Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- macOS PC-re Összefoglaló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Ja egyebkent ez az egesz Pablo Neruda olyan belso lakotelepi utca, ami szintkulonbseggel van elvalasztva a normal utcaszinttol, es gyalogosokkal egyutt hasznalt, meg parkolasi helyek vannak rajta (vagy pl. ma reggel azon araszolgatott elottem a kukasauto, az eszaki vege bolthoz aruszallitas, ilyesmi). Ketiranyu kozlekedes csak ket kicsi kocsi vagy valaki beall egy parkolohelyre alapon fert el eddig is. Szerencsere az alt.suli ahova viszem a gyereket nagyreszt a lakotelepiekkel van tele, akiket nem autokaztatnak (csak a hegy feloli oldalon van 3+2 alt.sulija a telepnek...)
Na jo, nem flood-olok tovabb... -
axioma
veterán
Sorry, nagyon szerkesztgetni nem is akarok, megcsinalom bocs amit elszurtam, de ez masik gep ezen mar en
viszont nem ambicionalom, hogy jobban ertsek hozza.
Hat, nekem ahanyszor a baratokra nyomok, mindig ujra es ujra ellenorzi a tel.szamomat, ugyhogy vszinu hogy tulajdonkeppen csak nekem jelez vissza sikert, de amugy nem sikerult. A ferjem nyilvan fel van veve, de pl. nem tudom az gond lehet-e, hogy en +36-tal viszek fel mindenkit, de az en szamom meg 06-tal lett megerositve. (Azt nem is tudom, a ferjem mit mondott ra, neki van face accountja, de hogy meg mindig azzal van-e vagy sem azt majd legkozelebb megkerdezem tole. Ja a tel.konyvem nincs igazan normalisan kitoltve, minden info egy mezobe van belerakva, ekezet nelkul ott is, ha rendes nevet is nez egyeztetni, akkor tuti ez is hiba.)Szerk.
Hm, a vissza ketiranyusitott kicsi resznel javitottam, de a Pablo Neruda Barcziig eso reszet te allitottad vissza? Ott mar nagyon nem kene szembejojjon ember, a derekszognel kette kene szedni (delutan me'g mintha ugy lett volna), es a k-ny egyiranyu. -
axioma
veterán
Na megneztem.
1. Pablo Neruda: vagy tettek me'g ki tablakat, vagy csak elsore nem lattam, de a nyugati vege is egyiranyunak van tablazva (izgalmas, bemesz a parkoloba, de kifele csak a kiveve celforg. iranyban szabadna menni... mint anno az Egig ero fu-ben volt talan, hogy mozgo tablakkal addig zsonglorkodtek, hogy egy 8-as keresztezodes minden utja befele egyiranyu volt) -- ugyhogy a tabla ellenere nem vinnem fel, az ott mar nem oszt nem szoroz, de tutira tiltja a megfordulast
2. az oda-vissza szerintem csak az Oszike utcaig. En amikor jottem eszakrol, utoljara a Rozsadomb utcanal lattam egyiranyu kezdete tablat. A felturas vegen (nem is figyeltem hogy balrol utca, jobbra kb. a buszmegallonal van, abbol gondolom az Osziket, de holnap megint jarok arra) direkt vissza is neztem, csak sotet volt mar meg megallni nem akartam mert a gyerek vart mar, de az a fura hoghy ki van teve nem is oszlopra hanem az epites korlatjara egy egyiranyu behajtani tilos vege, es egy kotelezo haladasi irany balra ertelmu tabla, de hat ott nincs is balra utca, en legfeljebb azt tudom elkepzelni, hogy behajt valaki szemben az Ezusthegyig... mert vegulis ott nekem mar nem volt jelezve, hogy egyiranyu lennek. En egyebkent inkabb azt gyanitom, hogy az epitkezos korlatot mozgattak, es nem jutott eszukbe, hogy rajta maradt a tabla. [Egyebkent a felturas eleg szeles foleg a delebbi reszen, jottek is velem szembe most eppen... me'g o volt felhaborodva.]
Szoval szerintem azt nem kene akkor feloldani, egyreszt rosszul lottem be a pontot, masreszt meg nem olyan jo a tablazas sem, nincs ertelme visszaadni a ketiranyusitast ra.Szerk. Illetve talan az Oszikeig, ha valaki ott akar behajtani, akkor megis kellhet ...
-
SZATA
senior tag
Nem látom a wazerek által megtett utat, csak anonim önálló GPS pontokat. (A hibajelentés kivétel, de az is anonim.)
A térképszerkesztéssel kapcsolatban olvasd el a Wiki, Reverse connection részét! Amit visszaalakítottál kétirányúra, arra meg engedélyezni kell a rákanyarodást.
Megcsinálod, javítod?A csoportokat hibernálták. Egyelőre többet nem tudni.
Megadtátok a saját telefonszámotokat a kliensben, a családtagok fel vannak véve a névjegyzéketekbe, amihez hozzáférést is adtatok, és ennek ellenére nem tudjátok egymást felvenni barátként? Androidos vagy milyen kliens ez? Nekem olyan barátokat is ajánl a névjegyzékemből, akit nem akarok felvenni barátként. -
axioma
veterán
Jut eszembe, volt regen olyan hogy csapatok, es a csaladbol asszem 3-an alkottunk egyet. Ez most nem latszik, es az egy dolog hogy az ismeros hozzaadasahoz a tel.szamot ellenorizteti, de hiaba irtam be (mondjuk fals) nevet is neki, nem tudok senkit hozzaadni. Face es egyeb dolog kizart... ha nem mukodik, nem baj, csak fura hogy volt most meg nincs.
-
axioma
veterán
Igy de jo hogy belinkeled...
Az oda-visszat meg fogom nezni, 8-kor megyek a gyerekert ujra arrafele.
A Pablo Neruda majdnem jo, csak az utolso kis deli szakasz az nem erintett, csak a felette levok (a P.N. kanyarodik, bar lehet hogy elagazik, Bekason semmi se biztos...)
Viszont megneztem a k-ny szakaszt is. Amikor nyugatrol behajtasz, ott csak a mar emlitett mindket iranybol tilos, kiveve celforgalom van (egyiranyu eleje nincs), ellenben a masik iranybol a Barczi, az atkoto, meg az elobb emlitett also szakaszrol rakanyarodoknak is ki van teve az egyiranyu behajtani tilos vege.
Egyebkent most hogy igy linkelted, meg is tudtam csinalni ezt az egyiranyus javitast a ferjem account-javal (az van megjegyeztetve a bongeszovel).Szerk. egyebkent ha latod a masok altal megtett utakat, akkor axiomaHU, ez pontosithatja hogy mirol beszelek.
-
SZATA
senior tag
Az ezüsthegy utcát vasárnap tettem rendbe, mert valaki teljesen összegányolta. Sajnos azóta nem frissült még be (pont a frissítési határidő környékén csináltam).
Ezek a szegmensek akkor már oda vissza járhatóak?
Ezeket átállítottam észak felé egyirányúra. Jól vettem, ezekre gondoltál?
-
simico
aktív tag
Szóval az itt levő Shell kút nem működik, a teljes területe körül van kerítve azaz a Nyírpalota útról a kútra bevezető kis utak is el vannak torlaszolva. Ha van ilyen lehetőség, akkor érdemes a kutat deaktiválni, hogy ne kútkeresésnél ne legyen a listában, illetve a be- és kihajtó útjait lezárni (bár gondolom normál esetben nem tervezne rajtuk keresztül a program). Naponta megyek el itt, amint megnyit a kút azonnal jelzem.
-
axioma
veterán
Bekasmegyer, hegy feloli oldal, az utepites meg mindig tart, de az Ezusthegy utcan megint nem vitt vegig, annyira hogy a Barczi suli volt celnak bejelolve, es miutan nem fogadtam el neki a kerulot (talan Templom u. - Iskola u. - Kobanya u. lehetett, csak a rajzolatra emlekszem), mint egy zsakutca vegen celpontot jelzett erzesre a Dozsa Gy. - Ezusthegy csatlakozasnal. Kozben kb. onnantol nincs turas, normal aszfalton lehet jonni. Mintha nem lenne ket vegzodes, vagy az epitesi terulet az uttal osszekotve. (Es megfordulas sincs ezek szerint engedelyezve benne, ha igy beragadt tobbszaz meterre az amugy kozuton elerheto celtol.)
Ja es nem tudok ranezni a waze terkepre, de van egy friss valtoztatas: az amugy is "kiveve celforgalom" jelolesu Pablo Neruda utca talan kedd ota eszaki iranyban egyiranyu (fixen, uj tablak vannak kint), az eszak-del szakaszon tutira (ahol a Hollos Korvinnal parhuzamos), a Barczi melletti k-ny reszen nem lattam tablakat. (Mondjuk nem tudom, hogy mennyire kresz-konform dolog lenne a "mindket iranybol behajtani tilos, kiveve celforgalom" melle kirakni egy egyiranyu utca barmelyik tablajat... mert az elobbi kitn van a Pablo Neruda nyugati vegenel, az a pici e-d szakasz az me'g nem, de a kelet fele befordulasnal ott a tabla.) -
simico
aktív tag
Átépítés miatt ideiglenesen bezárt benzinkutat érdemes jelezni?
-
Klaymen
tag
Sziasztok!
A magyar fórumban linkelt googledocs felületen beküldött dolgokat nézi valaki?
Hétfőn beküldtem, hogy a XI. Villányi útról per pillanat a közműépítés miatt egyik irányból érkezve sem szabad a Szüret utcába kanyarodni, de a térképen csak a fele jelent meg, gondolom az nem miattam.Valaki állítsa be, hétközban legalább kétszer járok arra, szólok, amikor feloldják.
Köszi!
-
SZATA
senior tag
válasz
HofiZoli #1728 üzenetére
+ (#1727) Logitech
A héten volt egy kis kalamajka a pont szerveren, ezért fél napig mindenkinek nullát mutatott a számláló. A régi pontok visszatértek, viszont a héten szerzettek csak pár nap múlva kerülnek teljesen jóváírásra.Ha valami gebasz van, itt nézzetek mindig körül:
Pontos hír a fb oldalunkon. A kommentekben is tájékoztatunk mindenkit, hogy áll a dolog
Pontos hír a központi státusz oldalon. -
Logitech
aktív tag
Én nem is telepítettem újra, valamelyik nap a héten mégis úgy mutatta, mintha soha nem használtam volna még a programot, sőt erre a hétre 0 pont van eddig, az 5 napból pedig 4-en használtam nagyobb távokon.
Amit mostanában még észrevettem, ha kilépek a programból akkor egy darabig még kint van a gps ikon, régen egyből eltűnt amint kiléptem.
-
simico
aktív tag
Igazad van, nem kell 100 mérföldet vezetni. Összekevertem azzal az esettel amikor valami gubanc történt az accountommal és minden törlődött belőle, akkor kellett csak levezetnem újra a százast.
Előbb megnéztem a pontozásos wiki oldalt és megakadt a szemem az "Útevés" tevékenységen. Valami durva godzillába mutálódott wazer jelenetet tudok csak elképzelni, amint épp eszi a BAH felüljárót és elégedett böffentéssel nyugtázza a kapott 10 pontot
Wiki keresője széttárta a kezét az "útevés" keresésre. Valójában mi ez?
-
SZATA
senior tag
Hogy direkt van-e, azt nem tudom, de mindenki így jár újratelepítésnél. Azt viszont tudom, hogy nem kell 100 mérföld, hogy helyreálljon. Ha van GPS jel és mész pár kilométert, már megjavul, de sokszor az első GPS jel utáni újraindításnál már jó. Próbáld ki, mi történik ha újratelepítéskor csak akkor írod be a jelszavad, ha már tudja a pozíciód!
-
simico
aktív tag
Csak belőlem lesz cumis bébi wazer minden alkalommal amikor újratelepítem (ROM- vagy telefoncsere miatt) a Wazét vagy direkt így van megcsinálva a szoftver?
Rendben bejelentkezem, kedvenceket és pontszámokat rendben letölti, de a cumit mindig megkapom a telepítés utáni 100 mérföldig. Elég viccesen néz ki a pajzs és a cumi együtt
-
HofiZoli
senior tag
Köszönöm mindhármótoknak, wiki-t olvastam, de nem volt egyértelmű számomra, hogy mi számít "vezetésnek". Van hogy napokig semmit nem ad, néha meg csak úgy több pontom lesz
Ezért kérdeztem.
-
SZATA
senior tag
válasz
HofiZoli #1718 üzenetére
Jól szóltak az előttem szólók!
Ezt berakom, senkinek nem árt elolvasni, sőt ...
http://wiki.waze.hu/index.php?title=Pontozás -
HofiZoli
senior tag
Visszaolvastam jópár oldalt, de a keresővel sem lelem. Kérdésem a következő: nem navigálok, de alaphelyzetben fut a program (közlekedési infókat nézem, és ha van valami jelentem) akkor is ad a vezetésért pontokat?
Válaszokat köszi! -
-
dattis_
csendes tag
Hali, az egyik rész, amit megcsináltál, tökéletesen működik. Köszi. A másik az pedig ez
Street View teljesen tökéletes, ld. itt.Itt 2 utasítás hangzik el. Tarts jobbra, majd tarts jobbra. Nincs besorolósáv, meg semmi, fordulj jobbra van. Apróság, de én a második utasítást határozottan egy fordulj jobbrának mondanám, mint tarts jobbrának. Szerinted?
köszi, igazad van. Jó ötlet ez az útvonal megosztás. -
simico
aktív tag
válasz
zharkanyi #1706 üzenetére
Én még dél előtt, nem sokkal a baleset megtörténte után. Nekem érdemes volt lemenni, 3-asról rá lehetett látni a pályára és ott egyhelyben álltak az autók, visszatéréskor is szinte töküres pályára mentünk vissza.
Most hétvégén tényleg nagy volt a wazer forgalom az M3-on, de csak Budapesthez közel. Keleti részen az útépítés bejelentést senki sem erősítette meg és el is tűnt 20 perc után, míg a Pesthez közeli részen bejelentett lerobbant autót nyolcan is megköszönték mire hazaértem. -
zharkanyi
tag
Most a hosszú hétvégén rengetegen mentek "vidékre", így az M3-on is nagy volt a wazer népsűrűség. Egy mezei leállósávon álló autót is 3-4 user köszönt meg és minden nagyon szépen jelentgetve volt. A torlódásos részen az 5km alatt lehetett vagy 40-50 jelzés vegyesen (dugó, baleset, rendőr...), bár ennek én is csak az elejét néztem meg jobban, mert mi is lementünk a Waze javaslata ellenére.
-
Kbali
nagyúr
válasz
zharkanyi #1706 üzenetére
Autópályáról a legritkább esetben fog leterelni, annyira túlsúlyozott a számításban. Főleg olyan pályáról, mint az M3, ahol mondjuk Hatvan után elvétve fogsz jelentést látni, pláne, ha te jelented azt a kutya nem fogja updatelni, annyira kevés waze-er jár erre. Teljesen egyetértek az előtted szólóval is - annyira Budapest és vonzáskörzete központú a hazai waze használó állomány, hogy az csak na. Én napi ingázás mellett használom, de az otthoni indulásnál 0 wazer van a közelemben, ha meg délután BP-ről indulok haza, akkor van, hogy ezret is ír
-
zharkanyi
tag
Csütörtökön úgy délután 1 körül mi is az M3-on mentünk Miskolc felé.
Mi is láttuk a sok baleset, rendőr és dugó jelzést előttünk és le is mentünk Aszódnak. Waze nem vitt volna le.
Következő felhajtónál visszatértünk, így kb. plusz 7-8 perc volt a manőver.Ellenben több ismerős is ugyanakkor tartott Miskolc felé és sokan köztük fent maradtak a pályán. Állításuk szerint lehetett haladni. Az érintett szakaszról szerintük így utólag értelmetlen lett volna lemenni, mert a 130-as tempóhoz képest 5 percet sem veszítettek.
Nem tudom te mikor értél oda és akkor pontosan mi volt a helyzet, de olyan szinten tömve volt a pálya wazerrel, hogy 5 percenként updatelődhetett a helyzet. Valószínűleg fölöslegesen mentünk le mindketten.
(Megjegyzem volt már olyan, hogy hasonló helyzetben M5-ön a baleset bejelentése már megvolt, de a dugó még nem "alakult ki" teljesen és a Waze belevitt volna. Lementünk a Waze baleset jelentést látva és ezzel megspóroltunk 1 egy órás ácsorgást a lezárt pályán. Gondolom helyettünk a következő wazer szívott, mert ő ment bele a dugóba és csak az ő adatai alapján terelte le a többieket a waze.)
-
simico
aktív tag
Hm, kezdek egyre többet csalódni a wazéban
Csütörtök, M3, baleset, 5 km-es dugó. Térkép mutatja a bejelentett balesetet, a dugót, a gyalogos tempónak megfelelő átlegsebességet a dugóban. A kocsisor vége pont egy lehajtónál van, ahonnan 1 km-re sincs a 3-as főút, a baleset mögött nem sokkal van következő felhajtó ahol vissza is lehet menni a pályára. Simán belevisz a balesetes dugóba, szerencsére a rádióban időben hallottam a dolgot és még pont sikerült a beálló sorból kimenni a lehajtón. Miért vitt ebben bele, miért nem kerülte ki? Ami viszont felmérgesített, hogy hiába kértem többször is alternatív útvonalat, minden esetben mindhárom javasolt útvonal azonnal visszavitt volna az M3-ra ott ahol lejöttem, vissza bele az álló kocsisorba. Csak akkor volt hajlandó végre észbekapni amikor már a 3-ason haladtam. Tulajdonképpen pont a lényegi rész nem működött, ennyi erővel használhattam volna bármi más offline navit is ami ugyanúgy belevitt volna a balesetbe.
Másik bosszantó dolog a 20 perces hülyeség. Többszöri tapasztalatom alapján teljesen felesleges este 7 után balesetet vagy bármit bejelenteni, mert 20 perc után úgyis törlődik. Még Budapesten is, hacsak nem a szűk belvárosban van az esemény akkor kb nulla eséllyel fog 20 percen belül egy másik wazer arra menni és megerősíteni a bejelentést. Tegnap este külső kerület osztott 2x2 sávos, második legforgalmasabb fő útján nagy baleset, emiatt az érintett irány mindkét sávja lezárva, mindenkinek kerülnie kell. Bejelentem, 20 perc után úgy eltűnt ez is, hogy "öröm volt nézni". Teljesen értelmetlen az egész.
-
SZATA
senior tag
válasz
dattis_ #1703 üzenetére
Nem tudom, hogy hova szeretnél még egy FJ-t. (Talán rossz a link.)
Ossz meg te is ilyen tervezéseket. Látod, hogy mit mond, látom, hogy a példádnál honnan hova mész.
Az elágazásnál most mond egy TJ-t.(#1702) dattis_:
Állítottam rajta, majd ellenőrizd. Alkalomadtán le is fotózhatnád a helyszínt, mert az új rész, szinte semmi infó nincs róla, vakon meg nehéz -
dattis_
csendes tag
aztán itt. "Balról" jössz jobbra. Tartson jobbra, az rendben van. Viszont a 21-esre ráfordulásnál szintén forduljon jobbra kell. Jelenleg tartson jobbra van ott is azt hiszem. thx
-
dattis_
csendes tag
halihó. Nekem nincs hozzáférésem, át tudnátok rajzolni ezt? A sárga szegmens bekavar. Csak a jelölt darabnál van probléma. 2 eshetőség van. Editor szerint jössz fentről lefelé. vagy jobbra mész, vagy balra, de bármelyik irányba is mész, a sárga szegmensre rá kell menni.
Probléma: ha jobbra megyek, fölöslegesen mondja azt kétszer, hogy fordulj jobbra. Nem kell kétszer mondania, elég egyszer, mert bekavar. Második eset. A sárga szegmensnél balra mész. Egy fordulj balra az mindenképp kell, most hogy be tudtok-e tenni egy tartson balrát? Az már szerintem mind1. Az is jó ha van, az is jó, ha nincs. A jobbrakanyarodásnál dumál fölöslegesen, többet mint kellene. thx
-
SZATA
senior tag
"Más.
A legutóbbi Androidos frissítéssel lett ez a helyek nevű dolog. Erre van valami kis hazánkra vontakozó megegyezés? Vagy mindenki szabadon bevisz fotóval bármit a programba/térképre?"
A közérdekű (posta, iskola, orvosi rendelő), és üzleti (bolt, étterem, szerviz) helyeket a megfelelő kategória megjelöléssel (lehet több is) kell felvinni. Be kell állítani az összes rendelkezésre álló adatot, mint
- cím (házszámmal, ha kötőjeles, akkor ne legyen szóköz benne),
- telefonszám (+36-tal kezdődjön, csak numerikus és ()- karakterek szerepelhetnek benne),
- weboldal,
- szolgáltatások,
- nyitva tartás (a 24 órásat 0:00-0:00-ként kell felvenni, több intervallumot is hozzá lehet adni, a megfelelő napok gombjait benyomva).A magán helyhez csak cím és fotó tartozik.
A metódus: a jelentés menüből fényképezel, majd megkérdezi, hogy létező helyhez akarod a képet adni, vagy újat kreálsz. Első esetben a felajánlottakból tudsz választani, a kereső mezőben gépelve lehet szűrni, vagy ha olyat nem talál amire te gondolsz, akkor az alján vastagon szedett gombbal tudsz újat létrehozni.
metódus /b: egy hely adatlapján, a szerkesztésnél is tudsz fényképet hozzáadni.
metódus /c: a célponthoz közelítve a "target bar"-on is felajánlja a fényképezést.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Mobil flották
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A karcsúság ára
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest