- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wassermann
Topikgazda
válasz
LLKobe #19239 üzenetére
Muszáj, újból elmondani! Sajnos az, hogy egy kártya milyen Class "MIllió" besorolású, nem jelent túl sokat a Raspberry Pi-vel való tökéletes használatról: ezeket a gyors kártyákat legfőképp fénykép és videó rögzítésre, nagy fájlok és adatfolyam-nyelésre optimalizálják. A Pi viszont merevlemezként, kis fájlok írására és olvasására használja az SD-kártyát! Nálam, ami erre legjobban bejött, az egy Sandisk for Android kártya, ami kis fájloknál is jól pörög. Valami ilyesmi:
-
azbest
félisten
válasz
LLKobe #19196 üzenetére
van a raspberry 3-on egy smd antenna. Nincs külső antennához csatlakozó, de mintha lenne a nyákon helye, csak az fcc tanusítvány miatt nincs rátéve.
(#19201) DarkByte
nem nagyon látni aktivitást, vagy csak nekem nem tűnik fel.
Viszont raspbianban már van kísérleti opengl támogatás, lassan majd csak lesz stabil és akkor sokkal több lehetőség lesz.(#19206) vargalex
van pár codec aminek a hw dekódolásában jobb az amlogic. A taiwaniaknak nem kell az amcsi szoftverszabadalom miatt letiltani mindenféle képességet. Androidon gondolom kihasználható, azt nem tudom, hogy az odroidos openelec port is képes-e rá. amlogicokra régóta építenek multimédia lejátszókat, szóval ez még egy egészen tűrhető támogatású soc.(#19208) lacko6
nem kell, de ha nagyon meghajtod jobban melegszik, mint a pi2 és ha 85 fok főlé megy, akkor lassít. Normál használat mellett nem szükséges plusz hűtés. -
válasz
LLKobe #13830 üzenetére
Ahogyan a többiek is írták, előtte mindenképpen kapcsold le a málnát, mert én már nemegyszer jártam úgy, h mindig csak kihúztam erre valamelyik bootkor kernel hibára vonatkozva nem áll fel a rendszer.
Ilyenkor rakhatom újra az SD kártyára az adott rendszer image fájlját és buktam a beállításokat.
Nálam már Raspbian és openelec alatt is volt hasonló.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
LLKobe #13833 üzenetére
"ha a pi lényegében úgy kapcsol ki hogy elveszti az áramforrást mikor kikapcsolom a TV-t, az nem árt neki"
Nem így kell használni, hanem: mielőtt kikapcsolod a TV-t leállítod a Pi-n futó rendszert.
De ha ez bonyolult, akkor egy mobiltelefon töltőről mehet akár állandóan is. Nagyon keveset fogyaszt, nem költség ha éjjel-nappal megy
-
tvamos
nagyúr
válasz
LLKobe #13833 üzenetére
Nem lesz semmi baja, max. osszekuszalodik a file-rendszer az SD-n. Menteni kell, amikor minden beallitas jo, oszt annyi! Ha baja lesz, visszateszed. En meg sosem allitottam le, de kutya baja sem lett eddig sosem, filerendszernek sem, es nem tegnap ota vannak meg.
Az egy mas kerdes lenne, ha mondjuk egy ntfs-re formazott USB HDD lenne rakotve. Az nagyon aggalyos. -
gyurkikrisz
őstag
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
LLKobe #11125 üzenetére
Openelecet pont nincs ertelme pendriverol futtatni, mert bootkor betolti az sd kartyarol, aztan az ramban van, es csak a konfig beallitasokat irja ki sd-re. Mivel ez always on gepnek van tervezve, ez a gyakorlatban nagyon ritka sd kartya hasznalatot jelent.
-CEC hibatlan( avagy, meg anyukam is tudja hasznalni, es hasznalja is lelkesen)
-Erosito: passz, atadom a terepet masnak.@MaCS: Szerintem ez segithet. http://kodi.wiki/view/Updating_or_removing_videos
-
azbest
félisten
válasz
LLKobe #10893 üzenetére
Igan, csak usb-n lehet rádugni és ha desktop winyót akarsz használni, annak saját táp kell. Ha két rádugott winyórl van szó, akkor gyanítom, hogy 15MByte/másodpercnél nem nagyon várható több a köztük való másolás sebességére. Egy usb-n osztozik egy hub segítségével a 4 usb csatalkozás. A winyókat az új már képes 30MB/s -sek használni, de ha egyszerre ketten dolgoznak (pl átmásolás) akkor valsz ez feleződik, mert osztoznak a sávszélességen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Formula-1
- Linux Mint
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Robot fűnyírók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged