Új hozzászólás Aktív témák

• Archttila

veterán

Sziasztok!

Biztosan emlékeztek még rá, hogy pár napja panaszkodtam az RPI 4 (eth0) letöltési sebességére. Akkor Stretch-röl upgrade-eltem Buster-re és úgy voltam vele, hogy egy clean install majd szépen megoldja a problémát, nos nem így lett.
    Korábban már futtattam a vason HDD read/write tesztet ahol is szépen hozta a számokat (több mint 100MB/s etc) szóval a lánc ezen részével biztosan nincs semmi probléma, viszont tegnap este fogtam és a gyári kis 4GB-os SD kártyára felhúztam egy friss buster-t amire ezúttal csak a transmission-t tettem fel.
    Jött is a nagy meglepetés: 10-12MB/s a max, illetve időnként vannak 20-22MB/s peak sebességek.
    A settings.json-be cache méretét 4-ről 16-ra növeltem, illetve kikapcsoltam a titkosítást, de érdemi változás nem történt, így szerintem máshol keresendő a probléma.
    A 20-22MB/s peak sebességekből kiindulva arra tudok még gondolni, hogy itt bizony az OpenWRT köp egy nagyot a levesbe, és nagyjából ennyit lehet kihozni belőle, viszont akkor nem értem miért nem jár folyamatosan 20-30MB/s környékén, mert például Steam alatt simán repül avg 33-35MB/s, szóval a kliens kihozza a maxot az OpenWRT-t futtató router-ből.

Mit gondoltok, szerintetek is az OpenWRT a probléma?

- Raspberry Pi 4 with Buster
    - Archer C7 gigabit with OpenWRT 18.06.4
    - CAT6 kábel

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés