Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7296) Kroni1


Kroni1
veterán

Üdv!

Asztali médialejátszót szerettem volna venni a NAS tartalmának dlna hálózaton TV-re varázslása céljából, és keresgélés közben találkoztam a Pi-vel. Visszaolvastam sok Pi topicot, ugy látom, hogy meg is felelne nekem, és már rendelném is, de biztos ami biztos alapon még volna pár kérdésem:

1. Az én igényem annyi lenne, hogy LAN-on keresztül akadásmentesen vigye a 1080p mkv fájlokat, HDMI-n átvigye a DD5.1 és a DTS hangot is, valamint az, hogy a TV távirányítóval tudjam vezérelni, ki/be kapcsolni.

2. Jól olvastam, hogy a TV USB portja el tudja látni elegendő árammal a Pi-t és igy nem kell bekapcsolni külön, mert a TV bekapcsolásnál a kütyü is elindul?!

3. Egy LG 55LW570 TV-m van, ami elvileg Simplink néven tud HDMI CEC funkciót, ezzel akkor működhet a Pi és így akkor a TV távirányító is elég a vezérléshez és kikapcsoláshoz?!

4. Hol tudnék hozzájutni egy 512MB-os B tipushoz legegyszerűbben?

Köszönöm előre is! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.