- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko
senior tag
qbittorrent kb. dupla sebességgel (27-28MByte Max. 30MB volt amit eddig láttam) tölt mint a transmission futott valaha is, nagyon tetszik. Windows alól böngészőből sikerül elérnem, a windows-os qbittorrent alkalmazással viszont nem akar kapcsolódni. Egyelőre nem érzem hiányát ennek, így is jól kezelhető. A sebességnek szerintem a hdd szab határt, egy régi laptop hdd van rákötve egy olcsó usb3-as házban. Széthajtani ez is jó lesz, évek alatt sajnos "megettem" már pár HDD-t (routerre kötött 3.5" hdd-vel ment a torrent), valószínűleg nem a megfelelő merevlemezt használtam a folymatos használatra.
-
Darko
senior tag
Feltettem a qbittorrentet, és átlag 26-27MB-al töltött a Pi, de volt hogy 30 fölé is ment. Köszönöm az ötletet!
A kérdésem viszont az lenne, hogy grafikus felületen értem el a qbittorentet, hogy tudom PC-ről irányítani, hozzáférni a Pi-n futó klienshez. Az hogy grafikus felületen futtattam és bezártam gondolom a háttérben ilyenkor még nem fut, vagy igen? -
Darko
senior tag
válasz
duffbeer #36466 üzenetére
Az 50-60MB szép sebesség, nekem 20-30MB elég lenne, lehet megpróbálozom az qbittorent-el. Nyilván 15MB/s sebességel is lejön hamar egy film, de nagy méretnél előfordulhat hogy az is sok idő nekem, ez akkor fordulha elő amikor hirtelen néznénk valamit, csak épp nincs a gépen.
A másik kérdést nem letöltött YT videóra értettem hanem raspbian alatt PI-re kötött monitoron bőngészőből elindítva. Melyik verzió képes lejátszani folyamatosan?
-
Darko
senior tag
válasz
golya87 #36462 üzenetére
Pi4 és megabyte-ot értettem. Olvastam hogy rtorrent-el 30+ és qbittorenttel is 20+ MB-al tudnak tölteni. Itt az lenne az érdekes ha valaki több klienst is kipróbált, és össze tudta hasonlítani a sebességeket az adott konfigurációban.
Másik kérdésem lenne, hogy mi az a minimális Pi típus ami képes youtube videók akadásmentes lejátszására fhd illetve hd felbontásban?
-
Darko
senior tag
Olvastam hogy többféle torrent klienst használtok, nekem transmission fut, 15MB fölé nem nagyon megy, sambán 26-27MB szokott lenni a sebesség. Ilyen sebességekbeli különbségek vannak a torrent kliensek között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest