Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vesporigo

aktív tag

Van egy Rpi3B+-om, amire van kötve egy 2TB-os Maxtor külső winyó NTFS fájlrendszerrel. Jelenleg transmissionnel használom torrent szerverként.
    Úton van UK-ből egy Rpi4, erre szeretném átköltöztetni a torrent szervert, viszont egy teljesen új Raspbiant tennék rá, és a transmissiont docker alatt szeretném használni. Dockerben még nem vagyok nagyon járatos, ahogy a transmission költöztetésében sem.
    Kérdéseim:
    1. Hogyan tudom átköltöztetni a teljes transmissiont, beállításokkal, aktív letöltések megtartásával az új Rpi-re, ráadásul docker alá? A fél netet végigböngésztem, de egyelőre nem találtam rá megoldást. Van erre valami leírás, vagy videó?
    2. Docker alá hogyan működik az alkalmazások (pl. jelen esetben a Transmission) telepítése? Úgy értem, hogy Docker hubról választjátok ki az alkalmazásokat, és onnan telepítitek? (Nem maga a telepítés folyamata érdekel, csak a forrás kiválasztása.)
    3. Látom, hogy elég sokan használjátok az OMV-t, még csak most olvasok utána, de talán ez is felkerülne az új Pi-re. Külföldi fórumokon írják, hogy nem igazán kedveli az NTFS fájlrendszert, de jelenleg nem tudom lementeni róla a dolgokat. Megoldható, hogy mégis működjön NTFS-sel az OMV?
    4. Portainert is elég sok helyen olvasom, hogy előszeretettel használják. Viszont egy videóban láttam, hogy OMV is kezeli a konténereket. Ebben az esetben pl. milyen előnye van vele szemben a Portainernek? Miért érdemes mégis feltenni OMV mellé?

Bocsánat a nagyon kezdő kérdésekért, sajnos a topicban nem találtam meg a kérdéseimre a választ. Nagy fába vágtam a fejszémet, de ugyanígy éreztem a Rpi3-nál is, mikor teljesen nulláról raktam össze a szervert, viszont a sikerélmény kárpótolt a végén. :)
    A segítségeteket pedig előre is nagyon köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák