Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lompos48

    nagyúr

    válasz Just486 #2445 üzenetére

    Csak egy példa erre az utolsó sziporkámra: Az erősítőmön ez áll: 170+170 W. Bekapcsolt állapotában, intenzív zene mellett maximumra tekerve fogyaszt ~200 wattot. Abból hogy a túróba csinál 340 wattot szerinted? megmondom én, sehogy Egyszerűen sajátos számolási eljárást - úgynevezett RMS -t - alkalmaztak a teljesítmény meghatározására.

    Ez egy nagyon szerencsétlen hasonlat. Köss a bemenetre egy (azaz kettő :) ) "line" szintű színuszjelet és nézd meg úgy mennyit szopik a konnektorból. Asszem utána karmolhatod a hangfalaid membránját csavarhúzóval, mert már mindegy lesz nekik.

    Egyszerűen sajátos számolási eljárást - úgynevezett RMS -t - alkalmaztak a teljesítmény meghatározására.

    Már majdnem a PMPO-val hasonlítod az RMS-t, ami:
    ...In mathematics, the root mean square (abbreviated RMS or rms), also known as the quadratic mean, is a statistical measure of the magnitude of a varying quantity. It is especially useful when variates are positive and negative, e.g., sinusoids. RMS is used in various fields, including electrical engineering; one of the more prominent uses of RMS is in the field of signal amplifiers...
    A mai napig a legbecsületesebb/egyértelműbb jellemzése az erősítőknek.

    Nem szóltam volna bele, ha nem tűnt volna úgy, hogy ezzel akár az erősítők még elég tisztán maradt világa qrvulna el oda, ahová a mobiltelefonoké "fejlődött".

    Mégegyszer bocsánat, hogy belekotty. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés