- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
golya87 #36551 üzenetére
Az enyém is, van rajta hűtőborda, de teljesen zárt házban van. Nem ment el az eszem, hanem nagyon poros a lakás és így óvom a borda lamellái közé lerakódó portól. Időnként a tetejét kinyitom, mondjuk ha már egy ideje 56 fok fölött van, visszahűl olyan 46-48-ra, majd pár óra múlva visszazárom megint.
Nálam be van állítva a WiFi is, alapból kábelen etetem, de ha takarítás vagy bármi miatt odébb kell tennem, a tápkábel hosszabb, mint az utp, így a folyamatos üzem nem szakad meg.
-
Darko
senior tag
válasz
golya87 #36462 üzenetére
Pi4 és megabyte-ot értettem. Olvastam hogy rtorrent-el 30+ és qbittorenttel is 20+ MB-al tudnak tölteni. Itt az lenne az érdekes ha valaki több klienst is kipróbált, és össze tudta hasonlítani a sebességeket az adott konfigurációban.
Másik kérdésem lenne, hogy mi az a minimális Pi típus ami képes youtube videók akadásmentes lejátszására fhd illetve hd felbontásban?
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #36400 üzenetére
új revizíó kapcsán a gyártási kód magyarázó oldalon szerepel már 4b 4GB v1.2 [link]
DE úgy látom, hogy szokás szerint még azt is tagadja a staff, ami a saját doksijukban szerepel [link] Megbízható forrásból meg nincs infó, hogy 1.2-est tényleg kapott-e már más, vagy csak pár feltűnési viszketegségben szenvedő ember postolt 1.1-es képeket.Fő vonalon biztos nem lesz mostanság nagy változtatás, évekig ellesznek a mostani soc-kal. Tényleg csak az tűnt fel, hogy mennyire nincs készleten egy ilyen befutott és jól menő cég némelyik terméke. De a drágábbak pörgetése is elég indok lehet.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
golya87 #35493 üzenetére
Egy aliexpress-es alu erősítő ház féleségbe teszem, HDD is jön mellé, vagy SSD + DAC hat (szalagkábellel mellette). A jövőtállóság miatt döntöttem emellett, lehet alaptalanul, de a 4G az azért sokáig jó lesz még nagyon, akár egy 5-10 évvel későbbi sokadik Volumio-s verzióhoz is.
Apámnak készül a cucc, nem ilyen hobbi piszkálós. Beállítom és kész.
Nem tudtok esetleg hátlapot Pi4-hez, vagy úgy egyáltalán, Pi-khez ? Csinálnék egy lyukat a házon házul, amire felcsavarozom a panelt belülről, aminek nekitolom a Pi-t és ollé, csinos megoldás lenne.
-
g.gergo
senior tag
-
Botond08
újonc
-
wassermann
Topikgazda
válasz
golya87 #34679 üzenetére
Régen voltak kártya-gondjaim (ha jól emlékszem vmi Samsung-gal), de ez már a távoli múlt!
A Pi3-amban már több éve egy 64GB-s, U1-es Sandisk Extreme van (most ki kellett vennem, hogy megnézzem a típust, annyira régen nem történt vele semmi). 103MHz-re húzott kártyavezérlővel megbízhatóan működik.
-
válasz
golya87 #34679 üzenetére
Ez alapján nem nagyon, hacsak az ipari kártyákat nem soroljuk ide .
-
rosejbli
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #34163 üzenetére
ami kapásból hiányzik:
cm3 közül valami lite, 4GB és nec edition 16GB flash-sel [link]
cm3+ változatok (lite - no flash, 8, 16 ,32GB flash)Viszont a pi zero w és wh lényegében ugyanaz, csak utóbbira felforrasztották a gpio headert.
Az 1B rev2 blue-t pedig csak promociós célokkal osztogatták, igazi kihívás lehet beszerezni
(#34169) angyalpc2
Ott van felette, hogy
model name : ARMv7 Processor rev 5 (v7l)
Az első generáció ARMv6
A hardver részt lehet direkt hagyták a régin, esetleg kompatibilitás okokból.Itt azt írja a hivatalos doksi, hogy a 4.9-es kernellel az összes pi esetén 35ös végűt ad vissza [link]
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #34158 üzenetére
Gondolom, mert kompatibilitási okokból megtartják 1.1 helyettesítőként.
De a kérdés, hogy minek?
Mi az, amiben egy pi3+ nem jó a 2bv1.2 helyett? Ha jól emlékszem a ledek helye van máshol egyébként kb ugyanaz a csatlakozók elrendezése is, bemegy a 2 helyére a 3+ is. Hacsak nem gyűjtési szándékból keresed.
A 3asakon lévő wifit letilthatod, órajelét leveheted config txt-ben és akkor kb fogyasztásban is a 2-est hozza. A 2bv1.2 egy visszabitított 3as (wifi nélkül alacsonyabb órajelen).a 2bv1.1 -hez képest a 2bv1.2 csak akkor számít, ha kifejezetten az újabb soc-ra készített 64 bites oprendszert próbálnál futtatni, ami nem megy az előző soccal. De arra ott vannak a 3b változatai. És hivatalosan a 64 bites módot nem igazán támogatják, még a 4b-n sem.
A pi4b is jó lehet akár, csak az még nem minden téren élvez ugyanolyan széles támogatást, de hamarosan.... a fizikai kialakítása miatt nem lehet egy-az-egyben bepattintani egy korábbi pi számára kialakított helyre.
Gondolom azért nincs itthoni shopban mert 0-hoz közelít a kereslet rá. Farnell vagy rs components biztos árulja még, csak ők az üzleti ügyfelekre fókuszálnak. Angliai webshopokban is előfordulhat
-
pube111
senior tag
válasz
golya87 #33661 üzenetére
Arról volt szó, hogy valami modul mindenképpen kell a ledszalag és a pi közé. Erre írta tisztelt valaki, hogy ez a szalag közvetlenül a gpio ról vezérelhető. Erre én, hogy szerintem nem, mert valami mindenképp kell a szalag elé. Tehát nem közvezlenül a gpio vezérli.
De lényegtelen a téma. -
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #33560 üzenetére
rendes specifikáció hijján leginkább annyit, hogy megduplázódott a sebessége
van sokféle io mód, ahogy az sd szabvány változott. Talán az sdr50 vagy ddr50 módot támogatja [link]. A régi piken 25MB/s mód volt, de lehet az is csak úgy, hogy egy lassabb módot hajtottak a specifikációnál magasabb órajelen.
A hivatalos fórumban mintha azt írták volna, hogy más lett az sd vezérlő az új socban.
Sokféle üzemmód lehet egy sd kártyánál. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy spi protokollon át is kommunikálhatna elvileg a legtöbb kártya.
És azóta is kerültek be újabb módok az újabb vezérlőkbe. Gondolom az a pláne itt, hogy a régi csak 3.3V-os az új meg 1.8V-os módokat is tud.
-
-
wassermann
Topikgazda
válasz
golya87 #33296 üzenetére
Ez a TV-n is múlik milyen információt küld magáról! Nálam az öreg LCD-TV-m 800*600-as monitor felbontást akar a Pi-re erőltetni, ami borzalmasan, széthúzva jelenik meg.
De, ha a Pi config.txt -jében kézzel beállítom az európai (1080i@25) PAL FullHD-t gyönyörű lesz a képe. -
maestro87
őstag
válasz
golya87 #33127 üzenetére
Én HDR-es 1080p filmet próbáltam lejátszani és ugyanezt tapasztaltam, így most én is nézek neki nagyobb hűtőbordát.
Bár szaggat hűtéssel is, szóval nem bírja.
De miért emelted ki az LE-t? Más rendszer alatt viszi?
Egyébként ha nincs HDR képes tv-m attól még lehet tölteni ilyen tartalmat vagy rosszabb lesz a képminőség mintha sima x264-et szedtem volna le?A táp mizériát nem értem. Nekem is két portos Blitzwolf-ról van hajtva (már vagy 3 éve), de még csak nem is langyos. Mióta meg külső tápos HDD van rákötve, azóta a villámjel se jelenik meg... De ugyanilyen jó lehet egy Ugreen vagy Orico töltő is.
-
válasz
golya87 #33115 üzenetére
Köszi
. Gondolom nyúzásfüggő, hogy elég-e a 2.4A. Órákon keresztül tolva a témát a felmelegedett táp már lehet nem szolgál ki akkora igényt
.
Autós töltőről/más, olcsóbb fali darabról (pl ezt linkelte egy kolléga pár hónapja) hajtja valaki?
-
válasz
golya87 #32661 üzenetére
Kérdés, hogy mire mész az elméleti garanciáddal az Aliexpressen.
Az én eszközöm konkrétan nem működött. Indítottam egy dispute-ot, küldtem videókat, amiken látszott, hogy ha bedugom a konnektorba, konkrétan máshogy világítanak rajta a LED-ek, mint ahogy kellene.
Kétszer elküldték nekem a használati utasítást, de nyilván nem használt. Végül az Aliexpress "Customer didn't follow instructions" üzenettel zárta a vitát, nekem meg van egy 50 dolláros levélnehezékem.Most éppen azon küzdök, hogy rendeltem négy szerszámot, külön rendelésben. Három megjött, a negyedik nem. Azt követelik, hogy fotózzam le a megérkezett három csomag eredeti műanyag zacskóját (tehát a borítékot) a címzéssel és magukat a szerszámokat az eredeti csomagolásban a vonalkóddal.
MaCS
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
golya87 #32637 üzenetére
Sokára lesz az még. Mármint a PI4.
Más: kénytelen vagyok CentOS 7-et használni PI-n, mert ahhoz az RH rendesen portolta a motif könyvtárakat, ellentétben a debian-al, ahonnan két függvény referenciája kimaradt (deklarációjuk megvan). Hát...nagyon lassú, nagyon gyerekcipőben jár még. Arról nem is beszélve, hogy a lap lényegét, az egyszerű GPIO kezeléseket még nem portolták. Még jó, hogy nekem nem is arra kell. Szóval én azért örülök, hogy a redhat is lát már fantáziát a PI-ben. De a debianhoz képest nagyon elkésett....
-
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
golya87 #31822 üzenetére
Úgy néz ki, hogy sikerült ezzel:
//192.168.2.105/Public /mnt/nas_public cifs guest,noauto,x-systemd.automount,uid=1000,gid=1000,iocharset=utf8 0 0
Csak napok kérdése voltMost az a kérdésem, hogy melyek az osmc-s mountolt eszközök? Mert a noobs telepítés miatt van 5 db, amit mutat a gui. (Érdekes, hogy a végre működő nas nincs is köztük.)
Ezek vannak:
/
/boot
/media/boot
media/recovery
media/settingsEz azért lenne érdekes, hogy melyiken kevés a helyem, amikor a frissítés telepítéskor dödög.
Mert most még telepítenem kellene rá kb. 160 meg helyre cuccost. (és utána is mennie kellene a frissítésnek) -
Keef_Lee
senior tag
válasz
golya87 #31800 üzenetére
A kérdésem erre irányult: A scripttel "oda másolás" esetén hogyan néz ki a parancssor a scriptben, ha a cél egy samba megosztású nas mappa? Mert nem a felcsatolásban gondolkodtam, de akkor ezekszerint előtte mount is kellene. Nem vágom ám annyira...
A lanon csüngő másik kodiban (Libreleces). -
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #31738 üzenetére
Nem valószínű, hiszen abban nincs ilyen erős pozíciójuk, számtalan filléres kínai klón van arduinora. A hardver és kiegészítő eladás pedig nagyon jó üzlet nekik.
Inkább csak arra tippelek, hogy egy másik broadcom soc-ot vesznek alapul / gyártatnak. Bár ma már megvan a tőkéjük más irány felé is, de a broadcomos kötődések, technológiák és mostani megoldások elvesznének. Nameg a videocore alrendszer miatt tudnak ennyire naprakész lenni kernel szinten, mert lényegében a videocore alrendszerre megírt zárt kódjukkal mutatnak egy olyan eszközt kifelé, amit a linux kernel könnyen támogathat.
Elvileg már talán lassan készen lesz a videocore 5, így gondolom túllendülhetnek az eddigi memória és io limitációkon és az újabb codec-ek támogatása is adott lenne, valamint 4k támogatás. Ja és gondolom azért valamennyire kompatibilis visszafelé [link], [link], [link], [link]
Ha nuc irányra intel architektúrát értesz, akkor azt nem hiszem. Az intel drága az armos megoldásokhoz képest (mármint gyártóként, nem a termék eladási árára gondolok).
A linkeken, hogy még régi fajta arm magok vannak a set top boxos socban vagy teszt rendszerben, az nem jelent semmit. A pi 1-2-3 közt is simán cserélgették az arm magokat. A hardveres képességeket ezen kívül elsősorban a videocore rendszer határozza meg. -
dew28
aktív tag
válasz
golya87 #31461 üzenetére
majd szolok mar a plex szerveremnek hogy rosszul mukodik, mert teljesen szivesen transzkodol egymas mellett 3 streamet is, hala az LG teveknek, amik keptelenek lejatszani directplayben barmit is..
@cigam
nem ismerem a kodit, de a plex telepitese / beallitasa kb egy parancs cli-ben, onnantol barhonnan es barmin elered az osszes rajta tarolt adatodat, plusz meg tudod osztani barkivel aki regisztral egy acc-ot.
a legszarabb 3g halozaton is kepes folyamatos lejatszasra konvertalni a filmeket, szoval azert eleg plug and play rendszer -
Murdock1981
tag
válasz
golya87 #31464 üzenetére
Ez most hírtelen kínai ☺. Egy alacsony fogyasztású szervert szeretnék a plexnek, plussz torrentnek, hogy ne az asztali pc-m menjen folyamatosan. Jah, plussz egy nyomtató (hp 1020), mert telefonról szoktunk nyomtatni, ami jelenleg cloudprinttel val megoldva. Forintosítva nem éri meg beruházni, mert az asztali gépemben egy AMD5350-van, aminek így is szerény a fogyasztása, de szeretek új dolgokkal foglalkozni, kipróbálni. Ja és persze a nejem hárklis, hogy folyamatosan megy a gép☺
-
válasz
golya87 #31113 üzenetére
Koszi!
Ezt nem is ismertem.
Egy AMD Brazos gepet akarok levaltani vele. igy ahhoz hasonlitom a folyamatossagot.
Sajna a meghibasodott panaletapom tonkretette a brazos lapot. Es ha mar csere, akkor legyen pici.(#31114) cinemazealot: x86-os openelec viszi az emlitett ket fele videot plusz licensz nelkul? Mert ha az sem, akkor nincs gond, mert en sem futottam bele ilyen limitacioba eddig.
-
-
válasz
golya87 #30289 üzenetére
Hát jó, hátha kedvet kap valaki.
Akinek nincs ssh engedélyezve a Pi-n, az kapcsolja be, mert szükség lesz rá!A docker kiegészítőt először is a gyári libreelec repóból telepíteni kell.
Utána ssh-n kell telepíteni a pi-hole image-et:docker pull diginc/pi-hole-multiarch:debian_armhf
Ezután container-t kell létrehozni, ez egy fajta példányosítás, egy image-et több példányban is lehet futtatni. Egy csomó paramétert kell ilyenkor megadni, a nagy részét nem is értem, úgyhogy ne kérdezzetek
Hosszas keresés után sikerült vadászni egy példát, amivel (kis módosítás után) el tudtam indítani a gépezet:
docker run -d \
--name pihole \
-p 53:53/tcp \
-p 53:53/udp \
-p 80:80 \
-v /storage/pihole/:/etc/pihole \
-v /storage/pihole/dnsmasq.d/:/etc/dnsmasq.d \
-v /storage/html/:/var/www/html/html/ \
-h $(cat /etc/hostname) \
-e ServerIP=$(ip route get 8.8.8.8 | awk '{ print $NF; exit }') \
-e WEBPASSWORD=123456 \
--restart=always \
diginc/pi-hole-multiarch:debian_armhfA WEBPASSWORD az admin felületre való belépéshez kell majd, bármit meg lehet adni (amire később emlékezni fogsz
).
Ezután a container automatikusan indulni fog, pl. a pi újraindítása után is, elvileg tehát többet nem kell vele foglalkozni.
Ha mégis indítani/megállítani kell, azt hiszemdocker stop pihole
docker start pihole
parancsokkal lehet megtenni, de eddig nem volt rá szükség.Ha módosítani kell valamit, ezzel:
docker rm -f pihole
lehet törölni a container-t, majd újra létre lehet hozni más paraméterekkel.
A container törlése után lehet törölni az image-et is, ha már nincs szükség rá (sd kártyán ugye mindig kevés a hely),docker rmi -f diginc/pi-hole-multiarch:debian_armhf
Telepítés után, ha minden működik (erről a
docker info
parancs adhat tájékoztatást), és be van állítva a RPi ip címe a routeren, asztali gépen, vagy ahol használni akarod DNS szervernek,
be lehet lépni az admin felületre böngészőből acímen, azért, hogy a Prohardver! domain neveit whitelist-re tegyük.
A routeren DNS2-nek én megadtam a Google szerverét (8.8.8.8), így ha bármi van a Raspberry-vel (lefagy, elromlik, éppen újraindul), akkor nem maradok internet nélkül.
Hát kb. ennyit tudok a témáról, ne nagyon kérdezzetek, mert zavarba hoztok.
-
PunkZoli
aktív tag
válasz
golya87 #30141 üzenetére
hi
nekem konkrétan szétesik a samba share-em. Ismert bug az új pínél, hogy a lanja szar sajnos.
Sokat teszteltem mindenféle disztrót és mindegyikkel rossz.https://forum.libreelec.tv/thread/12056-rpi3-b-usb-lan-adapter-issue-to-win10-samba/
Nem tudok rá egyelőre javítást, de ha valaki olvas lát, legyen kedves megírni!
-
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #28960 üzenetére
Mivel a videocore 4 igazából a rendszer központi eleme (ez nem csak gpu), így az arm magokat könnyen tudják cserélgetni mellette, ahogy ezt megtették már kétszer is. De most nem valószínű, hogy nagyobbat tennének rá, mert a mostani is egészen jó. Lehetne gyorsabb, de a fogyasztás is nőne akkor sokat (a tápellátás, hűtés már problémásabb lenne).
Az usb jó kérdés, nem tudom pontosan mihez kapcsolódik. Az biztos, hogy más fajta broadcom soc-oknál vannak jobb io megoldások is, de azok jellemzően nem a multimédiás rendszerekben vannak, ott nincs videocore.
Ellenben most, hogy mondod és kicsit keresgéltem, láttam fórumot arról, hogy valószínűleg dolgoznak a videocore 5 változatán már. Ez például a h265, 4k támogatás és a több ram kezelés kapcsán lehet fontos, meg mellesleg az usb -t is cserélhetik vele. A BCM7268 soc nevét emlegetik, amivel kapcsolatban frissebb driver fejlesztési híreket is találni. A Broadcom set top box chipjeinek képességei lehetnek árulkodóak. Nem túl frissek a kommentek, de van pár hivatkozás alapítványosok elejtett megjegyzéseire is.
A pi3 kapcsán is kicsit túltolták a desktop linux reklámozást, ellenben valamennyit haladtak a desktop 3d gyorsításban. Legintkább a linux desktop alkalmazásoknál szűk keresztmetszet szerintem a ram mennyisége. Ezért gondolom, hogy muszáj lesz majd idővel a ramot bővíteni, de még nem hiszem, hogy készen lenne erre az új videocore megoldás (hacsak nem csinálnak valami módosított 4 változatot erre).
Az sd kártya kezelésen is lehetne fejelszteni. A pi-ben erősen feszegették az sdhc határait a 3v-os módban. Az 1.5v módok támogatása kellene, hogy a magasabb sebességű UHS módokat is rendesen támogathassák. Meg sdxc a 32GB feletti kártyákhoz. Akár a wifi sebessége is profitálhatna belőle, mert sdio-ra van kötve.
A lan-t nem hiszem, hogy lecserélnék. Nem látok kompatibilis usb-lan+hub megoldást usb3-mal. Nem lehetetlen, de drágább, ha külön chippel csinálnák és a kompatibilitásnál is probléma lehetne.
És legvégső soron, bármilyen fejlesztés is csak úgy fér bele, ha közel azonos gyártási áron ki tudják hozni. Bár igencsak vastag már az alapítvány bukszája, de a nagy cuccokat nem árulnák ráfizetéssel, mint a zerot. (mellesleg lehet az alapítványtól nagyobb mennyiségben is zero-t venni, de nem a szokásos kedvezményes áron, hanem drágábban)
Szóval látok továbbfejlődési lehetőségeket. De nem látom, hogy nagyon rá lennének még kényszerűlve. Van pár terület, ahol kezd kevés lenni, de az oktatási területre bőven erős még most is. Bár szerintem már ők is régóta nem csak oda szánják az eladott boardok zömét
És, még egy kis adalék
"Thu Jan 19, 2017 7:37 pm
I can give you all the details right now: it's definitely not happening any time in the next year!" - liz
Namost a next year 2019?Amúgy meg sose higyj egy britnek. Szivatták már meg máskor is a leendő vásárlókat. A pi3 előtti napokban is felháborodottan tagadták, hogy valaha lesz más változat
-
Flowtation
őstag
válasz
golya87 #28576 üzenetére
Szia!
Azt lehet tudni, hogy működne-e pi1-el is vagy lényeges a pi3 az erőforrás miatt?AcCEsS (#28574):
engem is érdekel, utána kérdeztem a ledes topikban, nézz majd be oda is.
-
-
s3toraph
senior tag
válasz
golya87 #27007 üzenetére
Újrahúzom, gyorsabb lesz mint googlizni, még az elején voltam éppen csak update-eltem a rendszert.
Viszont, win32diskimager-rel, rárakhatom-e újra a rendszert, ha most van rajta egy ami nem indúl? Tehát teljesen letörli a partíciókat és minden adatot felülír, ha újra rárakom a segítségével a microsd-re az image-et? Eddig mindig diskpartal töröltem clean-el a microsd-t, aztán létrehoztam egy primary partíciót majd fat32-re quick format, és utána küldtem rá a win32diskimager-t.
(#27025) apezka: Hmm én nem vagyok ennyire hozzáértő, hogy hasonlót meg tudjak valósítani, de azért köszi hogy leírtad hogyan működik.
(#27004) golya87: Közben látom hogy mások írták már, így én is megnéztem, és valóban: nem kell manuálisan átméretezni a partíciót mert az első reboot után kitolja saját magától a teljes adatterületre.
-
BB9360
aktív tag
válasz
golya87 #27016 üzenetére
Kösz, ezt tudom, csak azt nem, hogy hogyan kell a parancssort előhívni, stb.
De sajna a helyzet sokkal tisztábbnak tűnik, mert rossz szériaszámra vettem meg a kódokat... Már ha ez számít, de biztosan, különben miért kellett volna beírni a vásárláskor... Én hülye...Mivel már nem először került elő, most nézem ezt a PuTTy, SSH témát...
-
-
-
s3toraph
senior tag
válasz
golya87 #27004 üzenetére
Ja tényleg, el is felejtettem, expand filesystem. Sikerült, köszönöm!
Csak fura volt hogy alapból nem használja az egészet.
Viszont valamit elszúrtam a raspi-config-ban: bebootol a raspi, és nincs kép, nem ad képet a monitorra. Amit állítottam hogy bekapcsoltam a grafikus gyorsítást (G1 GL (Full KMS) ) és adtam neki 64 helyett 128 MB-ot. Ezzel most kinyírtam? Vissza lehet valahogy állítani, vagy kezdhetem újrarakással? VPN még nincs beállítva, a monitor hdmi dvi átalakító kábelen csatlakozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged