Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy chili topic. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pixelmester.
aktív tag
Tok jo, h vegre burgerkingben lesz a tali, de sajnos ugy nez ki, h nem tudok menni.
-
veterán
válasz pixelmester. #1251 üzenetére
pedig jó volt mint mindig
-
-v-
addikt
Miért nem szól mostanában időben a trafiról a waze? Ma pályán kb. csak amikor mellé értünk mondta ...
-
zharkanyi
tag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy Bluetooth-os kihangosítás mellett miért némul meg a Waze? Nincs erre valami megoldás?
Ha a telefonon kikapcsolom a Bluetooth-ot, akkor a telefon nyomja a rizsát. Ha épp telefonálok, akkor a beszélgetés mellett hallatszik a Waze utasítása is, kihangosítón keresztül. Amint megszakad a hívás, a Waze is elnémul.
Próbáltam a Beállítások / Hang / Hangok lejátszása a hangszórón pontot, de semmit nem ér.Engem az sem zavarna ha a telefonról hallanám az utasításokat, de persze az is jó lenne ha a kihangosítón keresztül. A lényeg, hogy szóljon és közben tudjak kihangosítóval telefonálni.
Amúgy Samsung Galaxy Ace 2-n fut, tehát Androidos kliens.
Ötlet?
-
Sanyi.mTs
addikt
nekem is volt hasonló, csak nálam kb 300m-el előtte szólt.
(#1255) zharkanyi
kocsi gond lesz szerintem. én sokat szívtam mire octaviában rájöttem, h mit hogyan. autóban média > BT-audio, ilyenkor szól a waze, és nem lehet rádiót hallgatni, csak zenét telefonról.próbáld meg: BT kapcsolódás, majd játssz zenét a telefonon. addig keress a kocsiban beállítást, míg nem hallod a hangszórókon. ha megvan, akkor már a waze-t is hallanod kell.
-
axioma
veterán
Meghulyult a waze, de rendesen.
Jottunk volna varoson belul haza, de a ferjem minden csipp-csupp utra bekapcsolja ha olyanja van. Eloszor is elvitt volna egy 10+km-es korre (voltunk vagy 1.5-re otthontol). Aztan meg kijelentette, hogy itt vagyunk 150 m-re a celtol, kozben a tavolban lifegett a zaszlo. Multkor az egyik pontbol 8.3 km-es utat vett a legjobbnak, es csak egy 8.4-est masodiknak, egyeb alternativa nem volt; de mikor elmentunk oda, visszafele mar talalt egy 5km-es utat (aruhaz parkoloja volt, szoval nem lehet hogy az volt a baj, hogy melyik iranyban all a kocsi, es egyik utvonalon se volt blokkolo egyiranyu utca). -
SZATA
senior tag
Lehet, hogy térkép hiba('k) van(nak), és amiatt tervez furán. Ha meg tudnád jelölni a konkrét helyeket a térképszerkeszőben és permalinkként beszúrni ide, azzal sokat segítenél.
(#1255) zharkanyi: Nekem is inkább BT gondnak tűnik, mint Waze.
(#1254) [rvilike]: Pályán későn szól sajnos. Akár 1-2 km-re előre szólhatna.
-
axioma
veterán
Nem tudok még ilyet. Eddig eljutottam (ferjemmel belepve, neki biztos van oda engedelye), a terkep kozepen ott van a pont, de itt mit kene csinalnom, hogy permalink legyen belole?
Varj, wiki alapjan talan megvan, ha ilyet varsz: [link] Ez volt a kiindulasi pontunk, de abban nem vagyok 100% biztos, hogy mar ott, vagy a temetoi keresztezodes elott valahol lett beallitva az utvonal, de meg elotte neztem meg az alternativakat az biztos, es nem mutatott jobbra indulot (a keresztezodes, amin mulik az irany: itt az A pont (az a fura haromszog alaku, nem is latom jol, hogy hogyan van szerkesztve).
Na szoval innen mentunk volna elobb a Szentendre, Interspar fele, aztan meg vissza, aztan onnan meg Pomaz, Tavasz utcaba. Azt, hogy mar a vegcelnel vagyunk, azt a fenti A pontnal jobbra kanyarodva, valahol a Bem Jozsef utcan adta (remelem jol remlik, de vszinu).
[ Szerkesztve ]
-
-
paci88
tag
Sziasztok. Ma navigáltam nem keveset a waze-zel és a webes felületen nem látszik a térképszerkesztő oldalon merre jártam, pontom is 0, pedig útközben vettem fel. Új felhasználó vagyok ha számít. Ja és még valami, kötelező navigálni ahhoz, hogy jegyezze merre járok és számolja a km-t?
-
axioma
veterán
Koszi, jarunk arra hetente, meg fogom nezni, meg hatha tudok pontosabb infot adni, hogy konkretan hova rakta a vegcelt a lakas helyett, az gondolom elorebb visz. (Meg hogy csinalja-e ujra, nem remlik hogy korabban visszafele menet terveztettem-e a waze-val, de ilyen hiba nem remlik.)
-
dattis_
csendes tag
Sziasztok,
olyan bugosnak tűnik az utóbbi néhány hétben nekem a Waze. Bemegyek a személyes menübe. Rámegyek a pontszámaimra. Majd rámegyek a barátokra. Kiírja, hogy kapcsolódj a FB-hoz (vagyis nem látszódik senki), és ott egy gomb: FB-hoz kapcsolódás. Rámegyek a FB-hoz kapcsolódásra. Ott meg kiírja, hogy FB kapcsolat megszüntetése. Kikilleltem már az alkalmazást is párszor, meg meg is szüntettem az FB kapcsolatot is, meg a waze accal is kiléptem meg vissza, de a hiba ugyanaz. Nem azt mondom, hogy központi kérdés a FB integráció, de ha már van, akkor működjön.
Reinstallálni nem akarom, mert elég sok kedvenc van, és nem tudom, hogy reinstall után megmaradnak-e.SZerintetek?
üdv:
DAttis -
axioma
veterán
válasz Sanyi.mTs #1273 üzenetére
Na igen, ezert kell mindent kedvencekelni, csak valahogy nem termeszetes. Mert a fooldalon nem a kedvencek jonnek fel, hanem a legutobbiak. Igy reinst nelkul amerre jartal, az mind ott van keznel, mig a kedvencek nem (jartam ugy nem egyszer, hogy valami kedvencet mentettem, de aztan odebb kellett rakni kicsivel az altala talalthoz kepest a celt, ami viszont mar csak a legutobbiak kozott volt meg...)
Szerencsesebb lenne, ha a fooldalon a kedvencek lennenek, es a legutobbihoz kene lapozni (vagy megosztva a teruletet). Vagy konfigolhato is lehetne ez a kerdes, a munkahely-otthon fix pontokon felul is (nalunk a csalad masik 3 "munkahelye" peldaul pont jo lenne rogzitve a fooldalon, mivel naponta 4-en egy jarattal 4 fele megoldasban jar a ferjem meloba).
Jaaa, a masik, a frissites ota a naptarom azon bejegyzeseit, amelyekhez van hely megadva (me'g ha csak olyan is egy ceges esemenynel, hogy foldszint targyalo), na azokat pluszban beszurja a legutobbiak koze... ezt se tudom mennyire lehet alakitani, de nekem zavaro.Bocs, ez nem neked valasz, csak a tiedhez kapcsolodva jutott eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz dattis_ #1277 üzenetére
Az lehetetlen. A Waze-nél nem szoktak ilyen gyorsan javítani. (Bár, már elég régóta rossz volt. )
Na, meg persze korán örültünk. Ha átnyomok a heti-re, akkor megint nem jó. Vagyis, további teszt után azt lehet mondani, hogy kb. 20%-ban működik, egyébként nem...[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
axioma
veterán
Jartunk arra, marmint a Vroci kornyeken. Ott most nem volt semmi gond, az Interspar fele is megjavult ahogy irtad, meg hazaig is rendesen navigalt, nem mondta ott ahol multkor, hogy megerkeztunk.
Ellenben elotte reggel a HEV allomason a cba parkoloban amikor haza akart a ferjem navigaltatni, kozolte hogy megerkezett az uticelhoz (1.5 km kb.). Itt alltunk: [link], es a Tavasz utcaba kerte a navigalast.
Jut eszembe, mult csutortokon meg az orvosi rendelo parkolojaban csinalta ugyanezt, itt: [link]
Raadasul itt erdekes a rajz, mert az egy tkp. zsakutca, tehat a megforulni tilos az "A" vegen az nem tul logikus (ott balra es a felette levo parkolon keresztul fizikailag lehet menni, de tiltva van, csak az orvosi autok mehetnek emlekeim szerint).[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
Örülök, hogy van siker is!
Igen, ahogy írod is, a zsákutca végén engedélyezni kell a visszafordulást. (De csak ott!) Volt még egy hibásan tiltott kanyarodás is ott.
A második link nem sikerült (ua. volt mint az első) de szerintem erre gondoltál.
Mindenhol javítottam, amit találtam. -
axioma
veterán
Igen, az volt, de ott mogotte van valami tilto tabla (amit jeloltel az a rendelo, tole jobbra-fel a gyogyszertar, ott a ketto kozott nemigen szabad atmenni). Arra latod nem gondoltam, hogy zsakutca vegen megfordulas-tiltas miatt bentragad az utvonaltervezo...
Koszonom szepen, egyre tobb minden jol fog mukodni igy a kornyekunkon Legkozelebb akkor ujra kene nezni a Verest (Bekasmegyer, Csobanka ter, nem megy be a sulihoz, hiaba van betervezve - lehet, hogy ott is a parkoloba vinne es tiltva van a megfordulas?) -
axioma
veterán
OK, de ebbe most bele mertem szerkeszteni, es visszaengedelyeztem a megfordulast, mert igy megint nem tudott volna az igy kialakult a zsakutcabol kikeveredni...
Bekason is modositottam: [link] most mar vissza tud fordulni.En egyebkent tovabbitanam a fejlesztoknek, hogy az ilyen hibakat (zsakutca es megfordulas tiltva) lehetne adatbazis-keresessel is egyben javitani, VAGY a tervezoprogramban a zsakutca vegen automatikusan megfordulast berakni. Mert az egy dolog hogy mi most a minket erinto reszeket javitjuk, de ha jol ertem minden utszakasz eleve megfordulas-tiltassal jon letre, tehat minden kesobb megjelolt zsakutca (nem lehetetlen, ahogy pontosodik a terkep pont az ilyen kicsiket viszik fel pluszban) ujra problemat fog okozni...
-
veterán
Igen, minden kanyarodás alapból tiltva van, nem csak a megfordulás, és ennek oka van.
Az hogy automatikusan legyen vissza forditás engedélyezés a zsakutcában sem egy túl könnyű dolog, mert a rendszer honnan tudja hogy az zsakutca, vagy csak nincs bekötése / tovabb rajzolva?
Az adatbazisban való atallitas jó ötlet, mar bennünk is felmerult, de lassan örülnek a waze malomkovei -
axioma
veterán
Sajnos az elobb linkelt bekasi helyre lerakott koztes pont mellett (a zaszlo ott lobog a terkepen ahol kell) a hev tuloldalan a nagy Szentendrein (amit ott nem ugy hivnak, mind1, de gondolom tudod melyik) siman elviharzott a tervezes me'g mindig. Pomazrol a XI. ker-be (Pazmany Peter setany) tervezett, es koztes pont lett volna a Veres. Ez vissza is ugyanez, annyira hogy mikor bement a HEV mogotti belso utra, akkor is a kintin erzekelte hogy halad... Amikor jon (odafele passz) a XI-bol vissza, akkor celpontkent megadva a Verest siman odanavigal. Csak koztes pontkent nem. Ra tudsz igy nezni, van-e ott esetleg valami mas hiba is?
Zsakutca: sztem ami tervezesileg zsakutca, az szamit, az nem hogy nincs tovabbrajzolva, ha egyszer o tovabb nem tervezhet a vegen semerre. Akkor engedje hogy megforduljon, ha az algoritmus ilyen utkeresesi hibara fut (felteszem azert ezt kulon kezelik valahogy). Raadasul a zsakutca-problema termeszetebol adodoan csak koztes pontnal fordulhat elo (mert egyebkent nem is tervez gondolom bele), bar nagyon spec. esetben lehetne utana me'g elagazas amik zsakutcak egyesevel, de az mar tenyleg eleg ritka lehet ahhoz, hogy terkephibanak maradjon (bar nem tudom, hogy az L alaku parkolo egy vagy ket utcanak szokott rajzolva lenni, es az 1 ut csatlakozas az elagazas vagy sem, de elso korben mar az is jo lenne, hogy ha az auto all vagy a koztes pont van egy olyan uton befele iranyban, aminek a vegen nincs tovabbhaladasi irany, AKKOR engedje a megfordulast).
Amit elsore javitottal az Interspar kerulo miatt, vagy hat ugy altalaban amik terkephibabol rossz tervezest adnak, az milyen jellegu hiba volt? Csak hogy ha lenne idom bongeszni a Csobanka ter kornyeket, mi kell gyanus legyen.[ Szerkesztve ]
-
dattis_
csendes tag
-
dattis_
csendes tag
Naaaaa, a mai nap nagyon elemében volt a Waze. Bár minden nap tudna ilyet)). Ma reggel fél9 körül halál-metál volt a Könyves Kálmán krt.
-
dattis_
csendes tag
Jaaaaaaaaaa, és még valami. Egy BUG. Észreveszitek mi???? Ezt nagyon sürgősen jelezze valaki a fejlesztőknek.
-
dattis_
csendes tag
válasz pixelmester. #1294 üzenetére
szép. És a nyíl a jó irányba vagy a rossz irányba mutat? Ki tudtál szabadulni?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
jah, néha nekem is elő fordul de a képen milyen jól látszik, hogy szépen próbálja kerülni a dugót
-
pixelmester.
aktív tag
válasz pixelmester. #1294 üzenetére
A fogarasi úton álltama dugóban, és gondoltam beütöma waze-be, hogy melyik városba megyek épp.
Tehát ebben a pozícióban tervezte meg az útvonalat, ahol a képernyőmentés lett lőve. Kidobta a sozkásos kis ablakot, hogy milyen útvonalat talált, majd rányomtam, hogy "ide", és akkor jelent emg ez a kép, hogy "újratervezés".
A waze már régóta futott, csak nem navigáltam vele. ehhez képest mégis visszafelé akart elindulni, pedig tuda, hogy melyik irányba akarok menni. A fogarasin meg nem lehet csak úgy visszafordulni a Kresz szerint. dugóban meg gyakorlatilag sem lehetséges... -
Parson
addikt
sziasztok, én is használom ezt a waze-t, de nem tudom, hogy egy külföldi út során lehet-e offline használni a roaming adatfolyam elkerülése végett. Tud vki vmit erről az offline üzemmódról? Köszi előre is.
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
axioma
veterán
Amit itthon (vagy mashogy netkozelben, pl. szallo wifije) letervez, azon vegigvisz offline. De csak amig rajta vagy az uton, ha letersz, ott a semmiben mesz. [Es nemigen fogja hozzaadni a km-eidhez.]
Es termeszetesen a dugokerulest se 8 oraval kesobbi hanem indulaskori allapotokban tudja figyelembe venni. Szoval szerintem a kijutasra jo (bar ugyis figyeled a tablakat is, tehat leginkabb ott szamit ahol varoson beluli pontra akarsz eljutni), de ha mondjuk varosneznel, legalabb egy papiros terkepet szerezz valahol tartaleknak. (Igaz, a szallasokon szokott lenni valami reklamhalom kozepen egy paca jelleggel ingyen is.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest