Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danieloxy
csendes tag
A faluba nálunk hosszú idő után úgy láttam megint kint voltak a netesek és ahogy láttam az optikás dobozokkal babráltak, valakinek nincs valami tapasztalata hogy ilyen "kimegyünk, babrálunk az oszlopon" fázistól a bekőtésig átlagban mennyi idő telik el?
-
-
Danieloxy
csendes tag
válasz KROK640 #6853 üzenetére
Nálunk sajna már februárba felrakták, de azóta lényegi dolog nem történt! Ami érdekes hogy ahova járás tartozunk(Celldömölk) ott még félkészbe vannak a dolgok!
Például ez az engedély mai: https://nmhh.hu/cikk/242237/Ertesites_hasznalatbaveteli_engedely_megadasarol__CS1283782023_szamu_hatarozat_Celldomolk_felhordo_halozat
Viszont az MVMNET oldalán aki elvileg csinálta nálunk a hálózatot már késznek van kikiáltva az egész! Szóval elég káosz az egész! -
trec12
addikt
válasz Danieloxy #6855 üzenetére
Sajnos ennyi. Több utcában hosszan lógnak le az oszlopokról vastag fekete optikai kábelek. Szerintem ez valami optikai gerinc lehet. Néhol látok kötöző dobozokat is. Itt írta valaki, hogy a Telekom fog szolgáltatni ahol az MVM épített, megkérdezte az MVM-et. Én is ezt hallottam más forrásból , hogy Telekom lesz.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Danieloxy #6854 üzenetére
Ez pontosan így van!
Nem tudnak ezek semmit!
Tavaly azt mondták idén, most meg 2024. Állítólag elfogyott a keret Érdekes egy országos lefedettségű cégtől ilyet hallani, csak azt még azóta sem értem, hogy Magyarország egyik leggazdagabb települése mellett lakunk, annak is az erőmű lakótelepétől alig 2 (!!) kilóméterre, és egy T-snek nem jutott még eszébe továbbvezetni???
Hiihetetlen!
A környező településen meg már mindenhol van optika!
Ha már tavaly szó esett erről, miért ülnek rajta már ennyi ideje?
Kérdezni meg hiába kérdezek, keressek rá, ahol ugyan kiírja, hogy fejlesztenek, de kérdem én, hol? mit?, hogyan? kik?
Semmit nem látni és már október van!
Az NMHH-nak sem hiszek.
A mai modern világban ha ennyit kell várni valamire, ott vagy nem akarják, hogy másnak alátegyenek és megy az asztal alatt a vastag boríték, vagy tök hülyék hozzáKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
trec12
addikt
-
Danieloxy
csendes tag
Beszéltünk a szerelőkkel és azt mondták jelenleg itt Karakón teszelik a dobozokat, és hogy ha az adott körzet összes települését letesztelik akkor adják át, olyasmit is mondtak hogy nekik 28 településük van még hátra, illetve hogy még a fagyok előtt szeretnének végezni, de elvileg jövő év Márciusig kell végezniük!
-
trec12
addikt
Hát ha a Digi is megindul a fejlesztéssel mégis akkor tuti.😁
(De amúgy elkezdtek bizonyos engedélyezési folyamatot csak hónapok óta szüneteltetésben van.)
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Hát én ezt nem hiszem el...
Szóval, miután a múlthéten kedd reggeltől péntek reggelig egy ISDN is legyorsulta a netemet, és már ez a sokadik alkalom volt, gondoltam talán ideje lenne váltani. Erre most a Voda bedobott egy 13300ft-os számlát egy hónapra (korábban 6200-ra emelték 5500-ról). Velem fizettetik meg a javítást? vagy mi a franciakulcs ez?
na mindegy, úgy döntöttem, hogy én anno 11 éve a UPC-vel kötöttem barátságot, és már évek óta aktuális lenne a váltás, szóval megkéne lépni.Megnéztem a T oldalán, és a következő megdöbbentő dolog fogadott : A címemet beírva a T-től maximum 30Mbites (30/5) netet tudnék rendelni havi 5220ft-ért. Ha a jobboldali vagy a baloldali vagy a szembe szomszéd címét adom meg, akkor van 2 Gbit is 8000ft-ért.
Ennek kellene valahogy utána járnom, hogy ez valami hiba, vagy létezik, hogy pont csak nálam nincs 1-2 Gigabit?
A másik, hogy így értelemszerűen megrendelni sem tudom, mert a szomszéd címére nem rendelhetem, a sajátomra meg csak a 30Mbites netet adja ki.13300ft-ért pedig nem szívesen lennék 500Mbbites nettel, mikor 8400-ért már 2000/1000Mbites net is van.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Pittu1986
tag
válasz KROK640 #6863 üzenetére
A Telekom chaten próbáld meg a cím pontosítást vagy, hogy mi van mert ez érdekes.
"Asszony felhívja ma a Vodafonet, hogy van-e 5 G lefedettség (barátnőjének kellett a válasz) városunkba ügyfélszolis azt mondja ne tudja megmondani" de lesz vezetékes szolgáltatásuk hamarosan. Ez az a T-Com hozza a fény kábelt.
[ Szerkesztve ]
Windows 11 22H2, MSI B250M Mortar, Crucial 8GB 2400MHZ, MSI Geforce GT 1030
-
Ez kész.. nemhogy kötbért fizetnének... egyébként megkötbéreztetheted őket, ha 72 órán keresztül fent állt a lassulás, és futott a hibajegy.
"Megnéztem a T oldalán, és a következő megdöbbentő dolog fogadott : A címemet beírva a T-től maximum 30Mbites (30/5) netet tudnék rendelni havi 5220ft-ért."
J,a ismerős helyzet Bár nekem csak az utcám két végpontjában van ez az élmény, a két végpont között meg van 160 méternyi nincs Telekom övezet
Hívd felé őket a 1414-en ...be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Amúgy ha kiderül, hogy mégis elérhető Nálad a Telekom Gigaerős netje, akkor a Vodafone-t nem próbálod meg betérdepeltetni azzal, hogy közlöd velük, hogy ennyi a Telekom, aztán ha nem kapsz speciális ajánlatot, akkor dobbantasz?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
KROK640
nagyúr
válasz GoodSpeed #6866 üzenetére
körülbelül 72 óra volt, pontosan nem tudom, mert kedden délben értem haza, akkor már szar volt, de előtte utoljára hétfő este használtam.
Péntek reggel 8 és 9 között már jó volt.
De nekem is leszakad a pofám, hogy ahelyett, hogy sűrű elnézések mellett esetleg csökkentett számlát kapnák... nem dehogy több mint dupla összeget számláz ki!Tervezem felhívni őket, és igen, azt is megakarom mondani, hogy a T mennyiért és mit kínál. Tudom, hogy ezen a kábelen 500Mbitnél nemigen tud többet, OK, de akkor az áron faragjunk. Ha visszamegyünk az 5500-ra, akkor talán maradok. De ezt is inkább csak akkor lengetném be, ha még 2-3 hónapnál több hűségem van náluk (sajnos nem emlékszem, hogy mikor is hosszabbítottunk, de tavasz rémlik). Viszont igen, akkor pont ez volt a terv. Ha pedig valamiért nincs gigaerős net (az alig 5 méterre lévő házakban meg van) akkor marad csak simán a befenyítés, hátha kapok jobb ajánlatot.
-
válasz KROK640 #6867 üzenetére
De most Neked Tri-Play rendszerben van 13K-ért?
Ha igen, akkor tuti nem fog 5500-ra lemenni. Nekem pl eleve 6600 Ft volt Nonstop L-el. DIGI-vel szorítottam le. Aztán amikor lejárt a többedik hosszabbítás, és ténylegesen bevezettem a DIGI FTTH-t, akkor újabb ultimátumot adtam nekik, ha tartják a DIGI 5999 Ft-os ajánlatát, akkor nem mondom le a Vodafone-nál az előfizetésemet. Azt mondták, hogy náluk 6000 alatt nincs élet Oszt hellóbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
KROK640
nagyúr
válasz GoodSpeed #6868 üzenetére
Semmiféle tri-play nincs. Van egy telefonvonal amin készülés sincs, meg simán internet. Semmi más.
Az év elején még 5500ft-ot fizettem. Aztán a nyáron 6200-ra emeltek, aminek nem örültem, mert elvileg azért van a szerződés és a hűségidő, hogy engem is biztosítson, hogy az adott áron kapom a netet. Erre most meg 13K? WTF?
Nekem nyugodtan megmondhatja, hogy 6 ezer alatt nincs élet, semmi gond ... akkor emeljen... Jah azt nem tud Bár megjegyzem, hogy a jelenlegi 13K-t kb 3-4 Gigabitért tartanám reálisnak.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #6869 üzenetére
Dupla csomagban nincs kedvezményes ajánlatuk egyébként. Mert 2022. márciusában is azt akartam, hogy legyen Vodafone TV és Nonstop L telefon a DIGI Internet mellett, de nem jött volna ki olcsóbbra, mint a Tri-Play speciális kedvezménnyel...
Így amikor mondták, hogy náluk nincs 6000 alatt ajánlat, én úgy voltam vele, hogy mindent megpróbáltam és felmondtam nekik.
Mert azért egymás mellett halmozni a szolgáltatásokat nem tartottam volna ésszerűnek, meg azt sem, hogy a koaxos neten maradjak optika helyett."Aztán a nyáron 6200-ra emeltek, aminek nem örültem, mert elvileg azért van a szerződés és a hűségidő, hogy engem is biztosítson, hogy az adott áron kapom a netet."
Ez már, sajnos tavaly óta nem így van, mióta bekerült az inflációkövető díjkorrekció minden hazai szolgáltató ÁSZF-ébe. Hiába szerződsz le mondjuk 10000 Ftos havidíjra, ha szerencséd van akkor közvetlenül emelés után szerződsz és akkor lehet, hogy csak egy emelt havidíjas számlát kapsz, mielőtt lejárna a szerződésed, ha peched van, és emelés előtt szerződsz mondjuk 1 hónappal, akkor 11 hónapon keresztül fizeted.DIGI internet - PROHARDVER! Hozzászólások
Ha nem vásárolsz készüléket, akkor jó esetben csak 1 éves szerződést köthetsz, és egy egy éves szerződésnél azért enyhén szólva felháborító, hogy akkor is emel. Oké, emelhet, mert törvényi joga sajnos.Vodka amúgy Januárban 22%-kal fog várhatóan:
22%-os áremelés jöhet a Vodafone-nál az év elején - HWSW"
A piros logós szolgáltató ezzel szemben a díjkorrekció tárgyévét megelőző naptári év augusztus 31. napja és az azt megelőző naptári év szeptember 1. napja közti időszak átlagát veszi figyelembe e számítás során, ami jelen estben a 2022. szeptember 1. és a 2023. augusztus 31. közti időszak, míg az idei díjemelésnél a 2021. szeptember 1. és a 2022. augusztus 31. közötti időszak volt.
A ma közzétett hivatalos KSH-adatokkal számolva ez azt jelenti, hogy a Vodafone Magyarország számlás előfizetői a következő év elejétől 22%-os díjemeléssel számolhatnak."be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
KROK640
nagyúr
válasz GoodSpeed #6870 üzenetére
Még a 6200ft-al is kiegyeznék, de az, hogy napokig nem volt net/szar volt, és utána egy emelt díjjat is dupláznak, annak szerinted milyen üzenete van??? RÁadásul ez igencsak durva emelés, egy ezrest max itt említettem volna meg a topicban, de ez (több mint) duplázás!!
Tényleg azt gondolják, hogy 13300ft-ért megéri az 500/22Mbit, mikor van 8400-ért 2000/1000Mbit? (már ha van)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
Kipróbáltam most egy olyat, hogy nem címet adtam meg, - mert annál alapból a 30 megás netet hozza fel - hanem mailt, így ezt hozta ki:
+ kíváncsi lennék, ha például a 2000 PRO netet kombinálnám a tévével az mennyi lenne?
Mert az most Telekom műhold 3 db beltérivel...
Most ennyi a TV:
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Klown
aktív tag
válasz madagaszkar #6881 üzenetére
Szép kis mosoda lehetett az is!
Gyakran elmentem a Rákosi úton (XVI.) a családi ház mellett, ami a "HQ" volt papíron és kis tábla is ki volt téve, hogy Szamosnet. Megmosolyogtató, hogy a céghelyhez képest uszkve 200 km belűl el sem volt érthető a szolgáltatásuk...Üdv Klown
[ Szerkesztve ]
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>
-
Rick4
félisten
válasz madagaszkar #6881 üzenetére
Nem felszámolás, hanem végrehajtás, február 23-ai dátummal, de ez valójában az égvilágon semmit se jelent, pláne nem a működés vagy a szolgáltatás tekintetében!
Klown: Hol találtad? a hivatalos e-cegjegyzek erről semmit sem ír! Látom már, opten írja!
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
makoss
veterán
válasz Pittu1986 #6877 üzenetére
Lehet, de azért ütős!
#6878 Klown Ennek nagyon egyszerű az oka: várom az optikát amit jó ha 100 méter / év sebességgel kötnek a Trések de lehet még hozzá sem kezdtek még
#6880 KROK640 Kicsit olyan mint ha mindig ugyanazt az utcát nézed, ugyanazokkal a táblákkal, ugyanazon tájjal, tökmindegy merre jársz aminek már egy unalmas retrón gagyi fílingje van
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Rick4
félisten
válasz KROK640 #6886 üzenetére
Volt itthon 40/5-ös mikrós (wifis) net egy évig, teljesen jól szaladt, pörgött minden oldal, most az 1000/1000 nem sokkal gyorsabb, szóval az se mindegy, melyik szolgáltató, és hogy van összekapcsolva a dolgokkal.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
KROK640
nagyúr
Ha csak böngészésre használod, akkor elhiszem, hogy nem nagyon látszik a különbség, de letöltésnél pl erősen észlelhető a különbség 5MB/s és 125MB/s között (netalán 2 Gigabitnél 250MB/s)
Nyilván ezek az elméleti maximumok, a valóságban ezeknek kb 80-90%-a lesz a valós sebesség.Ettől persze még tény, hogy létezhetnek rosszul beállított megoldások, és jól, de úgy gondolom, hogyha a korábbi sebességem 1/16-odára lépek vissza, akkor beállítás ide vagy oda, hajlamos lehetek észrevenni a lassulást. Ugyanez felfelé, ha a mostani 4× -ére megyek, akkor megeshet, hogy esetleg még gyorsulást is érezheted, elsősorban a lineáris letöltési sebességben.
-
Rick4
félisten
válasz KROK640 #6888 üzenetére
Nálam nason megy a letöltögetés, jön minden akár 100MB/s-kel most is, de olyan mindegy, hogy 1 perc vagy 10 perc, mire lejön az a valami, amit hetek múlva lesz idő megnézni...
Előtte 1000-es kábelnet volt, elköltöztem, itt csak ez a mikrós cucc volt, és megdöbbentően jó volt, majd az 1000/1000-es optikára áttérve nyilván érezhető volt a külömbség, de nem olyan mértékben, amit a számok indokolnának.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
makoss
veterán
válasz KROK640 #6886 üzenetére
Nyugi, oda én sem
De legalább tudnák már erről a fejlesztésről valamit.....
