Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1651) rakloo


rakloo
aktív tag

Vajon USB-s DVD olvasót lehetlesz kötni a telefonra?
Hasonló lenne az elért hatás :D

555-SHOE

(#1652) Lirion válasza Karma (#1636) üzenetére


Lirion
addikt

Kifejtenéd, mit takar az, hogy korhű?

(#1653) tariattila válasza Lirion (#1652) üzenetére


tariattila
veterán

valóban a retro mobil jobb jelző mostanság már :DDD

(#1654) Karma válasza Lirion (#1652) üzenetére


Karma
félisten

Sok értelme nincs újra meg újra leírni, de nálam a generációs hátrányban lévő CPU és a kőprimitív kapacitív kontroller (amivel még az Apple se mert előállni 2007-ben) már kiérdemli a retró jelzőt :D

Egyébként meg most hallottam egy már tulajdonos ismerőstől, hogy kelleni fog a szoftverfrissítés nagyon, mert pl. szeret telefonhívás után lemerevedni pár másodpercig, meg ilyesmi.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#1655) Sarlon válasza Karma (#1654) üzenetére


Sarlon
aktív tag

Az N82-m is ugyan ezt csinálja, sztem ez javíthatatlan probléma a nokia nak meg a symbian-nak. :S
De túlzásokba azért ne essünk, annyira nem retró..
A tekerős-tárcsázást már pl. elhagyták.. :P

[ Szerkesztve ]

N82- N8- Lumia 920

(#1656) Gabor113 válasza Karma (#1636) üzenetére


Gabor113
tag

:):D

Azért megosztotta a cikk a kommentelőket is ahogy látom. Aki használta már annak tetszik, van néhány általános "tetszés" meg sok általános negatív ahogy ez lenni szokott. De az talán fontos hogy akinél volt az pozitívan viszonyult nagyrészt a telóhoz.

Alcatel OT 300 - Siemens C35 - Siemens MT 50 - Samsung SGH E720 - Nokia N73 - Nokia N82 - Nokia N97mini - Nokia E7 - Blackberry 9300 - Blackberry Q10

(#1657) Ricardo válasza jacis (#1640) üzenetére


Ricardo
félisten

Nem akartam feleslegesen olyan vitát nyitni, amit már többször lefolytattunk. Az ilet meghagyom az almamáternek ;)

(#1658) tariattila válasza Gabor113 (#1656) üzenetére


tariattila
veterán

előző nokiákhoz képest valóban űrtechnika viszont árkategóriájában sereghajtó
(és itt most nem a fényképező részre gondolok persze hanem nagy általánosságban...)
ez így akkor jó?

[ Szerkesztve ]

(#1659) Karma válasza Gabor113 (#1656) üzenetére


Karma
félisten

Nem olvastam se a tesztet se a kommenteket, egyedül a főcímet ragadtam meg :) De azért érdekes, hogy az ismerősök között a negatív vélemény a gyakoribb. És igen, itt mindenki találkozott már N8-cal.

Apropó elavultság (ami külön vicces a "sok feature"-t szajkózókra nézve), hogy még mindig nincsen se BT PAN, se Wifi tether támogatás a rendszerbe integrálva. A JoikuSpot meg trágyadomb.

“All nothings are not equal.”

(#1660) Sarlon


Sarlon
aktív tag

(#1661) Lirion válasza Sarlon (#1660) üzenetére


Lirion
addikt

Hát ez a portrait qwerty elképesztően ronda. Vajon mennyire lehet használható?

(#1662) Karma válasza Lirion (#1661) üzenetére


Karma
félisten

Kapásból tudok öt platformot, ahol meg tudták jól oldani, úgyhogy innentől csak a Nokián múlik, mi sül ki.

“All nothings are not equal.”

(#1663) attisx válasza Lirion (#1661) üzenetére


attisx
addikt

Szerintem kb semennyire. El se hiszen, hogy ez a kialakítás túljutott az elméleti szinten. BTW a swype felé álló qwerty-t életképesebbnek tűnik...

Reménykedjünk, hogy ezekkel a "kémfotókkal" csak tesztelnek minket...

[ Szerkesztve ]

Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D

(#1664) Sarlon válasza Lirion (#1661) üzenetére


Sarlon
aktív tag

A szemléltető sem mert túl komoly, érhető szöveget írni, csak össze vissza pötyögött..
Szted mennyire lehet használható? :D

N82- N8- Lumia 920

(#1665) Lirion


Lirion
addikt

Itt az a baj az álló qwerty-vel, hogy a kijelző az aránya miatt jóval keskenyebb, mint a többi rendszernél. Mondjuk én 2,4 colos kijelzőn is tudtam álló qwerty-n gépelni, szal nekem biztos ez is használható lenne, de mindenképpen változtatnék rajta. Ha már úgyis ennyi helyet elfoglal, akkor csináljanak 4 sort, a különleges karakterekhez szükséges ékezetek, pont, vessző ilyesmik mehetnének egy sorral fentebb, mindjárt barátságosabb lenne az egész.

Különben az is érdekes, hogy anno az 5800-n meg tudták oldani, hogy feljön a (mini)qwerty és nem új ablakban gépel az ember, azóta meg ez vhogy feledésbe merült és nem képesek ezt megvalósítani normális billentyűzettel..

(#1666) Gabor113 válasza tariattila (#1658) üzenetére


Gabor113
tag

Nem kell cáfolnod csak egy megállapítás volt ahogy én láttam. :)

Az árkategóriájában sereghajtóval viszont nem értek egyet. Egyrészt ezt akkor lehet megállapítani ha bekerül a szolgáltatókhoz. Másrészt akkor ha beáll a "normál" ára. Harmadrészt pedig, szvsz ha ez megtörténik a legjobb ár érték arányú teló lehet. A normál ára számomra 100-120 körül lesz. Összegezhetjük mit mennyiért lehet kapni (mindig ezt írom de eddig nem szedtük össze) de akkor minden hasonlított termék "kezdőárát" írd le. Ne ezt összehasonlítva egy olyan cuccal ami mondjuk fél éve vagy több ideje már a piacon van. Szóval szerintem az árkategóriájában sereghajtó nagyon nagyon nem igaz.

Alcatel OT 300 - Siemens C35 - Siemens MT 50 - Samsung SGH E720 - Nokia N73 - Nokia N82 - Nokia N97mini - Nokia E7 - Blackberry 9300 - Blackberry Q10

(#1667) Misály válasza Lirion (#1665) üzenetére


Misály
addikt

Telibeszarom az allo qwerty-t, nalam kapasbol eletkeptelen dolog mert nincs kedvem szuttyogni ilyen hulyeseggel, alfanumerikus alloban, qwerty fekvoben megoldas boven elegendo nekem. Probaltam megannyi allo qwertys cuccot de valahogy csak fizikaiba jott be, erintosnel osztonosen felregepelek.:P

(#1668) Gabor113 válasza Karma (#1659) üzenetére


Gabor113
tag

Én nem állítottam soha hogy ez egy tökéletes telefon lenne, bőven megvannak a hibái.... Külön idegesítő hogy megint egy csomó olyan van amit lehetett volna orvosolni.

De tegyük hozzá (VÉLEMÉNYEM SZERINT) nincs olyan telefon a piacon ami tökéletes lenne, többek közt az eltérő igények miatt és az OS-ek által keltett, szubjektív benyomások miatt. (maximum valamelyik teló gazdája rámondja hogy neki az a "tökéletes", na bumm a másiknak meg messze nem) Kinek mi tetszik, kinek mire van pontosan szüksége. Ennek megfelelően választ ami illik az igényeihez. Még inkább pedig pénztárcájához. Én elismerem hogy ez a Symbian és úgy ámblokk a Nokia mostanság nem trendy sokkal menőbb az Android meg az IOS. (mindemellett azt se felejtsük el hogy a 0-ról könnyebb sok 100%-os növekedést produkálni mint mondjuk egy magas piaci részesedést hosszan megőrizni - az újdonság varázsa ugye :) )

[ Szerkesztve ]

Alcatel OT 300 - Siemens C35 - Siemens MT 50 - Samsung SGH E720 - Nokia N73 - Nokia N82 - Nokia N97mini - Nokia E7 - Blackberry 9300 - Blackberry Q10

(#1669) Misály válasza Karma (#1659) üzenetére


Misály
addikt

Joikuspottal nemtudom mi bajod van, BT PAN meg letezik es hasznalja csak nem tudsz manualisan letrehozni. Apropo neked a proxyzas is hianyzik ( ami kulon vicces ha a tobbseg igenyeit nezzuk akkor kiderul, hogy halal felesleges ).
Neha olyan idiota irrealis igenyeid vannak, meg mindig nem ertem mert nem vettel egy n900at es akkor boldog ember lennel es csondben maradva butykolned orrverzesig:P Bar teged ismerve abban is talalnal egy valag hianyossagot, bar inkabb HW mint SW.

Ezennel radruhazom a megageek jelzot:)

Es ez nem szemelyeskedes mielott, nekem ugrananak itt egyesek ( Karma-t tartom annyira intelligensnek, hogy felfogja )

Gabor: Halal felesleges ezen rugozni, az ittlevo ~100 emberke nem reprezentativ szerintem mivel az emberek tobbseget meg mindig nem nagyon erdekli hogy mi az a symbian vagy android, hiaba pumpalja a szart belejuk a sajto. Vannak trendek. Most az a trend hogy a droid droidot vesz ha meg tobb penze van iphone-t, talan wp7-et majd.

A tobbi meg valogat.

Van egy ismeros parocska akik most mindketten desire-t hasznalnak, a srac IT-s, a lanyzo meg szoke. Csak hat neki is tetszett a csillivilli, igaz neha azt se tudja mit csinal es miert fagyasztotta be. ( Nameg semmit nem talal es szajkozza hogy bezzeg a regi sony ericsonjan minden a helyen volt )

[ Szerkesztve ]

(#1670) tariattila válasza Misály (#1669) üzenetére


tariattila
veterán

még drágábban még retróbb telót? milyen bizarr verseny lesz ebből?

izgatottan várom Karma véleményét ötletedre...
ha egyáltalán válaszra méltatja... mert ez már kb. az a kategória :DDD

(#1671) Karma válasza Misály (#1669) üzenetére


Karma
félisten

Nem vettem volna személyeskedésnek akkor se, ha nem írod hozzá. ;)

Viszont hadd védekezzek: a JoikuSpot zabálja az áramot, lassú, és drága (még jó, hogy IMEI-re korlátozzák, én meg az E75-ömre vettem meg.) .Ha nem láttam volna már jobbat (egyértelműen a Wave beépített Mobile AP-ja, ami infrastruktúra módban, WPA titkosítással csinál hálózatot!), illetve más gyártók nem álltak volna rá ennek a funkciónak az ingyen osztogatására (Samsung, HTC), akkor nem szólnék ellene.

BT PAN nincs. Vagy van valami belső infód, amit nem vettünk észre? Én úgy tudom, hogy még mindig nem sikerült implementálni...

A proxyzás egyébként nem hiányzik, az eddig is volt (Advanced settings az Access Point tulajdonságai között).

Az N900 viszont nem nyerő, mert rezisztív, batár nagy, nehéz, és rossz a billentyűzete. Elég jól ismerem. Nekem nem az a mániám, hogy mindent tákolhassak orrvérzésig, hogy valami félig működő szart kapjak a végére (open source, tipikusan), mint ahogy a kőprimitívség se izgat (WP7).

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#1672) jacis válasza attisx (#1663) üzenetére


jacis
nagyúr

Jó lesz ez a teló srácok. Nem is értem ezt a sok nyöszörgést. Szerintem dicséretetes eddig a Nokia hozzállása az N8 fejlesztéséhez.
Ha így haladnak lehet, hogy jobb lesz mint a Karma i4-ese ;]

Mire megkapom a telót már lesz egy csomó újítás aminek nagyon örűlni fogok :C

iPhone 15 Pro Max,; Samsung Galaxy Z Fold 5; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4

(#1673) Karma válasza jacis (#1672) üzenetére


Karma
félisten

Azt mondod elhalasztod a vásárlást úgy kb. 200 évvel? ;] </flame>

“All nothings are not equal.”

(#1674) Misály válasza Karma (#1673) üzenetére


Misály
addikt

:D jo hat elfogult, ne bantsd. De ha ugy supportalnak ahogy eddig akkor nem lesz gond.

(#1675) jacis válasza Misály (#1674) üzenetére


jacis
nagyúr

Kössz, hogy megvédesz a Batman-től :R

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max,; Samsung Galaxy Z Fold 5; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4

(#1676) Misály válasza jacis (#1675) üzenetére


Misály
addikt

Gyenge o Batmannek:P ( Batmannek sajat kutyugyara van )

(#1677) Misály


Misály
addikt

No, ez aztan a marketing nameg a video minosege se ergya.

A Symbian fejlesztese meg visszakerult a Nokiahoz.

(#1678) rakloo válasza Misály (#1677) üzenetére


rakloo
aktív tag

Én a camera school-t szoktam nézni.
Egész jó..

555-SHOE

(#1679) Kasya válasza Misály (#1677) üzenetére


Kasya
nagyúr

És a baxott nagy hype még mindig megy, és pénzt öltenek bele, és meggyőző! Ez a marketing....jól csinálják! Én is irigylem a fickót, hogy Dubaiban N8-al videózhatott :)

BT Pan nincs benne? Mintha már SE P800-ban is lett volna ... vagy lehet én emlékszem rosszul?

(#1680) Kasya válasza Misály (#1677) üzenetére


Kasya
nagyúr

Off: http://homar.blog.hu/2010/11/08/nokia_szoftvert_a_nokia_szoftverboltbol

[ Szerkesztve ]

(#1681) Misály válasza Kasya (#1680) üzenetére


Misály
addikt

Erosen kamuszagu mint a homarpostok 80%-a

(#1682) jacis válasza Kasya (#1680) üzenetére


jacis
nagyúr

Kamu :K

iPhone 15 Pro Max,; Samsung Galaxy Z Fold 5; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4

(#1683) Lirion válasza Misály (#1677) üzenetére


Lirion
addikt

Hát ezt őszintén szólva nehéz elhinni, hogy tényleg n8-cal készült. Ha ez valóban igaz, akkor a videózás téren elég durvát tettek a finnek le az asztalra.

(#1684) Gabor113 válasza Misály (#1677) üzenetére


Gabor113
tag

Nem semmi, ez igen, üt. :)

Alcatel OT 300 - Siemens C35 - Siemens MT 50 - Samsung SGH E720 - Nokia N73 - Nokia N82 - Nokia N97mini - Nokia E7 - Blackberry 9300 - Blackberry Q10

(#1685) Sarlon


Sarlon
aktív tag

NOKIA N8
"50+ enhancements coming to S^3. Portrait QWERTY, new browser, split screen input and more. Arrives early 2011."

N82- N8- Lumia 920

(#1686) jacis válasza Sarlon (#1685) üzenetére


jacis
nagyúr

Honnan van az infó?

iPhone 15 Pro Max,; Samsung Galaxy Z Fold 5; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4

(#1687) karldergroße válasza rakloo (#1613) üzenetére


karldergroße
senior tag

Ez volt a baj az 5800-val is. EZért adtam el. Ergya a menü. Mindent csak az ezredik nyomásra lehet elérni, egy érintőképernyőből 500%-kal többet lehetne kihozni. MIndig az a buta opciók-be-ki-akarja?-nem? kérdéssorozat. Szánalmasan sivár.

(#1688) Sarlon válasza jacis (#1686) üzenetére


Sarlon
aktív tag

Pfff, azt már nem tudom megmondani.. :S
De biztos forrás lehetett.. :)

[ Szerkesztve ]

N82- N8- Lumia 920

(#1689) Misály válasza Sarlon (#1688) üzenetére


Misály
addikt

Eldar Murtazin

(#1690) Sarlon válasza Misály (#1689) üzenetére


Sarlon
aktív tag

Az meg mi?

N82- N8- Lumia 920

(#1691) Misály válasza Sarlon (#1690) üzenetére


Misály
addikt

Egy blogger akinek jo kapcsolatai vannak a nokianal es ezt a ceg temetesere hasznalja, egy szenzaciohajhasz pocs. De az infoi pontosak.

(#1692) Karma válasza Misály (#1691) üzenetére


Karma
félisten

Így is lehet mondani, bár én inkább hajlok a tényekre: a mobile-review.com főszerkesztője, valamint azon kevés emberek egyike, aki tényleg átlátja a teljes mobilpiacot. Az, hogy ehhez múltbeli/alvilági kapcsolatokat használ, részletkérdés :)

“All nothings are not equal.”

(#1693) Misály válasza Karma (#1692) üzenetére


Misály
addikt

Hat nalam ujsagironak keves az ember, tulsagosan reszrehajlo es nem objektiv. Eloszeretettel hasznal penetrans stilust amit megintcsak nem tartok elfogadhatonak, ugyhogy nalam marad egy web2-es onjelolt megaszakerto, egy olyan eraban amit kevesen tudnak objektivan szemlelni.
A te allitasod is csak addig teny hogy a mobile-review.com "foszerkesztoje".

Az a baj hogy mostanaban ez a stilus a meno, mindenki megmondoember akar lenni.

(#1694) joey04 válasza Misály (#1693) üzenetére


joey04
titán

mindenki megmondoember akar lenni.

ha ránézek erre a kommentre, akkor az jön le, hogy te is.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1695) Misály válasza joey04 (#1694) üzenetére


Misály
addikt

hat a mindenkibe en is beletartozom ( nem tartom magam senkinek ) , de kosz az okos eszrevetelt;)

(#1696) joey04 válasza Misály (#1695) üzenetére


joey04
titán

csak fura hogy eddig az jött le, hogy te nem követed vakon a "divatot", nem érdekel mi a menő most meg ez a hsz... no mindegy.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1697) Misály válasza joey04 (#1696) üzenetére


Misály
addikt

nem latom a ketto kozott az osszefuggest

McLaca : Nem is moddolni akarok hanem update-elni ha szolgaltatofuggobe veszem. Gondolom az meg megy, mindenesetre koszonom a kiigazitast.

[ Szerkesztve ]

(#1698) McLaca válasza Misály (#1627) üzenetére


McLaca
őstag

A JAF hozzá se tud szagolni az N8-hoz. A Phoenix igen, de dead módban az sem, szóval a moddolt szoftvert el lehet felejteni...

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#1699) Sarlon


Sarlon
aktív tag

Nem arról volt szó, h az N8 ból csak "made in finland" lesz? Akkor meg mi ez a duma?
"Előfordul Made in Finland-os N8-as is ezek között."

És még valami... Azt is mondták, h csupa jó anyagból lesz összerakva, akkor most hogy is van ez? Egy fél filléres műanyag darabon b***ák el? Áh..

[ Szerkesztve ]

N82- N8- Lumia 920

(#1700) jacis válasza Sarlon (#1699) üzenetére


jacis
nagyúr

Érdekes. Remélem ez is csak egy felfújt dolog. Ha viszont valós akkor elég gáz, mert nekem az a kis műanyag ajtó egész sokat lesz használva :(((

iPhone 15 Pro Max,; Samsung Galaxy Z Fold 5; GoPro 8 black, XBOX Series S, Samsung Galaxy Watch 4

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.