplus gyorstöltőm, amit még az Oneplus 3-asomhoz kaptam. Azzal nem melegszik jelentősen (ugyanaz a DASH/VOOC technológia), de viszonylag hamar feltölt. Azért lehet majd kipróbálok valami lassabbat is kíváncsiságból, hátha akad itthon 10-15W között is töltő. :)

(#2290) Boli77 válasza unicumnext (#2285) üzenetére


Boli77
tag

Ez nekem indiai. Az elmúlt egy nap elég jó. Nem érzek hátrányt. Sokáig így legyen.

(#2291) HMarket válasza Boli77 (#2290) üzenetére


HMarket
csendes újonc

melyik verziót vetted, 8/128 vagy 12/256?

(#2292) Boli77 válasza HMarket (#2291) üzenetére


Boli77
tag

12/256 zöld. De a mostani frissítés hozott +3 GB virtuális ramot.

(#2293) Macika66 válasza HSM (#2289) üzenetére


Macika66
addikt

Volt egyidőben 3 és 3T készülékem is.
Valamit mókolhattak, mert az akksi fizikai kicserélése nem működött, nem lett a 3T-be átrakott 3000-esből (a telefon rendszerszoftvere szerint) 3400-as.
Erről cikkeztek is akkoriban, de én is ki akartam próbálni...

(#2294) Macika66 válasza Boli77 (#2292) üzenetére


Macika66
addikt

Melyik frissítés?

(#2295) Boli77 válasza Macika66 (#2294) üzenetére


Boli77
tag

Ez van most fent. [kép]

(#2296) tomp válasza XDAnonymus (#2286) üzenetére


tomp
félisten

Elvileg a C60-ból nem lesz Global és EU kiadás! Mi majd újabb kiadást kapunk. C62 vagy újabbat.

(#2297) Jeffi


Jeffi
aktív tag

Sziasztok, hol érdemes most megvenni a készüléket?

X1X

(#2298) tothl válasza tomp (#2296) üzenetére


tothl
addikt

Remek. :D Kérdés mikor.. :D

Egyébként, van egy 8Pro -s cimborám, aki miatt tulajdonképpen váltottam erre a készülékre mert annyira bevált neki....nos ők is megkapták az A12 -t és már az eladáson gondolkodik. Működik nem fagy csak annyira rühelli ezt a felületet.

(#2299) HSM válasza tothl (#2298) üzenetére


HSM
félisten

Vissza lehet rakni a príma A11-et rá, lásd rollback: [link] . Én is így tettem 8 Pro-mon. Ha eddig szerette vele, vélhetőleg később is fogja. A frissítési piszkálás is letiltható ADB-ből, nem kell hozzá se root, se komolyabb piszkálás sem. [link]
Sajnos a rollback törli a készüléken lévő dolgokat, így menteni kell és újra belakni, nálam ez nem volt gond szerencsére.

[ Szerkesztve ]

(#2300) beeep146


beeep146
tag

Sziasztok!

Elnézést, ha nagyon amatőr a kérdés, de baromira nem áll még a kezem alá sem újra az OP sem ez az új felület.
Ma áttettem a SIM-et a frissen szerzett 9 Pro-ba, és a névjegyeim megcserélődtek... Google szinkron van, de ott gépen jól van az utónév - vezetéknév sorrend. A telefonon ezt hol a csudába lehet módosítani? Már mindenhol is jártam a menükben... :D
Köszönöm a segítséget.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.