Minél tovább szarakodnak, annál jobban lesz igazam a dologgal kapcsolatban, és mindenben![ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Alapjáraton nekem is ez a helyzet, de néha járok úgy sorozatrésszel vagy valami, hogy nem azt szedem le vagy nem olyan kivitelben mint reméltem, és akkor bizony jól tud jönni, hogy 1-2 percen belül lent van akár FHDban is.
Amiatt, hogy nem olyan mértékben mint a számok indokolnak meg számos magyarázat van, a prioritástól kezdve (szolgáltató állítja be) egészen odáig, hogy milyen modemed van, vagy mennyit bír írni a NASod nagyon sok mindent.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
A te és az én helyzetem merőben eltérő. A te esetedben az van, hogy várod a fejlesztést, és ha meglesz örülsz. Az én helyzetemben viszont a rendszer rég átadva, és amennyiben nem egy hiba, hanem körbe az összes szomszédnál elérhető az optika csak nálam nem (amilyen szerencsém van sokszor az életben nem lenne meglepő) úgy kénytelen leszek maradni ezen mégpedig kb beláthatatlanul hosszú ideig. (A Digi ide nem jön, még csak szó sincs róla, a Voda meg hülye lesz fejleszteni, mikor a T már rég megcsinálta). A szomszéddal osztott netet meg nem akarok.
-
makoss
veterán
Nálam inkább a fogyasztás ami idegesít, hogy úgy kell leszedjek közel 300 Gigát, hogy egész nap megy a gép! + az is felidegel, hogy míg szedek, marhára semmit nem tudok nézni online
Konkrétan ott sz@rom le ahol van mikor nézem meg, hely van!
21. században atom gépem van de, a net betárcsázós szintje! (giganethez képest)#6892 KROK640 És miből gondolod, hogy nálam is nem-e az lesz? Én akkor sem leszek boldog ha az utcában vezetik az optikát!
Ha stabilan tart egy ilyen vagy jobb szintet, igen, örülni fogok:
-
Rick4
félisten
válasz KROK640 #6891 üzenetére
Nyilván ezek is fontosak, a nas épített, vagyis mindent bír, a gépek szintén, a belső háló routerrel együtt szintén, szóval nem baj, hogy itt van az 1000-es optika (van 2000/1000-es is, még talán hgw-t se kellene cserélni a gyorsabb net miatt, de nálam jó így is, pedig talán egy ezres a különbség csak)
A legfontosabb, hogy ne szakadjon, folyamatos legyen, és mivel új a hálózat, ez is teljesül. A nas úgyis be van kapcsolva nonstop, 20W körül kajál, havi 700ft áramszámlát produkál, szóval az se visz csődbe...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
mufuee
csendes tag
Hello!
Egy kis érdekesség Pécselyről.
Ugye nem rég nagy örömmel bejelentettem hogy végre bekötötték hozzám az optikát. Mai nap kérdezi ismerős a faluból hogy milyen, mert látta a hirdetést. Megnyugtattam hogy nálam eddig szuper. Na akkor már hívja is őket...hiába. Mint kiderült a faluban kettő utcában érhető el a szolgáltatás (még a polgi is kimaradt) és a közel jövőben nem is lesz. A képen jelölt szakaszokról tudok. [kép] -
taki01
őstag
Igaz nem itthoni fejlesztés, de elég érdekes lehet másoknak is. A Comcast bevezette a Docsis4.0-t és szimetrikus 2Gbps-es net kínál hamarosan koaxon.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Szia!
Én is ettől tartok, hogy kihagyják a mi utcánkat is, mert erre van egy cukrázda ami az egyház tulajdona, meg van egy tornaterem, iskola, tájház meg rendelő, de lakás is kb ennyi ami kb 300 méteren van.
Annyiban reménykedem, hogy főutca, csak nem kerülik elKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Rick4
félisten
válasz molnarpeter #6899 üzenetére
A cégek teljesen más összeget fizetnek, mások a csomagok, és minden bizonnyal más preferenciák vannak, abban is, hogy egy önkormányzatnál milyen stabil net kell legyen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest