- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szili17
tag
Nem baj az, hátha ezt elolvassák, nincs mindenkinek ingere az én hsz-eimhez. :/
Update az adathasználatról, tegnap Budapest nagy részét, illetve a tőle keletre eső részt leszedtem menet közben és ~20MB fogyott. Szerintem ennek nagy része a térkép letöltése volt, majd a napokban, ha nem felejtem el csinálok ha lehet ugyanez a szakaszon egy sima kis navis utat, kíváncsi vagyok mennyi lesz.
-
fant0mi
őstag
-
ElektrikusDE
senior tag
-
axioma
veterán
-
canniball
nagyúr
-
lacentos
tag
-
eurolac
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Juditta_56
aktív tag
Elnézést, hogy nem válaszoltam rögtön a kérdésre!
Ritkán járok arra, nem figyeltem meg, hogy ezelőtt mit írt.
A múltkor elfogadtam, hogy az ellenkező irányba menet, a Damjanich utcába a Waze szerint nem kell bekanyarodni, mert csak arra lehet menni, főútvonal, stb. De itt most más a helyzet, a Péterfy Sándor utcai lámpánál készült a printscreen, ha tényleg azt írta volna, hogy Baross téri felüljáró felé tartsak balra, azt értettem volna. De ha nekem a RotteNbiller utcából A Rottenbiller utcába kell kanyarodnom, az - akárhogy is nézzük - zavaró. Az is tény, hogy csak a figyelmeztetések hangja van bekapcsolva, tehát nem tudom, hogy mit mondott, merre menjek.
Hozzáteszem, hogy az M3-as bevezetőjénél a Kacsóh felüljárón állandóan arra utasít, hogy tartsak jobbra, még akkor is, miután a középső sávban felmegyek a felüljáró tetejére, és a Hungária körúton folytatom az utamat (balra) a Waze szerint is. Ott pl. ha jobbra tartok, akkor az az útvonal a Ligeten keresztül a Hősök terére vezet. De ezt - szerencsére - már nem hallom, mert ki van kapcsolva.
Hatvan éve ebben a kerületben születtem, csak 13 éve élek vidéken, "kicsit" ismerem a környéket. Ilyenkor mindig arra gondolok, mi lenne, ha egy környéket nem ismerő ember ülne a helyemben? Nem kötözködésből írom le ezeket, de ha ilyen vihart kavar, ígérem, nem szólok többet. Én elvagyok a Waze-val így is. -
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Siriusb
veterán
-
sparks
senior tag
-
lautnermark
aktív tag
-
apaszka
veterán
-
Doki16
addikt
-
junkpod
nagyúr
-
törölt tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
simico
aktív tag
Van valami mód annak kikapcsolására, hogy állandóan feldobálja nekem a facebook-kal összekötést, barátok keresését? Elindítom, épp adnám meg az uticélt, erre bejön teljes képernyőn ez a baromság. Tegnap navigáció közben (bár éppen álltam) jött be. Roppant mód idegesít. A telepítés utáni első indításkor még megérteném, de a f...omnak idegesít ezzel minden indítás után?!
-
SZATA
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
O.K. - O.K. kicsit félreértettük egymást (ill. én Téged).
A lényeg viszont az, hogy a Waze-nál kicsit elébe mehettek volna a dolognak, és mire a Google kiadja az új verziót, már működhetett volna a TTS hang. Azért egy már meglevő angol TTS-ből megcsinálni a magyart (főleg egy ekkora közösség mellett) nem hiszem, hogy akkora feladat lenne (a tévedés jogát fenntartom
) -
<Adamsky>
nagyúr
A "másik" navigáció esetén egy pár 100 kbyte-os fájl elintézi az egészet. Tapasztalataim szerint bármilyen TTS engine-el kompatibilis ily módon.
(#4710) Grande Ale
Próbálni nem próbáltam, de biztos vagyok benne, hogy a régivel. Nyomát sem láttam a beállítások között TTS-nek, és nem hiszem, hogy automatán váltana (nem is lenne szerencsés). Este majd tesztelem, és visszajelzek. -
Luser2000
addikt
-
stickermajom
addikt
-
junkpod
nagyúr
Abban igazad van, hogy furcsa és egyedülálló eset ez. De az alkalmazás ami többsége, waze is, nekem automatikusan frissül, kérdés nélkül. Egyszer csak van egy üzi, hogy frissítés történt. Nem kell semmit engedelyezem.
Balikaa: nem kell gombot nyomni. És ha igen? Megkerni a rendszer, hogy waze frissitest akarsz? Mit csinálsz? Hezitalsz mert attól félsz, nehogy alfa verzióra frissítse?
-
törölt tag
A Waze béta módszerét nem ismerem. A Dolphin böngészőnél vagyok béta tesztelő. Beregeltem, elfogadták és onnantól rendesen, a Play -ről kapom a frissítéseket, csak nem a stabil verziókat, hanem a bétákat. Ennek alapja az Android ID, ami alapján a Play azonosítja a készüléket. De, mi van akkor, ha hiba csúszik ebbe az azonosítási rendszerbe és valid -nak jelöli egy nem bétatesztelő ID -jét? Totál egyedi eset lenne, de az illető egyszercsak a Dolphin bétára frissítene.
-
junkpod
nagyúr
-
rjg
őstag
-
rjg
őstag
Most komolyan, te és Taybore is kétségbe vonjátok a hitelességemet? Milyen alapon? A telefonom senki más kezébe nem kerülhetett aznap este, csak a családoméba, tehát az idegenkezűség kizárt. Mi értelme lenne valótlant állítanom? A Waze-ben pont nem a pontgyűjtés és a gamification marhaság érdekel, hanem a valós idejű forgalmi információk. A telefonomon csak a Playből származó, legális alkalmazások vannak, plusz az xda-ról egy-két free app.
"Ez az Android működése miatt lehetetlen. Nem képes magát egy program láthatatlanul frissíteni közvetlen szerverről."
Ugye ezt Te sem gondolod komolyan? Google keretrendszer, Google Play, stb? Ugye rémlik valami...Nem érzem jogosnak az általad használt hangnemet, minden tiszteletet megadva a Waze-ért beletett munkádért, de ezt - "Maradjunk annyiban, hogy maradj inkább csöndben..." - így ismeretlenül, nem kellene megengedned magadnak.
Ha érdemi párbeszéd is érdekel, akkor privátban nagyon szívesen megadom a felhasználónevet, hogy le tud ellenőriztetni, mi történhetett.
-
merqree
őstag
-
Möhe
addikt
-
Peter.70
addikt
-
Jorus
nagyúr
-
SZATA
senior tag
-
Taybore
aktív tag
-
Syd69
aktív tag
-
Kbali
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
kayman
senior tag
-
psg5
veterán
-
Jorus
nagyúr
-
zoo8800
veterán
-
Sn00k
veterán
-
fant0mi
őstag
-
fant0mi
őstag
Azt hogy is lehet, hogy az sms-t a waze szerver kuldje?
Nekem evi megosztasnal kizarolag a wazebaratok vannak felsorolva, de akinek akarom kuldeni, o nem wazezik. Bal also sarokban megnyomom azt a megosztas gombot, es ott mar az applikaciokat hozza fel, a messaging applikacio meg a gyari, tehat gondolom penzert kuldi az sms-t. -
fil
őstag
-
fil
őstag
"Egyébként pedig fil: ha szánnál időt arra, hogy megismerd igazából a Waze-t, akkor nem mondanál ilyet, hogy semmi szükség rá..."
Valóban nem ismerem ,még csak most tettem fel ,hogy kipróbáljam. Na ,de miért is jó nekem ,hogy ha leszinkronizálja a címjegyzékemben lévő 7-800 névjegyet? Van valami közük hozzá ,hogy merre járok vagy nekem ,hogy ők merre? Mennyiben segíti az az én navigálásomat ,ha látom ,hogy Lutz Gizi a budai alsó rakparton ül dugóban?
Ha ez nekem bármi előnyt biztosít vezetés közben ,akkor engedni fogom a szinkronizálást. Meggyőzhető vagyok ,de magamtól nem találtam rá elfogadható indokot eddíg... -
törölt tag
-
Jabby
őstag
Kedden jöttem meg Angliából, szinte végig ment a Waze.
Most, hogy kikapcsoltam WiFi-t és mobil netet, csak közvetlen lakókörnyezetem térképét látom.
Minden az SD könyvtárba van telepítve.Megjegyzem, mivel egy régi telót csak a Waze miatt használok (Adroid 2.2), ezért nem a legújabb Waze van telepítve (3.8.1.0).
-
Taybore
aktív tag
-
zharkanyi
tag
Ott van a szemem előtt és rá szoktam pillantani, de ez autópályán 130-nál egyrészt némi balesetveszélyt is rejt, másrészt az a pár másodperc amibe ez kerül azt jelenti, hogy jelentősen közelebb kerültél a veszélyforráshoz.
Autópályán amúgy is túl későn szól. Néha már előre böködöm a kijelzőt, mert a veszélyforrásra nyomva előjönnek a részletek.
-
Kbali
nagyúr
-
merqree
őstag
-
Jorus
nagyúr
Köszi az infót! Ez ezek szerint vmi újítás, mert eddig - vasárnapig - rendben működött. A reptért kiindulási pontként használva pedig konkrétan el sem tud kezdeni tervezni, azt írja, hogy "Ajjajj, no such route" vagy vmi ilyesmi. Ez elég nagy szívás, közel 200 járművet üzemeltetünk, és eddig a Waze-t használtuk a céges telókon, de ha induláskor nem tudunk még csak tervezni sem, az bukta. A reptér területét elhagyva egyébként már ismét lehet tervezni, de addig a fenti hibaüzi bukkan fel.
-
Taybore
aktív tag
-
modd3r
őstag
-
marsu.
senior tag
-
modd3r
őstag
-
biacsia
tag
-
Dolphine
addikt
-
CandySR
tag
-
stickermajom
addikt
-
junkpod
nagyúr
-
apaszka
veterán
-
axioma
veterán
Miert nem megy ugy, mint a benzinkut? Ahol nem tudja biztosra, ott feldobja, hogy frissitheted. Mondjuk valami fejlesztoi bit bekapcsolasaval es/vagy utas eseten. Plane ahol az "automatikus" sebessegtol nagyon elterot eszlel.
Persze akkor elobb kell a kliensbe ES tobb kell a kliensbe. De amig a fordulasokat tudhatom otthon is, arra nem fogok emlekezni, hogy hol milyen tablat lattam.Apropo, a ferjem panaszkodott, hogy a budai also rakparton a Petofi hidtol jott eszak fele az Amfiteatrumhoz kozeli celponttal, es a waze fel akarta hozni a Margit-hidnal (nem ezert, mert lett volna mas lehetosege, de ennek folyomanyakent sikerult osszeszednie egy zarovonalon megfordulasos sarga csekket...)
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
-
sztanozs
veterán
-
Taybore
aktív tag
-
szőröscica
addikt
-
simico
aktív tag
-
G@ben
addikt
-
lautnermark
aktív tag
"A hsz. adatokat is megkaptátok a Guglitól és integráltátok
Ezt a fals információt honnan szedted?"Mea Culpa. Tévedtem. Úgy rémlett, hogy a "nagy üzletkötés" után nőttek meg jelentős mértékben a hsz-k a Waze-ben. Akkor ez csak véletlen lett volna? (hsz = házszám)
Másik:
Pár napja írtam egy kérdést a waze.com forumba, de semmi választ nem kaptam rá, uh. ide is írom:"Sziasztok
2 problémám lenne:
1./ Bp.,XIX., Nagykőrösi út, befelé a Határ út előtt elválik 2 felé. Balra a felüljáróra a Könyves K. krt. felé és lent egyenesen a Határ út felé. Itt bemondhatná és jelezhetné, hogy balra-jobbra tarts!
2./ Bp.,XXII., Növény utcai aluljáróban (vasút és "6" alatt) is jelezhetné, hogy balra-jobbra tarts. Sajnos itt is csak a következő manővert jelzi már, pl. Fordulj balra az M0-ra, de ekkor még lent vagyok az aluljáróban és jobbra kellene tartanom vagy fordulj jobbra a 6-s útra, de ehhez az aluljáróban előbb balra kellene tartanom."Ezt kiegészíteném egy 3-l is: a Lehel térnél kifelé a Váci úton is kellene egy balra tarts ill. ugyanitt a Ferdinánd-hídon érkezve is jelezhetné, hogy hányadik lehetőségénél forduljon az ember jobbra (Váci v. Lehel útra való kanyarodáskor).
Még egy: A Maglódi úton kifelé haladva, a Jászberényi útra balra fordulási utasítást szerintem túl korán jelzi, így megtévesztő lehet annak, aki nem bámulja folyamatosan a kijelzőt és esetleg az Éles saroknál elkanyarodik balra le U-ban az aluljáró felé. Ide is kellene (az U fordulóhoz) egy jobbra tarts.
Off
Csókoltatom "cannibale" nevű usert, aki a pontgyűjtésért fals infókat jelentget:ma kora délután, végig a Dózsa György úton (Váci-Kerepesi) 2x nyomott nagy torlódást, harmadszorra teljesen beálltat. Én kb. 2-3 perccel "mentem" mögötte (a jelentések felugrásából ítélve), a Vácitól az aluljáróig lendületből az ég világon semmi, az aluljárótól a Kerepesiig pedig a Podmaniczkynél 1 lámpaváltás, a Hősök terénél 2 lámpaváltás, a Damjanichnál 1 lámpaváltás (ekkor jött a teljesen beállt üzenet), a Kerepesi csomópontnál a 2. lámpaváltásra jutottam át. A többi lámpánál zöldön, simán, az átlagosnál gyengébb forgalomban kényelmesen lehetett haladni. Az egész nem tartott 10 percig. Aztán a Pongrácz úton kezdődött megint a story: 1 nagy torlódás, később 1 teljesen beállt. Horog utcai lámpa elsőre, Kőbányai úti lámpa szintén elsőre legyűrve. Kb. 6 perc. Vajon hol voltak a nagy torlódások, beállások?
ON -
lautnermark
aktív tag
-
Taybore
aktív tag
-
Kbali
nagyúr
Ha marginális a piaci rész, miért adták ki egyáltalán? 2 éve, mikor ezt a szálat fejleszteni kezdték, talán még alacsonyabb volt. Az, hogy már bugfix-re sem telik, legalább elismerni lehetne.
A hol éri meg - re: 5 millió user kevés vagy már elég? 10 millió elérése az elég? Vagy anno elég volt 500e? -
Kalandor
HÁZIGAZDA
-
Taybore
aktív tag
-
Kasya
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
Nem jól érted. Megterveztetem vele az utat, de mivel ismerem az útvonalat, nem kell, hogy hangosan navigáljon, csak akkor kéne szólnia, ha le kell térnem az eredeti útvonalról baleset vagy torlódás miatt. Ami még jól esne, hogy ha az elkerülő úton viszont hangosan navigálna, de ez már tényleg csak extra kérés.

-
Dexter68
addikt
Ezt nem tudtam, bár én simán el tudom képzelni, hogy a bejelentkezett telefonok mozgásaiból képesek olyan statisztikát készíteni, ami waze nélkül is mutatja, hogy hol van torlódás.
Itt bárki megnézheti pl., hogy mikor merre járt. Nem kell hozzá wazernek lennie. -
Dexter68
addikt
-
Kbali
nagyúr
-
madmike
őstag
-
Zolee_70
senior tag
-
zoo8800
veterán
-
Taybore
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Vészhelyzet: tönkreteheti a Garmin eszközeit a legújabb frissítés
- Vicces képek
- További aktív témák...
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Ultimate előfizetés akár 4028 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, 7420, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Ezeket a wazebot által csinált jelentéseket csak ti tudjátok törölni? Térképszerkesztőben nem láttam, gondolom nem is ott kell