- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
Nekem a héten már másodszor játsza azt, hogy munkába menet nem visz el a célig (Gyöngyös -> Bp. ~80 km), hanem 20 km-re teszi a célt, az M3 egyik pihenőjébe. Ha megnézem a beállításokat, akkor a mentett munkahelyi címem OK. És út közben sem tér észhez, ha túlmentem az eredetileg általa hitt célon, akkor vissza akar fordítani.
Az app indításakor egy pillanatra jól mutatja a várható menetidőt, majd vált a hülyeségre.
Emiatt mindkét nap az Apple Maps-szel navigáltam, nem tűnik rossznak, jelzi a sebességmérőket, megengedett sebességet, torlódást, kedden még útvonal változást is javasolt a forgalom miatt, mint a Waze fénykorában. -
Kbali
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Na anno én pont ebben a kereszteződésben kaptam életem legnagyobb bírságát (60e Ft, bár azt hittem először, ugrik a jogsim vagy lesz 300): 50-es táblára (Vecsés tábla) 98 lett asszem. A benzinkút fölötti dombon volt elbújva a yard a reklámtábla mögé.
Semmi veszélyes szitu nem volt, de a táblázás akkor úgy nézett ki, hogy 100 a 4-esen, utána 70, Vecsés tábla, kereszteződés, újra 70. Nem volt forgalom, begurultam a lámpáig. -
Kbali
nagyúr
Újabb megfigyelés: ha nem nyomok rá az OK-ra, akkor egyszercsak eltűnik a gomb és megy tovább az útvonalon. Persze azért ma is akart velem csináltatni egy 15 km-es kerülőt + 20 perc menetidővel, hogy elkerüljem szerinte az M3-ason a baleset miatti torlódást. Érdekes módon alternatív út keresése után már jó volt egyenesen a pályán és időben is hozta. De azért Bp szélén megint be akart vinni arra, amerre sosem megyek és a Vácin kapásból jött a rövidebb menetidő.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Abszolúte egyetértek. Tavaly adtál át Gyöngyös előtt az új elkerülőre rávezető dupla körforgalmat, ami mellett van még egy, mert csak úgy adta ki az ellopható maximális összeget
csöcsökkel legalább ki van rakva, de nem tudják az emberek, hogy mit csináljanak, ha elrontották a sávot. Itt is bőven elég lett volna az általad is javasolt megoldás, pláne, hogy a város felé egy sima körforgalom viszi tovább ugyanúgy a 2x2 sávot már vagy 20 éve. -
Kbali
nagyúr
Na ma megint sikerült olyat hoznia, mint soha: legfrissebb iOS verzió CarPlay-en dobja, hogy jobb útvonal vagy változott az ETA, de eltünteti az aktuális utazást, újra kell kézzel terveztetni.
és ezt eljátszotta vagy 5x. -
Kbali
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Most szépen beleállított a Vácin egy baleset miatti dugóba, ami nem 5 perccel korábban történt. Meg sem próbált másfelé elvinni, hozott simán plusz 15 percet.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
iOS-en az általános beállítások alatt van (javasolt utak névvel). Viszont szerintem semmit nem ér: pl. én rendszeresen (99%-ban) nem megyek a Váci út helyett az Óceánárok-Megyeri útvonalon az M0 felől, mégsem ajánlja soha a Vácit, még akkor sem, amikor továbbmegyek arra és újratervezéskor 1-2-3 perccel rövidebb lesz a menetidő.
-
Kbali
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
Sajnos nem néztem a bejáratnál, de hosszú volt, az biztos. Az a gyanúm, hogy nincs benne az információ/képesség, hogy tudja, alagútban van és onnan sehová nem tudsz menni. Igo anno tudta, mint "útvonalon tartás" asszem. Ha nem talált gps jelet, akkor feltételezte, hogy haladsz az előre tervezett úton.
Megnéztem, perplexity szerint kicsit több, mint 3 km -
Kbali
nagyúr
válasz
axioma
üzenetére
Mert mindig azt a kereszteződést mutatja, ahol majd fordulnod kell. Amikor felhajtottal a Hungáriara, akkor mondta, hogy menj egyenesen, nem?
Más: hosszabb alagút úgy megzavarja, hogy még
Prágában szépen bevisz az alagútba, majd félúton elfelejti, hogy ott vagyunk és elkezd össze-vissza tervezgetni. Ezt eljátszotta tavaly valamelyik hosszabb szlovén alagútban. Utána is kell neki párszáz méter, mire rájön, hol van. Még szerencse, hogy nem egyből az alagút végén kellett elkanyarodni. -
Kbali
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
válasz
$atirka
üzenetére
Nem lesz jobb - kollégám Veresről jár, én Gyöngyösről - én 7 előtt indulok 10-15 perccel, 8-ra általában bent vagyok a melóhelyen (~80 km), neki mondjuk 8 körül veresi indulással ritkán jön össze a 9 előtti beérés.
Mondjuk az M3 össze-vissza turkálásával az idén jó sok órát elvettek az életemből. A héten is azt hittem, végre felszabadul egy szakasz, erre zárták a következőt. A 60 km-es szakaszomon az idén átlag volt a 20 km terelés.
-
Kbali
nagyúr
Ennyit segítenek: "
(3) Nincs helye pótdíj kiszabásának a gépjárműre az e rendelet szerint megfelelően megváltott jogosultság érvényességi idejének kezdetét megelőző 60 percen belül végzett ellenőrzés alapján." - azaz, ha a felhajtástól (ellenőrzéstől) számított 1 órán belül veszel, akkor nem pótdíjaznak.
Amúgy más országban is úgy működik, hogy már belépéskor is kell lennie matricádnak (Ausztria, Szlovénia, stb...) - ha fizetős útszakaszon lépsz be.
Tudom, nem te kérdezted eredetileg. -
Kbali
nagyúr
Ilyet a waze is tud, hogy az előzőleg tervezett, adott helyen befejezett út után nem jegyzi meg, merről jöttél. Elindulsz szépen, mert azt mondja menj egyenesen, majd 100 m után rájön, hogy ő a másik irányra gondolt és megfordít (persze nem simán az úton, hanem valami jó kis kerülővel).
-
Kbali
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
Nálam ilyen szerencsére nem volt, viszont megint érdekesen tervezte az utat: jöttem a szokásos útvonalalom ~80 km, ahol az utolsó néhány km-en sikerült legalább 5 percet rávernem úgy, hogy mondjuk nem az Óceánárok utcán jöttem, hanem a Vácin (ott lement vagy 3 perc), majd a Váciról a hátsó szervizúton további 2-3-at). Meg nem jelezte azt a lassulást sem, amikor egyszercsak ugrott 5 percet fel az ETA.
-
Kbali
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Ma 10 percet nyertem a Waze-val szemben a teljesen sztenderd napi útvonalamon úgy, hogy inkább arra mentem, amerre szoktam és nem hallgattam a Waze-re. Nem igazán értem...
-
Kbali
nagyúr
+ plömplöm - én rendszeresen jelzem ezen korlátozásokat, az ilyen nagyfelületű felújítások általában 2-3 hétig tartanak, a térkép nem frissül ennyi időnként. És teljesen egyetértek veled, hogy nagyon el tudja rontani az érkezési idő becslését, ha nem számol ilyenekkel.
A másik téma: ha már 5-6 km-es dugó van és már induláskor 20+ perc késéssel számol - vajh miért nem terel el? Persze én vagyok hülye, hogy nem böngészem át az útvonalat induláskor (az is bajom, hogy CarPlay-en miért nem lehet átnézni a step-by-step útvonalat?) -
Kbali
nagyúr
válasz
plömplöm
üzenetére
Erre megvolt a válasz a múltkor, hogy ideiglenes korlátozásokkal nem foglalkoznak, mert ha meg megszűnik, akkor kintmarad a kövi térképfrissítésig.
Az már inkább zavar, hogy a dugó elkerülési funkciója főleg autópályán gyakorlatilag megszűnt. Korábban 1-2 perc nyereségért is dobálta a felugrókat, mostmeg semmi, simán beleállít pályán az 5 km-es, 1 órás dugóba, mikor még időben menekülni lehetett volna. De az is jellemző, hogy már nem hiszem el neki a tervet, adott pillanatban mindig nyomok egy újratervezést és 10-ből 7 alkalommal érdekes módon lesz percekkel rövidebb útvonal (tipikus, hogy reggel M3 bevezetőt preferálja, de szinte mindig gyorsabb időben az M0-Váci út kombó). Az tart vissza csak, hogy nagyon megszoktam már és nem váltok szívesen minden hülyesége ellenére sem. -
Kbali
nagyúr
válasz
Pulsar
üzenetére
iPhone11, a legfrissebb iOS-szel. Valszeg GPS vételi gond volt, mert a többi térkép alkalmazás is rossz helyet mutatott (Waze offline-nak hazudta magát).
Ott veszett el a jel, ahol az M3 felüljárón megy az autópálya mérnökség magasságában (először csak simán ledobott az alsó útra, mintha ott mennék). -
Kbali
nagyúr
Más: tegnap már megint nem volt topon a dugókerülés (és kb. egyre rosszabb). Az M3-on este volt egy szép 5 km-es, közel másfél óra alatt leküzdhető dugó, de szépen beleállított és folyamatosan írta, hogy még 50 perc, míg hazaérek (miközben álltam a dugóban nullával). Aztán egy ponton elvesztette a jelet és azt hitte, hogy Gödöllőn valami kis utcában vagyok - valahol a babati parton tért magához (nem értem, hogy nem tudja figyelembe venni a megtervezett utat, amin egyébként haladtam - az utolsó GPS vételi ponttól jó messze rakott el, ahová nem is kerülhettem volna az autópályáról, max. repülve)..
-
Kbali
nagyúr
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Attól még nem hajthatsz be, senki nem fogja neked az összes ilyen behajtani tilost átállítani a Waze-ban olyanra, hogy tervezzen arra.
-
Kbali
nagyúr
Hosszabb út tapasztalata: nem szereti, ha ~3 km-t megyek alagútban. Teljesen megkergül, pedig tervezett úton mentem. Percekig azt sem tudta, hol van, bedobott +3 óra menetidőt, majd korrigált, hogy van 190 perccel gyorsabb útvonal. Régen az igo-ban volt olyan opció, hogy úton tartás (vagy tudhatná, hogy alagútban megy az autópálya).
Plusz az uticelnal elfelejtett szólni, hogy engedéllyel leheta csak behajtáni, ezért elvitt máshová és ott szólt, hogy megérkeztél. Én meg néztem, hogy ok, de hová? -
Kbali
nagyúr
Hátha itt lesz szerkesztő: jelentettem térképhibát appból vagy 2 hete, semmi nem történt. Gyöngyös előtt átadták az új körforgalmakat, de a nem lett eltüntetve a térképről a sebességkorlátozás, egyfolytábban pittyeg nekem Budapest felől érkezve.
-
Kbali
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Az a beállítás kell, hogy mindig magyarul beszéljen. De nem találtam meg
-
Kbali
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Ez inkább területi beállítás lesz és nincs szerb nyelvi csomagod, ezért nem beszélt (ha lett volna, akkor meg azon a nyelven kapod)
-
Kbali
nagyúr
válasz
nincsnév007
üzenetére
Beálltások/Navigáció/Földutak - itt kiválasztod, hogy "Nincs engedélyezve".
Ez megvéd attól, ha az adott út típusa helyesen van rögzítve. Attól viszont természetesen nem, ha egy térképszerkesztő nem jelöli, hogy az adott út földút. -
Kbali
nagyúr
válasz
merqree
üzenetére
Köszi - sírtam én egyetlen pontért is? A térképen anno 3 éve, mikor elkezdtem használni, megszerkesztettem, hengereltem az utakat, mert hiányzott. Térképhibákat folyamatosan jelentem, megoldatom.
Ha használatban valakinek tudok, segítek - csak nem bírom egyes wazehusok stílusát, függetlenül attól, hogy mennyit tesznek a közösségért mondjuk térképszerkesztőként, amit mindig is elismertem. -
Kbali
nagyúr
válasz
Szili17
üzenetére
Nem is tudtam, hogy doktorizének két nick-je is van itt. Ő szokott besértődni a hozzászólásaimon, amelyek arról szólnak, hogy nektek, a wazehunak fogalmatok sincs a szoftver lényegi működéséről, csak több tapasztalattal és egynémely esetben hamarabb kapott infóval rendelkeztek a bétaprogram miatt.
Ezt jól mutatja, hogy jelen esetben is fogalmatok sincs arról, változott-e esetleg a pontszámítási rendszer, ami miatt igen jelentős késéssel kerülnek jóváírásra a használati pontok (amelyek fontosak, ha ennyien megjegyzik), csak annyit mondtok: majd lesz valahogy, máskor is késett már, majd jóváíródik - vagy nem.
Szóval hátrébb az agarakkal. Merthogy én például sosem sugalltam magamról, hogy bennfentes lennék a waze-nál vagy hozzáférek belsős információkhoz, mintahogy ezt egy-két wazehus megpróbálja magáról elhitetni, -
Kbali
nagyúr
válasz
sztanozs
üzenetére
Tervezve sem tud segíteni, mert nem lesz pontos az útraillesztés (bár itt nincs is ilyen opció) - GPS vevő, aktuális műholdhelyzet, felhőzet, stb... miatt olykor azt sem tudja még tervezett módban sem, hogy mondjuk az alsó rakpartról felváltottam a felsőre - nemhogy 2-3-5 méteres pontossággal sávkezelést.
-
Kbali
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Épp ez a bajom mostanában: teljesen következetlen - a tervezés mintha nem venné egyáltalán figyelembe az aktuális jelentéseket - egy olyan útra simán bevisz, ami piros, tele jelentéssel (nem egy, hanem sok) és tényleg áll. De leterel olyan helyről, ahol meg megy a forgalom, bár valamikor volt torlódás.
És merqree - nem az egy majommal van probléma, de egy jelentés, ha nem erősítik meg, eltűnik 20 perc után - viszont megerősített jelentéseket - tűnik úgy - nem vesz figyelembe - úgy sem, hogy az áthaladási sebesség 4-5 km/h. -
Kbali
nagyúr
Na ma kihozta magát kb. nullára a program: baleset miatt volt jelzés az M3-ason, levitt kerülőbe, visszavitt a baleset elé (persze már nem volt semmi, ez jelentett kb. 10 km plusz meg menetidőben 5-10 percet). Utána beleállított az M3 bevezetőn a dugó végébe, majd levitt szépen kerülőúton, ami talán visszahozta az előző veszteséget.
Sajnos egyre többször azt veszem észre, hogy az online jelentésekkel nem tud normálisan kalkulálni, pedig ez lenne a legfőbb előnye a csupán historikus adatokkal dolgozó vetélytársakkal szemben. -
Kbali
nagyúr
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
Alkalmazáson belül van, ahol meg tudod nézni, barátaid, heti, összesen listát.
Namost nekem a hetinél szépen göngyölgeti a számot, de nem megyek egy héten 7e km-t, max. 700-800-at (3 pont/km, 6 pont a jelentésekért, térképhiba javításokért). -
Kbali
nagyúr
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
Heti listán már 20e pont felett van a teljesítményem

-
Kbali
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Az a kerülő kb. 5 perc plusz inkább. Az M3-tól a felüljáróig szokott olyanokat ajánlani, ami még erősebb forgalomnál is inkább plusz időt jelent.
-
Kbali
nagyúr
Új verzió (kár, hogy a store-ban nincs release info, csak a fórumban):
"Version 4.9 just released today.What's New:
New feature in Israel and Pittsburgh - Waze tunnels - If you drive in Carmel tunnels in Israel OR Fort Pitt tunnel / Liberty tunnel in Pittsburgh, please help us to test the new tunnels setup and let us know if you experience any issues
Critical signup crash was fixed - Please try to use and verify all login and signup scenarios- you're help is needed here
Stability fixes" -
Kbali
nagyúr
válasz
apaszka
üzenetére
Neked is és fant0minak is köszi az ötletet, tényleg a kábel tűnik ludasnak. Gyári kábellel tud töltődni navigálás közben a készülék. Lehet, hogy pont verzióugráskor cseréltem a tönkrement töltőmet, ezért kapcsoltam össze a két jelenséget. Mindenesetre írtam a waze supportnak, hogy mea culpa.
-
Kbali
nagyúr
Régebbi - pl. 4.7-es verziót honnan tölthetnék le? A 4.8 eszi az akksimat, mint a fene, a support meg csak annyit ír, hogy használjak autós töltőt (használok).
-
Kbali
nagyúr
válasz
jozsi252
üzenetére
Komplett topik foglalkozik ezzel a problémával. Hátha találsz benne segítséget.
-
Kbali
nagyúr
válasz
üzenetére
A naptárszinkron - meg mellette, ha engedélyezve van a Waze háttrében futása - pont ezt szolgálja - megadott esemény helyszínére feldobja, hogy mikor kell elindulnod, hogy időben odaérj.
Más: nálatok nem jelentkezik durva merülés a waze használatakor? Már párszor elsírtam itt ebbéli bánatom, de sajna a helyzet nem javult. Már újra van húzva a telefon és külön az app is, de ma is ezt produkálta (töltés mellett is):

-
Kbali
nagyúr
Az a legnagyobb probléma a fogyasztás kapcsán, hogy eddig nem volt ilyen drasztikus, csak WP-s első verzió, amit rögtön javítottak is, míg a droidos soha nem produkált ilyet. 2A-es autós töltőn lóg a telefon menet közben, ami annyira elég, hogy ne merüljön (sima USB-ről töltéskor csak a merülés mértéke lassul, de merül) - ez sok.
-
Kbali
nagyúr
Nekem is ez tűnt fel nemrég, merül, mint Nemo, meg is jegyeztem itt.
Más: ma reggel olyan szépen bevitt a dugóba, ami miatt 10-20 percet késtem, pedig sorban voltak előttem a jelentések (egyik a Nagykőrösi út az M5 felől - Gyáli út elején a felüljáró félig zárva, az autópiacnál állt a sor vége, utána meg az Albert F. úton álltam vagy 10 percet, mire ráfordulhattam a Vágóhídra).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

csöcsökkel legalább ki van rakva, de nem tudják az emberek, hogy mit csináljanak, ha elrontották a sávot. Itt is bőven elég lett volna az általad is javasolt megoldás, pláne, hogy a város felé egy sima körforgalom viszi tovább ugyanúgy a 2x2 sávot már vagy 20 éve.
emlékszem arra, amikor Dél-Franciaországba mentünk és a viaMichelin-en csináltam papíros itinert valamikor 2003-ban asszem - és simán eltaláltunk.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)